Spania - innreisekrav og lokale forhold

Oppdatert 23.05.2022

Innreisekrav

Spania krever ikke lenger at du skal fylle ut innreiseskjema før avreise, hvis du kan fremvise et gyldig koronasertifikat. Barn under 12 trenger ikke fremvise koronasertifikat.

Koronasertifikatet ditt er gyldig for innreise til Spania hvis du kan fremvise en av følgende:

a) Fullvaksinering
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Spania. Er det mer enn 9 måneder (270 dager) siden, krever spanske myndigheter at alle fra fylte 18 år skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson).
For barn under 18 år har fullvaksinasjonen ingen siste gyldighetsdato.

b) Negativ Covid-19-test
En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved ankomst til Spania eller en negativ PCR-test som er mak. 72 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Immunitet
Bekreftet immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Positivt PCR-testresultat må være minimum 11 dager og maks. 180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

På reisemålet

Bruk av munnbind

Flyplassen og flyet
Fra og med 16. mai er det ikke lenger påbud om å bruke munnbind på flyplassen eller om bord i flyet når du reiser innenfor EU. Allikevel kan det være enkelte flyselskap og flyplasser som fortsatt krever at du bruker munnbind, derfor anbefaler vi at du alltid har munnbind med i håndbagasjen. Sunclass Airlines, SAS, Norwegian og Widerøe har alle opphevet munnbindpåbudet.

Busstransport mellom flyplass og hotell samt utfluktsbusser
Alle passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind om bord på bussen.

Reisemålet
Det er ikke lenger obligatorisk med munnbind på offentlige steder innendørs, bortsett fra på sykehus og på offentlige transportmidler (gjelder fra og med 6 år).

Hotellet
Det er ikke lenger obligatorisk med munnbind på hotellområdet.

På hotellet

Hotellene på Kanariøyene kan kreve å få se en utskrift av koronasertifikatet ditt. Vi anbefaler derfor at du printer det ut på engelsk og tar det med deg i reisevesken.

  • Innsjekk og utsjekk foregår med en gjest om gangen og med trygg avstand til andre. Noen hotell tilbyr også sine gjester å sjekke inn online.
  • Hotellpersonalet har fått spesialopplæring i renhold og desinfiseringsrutiner.
  • I hotellrestaurantene er noen bufféer utstyrt med pleksiglass eller har individuell porsjonsservering, mens andre serverer både drikke og buffémat ved bordet, som à la carte. Bordene er satt opp med god avstand imellom, og desinfiseres mellom hver bordsetning.
  • Aktiviteter, gruppetrening og utflukter gjennomføres som normalt. Endringer i aktivitetsprogrammet kan forekomme på kort varsel, i henhold til de lokale retningslinjene. Noen hotell krever at man forhåndsbestiller tid i treningsrommet.

Lokale regler og forskrifter kan medføre stadige endringer i fasilitetstilbudet på hotellet. Dette kan berøre f.eks. åpningstider, aktiviteter og service.

Offentlige steder

Strender
Strendene er åpne for allmenheten, og det er ingen restriksjoner rundt utleie av solsenger eller servering på strendene.

Restauranter, barer og nattklubber
Både restauranter og barer holder åpent som normalt. Restauranter har ingen generell begrensning på antall personer ved bordet, verken utendørs eller innendørs, men det kan forekomme lokale begrensninger både på åpningstider og antall personer ved samme bord. Nattelivet er for øyeblikket meget begrenset.

Butikker, apotek og severdigheter
Holder åpent. Ingen begrensninger for antall personer ved arrangerte sammenkomster utendørs, så lenge det er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre.

Portforbud
Det gjelder ingen portforbud i Spania.

Offentlig transport
Offentlig transport som tog, buss og taxi fungerer som normalt.

Øvrig informasjon

Øvrig informasjon

Merk at lokale myndigheter kan komme med endringer i regler og forskrifter på kort varsel.

Spanske myndigheter anbefaler at alle turister laster ned Radar Covid-appen på mobilen, og har den aktiv under hele oppholdet. Du finner appen i App Store eller Google Play.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.