Spania - innreisekrav og lokale regler

Oppdatert 29.11.2021

Innreisekrav

I Spania

TIL DEG SOM ER FULLVAKSINERT

1. Innreiseskjema Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.

Veiledning og innreiseskjema til Spania

2. Koronasertifikat
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 14 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Er du ikke fullvaksinert, må du fremvise koronatest eller immunitetsbevis

1. Innreiseskjema Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.

Veiledning og innreiseskjema til Spania

2. Koronasertifikat
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Spania:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

eller

b) En PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

eller

c) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Les mer om covid-19-test før reisen.

Dersom du bor i/reiser fra en grønn region på EUs smittekart, trenger du ikke å ta test eller fremvise dokumentasjon på vaksine eller immunitet for å få komme med flyet. Reisende fra ikke-grønne regioner må fremvise dokumentasjon på negativ covid-19-test, vaksine eller immunitet.
For øyeblikket er avreiseregionen Viken, som Oslo Lufthavn (Gardermoen) ligger i, ikke grønn.

Spanske myndigheter foretar kontinuerlig smitterisikovurdering, og innreisereglene til Spania kan derfor bli endret til andre tider enn den ukentlige oppdateringen av EUs smittekart. Det er derfor viktig at du regelmessig sjekker våre oppdateringer på denne siden, for å se hva som gjelder. Hvis du ikke er fullvaksinert, kan du for sikkerhets skyld ta en covid-19-test før avreise.

Bruk av munnbind

Flyplassen og flyet
Alle reisende fra fylte 6 år må bruke munnbind på flyplassen og om bord på flyet. Les mer om rutinene om bord på våre fly.

Busstransport mellom flyplass og hotell samt utfluktsbusser
Alla passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind om bord på bussen.

Reisemålet
Bruk av munnbind er obligatorisk innendørs og på offentlige transportmidler. Munnbind bør også brukes utendørs når det ikke er mulig å holde en avstand på 1,5 meter til andre. Unntak for barn under 6 år. Spanske myndigheter anbefaler at man alltid har munnbind tilgjengelig, dersom det sulle oppstå situasjoner der man ikke kan holde tilstrekkelig avstand.

Hotellet
På hotellområdet, inkludert resepsjon, restaurant, heis eller andre innendørs fellesområder skal alle gjester fra fylte 6 år bruke munnbind. Munnbindet kan tas av på bassengområdet og andre utendørsområder så lenge man kan holde avstand til andre på 1,5 meter. Personer som benytter heisen samtidig, må enten være i samme familie eller dele rom.

På hotellet

  • Innsjekk og utsjekk foregår med en gjest om gangen og med trygg avstand til andre. Noen hotell tilbyr også sine gjester å sjekke inn online.
  • Hotellpersonalet har fått spesialopplæring i renhold og desinfiseringsrutiner.
  • I hotellrestaurantene kan du ta av deg munnbindet når du spiser og drikker. Noen bufféer er utstyrt med pleksiglass eller har individuell porsjonsservering, mens andre serverer både drikke og buffémat ved bordet, som à la carte. Bordene er satt opp med god avstand imellom, og desinfiseres mellom hver bordsetning.
  • Aktiviteter, gruppetrening og utflukter gjennomføres som normalt, men med krav om bruk av munnbind når det ikke holdes avstand til andre på 1,5 meter. Endringer i aktivitetsprogrammet kan forekomme på kort varsel, i henhold til de lokale retningslinjene. Noen hotell krever at man forhåndsbestiller tid i treningsrommet, og her er det også obligatorisk å bruke munnbind.

Lokale regler og forskrifter kan medføre stadige endringer i fasilitetstilbudet på hotellet. Dette kan berøre f.eks. åpningstider, aktiviteter og service.

Offentlige steder

Strender
Strendene er åpen for allmenheten, og det er ingen restriksjoner rundt utleie av solsenger eller servering på strendene.

Restauranter, barer og nattklubber
Både restauranter og barer holder åpent som normalt. Restauranter: Ingen begrensninger for antall personer rundt bordet, verken utendørs eller innendørs. Nattelivet er for øyeblikket meget begrenset. Munnbindkrav for alle over 6 år innendørs.

Butikker, apotek og severdigheter
Holder åpent, men mange steder har krav om munnbind. Ingen begrensninger for antall personer ved arrangerte sammenkomster utendørs, så lenge det er mulig å holde 1,5 meters avstand til andre.

Offentlig transport
Offentlig transport som tog, buss og taxi fungerer som normalt. Det er påbudt å bruke munnbind for alle over 6 år.

Øvrig informasjon

Øvrig informasjon

Merk at lokale myndigheter kan komme med endringer i regler og forskrifter på kort varsel.

Spanske myndigheter anbefaler at alle turister laster ned Radar Covid-appen på mobilen, og har den aktiv under hele oppholdet. Du finner appen i App Store eller Google Play.

Stemningsrapporter fra Spania

Hvordan er det egentlig å være på reisemålene våre nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.

Rapport fra Tenerife

Nysgjerrig på hvordan det er på Tenerife nå? Vi har spurt reiselederne våre om det du lurer på.

Nysgjerrig på hvordan det er på Tenerife nå? Vi har spurt reiselederne våre om det du lurer på.

Rapport: Gran Canaria

Her forteller destinasjonssjefen vår hvordan det er på den solrike øya akkurat nå.

Her forteller destinasjonssjefen vår hvordan det er på den solrike øya akkurat nå.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.