Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Kaci Troberg

Kaci Troberg

Kaci elsker å besøke alle typer reisemål, men liker spesielt godt storbyer! Hun reiser sjeldent til samme sted to ganger, så her får du tips fra alle mulige destinasjoner.
Kaci Troberg
  • Alder: 30 år
  • Favorittreisemål: Midtøsten!
  • Interesser: Reising selvfølgelig, men også film, kunst, mat, musikk og bruktshopping

Bli kjent med Kaci

Kaci er en eventyrlysten jente som elsker å oppdage nye reisemål hele tiden. Hun har gjort alt fra å studere i Kambodsja til å bo på en øy i Papua Ny Guinea til å backpacke i Asia alene. Samtidig elsker hun også å dra på weekendturer til europeiske storbyer, så her får du med andre ord reisetips som er godt og blandet!

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
På fridagene mine liker jeg å starte dagen med å sove ekstra lenge, deretter lage en deilig frokost og en stor iskaffe, eller flere, og nyte at dagen er helt åpen. Så blir det gjerne litt bruktshopping etterfulgt av et kafébesøk med enda mer kaffe. Jeg prøver å bruke fridagene mine på å møte venner, familie og å være med kjæresten. Dagen avsluttes gjerne med noe godt å spise, enten ute eller hjemme, og en god film. Om jeg ikke tar helgen hjemme, har jeg etter mange år i hotellbransjen blitt glad i å utforske nye og gamle hoteller i nærheten av der jeg bor, så det blir fort en liten getaway for å skifte ut omgivelsene litt.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Jeg er en rastløs sjel, så late dager på stranden er ikke helt min greie om det blir mye av det, men jeg liker ferier der jeg kan kombinere begge. Har vært på noen turer der vi har startet i en storby i et land, og så flydd videre til en stranddestinasjon i et annet land – det har jeg likt veldig godt.

Hvor ofte reiser du på utenlandsferier?
Det varierer litt, men det blir som regel et par-tre turer i løpet av et år.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg har vært på backpacking et par ganger, både alene og med andre, så besøkte en del land under den tiden. Per i dag har jeg ca. 40 land på listen, og flere skal det bli!

Hva er det beste med å reise?
Jeg elsker følelsen av å oppdage noe nytt, skifte ut hverdagens rutiner med nye opplevelser og det å utvide horisonten min. Det som kommer nå er veldig klisjé, så beklager på forhånd, men av alt man kan kjøpe for penger, så er reiser noe av det jeg liker best å investere mine i. Man får jo minner som varer livet ut!

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Jeg var i Jordan i 2011, og vi hadde en taxisjåfør ved navn Riyad som kjørte oss fra flyplassen til hotellet. Han sa at han kom til å hente oss utenfor hotellet klokken 07.00 morgenen etter for å vise oss alt det beste Jordan hadde å by på. Vi tok tilbudet hans litt tvilende, men det slapp vi å angre på! Hele uken vi var der kjørte han oss rundt gratis, og jeg tror jeg aldri har gjort så mye i løpet av en ferietur før. Han prøvde til og med å få oss inn i Saudi-Arabia ved å stille som vergen vår, men det var ingen lett oppgave. Han tok med hjemmelaget mat til oss på alle turene, så hele bagasjerommet hans var fylt med pitabrød, falafel, grønnsaker og hummus som konene (ja, i flertall) hadde laget til oss. Familien hans inviterte oss også hjem på middag, og fortsatt den dag i dag ringer han årlig for å høre om hvordan livet mitt går.

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Jeg pleier aldri å reise tilbake til samme reisemål flere ganger, fordi jeg føler det er så mange steder å se i verden at jeg må prioritere nye hver gang. So little time, so much to do! Men Midtøsten har hjertet mitt, så dit kunne jeg tenke meg å reise tilbake for å besøke flere land.

Kaci sine reisetips