Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée Degnes

Å reise er en selvsagt del i Ann-Renées liv, og siden hun startet i reisebransjen i 1996 har hun rukket å besøke mange steder. Her byr hun på tips fra den greske øyverdenen, men også fra eksotiske destinasjoner som Hawaii og Thailand.
  • Alder: 51 år
  • Familie: Shakira, Adore og Fiona – mine fine colourpoint perserkatter
  • Arbeid: Service Manager Customer Center i Ving i Norge
  • Favorittreisemål: Hellas og Thailand
  • Interesser: Å reise såklart, men jeg liker også å lese, gå på skogs- og fjellturer, og å være med familie og venner. Min store lidenskap er Ashtanga-yoga!

Bli kjent med Ann-Renée

Ann-Renée har alltid drømt å reise og å kunne bo andre steder enn der hun vokste opp - selv om det var et veldig fint sted. Drømmen var derfor å bli flyvertinne, og hun søkte alle mulige flyselskaper om jobb. Ann-Renée ble aldri flyvertinne, men hun jobbet på flyplass i noen år før hun startet som Ving-vert. Deretter ble hun reiserådgiver, og til slutt Service Manager på Customer Center. Nå har hun jobbet i Ving siden 1996! Det å kombinere en hobby med jobb er helt gull.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Fridager nytes! Jeg liker å starte dagen med kaffe på sengen, gjerne etterfulgt av en løpetur før frokost. Frokost i helgene er magisk! Blir det ikke løpetur før frokosten, blir det Asthanga-trening. Jeg drar gjerne på tur til familie eller venner i helgen, og jeg liker å være utendørs. Tester gjerne ut nye restauranter også.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Ja takk, begge deler! Elsker å bare ha en avslappende ferie med strandliv, men også å oppdage nye reisemål hvor det blir en del farting og utflukter. Storbyferie er et must minst en gang i året. Å kjenne på storbypulsen er noe helt spesielt!

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg har samlet på greske øyer, og har vært på rundt 25 stykker + en del steder på fastlandet. De senere år har jeg også falt for Asia, og reiser gang etter gang tilbake til Thailand. Bali har jeg vært en gang, og jeg skal garantert tilbake. Av andre reisemål har Libanon, India, Australia, Hawaii og Svalbard gjort stort inntrykk på meg. Total er det snart 40 land på listen min.

Hva er det beste med å reise?
Det beste med å reise er å oppleve nye steder, vakker natur, flotte strender, spennende opplevelser, god mat og hyggelige mennesker. Det å få inspirasjon i andre kulturer er spennende og givende. Det er også synonymt med ferie. Avbrekk fra daglige gjøremål og stedet man bor. Å kunne trene Asthanga i et annet land er også et stort pluss for meg, så jeg drar gjerne på arrangert yogatur eller oppsøker lokale studioer.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Det har vært så mange gode minner på ulike reiser, men hvis jeg skal trekke fram et minne må det bli da min venninne og jeg sto opp i otta for å gå opp på Coco Crater. Det var bekmørkt da vi startet turen oppover, og etter 1048 jernbanetrinn var vi på toppen og kunne nyte soloppgangen, gjennomsvette og fornøyde. På veien ned var det regnbue-show, og alt var bare så vakkert.

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Jeg har flere Happy Places!

Skiathos og Skopelos, Hellas: Jeg har jobbet begge steder – henholdsvis som Ving-vert og bartender, og begge øyene er som hjem nummer to. Begge øyene er så utrolig fine på hver sin måte, og grekerne der får deg til å føle deg så velkommen. Skiathos topper med de flotteste strendene, og Skopelos scorer på den superhyggelige byen.

Kamala Beach, Thailand: Jeg har vært der flere ganger, og det er den ultimale avslappingsferie for meg å bo der. Elsker å bare rusle ned på stranden og ligge under palmene, spise god thaimat og bare være.

Mitt ønske om tredje Happy Places er Byron Bay i Australia. Jeg har bare vært der en gang, men forelsket meg fullstendig i denne plassen. Fantastiske strender, masse gode restauranter og ikke minst fikk jeg trent Asthanga i shalaen til en kjent og dyktig lærer.

Ann-Renées reisetips