Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Tomas Alexandersson

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar - og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer i Europas østre deler, der han blant annet ser på Tallin som sitt andre hjem.
  • Alder: 38 år.
  • Arbeid: Innholdsprodusent i Ving i Sverige.
  • Favorittreisemål: Tallinn.
  • Interesser: Reise! Har besøkt cirka 50 land.

Bli kjent med Tomas

Min store interesse i livet er bylivet - som i stor grad preger reisene mine. Jeg lokkes til reisemål som ikke kjennes helt selvsagte til tider, og som for meg føles fremmede og fremfor alt - annerledes. Det har resultert i at jeg reiser med Ving til storbyer i Asia, så vel som de østre delene av Europa. På min reise-CV har jeg stort sett dekket alle land i Øst-Europa, Sentral-Europa og flere av verdens største hovedsteder.

Når jeg er ute og reiser er jeg typen som havner i bakgatene, ikke hovedgatene. Jeg er han som gjerne bestiller noe han ikke vet hva er, ikke en avokadotoast. Du finner meg på Berghain i Berlin, ikke på Soho House i London. Ja, jeg håper du følger resonnementet. Det skal bli gøy å dele tipsene mine med deg, og jeg håper du finner noen gullkorn du får bruk for.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Fritiden min bruker jeg gjerne på å utforske hjembyen min Stockholm, og selvfølgelig på å reise. En hobby jeg har er å lese meg opp på Stockholms gatenavn, en bok av Nils-Gustaf Stahre og Per Anders Fogelström. Etter hver bydel unner jeg meg et studiebesøk til gatene jeg syntes virket interessante. "Herregud" tenker dere sikker nå!

Storby og puls eller late dager på stranden?
Når jeg reiser trives jeg best i storbyer! Duften av regn mot asfalt eller lyden av en skranglete tunnelbane får hjertet mitt til å slå ekstra hardt. Det hender at jeg også slapper av på en paradisstrand, men da under en parasoll, innsmurt med solkrem spf 50+.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Ettersom en stor pasjon i livet mitt er å reise, er jeg ofte på tur og har besøkt cirka 50 land igjennom årenes løp.

Hva er det beste med å reise?
Jeg forsøker å finne glede og opplevelser i hvert reisemål jeg besøker. Istedet for å sammeligne reisemålene med hverandre, forsøker jeg å møte alle reisemål med blanke ark. Da blir det alltid spennende!

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Ferieminner har jeg fler av, så det er nesten vanskelig å velge ut ett. Storslåtte øyeblikk inkluderer blant annet Halloween-gatefest i Tokyo, nyttårsfeiring i Moskva og en magisk overnatting på ishotellet i Jukkasjärvi!

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Tallinn er mitt ”happy place”, mitt andre hjem. Delvis fordi jeg har bodd der, men også fordi Estand tilbyr store opplevelser på nært hold. I Tallinn blandes middelalderromantikk med nyrenoverte fabrikklokaler fylt med kunstgallerier, butikker, nattklubber og barer. Det finns et enormt utvalg av restauranter, og flere er listet i White Guide Nordic. Dessuten tar det bare en knapp time å fly dit fra Stockholm!

Tomas' reisetips