Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Marika Winter

Marika Winter

Livsnyteren Marika tar oss med på weekendturer til Europeiske storbyer - gjerne krydret med konserter, fotballkamper og andre aktiviteter. Hun viser også gjerne frem sitt elskede Spania, som hun vender tilbake til så ofte hun kan.
  • Alder: 50+ år
  • Arbeid: Service Manager på Tjäreborg i Finland
  • Familie: Gift og fire voksne barn + to barnebarn
  • Favorittreisemål: Spania
  • Interesser: Jeg elsker å reise, lese, se på sport (spesielt fotball), livemusikk og gåturer. God mat og god vin er livets eliksir!

Bli kjent med Marika

Marika har reising i sitt DNA og hun benytter enhver anledning til å komme seg avgårde. Bare i år har hun seks turer planlagt! Med seg på sine reiser har hun med seg sin faste følgesvenn - mannen sin.

Sammen opplever de det Europas storbyer har å tilby, og de drar gjerne på konserter og utstillinger, eller ser en fotballkamp i London - en by de besøker flere ganger i året. Spania er også en fast gjenganger, og selvfølgelig blir det tid til både sol og bad.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Jeg er en ekte livsnyter! En fridag tilbringer jeg med familie og venner, gjerne ute i naturen på en gåtur. Jeg hører på lydbok og litt avslappende musikk, før dagen avsluttes med badstue og god mat.

Hvor ofte reiser du på utenlandsferie?
Nesten hver måned! Jeg har tilbrakt alle feriedagene mine i utlandet de siste 20 årene. Jeg synes weekendturer er en perfekt måte å reise på, og ikke minst en fin måte å utnytte helgene på.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Vennene mine kaller meg "Speedy Gonzales" for en grunn - jeg reiser ofte til steder der det skjer mye. Jeg drar gjerne på konserter og fotballkamper når jeg er ute og reiser, og jeg liker gå noen kilometer hver dag. Jeg elsker for eksempel London. Der finnes det alltid noe nytt å oppleve, slik som musikaler eller kunstutstillinger. Akkurat nå har jeg bestilt billetter til en konsert med Simply Red. Men jeg liker jo også sol og bad, noe som gjør Las Palmas og Palma til perfekte reisemål for meg. På siste turen vi var på, bestilte vi rom med direkte utgang til basseng, og det var et høydepunkt!

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg har aldri telt, men kanskje rundt 40 land? For meg er det ikke så viktig å reise til en ny destinasjon - jeg er ikke så glad i å sitte mange timer på et fly. Derfor reiser jeg helst innenfor Europa og til Kanariøyene.

Hva er det beste med å reise?
Det beste med å reise er at jeg får tilbringe tid med min beste venn - mannen min. Når vi reiser er vi sammen og kan konsentrere oss om hverandre 100 %. Vi nyter livet og skaper nye minner sammen. Jeg får også en mulighet til å hvile og lade batteriene, slik at jeg er klar for hverdagen hjemme.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Dette skjedde på slutten av 80-tallet, da jeg var på ferie i El Terreno på Mallorca. En av kveldene var det en dansekonkurranse av det lekne slaget i dansene rock, flamenco og break dance. Jeg deltok og fikk en britisk mann som partner. Hans navn var Hushie, i dag kjent som Hugh Grant. Han var ingen stor stjerne på den tiden, men definitivt en stjerne da vi vant konkurransen!

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Kan jeg velge et land? Isåfall er det Spania! Jeg blir alltid lykkelig når jeg får reise til Spania. Jeg elsker spansk kultur - alt fra maten og vinen til den lidenskapelige holdningen. Jeg har reist hele livet mitt, og Spania er reisemålet jeg har besøkt mest. Jeg har et "reisegen" i DNA-et mitt, og jeg anser Spania som mitt andre hjem. Nå har barnebarna mine Rasmus og Niklas også begynt å reise, og deres første destinasjon var selvfølgelig Spania. Det er så mye viktigere for meg å samle på minner og opplevelser enn penger og materielle ting.

Marikas reisetips