Ekspertenes tips

Bryllup i

PARADIS

Bryllup på Aruba

Å gifte seg på en paradisstrand med sand mellom tærne, vaiende palmer og turkisblått, karibisk hav i bakgrunnen, er noe mange bare drømmer om. Men det trenger ikke stoppe der! Bryllup i utlandet blir nemlig mer og mer tilgjengelig.

Mannen min og jeg droppet alle de klassiske tradisjonene, pakket ned sandalene våre og dro til Aruba for å gifte oss. Et minne vi kommer til å ha med oss livet ut.

Tekst & foto: Sarah van Tol

Forberedelser

Å gifte seg krever generelt en del planlegging og koordinering, men mulig enda mer når man velger å gjøre det på andre siden av jordkloden

Seremoni eller vielse?

Til å begynne med må du bestemme deg for om du kun vil ha en strandseremoni eller om du vil gjennomføre en lovlig vielse på stedet - eventuelt begge deler.

Den klassiske strandseremonien er sjelden formelt akseptert som gyldig ekteskapsinngåelse i Norge, så den må kombineres med enten en vielse i rådhuset på Aruba eller med en vielse hjemme. Vi valgte å gjennomføre både en vielse i rådhuset på Aruba, og å ha en strandseremoni.

Bryllupsplanlegger

Med en lokal bryllupsplanlegger får dere hjelp med alle praktiske detaljer før bryllupet

Bruk en bryllupsplanlegger

Det er omtrent like mange bryllupsplanleggere på Aruba som det er leguaner, så det bør ikke være et problem å finne noen som kan hjelpe deg. Vi valgte å samarbeide med hotellets bryllupsplanlegger (Divi Group), for å ha hjelpen lett tilgjengelig under hele prosessen.

I tillegg til å koordinere selve seremonien, tilbyr de fleste selskaper noen ekstratjenester som kan være fint å ha bestilt på forhånd, slik som fotografering, filming av seremonien, mottakelse, middag, frisørbesøk, blomsterarrangementer osv.

Aruba er langt unna, og mange familiemedlemmer og venner har kanskje ikke mulighet til å delta. Da kan vi anbefale at du lar bryllupsplanleggeren arrangere filming av seremonien, slik at du har noe å vise de hjemme som ikke kunne bli med.

Ankomst til Aruba

Legg inn noen ekstra dager

Sett gjerne av noen ekstra dager før seremonien slik at du rekker å akklimatisere deg og komme i kapp med jetlagen, men også får tid til å ordne med de siste praktiske detaljene, slik som valg av musikk, blomster, sted for seremoni, osv. Det kan også være fint å slappe av noen dager før bryllupet og kanskje opparbeide seg litt brunfarge til bryllupsbildene. Et tips er imidlertid å være ekstra påpasselig med solkrem for å unngå solskader i ansiktet på bryllupsdagen, som gjør at bruden må bruke mer tid på å sminke sin fremtidige mann enn seg selv. Jeg snakker av egen erfaring...

Bryllupsdagen

Formell seremoni i rådhuset

Om du velger å gifte deg lovlig i Aruba, begynner bryllupsdagen med en formell bryllupsseremoni i rådhuset for å få alle nødvendige dokumenter som skal sendes til myndighetene i Norge.

Den formelle seremonien utføres av Arubas ordfører eller en annen autoritetsperson, og er akkurat som i Norge, en ganske rask prosess.

Etter dette drar man ofte tilbake til hotellet for en kort pause, før man blir hentet og kjørt til den delen av øya der strandseremonien skal holdes.

Welcome to Hollywood!

Å bestille filming av strandseremonien kan fort innebære at man føler man har havnet midt i en Hollwood-innspilling. Ved ankomst blir man nemlig møtt av arbeidstelt, bord, stoler, snacks og diverse utstyr med flere kameramenn, fotografer og assistenter som løper rundt beina til hverandre. Ganske raskt innser man imidlertid at det ikke er snakk om en forveksling, men at dette snarere er stedet for seremonien.

Stranden har blitt pyntet med blomster, dekorasjoner og bånd, og det vakre karibiske havet i bakgrunnen rammer inn omgivelsene på en fantastisk måte, som gjør seg veldig bra på både film og bilder. Utstyret, og alle de ansatte, er et resultat av å ha valgt den store film- og fotopakken, og er nødvendig for å forevige seremonien slik at venner og familie kan få se i ettertid. På stedet blir du raskt tatt hånd om av planleggeren og teamet deres, og du får hele prosessen forklart for deg.

Strandseremonien

Bryllupsstedet vi valgte lå ved strandkanten i nærheten av Eagle Beach, en av verdens vakreste strender. Seremonien begynte like før solnedgang - slik at vi fikk bilder i både dagslys og skumring. Både tid og sted er valgfritt og kan styres etter egne ønsker.

Strandseremonien var som tatt ut fra en amerikansk film, og resulterte i at vi til slutt ble Herr og Fru van Tol.

Sarah van Tol

Sarah deler både severdigheter og råd for de som planlegger bryllup på Aruba, men kommer også med andre reisetips for de som liker det lille ekstra i ferien sin.