Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Maria Byskov

Maria Byskov

Maria er litt av et leksikon når det kommer til reiser. Fra klassiske Rhodos og Kypros til Thailand med Phuket, Krabi, og de mindre øyene Phi phi og Koh hai, videre til europeiske storbyer som Berlin, Paris og Roma ... Maria byr på noe for alle!
  • Alder: 40 år
  • Arbeid: Brand Manager på Spies i Danmark
  • Favorittreisemål: Thailand, Kypros og Hellas - steder hun både har bodd og feriert
  • Interesser: Reiser, god mat, trening og kaffe. Maria elsker kaffe, så du kan alltid finne tips på de beste kaffestedene (og soldnegangene) i reiseguidene hennes

Bli kjent med Maria

Omgitt av orangutanger i Borneos jungel, neddusjet av ville elefanter eller uplanlagte møter med halvnakne kollegaer - Maria er forberedt på det meste. Men så har hun også bodd og jobbet utenlands i mange år og rukket å samle seg flere erfaringer vi andre bare kan drømme om. Her deler hun opplevelsene sine, og favorittstedene sine, verden rundt.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Jeg står opp til solskinn og har sovet en time eller to lenger enn når jeg skal på jobb. Drikker så en kopp kaffe og hopper i treningstøyet. Jeg starter de fleste fridagene mine med en treningsøkt, det gir meg energi til resten av dagen. Det er frirommet mitt der jeg samler tanker og legger en plan for dagen - for det er svært sjeldent jeg ligger hjemme på sofaen. Etter trening spiser jeg gjerne en god brunsj, enten hjemme eller ute på en av Københavns mange perler. Og selvfølgelig sykler jeg. Jeg elsker å sykle gjennom byen eller ta en lang gåtur ved innsjøene. Jeg bor på Islands Brygge, så om sommeren tar jeg gjerne en dukkert i havnen og om vinteren beundrer jeg de som vinterbader - og drømmer meg vekk til sol og varme.

Hvor ofte reiser du på utenlandsferier?
Så ofte som mulig! Det blir som regel et par charterreiser i løpet av sommeren og ALLTID Thailand i januar eller februar - når jeg trenger D-vitaminer og mango-shakes som sårest. Jeg forsøker også å alltid klemme inn et par weekendturer til Europa i løpet av våren og høsten. Jeg elsker å møte våren i Sør-Europa, og synes en snartur til Barcelona, Nice, Roma eller Paris er helt genialt. Jeg elsker også Amsterdam og Hamburg, og det er året rundt! Så er det jo jobbturene innimellom feriene, som kan være alt fra Stockholm til Bali.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Åhhh, den var vanskelig. En kombinasjon er for meg helt perfekt! Jeg elsker det enkle livet med flip flops i et strandparadis, men jeg elsker også å oppdage nye storbyer og det de har å by på. Mine favorittreisemål er de man kan kombinere begge på. For eksempel tar jeg ofte noen dager i Bangkok i forbindelse med ferie på Phuket eller Krabi. På Kypros elsker jeg å bo på et av våre lekre resorts, O.B.C. eller Sunprime med basseng og havutsikt, men tar alltid en tur til hovedstaden Nicosia hvor jeg kan oppleve storbypulsen og "leve" som en lokal. Dubai er også en favoritt når det gjelder kombo, og så er det jo alltids Nice og Barcelona.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
– Oi, det er mange. Tror ikke jeg har oversikten. Jeg har bodd i alt fra Stockholm til London til Tenerife og India - og på de minste greske øyer. Når jeg teller, så har jeg bodd i 10 forskjellige land og besøkt mer enn 50 reisemål på forskjellige kontinenter. Jeg føler meg helt klart mest hjemme i Europa og Asia, men elsker også USA og Karibien. Jeg startet karrieren min i Spies i Bulgaria, og føler meg utrolig priviligert over alle mulighetene jeg har fått til å se og oppleve ulike steder i verden, som jeg nok (med hånden på hjertet) aldri hadde besøkt om det ikke var for jobben min. Noen av reisene som har gjort størst inntrykk på meg var da jeg sto midt i Borneos jungel omringet av orangutanger, bodde 3 dager på en sivbåt i India og da jeg besøkte en SOS-barneby på et reisemålsbesøk til Gambia. Nå ja, og så første gangen jeg red på en elefant (altså en frittlevende elefant) som gav meg en ordentlig dusj med snabelen sin.

Hva er det beste med å reise?
Å oppleve alle typer kulturer. Jeg føler meg som et rikere menneske hver gang jeg har vært ute og reist. Jeg elsker å finne små lokale perler der man både smaker, lukter og merker hvordan den lokale hverdagen virkelig ser ut. Jeg får sommerfugler i magen hver gang jeg setter meg på et fly, og elsker når dørene åpnes til sol, varme og enda en ny opplevelse. Jeg kan bli glad over de minste ting, som duften av en shuttlebuss i Thailand, selv om det er en skikkelig vond lukt når man sitter der på et skinnsete som har kokt i solen og røkelse hele dagen. Det kan også være duften av mimosaer som står i blomst på Kypros om man besøker på våren, eller duften av souvlaki når jeg gjør entré på en liten gresk øy. Jeg kjenner også på lykkefølelsen når jeg tar første slurken av en ekte gresk cappuccino freddo (gresk iskaffe). DET er feriefølelse for meg!

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Jeg har SÅ mange fine, morsomme og herlige ferieminner – som jeg (selvfølgelig) kommer til å dele med dere i reiseguidene. Men noe de fleste ikke er forberedt på under ferien sin er å møte kollegaene sine i badetøy med en tannbørste i munnen. Jeg glemmer aldri min første ferie etter jeg ble ansatt i Spies i Danmark. Jeg dro til Mallorca, la meg på en solseng og tok en ordentlig lur. Våknet så to timer senere av en skygge, som var en kollega fra Stockholm som stod over meg. Da tørket jeg raskt vekk sikkelet fra kinnet og fikk solbrillene på. Siden den gang har jeg også overrasket andre kollegaer i små speedos og en litt for liten badering på ferie. Det er nok ikke uventet at vi som jobber i reisebransjen reiser en del, men tenker man at dette er drømmejobben må man nok være mentalt forberedt på å møte kollegaene sine uten altfor mye klær 😉

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Her er Kypros og Thailand i sterk konkurranse. Det er to veldig forskjellige reisemål, men allikevel ikke; solen skinner alltid fra morgen til kveld, gjestfriheten er enestående, de har vakre solnedganger og maten er fantastisk. Vannet er turkisblått, sanden myk og jeg kan tilbringe dagene mine i sommerkjole og flip flops. Og viktigst av alt, jeg føler meg som hjemme!

Marias reisetips