Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Sarah van Tol

Sarah van Tol

Fra bryllup på Aruba til roadtrip gjennom USA. Fra kulinariske høydepunkter i Amsterdam til luksuriøse cruise i Karibia. Bli med Sarah på sine reiser som oser av luksus, varme og livsnytelse.
  • Alder: 41 år
  • Arbeid: Head of Financial Accounting på Nordic Leisure Travel Group
  • Familie: Mannen Roger og den franske bulldogen Winston
  • Favorittreisemål: Aruba
  • Interesser: Reise, synge i kor, matlaging, restaurantbesøk og seriemaraton med mannen min

Bli kjent med Sarah

Sarah er jenta som drømte om å bli pilot og deretter flyvertinne, for så å lande som økonom i vårt nordiske konsern. Backpacking og ekstreme opplevelser er ikke helt hennes greie, hun lokkes istedet av komfort og en viss grad av luksus. Paradisstrender, vakker natur, varme, god mat og drikke med en miks av både avslapning og trening er det hun foretrekker på sine reiser.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Fri for meg betyr restitusjon, avslapning og påfyll av energi. En fridag starter ofte med frokost i fred og ro, og blir deretter etterfulgt av en slags aktivitet av typen treningsøkt, tur med hunden eller lignende. Fridager innebærer ofte en kulinarisk opplevelse slik som en god middag hjemme eller å prøve en ny restaurant i byen, enten med familie eller venner.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Begge deler, faktisk. Det perfekte reisemålet i mine øyne er der strandliv om dagen kan kombineres med kulinariske opplevelser på kvelden. Før reisene mine leser jeg meg vanligvis opp på restaurant- og barutvalget, og reserverer ofte bord på populære restauranter før jeg ankommer destinasjonen. Mannen min, og til en viss grad jeg selv, ønsker å ha treningsmuligheter i ferien, så nærhet til treningsstudioet og gode turløyper er også høyt på prioriteringslisten. Jo eldre vi blir, desto mer kresne har vi blitt på hotellstandard, så vi velger ofte hotell i den øvre prisklassen.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Under årenes løp har jeg besøkt alt fra fantastiske strender i Karibia til klassiske severdigheter som det skjeve tårnet i Pisa. Jeg har kjørt igjennom store deler av USA, så vel som reist på klassiske charterturer til Middelhavet. Totalt har jeg besøkt rundt 30-35 land, men flere land har vi vært i flere ganger, slik som Spania. Der har jeg både besøkt ulike øyer, men også fastlandet.

Hva er det beste med å reise?
Å reise innebærer alltid nye opplevelser som gir meg minner for livet, enten det er et nytt sted jeg besøker, en ny aktivitet jeg prøver ut eller å bli kjent med nye mennesker. Det er også en pause fra hverdagen og rutiner, noe som gjør at jeg kan slappe av og lade opp på en helt annen måte enn når jeg er hjemme. Det innebærer også at jeg får tilbringe uforstyrret og sammenhengende tid med reiseselskapet mitt, enten det er mannen min, venner eller andre familiemedlemmer.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
For et par år siden dro vi på roadtrip langs USAs vestkyst, og vi gledet oss til å kjøre den klassiske Highway 1 langs kysten og nyte det vakre landskapet underveis. Problemet var at noen i reiseselskapet hadde klart å stille inn GPS-en feil, slik at vi ved et uoppmerksomt øyeblikk, mens de andre i bilen var opptatt med å ta bilder, spise godteri og styre med musikken, klarte å ta feil avkjøring og merket ikke før etter en stund at vi havnet lenger og lenger unna kysten. Da vi omsider innså at vi ikke lenger var på Highway 1, men snarere på vei innover i landet, ble stemningen mildt sagt litt dårlig. Skulle vi snu og kjøre tilbake? Nå gikk vi glipp av deler av kysten som vi hadde lyst til å se og ta bilder av. Vi bestemte oss imidlertid for å fortsette mot Los Angeles på den eksisterende ruten, og da det ble tid for lunsj kjørte vi inn mot et mindre tettsted. Til vår store overraskelse begynte vi å passere gater som Aarhus Drive og Copenhagen Drive. Det viste seg at vi endte opp i det lille, danske samfunnet Solvang, som til ære for dagen hadde en stor utstilling/festival med veteranbiler. Hele byen var full av aktivitet og beboerne, så vel som besøkende, fylte gatene og torgene. I stedet for å kjøre videre etter lunsjen bestemte vi oss for å stoppe en stund for å utforske Solvang og festivalen. Vi fikk derfor, gjennom vår lille feilkjøring, en morsom opplevelse på turen som vi ikke hadde forventet i det hele tatt.

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Aruba er min absolutte favorittdestinasjon, og mannen min og jeg har besøkt reisemålet regelmessig de siste 12 årene. 2010 var første gang vi besøkte Aruba, som var i forbindelse med bryllupet vårt. Et minne jeg verdsetter høyt, og som vi ved å besøke øya får gjenoppleve. I tillegg til dette er Aruba en karibisk øy med vakre strender på vestkysten, og et kjølig, ufruktbart landskap på østkysten. Øya har et godt utvalg av restauranter og hotellene holder høy standard.

Sarahs reisetips