Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Kajsa Fagerström

Kajsa Fagerström

Bli med Kajsa på eventyr til Asia og få tipsene hennes fra både Kina, Tibet og India. Kanskje du også kan få litt inspirasjon fra hennes seneste reise til Sri Lanka?
Kajsa Fagerström
  • Arbeid: Jobber i bildeavdelingen i Ving i Sverige
  • Fødselsår: 1976
  • Familie: Samboeren Fredrik og jaktlabradorene Neah, Pennie og Junior
  • Favorittreisemål: Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kina og Australia
  • Interesser: Reise, løping, fotografering og hunder

Bli kjent med Kajsa

Kajsa har reist til land som mange bare drømmer om å besøke, slik som Australia, Nepal, Tibet, Mongolia og Indonesia. Hun har selvfølgelig besøkt mer velkjente reisemål også, som for eksempel Thailand og Mallorca.

Kajas interesse for reiser og fotografering har gått hånd i hånd, og etter videregående flyttet hun til Australia der hun tok utdanning i fotografi. Kameraet har tatt Kajsa til alle verdens hjørner, både på jobb og ferie. I dag jobber hun i bildeavdelingen på Ving og har blant annet ansvar for alle hotellbilder, og iblant reiser hun også av gårde for å fotografere reisemål og hotell. Dette er en jobb som etter mer enn 20 år fortsatt er drømmejobben for en som elsker foto og reiser.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Jeg elsker å løpe, så det blir ofte joggeturer sammen med hundene mine. De dagene vi ikke jogger, blir det lange skogsturer eller apporteringstrening. Når det er konkurransesesong blir det en del hundekonkurranser. Vi har også nylig bygget et "låvehus" i et gammelt kulturminneområde på landsbygda, så vi jobber mye med å komme i orden der.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Det ene utelukker ikke det andre! Men jeg liker litt eventyr og aktivitet i ferien min. Partneren min liker surfing, så jeg har reist mye med han i jakten på "den perfekte bølgen". Det har vært morsomt og spennende!

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Australia, Thailand, Kina, Tibet, Nepal, Vietnam, India, Sri Lanka, Indonesia, Malaysia, Russland, Mongolia, Brasil, St. Lucia, USA, Mexico, Gambia, Egypt, Marokko og de fleste land i Europa. Andre steder jeg gjerne vil besøke i fremtiden er New Zealand og Hawaii.

Hva er det beste med å reise?
For meg er det å oppleve nye kulturer og religioner, møte lokalbefolkningen og besøke vakre steder som få turister drar til. Steder hvor du kan oppleve et historisk monument eller en fantastisk naturopplevelse helt alene. Fordi jeg liker å fotografere, har det vært en stor inspirasjonskilde å reise og finne vakre steder der forholdene ligger til rette for å ta fine bilder. Jeg har flere ganger reist helt alene, spesielt i Asia. Det blir en annen type reise når du drar alene, for da kan du gjøre akkurat det du vil, når du vil.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Da jeg var i Mongolia leide jeg en hest som jeg red på over den mongolske steppen. Det var kjempegøy! På turen så jeg en flokk med ville hester, så jeg måtte bare hoppe av hesten min for å ta bilder av dem. Dessverre var det ingen steder å binde hesten, så jeg ba den stå rolig og nærmet meg den ville hesteflokken. Men så rømte hele flokken, og det gjorde hesten min også! Jeg fikk litt panikk fordi jeg måtte returnere hesten jeg hadde leid, når dagen var over. Heldigvis kom en snill mongolsk mann som klarte å fange hesten min med lasso, slik at jeg kunne hoppe opp på den og ri videre.

Hvor er ditt «happy place»? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Da må jeg si Thailand – der har jeg vært mange ganger! Thailand har alt man kan ønske seg for en nydelig ferie; fantastiske og vennlige mennesker, god mat, spennende kultur og mange muligheter for utflukter. Og så syntes jeg Sunprime Kamala Beach er et veldig fint bosted for de av oss som ønsker et litt roligere hotell for voksne.

Kajsas reisetips