Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Rasmus Panduro

Rasmus Panduro

Mallorca har en spesiell plass i hjertet til Rasmus, selv om det blir reiser til andre steder også. Aller helst kombinerer han puls og avslapning – gjerne i form av sykling og strandliv. Bli med Rasmus på sykkelreiser utenlands, weekendturer til storbyer og opplevelser utenfor de store turistområdene.
  • Alder: 53 år
  • Arbeid: Jobber med Spies' nettsider i Danmark
  • Favorittreisemål: Mallorca, Roma, London, Gran Canaria og Barcelona
  • Interesser: Mat, vin og sykling

Bli kjent med Rasmus

En perfekt ferie for meg er en kombinert sykkel - og familieferie, og helst drar jeg til Mallorca eller Gran Canaria, men jeg besøker også gjerne storbyer med kompisene mine.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Jeg elsker å være utendørs, og tar gjerne en tur på landeveissykkelen min eller løper i naturen. Når jeg kommer hjem kan jeg bruke flere timer på å lage mat, og lager helst spansk tapas eller italiensk. Jeg er en pizza-nerd, så det må være på listen over favoritter på en fridag.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Jeg er overbevist om at man kan kombinere puls og avslapning, så jeg søker begge deler når jeg skal reise. Kan jeg sykle et par timer og så ligge på stranden resten av dagen, er dagen min perfekt. Er det storbyferie er det ikke min puls jeg jager, men byens puls. Jeg elsker å gjøre det de lokale gjør!

Hvor ofte reiser du på utenlandsferier?
Et normalt år reiser jeg som regel på en sommerferie og en vinterferie, og gjerne på en eller to storbyferier.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg har jobbet i Spania, Italia, Portugal, Hellas, Tyrkia, Frankrike, Østerrike og USA. Utover det har jeg besøkt det meste av Europa og flere steder i Asia. Det er mange steder jeg kunne tenkt meg å besøke – blant annet San Sebastian i Spania eller Buenos Aires i Argentina.

Hva er det beste med å reise?
Å leve seg inn i de lokale forholdene og blende inn så godt det går. Når jeg sitter på en lokal kafe og titter på mennesker, da har jeg det fint. Jeg elsker å spørre de lokale om unike opplevelser, slik at jeg kan prøve å reisemålet med deres øyne.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Jeg hadde ankommet Miami Beach og gikk rett til sengs på grunn av jetlag. Plutselig våknet jeg fra lyden av skudd nedenfor vinduet mitt. Jeg bodde i andre etasje og kunne se blå glimt i gaten når det ble skutt. Jeg ble kjemperedd og kunne ikke la være å forsøke å se ut på gaten, selv om det var farlig. Hjertet pumpet blodet rundt i kroppen, og jeg gikk til vinduet og så ut. Samtidig hørte jeg en som ropte «Cut Cut» og jeg skjønte at jeg ikke befant meg i et gjengoppgjør, men i en filminnspilling.

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Det må være Mallorca. Øya har alt man trenger og overrasker meg stadig. Det er kort flytid, den lokale maten og vinen er overlegen, folkene er dyktige og profesjonelle, strendene er fantastiske, infrastrukturen fungerer utrolig bra og naturen er vakker. Det er virkelig «La Isla Bonita», som Madonna en gang sang.

Rasmus sine reisetips