Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Jessica Westberg

Jessica Westberg

Cruise i Karibia, spennende safari eller skireise til Alpene? Jessica har testet det meste, og her deler hun erfaringene sine fra reisene hennes over hele verden.
  • Alder: 50 år.
  • Arbeid: Sjef for vårt nordiske contentteam som har ansvar for tekstbeskrivelser av hotellene og reisemålene våre.
  • Familie: Gift med Mathias og har to voksne sønner, Gustav og Albin.
  • Favorittreisemål: Avhenger av formål, selskap og årstid.
  • Interesser: Reise er min store pasjon, men jeg liker også å gå turer, spille tennis og lese.

Bli kjent med Jessica

Jessica er selve definisjonen på en globetrotter, og hun slår nok de fleste når det gjelder antall besøkte land. Med 3-6 reiser i året rekker man nemlig en del, og her kommer hun til å dele sine personlige favoritter som hun har samlet seg igjennom årene.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Jeg elsker å drømme og planlegge kommende reiser, og jeg har allerede reiser for 2024 planlagt. Ellers pakker jeg gjerne med meg en matpakke og tar enten båten til Trosa-skjærgården, padler kajakk eller går på tur på Sörmlandsleden. Jeg liker også å drive i hagen, for eksempel med grønnsaksdyrking eller bare avslapning i hengekøya.

Hvor ofte reiser du på utenlandsferier?
Det pleier å bli 3-6 ganger i året.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Jeg elsker alle type reiser, og det avhenger helt av formålet med reisen. Vil jeg komme hjem uthvilt er det perfekt med en all inclusive chartereise, men om jeg vil komme hjem full av opplevelser blir det nok heller en safari, et cruise eller en rundreise. Har jeg bare noen få dager på meg og trenger påfyll av energi, blir det fort en storbytur eller en skireise. Jeg reiser helst til nye steder!

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
I følge FN finnes det 193 land i verden og jeg har besøkt 87 av dem. Noen høydepunkter er Sør-Afrika, Eswatini, Kenya, Japan, Sør-Korea (med et kort besøk i Nord-Korea), Indonesia, Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Laos, Kambodsja, Malaysia, Vietnam, Brasil og Argentina. I Europa har jeg bare igjen å besøke Russland.

Hva er det beste med å reise?
Jeg elsker sommerfuglene i magen når jeg er på vei mot noe eventyr, smått som stort! Å besøke nye steder, prøve eksotisk mat, treffe nye mennesker, se vakker natur og skape minner er helt fantastisk. Og så er det jo aldri feil å få litt sol på nesen og sand mellom tærne under den mørke årstiden. En stor del av opplevelsen for meg er også å planlegge og drømme om reisen.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
En nervepirrende opplevelse var da vi reiste til Brasil, og hadde et flyskifte i Frankfurt der vi skulle gå igjennom sikkerhetskontrollen. Jeg tok ut laptopen min fra bagen, og tenkte at jeg ikke orket å dra igjen glidelåsen på den i det jeg la den på båndet. Jeg rakk samtidig å tenke at dette kanskje var dumt å ikke gjøre, for da kunne jo noen legge noe i den...

Da jeg hadde passert metalldetektoren og var på vei til å hente bagen min igjen, så jeg at personalet hadde tatt den og tilkalt politiet (i Tyskland bærer de våpen og ser veldig skumle ut). Jeg ble nervøs, og spurte hva som var feil. De sa at de hadde tatt en test av bagen min og at den ga positivt utslag for narkotika! De ba meg så om å åpne den, og der lå det en stygg, brun eske som jeg aldri hadde sett før, og som absolutt ikke var min. Jeg fikk litt panikk, og sa: "den er ikke min, hvem har lagt den der? Jeg lover, den er ikke min!". Det slo meg at det var eksakt det de skyldige sier på film når de blir fersket for sånt, og jeg ble redd for at de ikke skulle tro meg.

De ba meg bestemt om å rygge unna, tok en ny test av bagen og pratet med politiet. Nå hadde også mannen min kommet seg igjennom kontrollen, og kom bort for å spørre om hva som foregikk. Jeg sa fortvilet at noen hadde lagt en brun eske i bagen min, og at den har gitt utslag på narkotika. Han lo og sa at esken var det nye solbrilleetuiet hans, og at det var han som hadde lagt det ned i bagen min. Samtidig sa sikkerhetsvakten at utslaget var en falsk alarm, og at jeg kunne gå videre. I ettertid har jeg blitt veldig nøye på å lukke bagen min!

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?

Om jeg må velge et land, må det bli Thailand som jeg har besøkt 8 ganger. Vi dro ofte hit da barna var små - både med charter og på egenhånd. Vi har blant annet vært på en 6 ukers lang tur med ryggsekker, barnevogn og bleiepakker som ble lastet inn og ut av minibusser og båter. Thailand vinner på at alt er så bra; maten, strendene, snorklingen, naturen og kulturen - det er en helhet som er vanskelig å slå! I tillegg er de utrolig barnekjære og vennlige i Thailand, og man blir ofte behandlet "VIP" der som barnefamilie. Jeg har mange fine minner fra familieferiene våre dit.

I de siste årene har nok cruise blitt mitt "happy place". Jeg elsker å dra på cruise! Det er som å backpacke, bare at man slipper å pakke opp og ned hele tiden. Man får se utrolig mange fine steder og møte mange spennende mennesker. Vi har seilt utenfor Sør-Amerikas østkyst (med karnivalet i Rio som høydepunkt), i Karibien, og på Sør-Kina-havet (med blant annet et besøk på Borneo ), Middelhavet og Atlanterhavet. Det er snart på tide med en ny seiling i Karibia - det gleder jeg meg til!

Jessicas reisetips