Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Petter Sevenius

Petter Sevenius

Petter har reist jorden rundt med vindsurfebrett, men har i de senere år innsett enkelheten med charter der man slipper lange diskusjoner ved innsjekk om "spesialbagasje".
  • Alder: 50 år
  • Arbeid: Systemutvikler, bygger våre webplasser i Sverige og Norden
  • Familie: Samboer og to barn
  • Favorittreisemål: Australia
  • Interesser: Dedikert vindsurfer, men liker også alle uteaktiviteter

Bli kjent med Petter

Petter har vindsurfet i drøyt 30 år, og liker alle former for aktive ferier. Å reise med barn er enkelt sammenlignet med vindsurfingutstyr, men man må gjøre alt i et roligere tempo - noe samboeren hans verdsetter. Han trives best med å backpacke og oppdage ting langs veien, men han har med årene begynt å verdsette selve planeringsfasen for å slippe unødig dødtid når man er på plass.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Det er helt avhengig av været. Om det er vindstille tar jeg gjerne en utflukt med familien, kanskje til skjærgården der jeg bader og spiser noe godt. Om det derimot er vind på gang, forsøker jeg å tyde alle tenkbare værmeldinger for å finne de beste forholdene for vindsurfing. Å reise fra Stockholm til Skåne for en dag med surfing er slettes ikke utenkelig om vind og bølger kommer fra riktig retning.

Hvor ofte reiser du på utenlandsferier?
Det pleier å bli en surfereise med kompiser og en familieferie per år.

Storby og puls eller late dager på stranden?
Jeg blir fort rastløs i solstolen, men har allikevel besøkt betydelig flere paradisstrender enn storbyer. Jeg elsker bad og vannsport, men Hong Kong eller New York er alltid en suksess!

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg jakter ikke på nye steder og land å besøke, jeg drar heller tilbake til steder jeg liker. Jeg har for eksempel besøkt Kanariøyene, Kapp Verde og Australia 6 ganger hver, Hawaii 5 ganger, New Zealand 3 ganger og våre ulike Sunwing-hotell har jeg sikkert bodd på i over 10 uker gjennom årenes løp. Ser frem til å besøke samtlige plasser igjen!

Hva er det beste med å reise?
Selv om vi har bølger i Sverige, så er kvaliteten mye bedre utenlands og vanntemperaturen er litt mer behagelig. Det jeg elsker mest med å reise er dog variasjonen og det å oppleve nye steder, kulturer og livsstiler. Jeg liker å feriere med familien, forlate hverdagens rutiner og leve det enkle, bekymringsfrie livet. La barna styre, følge deres tempo og fryde meg over deres oppdageleslyst.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Etter å ha skrapet opp benet på et korallrev i Maui, gikk vi inn i en liten hippiebutikk i Paia og spurte etter en antiseptisk salve. Der fikk vi som svar at "det beste mot skrapsår er å tisse på det. Om du ikke klarer det selv, kan du be en av kompisene dine å gjøre det"...

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Mitt "happy place" er nok Väddö i Stockholms skjærgård, men jeg elsker også Jämtlandsfjellene. Det er noe meditativt med kombinasjonen av hav og fjell. Om vi snakker land, så er nok Australia min store favoritt. Der finnes det så mye å se og gjøre, og menneskene er utrolig hyggelige.

Petters reisetips