Ekspertenes tips

Vings reiseekspert

Amanda Svensson

Amanda Svensson

Amanda er jenta som har bodd utenlands siden hun var 19 år gammel. Her byr hun på sine aller beste insidertips fra Rhodos og Vietnam, både for deg som foretrekker late dager på stranden og for deg som vil reise rundt og oppdage nye favorittsteder.
  • Alder: 25 år
  • Arbeid: Jobber som Vings servicerepresentant, akkurat nå i Thailand
  • Favorittreisemål: Greske øyverdenen, Vietnam, Mexico og USA
  • Interesser: Liker å lære meg nye ting! Det er en av grunnene til at jeg elsker jobben min, for da får jeg lære meg noe nytt på hver destinasjon. Fotografering og fotball er også noe jeg syntes er gøy

Bli kjent med Amanda

Amanda har gjort det mange andre drømmer om, forlatt Sverige for å jobbe utenlands. Hun har tilbrakt mange år av livet sitt i utlandet, og i jobben sin som servicerepresentant for Ving får hun sjansen til å se nye steder hver sesong. En sjanse hun tar vare på gjennom å ved hvert mulige tilfelle finne nye favorittsteder.

Hva gjør du aller helst på fridagen din?
Fordelen med å bo og jobbe utenlands er at man på en fridag kan gå til stranden eller utforske stedet man bor på. Akkurat nå bor jeg på Phuket i Thailand, så jeg syntes det er gøy å dra ut til noen av øyene som ligger rundt. Siste besøket var på Phi Phi, som var ubeskrivelig fint. På min neste fridag vil jeg dra til Similand Island, det gleder jeg meg til!

Storby og puls eller late dager på stranden?
Jeg liker å kombinere late dager på stranden (eller bassenget) med puls og eventyr. Fordelen med å jobbe utenlands og være der en hel sesong, er at du virkelig rekker å oppleve begge deler.

Hvor mange steder i verden har du besøkt?
Jeg har bodd utenlands fra jeg var 19 år gammel. Jeg har bodd ett år i California i USA, der jeg rakk å oppdage mange ulike steder - blant annet en tur til Cancun i Mexico. Under mine sesonger for Ving har jeg bodd på Rhodos, Mallorca og Gran Canaria, og i Vietnam og Thailand. Jeg har også reist privat til Singapore, Østerrike, Frankrike og en del andre land i Europa.

Hva er det beste med å reise?
Å reise er å utforske nye steder, utvide sin forståelse for andre kulturer og bli kjent med nye mennesker. I min jobb er det morsomste jeg vet å oppdage perler som ikke alle kjenner til. Disse gleder jeg meg til å dele med dere fremover.

Del et morsomt/kult/uventet ferieminne
Noe jeg syntes er koselig er når familie eller venner kommer for å besøke meg mens jeg jobber utenlands. Jeg husker sommeren 2018, da jeg jobbet min aller første sesong på Rhodos. Hele familien min bestilte en reise ned for å blant annet feire mormors bursdag, men selvfølgelig også for å hilse på meg. Da de landet på flyplassen hadde alle 15 hvite "suntrip"-hatter og var helt klare for en uke med ferie. Hele uken viste jeg de Rhodos' vakre perler, og mormor fikk en fantastisk bursdag hun enda snakker om - som da vi ble med på en av Vings utflukter til Lindos og alle sang "Ja, må hon leva!" på de skandinaviske språkene for henne.

Hvor er ditt «happy place» på jorden? Et favorittreisemål du vender tilbake til og hvorfor?
Mine happy places er definitivt Vietnam og USA. Vietnam var helt fantastisk, både lokalbefolkningen og stedene å oppdage. USA har sin sjarm fordi det var det var min første store reise til utlandet på egenhånd, og det som slår deg er den flotte naturen i kombinasjon med de storslåtte byene.

Amandas reisetips