Se hotell (82)

Reiser til Kypros

Det er mange gode grunner for å reise til Kypros, for denne øya byr på deilige sandstrender, krystallklart vann, god mat, veldig bra hotell og en rekke severdigheter.

Kypros er dessuten mye mer solsikkert enn andre reisemål i Middelhavet, noe som gir en ekstra lang sesong med varme fra tidlig vår til sen på høst. Ving har reiser til feriemål på øyas sør- og østkyst. På Kypros er det noe for enhver smak, med et godt utvalg av restauranter, barer, uteliv, severdigheter, shopping og aktiviteter for besøkende i alle aldre.

Reise med barn til Kypros

Det er flere gode grunner til å velge Kypros når du skal på ferie med barn. Her er det brede, langgrunne sandstrender hvor barna kan leke, kaste ball og bygge sandslott. Ving har en rekke barnevennlige hotell, flere med barneklubb, All Inclusive og vannsklier. Det er også morsomme utfluktsmål som passer for familier, for eksempel Ayia Napa WaterWorld – Europas største temapark.

Voksenhotell på Kypros

Skal du reise uten barn og ønsker å bo i behagelige og avslappende omgivelser kan du velge et voksenhotell eller luksushotell på Kypros. Er du ute etter et pulserende og ungdommelig uteliv anbefaler vi en reise til Ayia Napa.

Severdigheter og aktiviteter

Vil du oppleve mer av Kypros eller mikse strandliv og severdigheter er mulighetene mange. En lang rekke småsteder og byer venter på å bli utforsket for den som er nysgjerrig på hverdagslivet på Kypros. Det krystallklare vannet rundt øya er perfekt for båtturer, dykketurer og snorkling. Et annet tips er å dra på jeepsafari eller bli med på en utflukt til øyas spennende nordside.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær på Kypros?
Kypros har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Vings reisemål Ayia Napa, Protaras/Fig Tree Bay, Larnaca og Limassol ligger på sydkysten. Her er klimaet om våren, mars–april, omtrent som en norsk sommer, med temperaturer på rundt 20 grader eller mer. Allerede i slutten av mai og i begynnelsen av juni kommer temperaturen ofte opp mot 30 grader og stiger til nærmere 35 grader i juli og august. September, oktober og november har samme lufttemperatur som i begynnelsen av sommeren, og i havet er det 22-27 grader. Det er mest nedbør i desember, januar og februar, men på sydkysten blir det sjelden kaldere enn 16 grader på dagtid. I fjellene på øyas sentrale deler kan det imidlertid komme snø i vintermånedene.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kypros. For mer informasjon ta kontakt med Kypros' ambassade i Stockholm på tlf. +46 8 24 50 08.
E-post: info@cyprusemb.se
mfa.gov.cy/embassystockholm

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kypros.

Reiser til Kypros

Kypros har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre med størst forekomst av nedbør i løpet av hele året. Det er ikke uvanlig med snø oppe i fjellene i indre strøk. Om sommeren kan temperaturen på sydkysten stige til nærmere 35 grader, med vanntemperaturer på rundt 25-28 grader. Vår og høst, nærmere bestemt mars–april og oktober–november, byr på et klima som kan likne på norsk sommer med lufttemperaturer på rundt 20 grader eller mer, og en og annen regnskur. Vings reisemål Ayia Napa, Protaras/Fig Tree Bay, Larnaca og Limassol ligger alle på sydkysten.
Limassol
Limassol er en sjarmerende havneby med et av Kypros' beste hotell: Londa, som ligger ved stranden inne i Limassol. Her venter kultur, underholdning og shopping i en avslappende atmosfære.
Ayia Napa
 • Strender
 • Sport & aktiviteter
 • Underholdning
I Ayia Napa finner du Sunwing for barnefamilier og Sunprime for deg som reiser uten barn. Og ca. 20 hotell til, med alt fra 2 til 5 hjerter, og med eller uten All Inclusive.
Protaras/Fig Tree Bay
 • Strender
 • Barnevennlig
 • Sport & aktiviteter
Fig Tree Bay, eller Protaras, er et av de mest populære reisemålene på Kypros. Her ligger blant annet vårt familievennlige Rising Star og Sunprime Protaras Beach - for deg som reser uten barn.
Larnaca
 • Strender
 • Barnevennlig
 • Shopping
Larnaca er en ekte kypriotisk by, med levende lokalmiljø og en hyggelig atmosfære. Hva med å kombinere en uke her med et av Vings andre reisemål på Kypros?

UTVALGT PARTNER

Hotelltips på Kypros

Capo Bay er et moderne og elegant hotell med høy komfort og perfekt beliggenhet rett ved stranden.

Les mer

REISEFORSLAG

SunConnect Rising Starsunconnectresorts
 • Barnevennlig
SunConnect Rising Star
Protaras/Fig Tree Bay, Kypros, Kypros
 • 1 uke
 • Fly + del i 1-romslelighet med balkong mot omgivelsene
 • Avreise 22 mai 2020 fra Bergen
Bergen, 22 mai 2020, 1 uke
Sunwing Sandy Bay Beachsunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • 1 uke
 • Fly + del i 1-romsleil Small Family, terr, passer bevegelseshem
 • Avreise 10 apr 2020 fra Oslo, Gardermoen
Oslo, Gardermoen, 10 apr 2020, 1 uke
Sunprime Protaras Beachsunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Protaras Beach
Protaras/Fig Tree Bay, Kypros, Kypros
 • 1 uke
 • Fly + del i Classic Room, 1 rom, balkong mot omgiv/annen bygning
 • Avreise 17 aug 2020 fra Trondheim
Trondheim, 17 aug 2020, 1 uke

HOTELLTIPS: KYPROS

FINN REISE TIL Kypros