Se hotell (3)

Reiser til Limassol

Kypros, Kypros

Limassol er den nest største byen på Kypros – et perfekt reisemål for deg som vil fordype deg i øyas kultur og historie.

Her er det også moderne attraksjonene som gode restauranter, uteliv og shopping. I den gamle delen av Limassol er det trange smug med små butikker, håndverkere og ikke minst – en livlig salgshall der du kan hente inspirasjon før du spiser lunsj på en koselig taverna i nærheten. Gå heller ikke glipp av det lille arkeologiske museet på Byron Street og et besøk på den gamle festningen, der det sies at Rikard Løvehjerte tilbrakte bryllupsreisen sin. Mer moderne fornøyelser finner du langs Ayios Andreas Street og Anexartisias Street, der butikkene ligger tett og tilbyr det meste. Limassol er øyas nest største by, men det meste ligger innen gangavstand. Det er heller ikke langt fra gamlebyen til området rundt Makarios Avenue, der du finner mye av byens mer trendy uteliv – både rundt restaurantbordene og på dansegulvene.

Bo best på Kypros

Om du ønsker å reise til Limassol kan Ving tilby noen av Kypros' beste hotell, for eksempel Londa, som ligger ved havet et par kilometer utenfor Limassol. Her savner du ingenting – verken spa, basseng med havutsikt eller en meny som lokker med det beste av middelhavskjøkkenet.

Se mer av Kypros

Med sin beliggenhet på øyas sydkyst er Limassol et utmerket utgangspunkt hvis du vil reise rundt på egen hånd. Med leiebil er det like enkelt å kjøre opp til Troodosfjellenes svale pinjeskoger som til de arkeologiske utgravningene i Paphos eller til noen av de små landsbyene innover på øya. Turistbyrået kan gi deg tips om hvor det er markeder og andre attraksjoner.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Limassol

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Strendene i Limassol har mørk sand, og de er ikke spesielt langgrunne.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Limassol med rutefly.

Flyet lander på Larnaca flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Limassol er ca. en time (ca. 60 km).
Mat, drikke og natteliv
Limassol har et stort utvalg av restauranter, og mange er kjent for å servere førsteklasses mat. Du finner alt fra små kypriotiske tavernaer til restauranter med internasjonal meny og gourmetrestauranter. Hotell Londas restaurant og loungebar holder høy klasse og er populære blant kypriotere, spesielt i helgene. Limassol har også mange hyggelige kafeer og barer.

Mat og drikke på Kypros

Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. I de senere årene har dönerkebab kommet til Kypros. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki.

Hurtigmat selges overalt på Kypros og spises like gjerne til lunsj som til middag. Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene.

Kypriotiske restauranter

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. kypriotene spiser vanligvis lunsj i ett-tiden, da alle butikker, skoler og kontorer stenger for siesta. Middagen spises ofte etter kl. 21.00. Et restaurantbesøk på Kypros er billigere enn i Norge. Brus og mineralvann koster omtrent det samme som her hjemme. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Limassol har et bra natteliv med varierte klubber og barer. Du finner lokale bouzoukibarer og moderne loungebarer. Mange av nattklubbene er godt besøkt av lokalbefolkningen.
Shopping
Limassol har et stort utvalg av butikker med merkeklær og suvenirbutikker. Den beste handlegaten heter Aneksartisias Street. St. Andrew's Street med butikker som selger suvenirer og postkort er mest for turister. På Makarios Avenue ligger de dyrere designerforretningene. Briller er billigere enn hjemme, og det er en fordel å kjøpe dem her. Kypros er kjent for sin halloumi-ost, som kan kjøpes i de fleste matbutikker. Offisielle åpningstider i Limassol er mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 18.00. Onsdager og lørdager er åpningstidene kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras holder butikkene åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.
Aktiviteter og severdigheter
Limassol tilbyr ulike aktiviteter som sykling, shopping, sightseeing i de eldre deler av byen og et besøk til noen av byens museer. Det går også an å fiske i havnen, eller spasere langs den lange havpromenaden.

Fottur i Mouttayiaka

Hit kommer du enten til fots eller med buss. Om du går fra kirken Prophitis Elias og videre under motorveien kommer du til noen sauefarmer og sitrusplantasjer. Om du fortsetter til Yermasoyia og stedets damanlegg får du en fin tur på ca. 12 kilometer.

Den gamle havnen

For å komme til den gamle havnen følger du havet vestover ca. syv kilometer. Her er det et stort grønnsaksmarked, små butikker, restauranter og barer. Et stykke fra havnen ligger det et industriområde med flere bryggerier hvor du kan bli med på en guidet omvisning. Besøket avsluttes med prøvesmaking.

Troodos – et frodig fjellområde

Nord for Limassol ligger Troodos, et frodig og variert fjellområde hvor den høyeste toppen, Mount Olympus, nesten når 2000 meter over havet. Her kan snøen ligge til langt på våren, og om sommeren kommer innbyggerne i storbyene hit for å nyte den friske luften.
Her er det mange små landsbyer, hver med sin spesielle sjarm. Området er veldig frodig, selv i de varmeste sommermånedene. Her dyrkes det både frukt og grønnsaker. Det produseres også vin og fra restene fra vinpressene destillerer man Zivania, som kan minne litt om den italienske Grappa.

Den enkleste måten å få se Troodosfjellene på er å bli med på en bussutflukt, men du kan selvfølgelig kjøre rundt på egen hånd hvis du har leiebil. Det er langt mellom bensinstasjonene i fjellene, så husk å fylle tanken i Nicosia eller Limassol. Turistorganisasjonen CTO har gode kart. De litt større asfalterte veiene er godt skiltet og det er lett å finne frem, men ta deg god tid. Veiene er smale og svingete, så man kan ikke kjøre spesielt fort.

Waterworld i Ayia Napa

Et tips er å ta med familien til badelandet Waterworld i Ayia Napa. Badelandet som har antikkens Hellas som tema, byr på over 30 forskjellige attraksjoner og flere restauranter. Her finner du noe for alle. Du kan også ligge å slappe av hele dagen i skyggen med en bok i hånden, prøve noen av de mange vannskliene og bassengene eller ta en dukkert i det herlige bølgebassenget. På sommeren kan det bli lange køer utenfor badelandet og har man uflaks så kan det ta et par timer. Vårt tips er å kjøpe billetter av oss for å slippe køen. Med forhåndskjøpt billett kan man gå direkte inn gjennom VIP-inngangen.
Om du er i Limassol må du besøke det lille arkeologiske museet på Byron Street og den gamle festningen hvor Rikard Løvehjerte skal ha tilbrakt bryllupsreisen. Med sin beliggenhet midt på øyas sydkyst er Limassol et utmerket utgangspunkt for å reise rundt på egen hånd. Med leiebil kan du reise opp i Troodosfjellene med sine svale pinjeskoger, eller besøke de arkeologiske utgravningene i Paphos eller noen av de små landsbyene inne på øya.

Amathus

Til Amathusområdet tar du deg med buss. Stedet er et vakkert og interessant område med utgravninger. Fra toppen blir du belønnet med flott utsikt.

Nicosia

Husk å besøke øyas hovedstad Nicosia når du er her. Den eldre bydelen er bilfri og det er hyggelig å rusle rundt blant butikker og restauranter. Kanskje du finner en suvenir eller en gave å ta med hjem.

Det romerske amfiteatret ved Limassol

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og her er det også en liten kirke. I dag er klosteret ubebodd. Åpent på dagtid.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på Unescos verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et velkjent gresk-ortodoks munkekloster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 1800-tallet. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp mot Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravet. Klosteret er åpent hver dag og det er også mulig å overnatte.

Lazaruskirken i Larnaca

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos Villa i Paphos

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Huset ligger et steinkast fra borgen og havnen i Paphos.

Ayia Napas skulpturpark

En fin park i utkanten av Ayia Napa med hundrevis av skulpturer i skråningen ned mot havet. Hvert år kommer det skulptører fra hele verden hit for å skape ett av sine mesterverk og plassere det i parken.

Ayia Napas kaktuspark

Ligger i tilknytning til skulpturparken og det er derfor perfekt å kombinere disse to utfluktene. Her kan du se forskjellige typer kaktus som blomstrer året rundt og samtidig nyte utsikten.

Love Bridge i Ayia Napa

Denne naturlige steinbroen er et av de mest romantiske stedene på Kypros. Den er 100 % skapt av naturen hvor den ene enden av broen synker ned i det krystallblå vannet. Det er virkelig et utrolig syn og det sies at om man kysser noen på midten av broen, så får man et ønske oppfylt. Dette gjør at Love Bridge er et populært utfluktsmål for både nyforelskede og par på bryllupsreise.

Thalassa museum

Dette museet i Ayia Napa har havet som fokusområde. Her fortelles det om havets rolle og hvor mye det har betydd for Kypros gjennom historien og også hvor viktig det også er i dag.

Cape Greco og havgrottene

Med fine turstier og en fantastisk utsikt er naturreservatet Cape Greco definitivt verdt et besøk. Klippen, Cape Greco, som markerer det sørøstlige punktet på Kypros, og dermed Europa, ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du reiser med båt, padler kano, sykler eller går, så er utsikten over havet fantastisk. Her er det også vakre strender og spennende klippeformasjoner med grotter, såkalte "sea caves". Disse grottene lå for tusenvis av år siden under havet, men har med årene steget og blitt formet til det vi kan se her i dag.

Adonis Baths i Paphos

Adonis Baths finner du et lite stykke nord for Paphos og her er det en naturlig lagune og fossefall man kan bade i. Her er det også en del statuer basert på gresk mytologi. Vi anbefaler at dere kommer hit tidlig for å slippe trengsel og for å kunne nyte de fine omgivelsene i ro og mak.

Edro III i Paphos

Edro III er et skipsvrak fra 2011. Skipet var på vei gra Limassol til Rhodos men ble sittende fast i en storm og forliste. Hele mannskapet ble reddet av det britiske militæret med helikoptre og i dag er skipet tomt og en attraksjon for mange. Det er gode muligheter for å ta heftige bilder. Det er derimot ikke tillatt å gå om bord på skipet.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt hvor man har fin utsikt mot Famagusta og den nordlige delen av Kypros.

Lania

Lania kalles for kunstnerbyen ettersom mange kunstnere har bosatt seg her. På våren viser byen sin praktfulle blomstring. Her kan du kjøpe håndtverk, keramikk og kunst. Midt i byen ligger det også en liten butikk som selger håndlaget glass. Enkleste måten å komme seg til Lania er fra Limassol.

Platres

Platres er innbyggerne i Nicosia sitt feriested og har et litt finere preg med dyre hus. Kypros president har sitt sommerhus i nærheten. De har også fiskeoppdrett i feriebyen. Det er enklest å komme seg hit fra Limassol.

Omodhos

Omodhos er en veldig gammel landsby i tradisjonell stil. Landsbyen ligger i et område som er kjent for sine vingårder. Her er det også flere små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokalprodusert vin.

Agros

Agros er kjent for sine roseprodukter. Rosene dyrkes i åkrene rundt landsbyen og på en liten familiedrevet fabrikk viser de hvordan man fremstiller de forskjellige produktene, for eksempel roselikør, ansiktsvann og roseolje. Alt kan kjøpes i fabrikkbutikken og en liten flaske destillert roseolje er en hyggelig ting å ta med hjem, enten som suvenir eller gave.

Pedholas

Her sies det at en bit av Jesu kors finnes i byens kirke.

Kakopetria

Kakopetria er en tradisjonell landsby omringet av fantastisk natur. Arkitekturen i den lille fjellandsbyen er vakker og her kan man rusle rundt blant de gamle steinhusene og nyte blomstene som vokser på balkongene eller ta en rusletur langs elven som renner gjennom byen. Her har du også mulighet til

Figardou

Hele landsbyen Figardou er som et museum med gamle, flott bevarte hus. I dag bor det bare fem personer her. Det er enklest å komme seg hit fra Nicosia-området.

Nordlige Kypros

Grensen mellom nordlige og sørlige Kypros er mye lettere å krysse nå enn tidligere. Nå kan man reise til nordsiden hver dag. Ved grensen får man en stemplet lapp som senere skal stemples når man kommer tilbake, som bevis på at man har returnert. Akkurat som tidligere er det ikke tillatt å reise fra nordlige Kypros til Tyrkia, da må man reise hjem til Skandinavia fra Tyrkia. Vil man ta med seg varer fra nord til sør er dette tillatt for en begrenset mengde varer, med det vilkår at de er produsert på nordsiden. Alle biler kontrolleres ved grensen.
Du kan leie en taxi for en dag på nordsiden. Vi fraråder å kjøre bil fra sør til nord. Flere utleiefirmaer tillater ikke dette med sine leiebiler da forsikringene er vanskelige å forstå og ofte har mangler. Unngå å fotografere ved grenseområdene, spesielt i Nicosia. I verste fall kan du måtte tilbringe et par dager i politiforhør. På den tyrkiske siden er det mange interessante steder. Før okkupasjonen var Famagusta den store turistbyen med milelang sandstrand med hotell tett i tett. I dag står størstedelen av byen helt øde og det er forbudt å gå inn. Utenfor Famagusta ligger også ruinene av den gamle greske byen Salamis.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kypros på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
I Limassol er det lettest å ta taxi, men det er også gode lokale bussforbindelser. Om du ønsker å leie bil anbefaler vi Sixt.

Lokalbuss

Mandag til lørdag kan man ta buss fra Limassol til Nicosia, Larnaca, Ayia Napa og Fig Tree Bay. Det går også busser til de nærliggende byene Mouttayiaka og Agios Tychonas.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 - 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas. Hør med oss om informasjon og billetter.

Fly

Kontakt oss for nærmere informasjon.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale i Limassol, men i sommersesongen kan du nå oss på servicetelefonen vår og på sms/e-post om du ønsker å bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker i Limassol.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Kypros

Kypros er et veldig fint reisemål for barnefamilier i alle aldre. Strendene er langgrunne og mange hotell er tilpasset familier, med barneklubber, barnebasseng og lekeplasser. Noen hoteller har barnepakke med barnestol, barneseng og trillevogn.

Barnemat og bleier

Mange restauranter har barnemenyer og egne små lekeplasser. Barnemat, grøt, morsmelkerstatning, smokker, tåteflasker og bleier kan kjøpes på de fleste minimarkeder og apotek på reisemålet, ofte av samme merke som hjemme. Et større utvalg og lavere priser finner du på supermarkeder i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler likevel at du tar med litt bleier, hygieneartikler og mat hjemmefra, siden utvalget i butikkene kan variere. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat på glass mindre, og grøtpulver og fruktmos inneholder ofte sukker.

Aktiviteter for barna

I byene og på større steder er det offentlige lekeplasser, men de består for det meste bare av noen husker. Det er mange private lekeplasser (lunaparker) med klatrestativer, hoppeslott og trampoliner. Det er inngangspenger for barna, men gratis for foreldrene. Husk at standarden og sikkerheten ikke er like bra som i Skandinavia. I utkanten av Ayia Napa ligger det et stort badeland, og det er et mindre badeland i Limassol.

Barnevogner og barnestoler

De fleste restaurantene har barnestoler, og mange bilutleiefirmaer har bilbarneseter. Husk å bestille i god tid. Fortausbredden varierer ganske mye, og det er ikke spesielt lett å kjøre barnevogn. Fortauskantene er ofte høye, derfor kan en sulky barnevogn være enklest å bruke. Fotgjengerfelt finnes, men trafikken er travel, og venstrekjøringen er uvant for mange.

Leketøy og strandleker

Nesten alle matbutikker og suvenirbutikker selger strandleker. De store varehusene i Paralimni, Larnaca og Limassol har leketøyavdelinger. Sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca fører også leker.

Godt å vite

kypriotene er veldig barnekjære og kommer gjerne bort og prater med besøkende barn. Det kan hende at de tar på dem og kysser dem på kinnet. For kypriotene er dette helt normalt, også med fremmede barn.

Allergi er ikke like vanlig hos kypriotiske barn som hos norske. For gluteallergikere kan det være vanskelig å finne glutenfrie produkter, da sykdommen knapt eksisterer på Kypros.

Finn reise til Limassol
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.