Se hotell (2)

Reiser til Limassol

Kypros, Kypros
Limassol er den nest største byen på Kypros – et perfekt reisemål for deg som vil fordype deg i øyas kultur og historie.
Her er det også moderne attraksjonene som gode restauranter, uteliv og shopping. I den gamle delen av Limassol er det trange smug med små butikker, håndverkere og ikke minst – en livlig salgshall der du kan hente inspirasjon før du spiser lunsj på en koselig taverna i nærheten. Gå heller ikke glipp av det lille arkeologiske museet på Byron Street og et besøk på den gamle festningen, der det sies at Rikard Løvehjerte tilbrakte bryllupsreisen sin. Du kan også besøke de historiske ruinene i Kourion som var et viktig sentrum i antikken. Mer moderne fornøyelser finner du langs Ayios Andreas Street og Anexartisias Street, der butikkene ligger tett og tilbyr det meste. Limassol er øyas nest største by, men det meste ligger innen gangavstand. Det er heller ikke langt fra gamlebyen til området rundt Makarios Avenue, der du finner mye av byens mer trendy uteliv – både rundt restaurantbordene og på dansegulvene.

Bo best på Kypros

Om du ønsker å reise til Limassol kan Ving tilby noen av Kypros' beste hotell, som ligger ved havet et par kilometer utenfor Limassol. Her savner du ingenting – verken spa, basseng med havutsikt eller en meny som lokker med det beste av middelhavskjøkkenet.

Se mer av Kypros

Med sin beliggenhet på øyas sydkyst er Limassol et utmerket utgangspunkt hvis du vil reise rundt på egen hånd. Med leiebil er det like enkelt å kjøre opp til Troodosfjellenes svale pinjeskoger som til de arkeologiske utgravningene i Paphos eller til noen av de små landsbyene innover på øya. Turistbyrået kan gi deg tips om hvor det er markeder og andre attraksjoner.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Limassol

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Strendene i Limassol har mørk sand, og de er ikke spesielt langgrunne.

Strender på Kypros

Kypros har mange fine strender. De fineste ligger ved turiststedene på den sørøstre delen av øya. Her finner du lange, hvite sandstrender som er langgrunne og veldig populære. Lengre vestover finner du derimot litt mindre strender hvor du kan bade uforstyrret. Strendene i Protaras/Fig Tree Bay er populær blant barnefamilier. Her er strendene velholdte, langgrunne og har myk, fin sand. I Ayia Napa venter noen av Middelhavets beste strender. Sandy Bay, Nissi Beach og Greacian Bay er bare noen eksempler på fine strender i og rundt Ayia Napa. I Larnaca er det flere fine strender på begge sider av byen. Selv inne i Larnaca sentrum er det en bystrand som alltid er livlig, med strandpromenaden i bakgrunnen. I Limassol har strendene mørkere sand og de er ikke spesielt langgrunne.
Mat, drikke og uteliv
Limassol har et stort utvalg av restauranter, og mange er kjent for å servere førsteklasses mat. Du finner alt fra små kypriotiske tavernaer til restauranter med internasjonal meny og gourmetrestauranter. Hotell Londas restaurant og loungebar holder høy klasse og er populære blant kypriotere, spesielt i helgene. Limassol har også mange hyggelige kafeer og barer.

Mat og drikke på Kypros

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Hurtigmat selges overalt på øya.

Det kypriotiske kjøkken

Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. Kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki. I de senere årene har også dönerkebab kommet til Kypros.

Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Limassol har et bra uteliv med varierte klubber og barer. Du finner lokale bouzoukibarer og moderne loungebarer. Mange av nattklubbene er godt besøkt av lokalbefolkningen.

Uteliv på Kypros

Ayia Napa er Kypros mest populære destinasjon for deg som ønsker et heftig uteliv. Her er det et stort utvalg av forskjellige nattklubber, puber og barer. I Larnaca er det også et variert uteliv med mange barer og nattklubber, flere med herlig lokalt preg. I Limassol er det også hyggelig uteliv med populære barer og nattklubber. I Protaras/Fig Tree Bay er det mer familievennlig stemning og roligere underholdning.
Shopping
Limassol har et stort utvalg av butikker med merkeklær og suvenirbutikker. Den beste handlegaten heter Aneksartisias Street. St. Andrew's Street med butikker som selger suvenirer og postkort er mest for turister. På Makarios Avenue ligger de dyrere designerforretningene. Briller er billigere enn hjemme, og det er en fordel å kjøpe dem her.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras/Fig Tree Bay holder butikkene ofte åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Kypros offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00–13.00 og 16.00–19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00–14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.

Kjøp med deg mat og drikke

Kypros er kjent for sin lokale ost, halloumi, som kan kjøpes i de fleste matbutikker. Kypros har også lenge vært kjent for sine tradisjonelle, lokalproduserte viner. Du kan kjøpe med deg rødvin, hvitvin og rosévin.
Sport og trening
I Limassol er det muligheter for sport og trening, og her kan du blant annet sykle og vandre.

Vandring i Mouttayiaka

Hit kommer du deg enten med buss eller til fots. Hvis du går fra kirken Prophitis Elias og videre under motorveien, kommer du direkte til sauegårder og sitrusplantasjer. HVis du vil kan du passere landsbyen Yermasoyia og fortsette videre til landsbydemningen, som er en fin tur på ca. 12 kilometer.
Aktiviteter og severdigheter
Limassol tilbyr ulike aktiviteter som shopping, sightseeing i de eldre delene av byen og et besøk til noen av byens museer. Det går også an å fiske i havnen, eller spasere langs den lange havpromenaden.

Den gamle havnen

For å komme til den gamle havnen følger du havet vestover ca. syv kilometer. Her er det et stort grønnsaksmarked, små butikker, restauranter og barer. Et stykke fra havnen ligger det et industriområde med flere bryggerier hvor du kan bli med på en guidet omvisning. Besøket avsluttes med prøvesmaking.

Aktiviteter på Kypros

En reise til Kypros byr på spennende opplevelser for alle aldre. Alt fra herlige bad til pittoreske små byer.

Waterworld i Ayia Napa

Et tips er å ta med familien til badelandet Waterworld i Ayia Napa. Badelandet som har antikkens Hellas som tema, byr på over 30 forskjellige attraksjoner og flere restauranter. Her finner du noe for alle. Du kan også ligge å slappe av hele dagen i skyggen med en bok i hånden, prøve noen av de mange vannskliene og bassengene eller ta en dukkert i det herlige bølgebassenget. På sommeren kan det bli lange køer utenfor badelandet og har man uflaks så kan det ta et par timer. Vårt tips er å kjøpe billetter av oss for å slippe køen. Med forhåndskjøpt billett kan man gå direkte inn gjennom VIP-inngangen.

Hyggelige landsbyer

Lania
Lania er med sine mange fastboende kunstnere kjent som kunstnerbyen. Om våren står stedet i full blomst. Her kan du kjøpe håndverk og kunst. Midt i landsbyen ligger det en liten butikk som selger munnblåst glass. Den letteste veien hit er via Limassol. Sett fra deg bilen i utkanten av landsbyen og besøk stedet til fots.

Platres
Innbyggerne i Nicosia feriere gjerne her, og Platres har med sine dyre hus et litt finere preg. Presidenten på Kypros har sommerhuset sitt i nærheten.

Omodhos
En veldig gammel landsby i tradisjonell stil. Omodhos ligger i et område kjent for sine vinåkre. Her er det også flere små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokalprodusert vin.

Agros
En landsby kjent for sine roseprodukter. Rosene dyrkes på åkrene rundt landsbyen, og på en liten familieeid fabrikk demonstrerer de hvordan de produserer f.eks. roselikør, ansiktsvann og roseolje. Alle produktene er til salgs i fabrikkbutikken.

Pedholas
En bit av Jesus' kors skal visstnok være oppbevart i stedets kirke.

Kakopetria
En tradisjonell landsby omgitt av vakker natur. Du kan spasere rundt i denne lille fjellandsbyen og beundre den fine arkitekturen med gamle steinhus. Nyt synet av blomstene på balkongene, eller gå en tur langs elven som renner gjennom byen.

Figardou
Hele landsbyen er som et museum med gamle, godt bevarte hus. Her bor det i dag kun en håndfull innbyggere.

De røde landsbyene
I området rundt Ayia Napa og Protaras ligger det mange landsbyer som du kan sykle eller ta lokalbussen til. Landsbyene i dette området kalles ofte de røde landsbyene etter den røde jorden som finnes her. Her kommer du tett på det kypriotiske hverdagslivet.

Troodos – et frodig fjellområde

Troodos er et grønt fjellområde nord for Limassol. Det høyeste fjellet heter Mount Olympus og er 1952 meter høyt. På vinterstid og langt inn på våren dekker snøen både bakken og veiene. Om sommeren kommer byfolket hit for å kjøle seg ned i den friske luften. Oppe i fjellene ligger det blant annet ni kirker fra bysantinsk tid. Hver landsby her oppe har sin spesielle sjarm, og innbyggerne er gjestfrie. Området er veldig grønt og frodig, selv i de varmeste sommermånedene. Her dyrker de blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og Zivania, et brennevin som fremstilles av restprodukter av vinproduksjonen. I noen landsbyer selger de håndverk og keramikk.

Den enkleste måten å oppleve Troodosfjellene på er ved å bli med på en bussutflukt. Du kan selvsagt kjøre rundt på egen hånd med leiebil. Sørg da for å fylle tanken i Limassol eller Nicosia, da det er langt mellom bensinstasjoene oppe i fjellene. Turistorganisasjonen CTO kar gode kart over Troodosområdet. De litt større asfalterte veiene er godt skiltet, og det er lett å finne frem. Ha god tid, for det går ikke fort på de svingete veiene.

Nicosia

Hovedstaden Nicosia er verdt et besøk. Den eldre bydelen er stengt for trafikk og her er det fine butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydelen finner du merkebutikker, hurtigmatrestauranter og mer.
Om du er i Limassol må du besøke det lille arkeologiske museet på Byron Street og den gamle festningen hvor Rikard Løvehjerte skal ha tilbrakt bryllupsreisen. Med sin beliggenhet midt på øyas sydkyst er Limassol et utmerket utgangspunkt for å reise rundt på egen hånd. Med leiebil kan du reise opp i Troodosfjellene med sine svale pinjeskoger, eller besøke de arkeologiske utgravningene i Paphos eller noen av de små landsbyene inne på øya.

Amathus

Til Amathusområdet tar du deg med buss. Stedet er et vakkert og interessant område med utgravninger. Fra toppen blir du belønnet med flott utsikt.

Severdigheter på Kypros

På Kypros er det et godt utvalg av interessante steder og historiske severdigheter.

Det romerske amfiteatret ved Limassol

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og her er det også en liten kirke. I dag er klosteret ubebodd. Åpent på dagtid.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på Unescos verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et velkjent gresk-ortodoks munkekloster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 1800-tallet. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp mot Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravet. Klosteret er åpent hver dag og det er også mulig å overnatte.

Lazaruskirken i Larnaca

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos Villa i Paphos

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Ligger nær fra borgen og havnen i Paphos.

Cape Greco og havgrottene

Med fine turstier og en fantastisk utsikt er naturreservatet Cape Greco definitivt verdt et besøk. Klippen, Cape Greco, som markerer det sørøstlige punktet på Kypros, og dermed Europa, ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du reiser med båt, padler kano, sykler eller går, så er utsikten over havet fantastisk. Her er det også vakre strender og spennende klippeformasjoner med grotter, såkalte "sea caves". Disse grottene lå for tusenvis av år siden under havet, men har med årene steget og blitt formet til det vi kan se her i dag.

Adonis Baths i Paphos

Adonis Baths finner du et lite stykke nord for Paphos og her er det en naturlig lagune og fossefall man kan bade i. Her er det også en del statuer basert på gresk mytologi. Vi anbefaler at dere kommer hit tidlig for å slippe trengsel og for å kunne nyte de fine omgivelsene i ro og mak.

Edro III i Paphos

Edro III er et skipsvrak fra 2011. Skipet var på vei fra Limassol til Rhodos men ble sittende fast i en storm og forliste. Hele mannskapet ble reddet av det britiske militæret med helikoptre og i dag er skipet tomt og en attraksjon for mange. Det er gode muligheter for å ta heftige bilder. Det er derimot ikke tillatt å gå om bord på skipet.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt hvor man har fin utsikt mot Famagusta og den nordlige delen av Kypros.

Nord-Kypros

Grensen mellom det nordlige og sørlige Kypros er mye lettere å krysse nå enn tidligere. Nå kan man reise til nordsiden hver dag. Ved grensen får man en stemplet lapp som senere skal stemples når man kommer tilbake, som bevis på at man har returnert. Akkurat som tidligere er det ikke tillatt å reise fra Nord-Kypros til Tyrkia, da må man reise hjem til Skandinavia fra Tyrkia. Vil man ta med seg varer fra nord til sør er dette tillatt for en begrenset mengde varer, med det vilkår at de er produsert på nordsiden. Alle biler kontrolleres ved grensen.
På den tyrkiske siden er det mange interessante steder. Før okkupasjonen var Famagusta den store turistbyen med milelang sandstrand med hotell tett i tett. I dag står størstedelen av byen helt øde og det er forbudt å gå inn. Utenfor Famagusta ligger også ruinene av den gamle greske byen Salamis.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kypros på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
I Limassol er det lettest å komme seg rundt med taxi, men det er også gode lokale bussforbindelser. Om du ønsker å leie bil anbefaler vi Sixt.

Buss

Mandag til lørdag kan du ta bussen fra Limassol til Nicosia, Larnaca, Ayia Napa og Fig Tree Bay. Det går også busser til de nærliggende byene Mouttayiaka og Agios Tychonas.

Slik kommer du deg rundt på Kyrpos

Det er enkelt å komme seg rundt på Kypros med bil, taxi eller buss. Perfekt for deg som vil se mer av øya.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 – 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas og slik kan du dra på båttur lands Kypros kyst. Hør med oss om informasjon og billetter.

Buss

Det er et godt bussnett på Kypros, både i byene og på landsbygda, og billettene er billige. På sommeren går det en buss mellom Ayia Napa, Paralimni og Protaras. I høysesong går den hver halvtime. Dette området har også gode forbindelser med Larnaca. I Larnaca kan du bytte buss og komme deg videre til Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale i Limassol, men i sommersesongen kan du nå oss på servicetelefonen vår og på sms/e-post om du ønsker å bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker i Limassol.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Limassol med rutefly.

Flyet lander på Larnaca flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Limassol er ca. en time (ca. 60 km).
Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Limassol
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.