Se hotell (9)

Reiser til Protaras/Fig Tree Bay

Kypros, Kypros

Fig Tree Bay, eller Protaras, er et rolig og avslappet feriested med fine strender, krystallklart vann og bra hotell.

Protaras, eller Fig Tree Bay, er et rolig og hyggelig feriested ca. en mil øst for Ayia Napa. Det er mange barnefamilier som reiser hit, men også par som vil bo i rolige omgivelser og likevel ha kort vei inn til folkelivet i Ayia Napa. Klimaet er behagelig, her blåser det nemlig en mild fralandsbris som gjør dagene akkurat passe varme og vannet litt ekstra klart langs den ti kilometer lange kyststrekningen. Strendene i Protaras/Fig Tree Bay er blant de beste på Kypros; velholdte, langgrunne og med silkemyk sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men det finnes også flere mindre badeviker, hvorav Fig Tree Bay er den mest kjente. I badevikene et stykke utenfor sentrum er det vanligvis adskillig færre mennesker.

Sunprime Protaras Beach

Sunprime Protaras Beach er vårt andre Sunprime på Kypros, og er perfekt når du reiser uten barn. Sunprime Protaras Beach ligger rett ved Protaras Beach, med kort vei til sentrum med butikker, tavernaer og små kafeer. Som på alle våre Sunprime bor du i spesialdesignede rom, og hotellet har restaurant, treningsstudio og spa, slik at du virkelig skal slappe av i ferien.

Vings barnevennlige hotell i Protaras

Vil du reise med familien skal du ta en titt på vårt barnevennlige Family Garden-hotell Rising Star Beach, hvor Lollo & Bernie gleder seg til å treffe alle barna. Her kan du bestille praktiske måltidspakker som ulike typer inclusive-løsninger for å gjøre ferien enklere og mer avslappende.

Hotell for enhver smak

Reiser du med Ving til Protaras kan du alltid velge et hotell som passer deg, fra vårt Capo Bay med fem hjerter, rett på Fig Tree Bay-stranden, til enklere leilighetshotell hvor du kan slappe av og leve litt som hjemme – men på Kypros.

Rolig uteliv

Sentrum i Protaras/Fig Tree Bay er den 1,5 kilometer lange Protaras Avenue som strekker seg vestover fra Fig Tree Bay. Her ligger det forskjellige typer restauranter, små butikker, minimarkeder, bakerier, barer og et par diskotek. Utelivet er imidlertid av det rolige slaget. Vil du ha større utvalg og mer tempo er det Ayia Napa som er stedet. Dit går det busser flere ganger i timen i høysesong.

Nyttige tips
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Fine sandstrender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Protaras/Fig Tree Bay

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Fig Tree Bay, eller Protaras, er et roligere sted med fine strender. Her blåser det en mild fralandsbris som holder luften frisk, og vannet langs den ti kilometer lange kyststrekningen er krystallklart. Vannet er som regel rolig, men i april-mai og august-september kan det enkelte dager være høye bølger. Strendene i Protaras/Fig Tree Bay er blant de beste på Kypros; velholdte, langgrunne og med silkemyk sand. Hovedstranden, Protaras Beach, er den mest populære, men det er også flere mindre badeviker, hvorav Fig Tree Bay er den mest kjente. I badevikene et stykke utenfor sentrum er det vanligvis adskillig færre mennesker.

Protaras Beach

Den kilometerlange hovedstranden i Protaras strekker seg langs hele sentrum av Protaras bort til Fig Tree Bay-stranden. Langs stranden ligger det serveringssteder, og det er utleie av solsenger og parasoller. Vannsportsaktiviteter mot betaling.

Fig Tree Bay

Langgrunn og fin sandstrand med rolig vann, noe som gjør den populær blant barnefamilier og til et paradis for den som liker å snorkle. Her er det utleie av solsenger og parasoller og tilbud om vannsport mot betaling.

Sirena Bay

Sirena Bay er en liten familievennlig vik i Pernera, den nordlige delen av Protaras. Stranden er populær og solsengene blir raskt opptatt, derfor bør du være tidlig ute. Det går trapper ned til strandområdet.

Cape Greco

Cape Greco er et naturområde med klipper ved kysten mellom Ayia Napa og Protaras. Her er det ikke spesielt badevennlig, så ta med badesko. Klippene på Kypros er skarpe, og det kan være kråkeboller i området. Det er mange som snorkler her, og det går båtturer for de som vil utforske undervannsverdenen. Det er ofte strøm ved klippene, så nybegynnere bør ikke snorkle her.

Konnos Bay

Konnos Bay er en rolig og fin vik mellom Cape Greco og Protaras. En kupert vei går til den barnevennlige stranden, som har mange kypriotiske gjester i helgene.

Pernera Beach

Pernera Beach er en trivelig badevik nord for Fig Tree Bay med sand- og grusstrand. Her er det fasiliteter som solsenger, parasoller, restaurant og toalett.

Mykonos Beach

Mykonos Beach er en lang og fin sandstrand midt i Fig Tree Bay, og er veldig populær i høysesongen. Her er det fasiliteter som solsenger, parasoller, restaurant og toalett.

Mimosa Beach

Mimosa Beach er en liten badevik med en vakker sandstrand.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Protaras/Fig Tree Bay i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Protaras/Fig Tree Bay med rutefly.

Flyet lander på Larnacas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Protaras/Fig Tree Bay. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Larnaca til hotellet varier fra ca. 55 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 66 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Protaras Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
I Protaras, eller Fig Tree Bay, er det mange restauranter og tavernaer. Restaurantene serverer både kypriotiske spesialiteter og internasjonale retter. Det er restauranter i alle prisklasser og mat for enhver smak.

Mat og drikke på Kypros

Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. I de senere årene har dönerkebab kommet til Kypros. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki.

Hurtigmat selges overalt på Kypros og spises like gjerne til lunsj som til middag. Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene.

Kypriotiske restauranter

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. kypriotene spiser vanligvis lunsj i ett-tiden, da alle butikker, skoler og kontorer stenger for siesta. Middagen spises ofte etter kl. 21.00. Et restaurantbesøk på Kypros er billigere enn i Norge. Brus og mineralvann koster omtrent det samme som her hjemme. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Sentrum i Protaras/Fig Tree Bay er den ca. 1,5 kilometer lange Protaras Avenue som strekker seg vestover fra Fig Tree Bay. Her ligger det forskjellige typer restauranter, små butikker, minimarkeder, bakerier, barer og et par diskotek. Utelivet er imidlertid av det rolige slaget. Vil du ha større utvalg og mer tempo er det Ayia Napa som er stedet. Dit går det busser flere ganger i timen i høysesongen. Det er 20 minutter med taxi til Ayia Napa fra Protaras.
Shopping
Hovedgaten i Protaras er det beste stedet for shopping, selv om det for det meste bare er turistbutikker med suvenirer og liknende. Prisene er nesten de samme som hjemme, men noen varer kan det være verdt å handle her, som for eksempel briller, sko og vesker.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras holder butikkene åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.
Aktiviteter og severdigheter
Kypros tilbyr mange forskjellige aktiviteter, først og fremst vannsportsaktiviteter som windsurfing, vannski, pedalbåter, seilejoller, snorkling og dykking. Om du trives bedre på land er det tre golfbaner i Paphos og en nyåpnet golfbane utenfor Limassol. Fjellkjeden Troodos strekker seg tvers over øya med Olympusfjellet som høyeste topp. Her finner du idylliske landsbyer hvor tiden har stått stille, og området har mange fine turstier.

Sotira og Liopetri

To små landsbyer som ligger ca. 12–18 km inn i landet fra Protaras. En passe lang sykkeltur i den fine naturen

Troodos – et frodig fjellområde

Troodos er et frodig og variert fjellområde nord for Limassol og den høyeste toppen heter Mount Olympus og er 1952 meter høy. På vinteren og langt ut på våren dekker snøen både bakken og veiene. På sommeren reiser innbyggerne i storbyene hit for å avkjøle seg og trekke inn den friske luften. I fjellene er det mye å se, blant annet ni bysantiske kirker.
Hver lille landsby har sin spesielle sjarm og menneskene er gjestfrie. Området er veldig frodig, selv i de varmeste sommermånedene. Her dyrkes det blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og det lokale brennevinet Zivania, som destilleres på restene fra vinpressene. I noen landsbyer kan man kjøpe håndverk og keramikk.

Den enkleste måten å få se Troodosfjellene på er å bli med på en bussutflukt, men du kan selvfølgelig kjøre rundt på egen hånd med leiebil. Husk å fylle drivstoff i Limassol eller Nicosia, da det er langt mellom bensinstasjonene i fjellene. Turistorganisasjonen CTO har gode kart over Troodosområdet. De litt større asfalterte veiene er godt skiltet og det er lett å finne frem. Men husk å ta deg god tid, for det er ikke mulig å kjøre fort på de svingete veiene.

Waterworld i Ayia Napa

Et tips er å ta med familien til badelandet Waterworld i Ayia Napa. Badelandet som har antikkens Hellas som tema, byr på over 30 forskjellige attraksjoner og flere restauranter. Her finner du noe for alle. Du kan også ligge å slappe av hele dagen i skyggen med en bok i hånden, prøve noen av de mange vannskliene og bassengene eller ta en dukkert i det herlige bølgebassenget. På sommeren kan det bli lange køer utenfor badelandet og har man uflaks så kan det ta et par timer. Vårt tips er å kjøpe billetter av oss for å slippe køen. Med forhåndskjøpt billett kan man gå direkte inn gjennom VIP-inngangen.

De røde landsbyene i Ayia Napa og Protaras

På sydvestre Kypros er det mange landsbyer du kan sykle til eller ta buss. Disse landsbyene kalles ofte for de røde byene, fordi jorden her har en tydelig rød tone. Landsbyene er ikke så spesielle i seg selv, men de byr på kypriotisk hverdagsliv.

Paralimni

Den største landsbyen på den ene siden av øya. Her møter du det lokale kypriotiske hverdagslivet. Her er det også mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheter.

Eliaskirken

På toppen av fjellet ovenfor hovedgaten i Protaras ligger det et lite kapell med vakker utsikt over området.

Det romerske amfiteatret ved Limassol

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og her er det også en liten kirke. I dag er klosteret ubebodd. Åpent på dagtid.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på Unescos verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et velkjent gresk-ortodoks munkekloster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 1800-tallet. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp mot Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravet. Klosteret er åpent hver dag og det er også mulig å overnatte.

Lazaruskirken i Larnaca

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos Villa i Paphos

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Huset ligger et steinkast fra borgen og havnen i Paphos.

Ayia Napas skulpturpark

En fin park i utkanten av Ayia Napa med hundrevis av skulpturer i skråningen ned mot havet. Hvert år kommer det skulptører fra hele verden hit for å skape ett av sine mesterverk og plassere det i parken.

Ayia Napas kaktuspark

Ligger i tilknytning til skulpturparken og det er derfor perfekt å kombinere disse to utfluktene. Her kan du se forskjellige typer kaktus som blomstrer året rundt og samtidig nyte utsikten.

Love Bridge i Ayia Napa

Denne naturlige steinbroen er et av de mest romantiske stedene på Kypros. Den er 100 % skapt av naturen hvor den ene enden av broen synker ned i det krystallblå vannet. Det er virkelig et utrolig syn og det sies at om man kysser noen på midten av broen, så får man et ønske oppfylt. Dette gjør at Love Bridge er et populært utfluktsmål for både nyforelskede og par på bryllupsreise.

Thalassa museum

Dette museet i Ayia Napa har havet som fokusområde. Her fortelles det om havets rolle og hvor mye det har betydd for Kypros gjennom historien og også hvor viktig det også er i dag.

Cape Greco og havgrottene

Med fine turstier og en fantastisk utsikt er naturreservatet Cape Greco definitivt verdt et besøk. Klippen, Cape Greco, som markerer det sørøstlige punktet på Kypros, og dermed Europa, ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du reiser med båt, padler kano, sykler eller går, så er utsikten over havet fantastisk. Her er det også vakre strender og spennende klippeformasjoner med grotter, såkalte "sea caves". Disse grottene lå for tusenvis av år siden under havet, men har med årene steget og blitt formet til det vi kan se her i dag.

Adonis Baths i Paphos

Adonis Baths finner du et lite stykke nord for Paphos og her er det en naturlig lagune og fossefall man kan bade i. Her er det også en del statuer basert på gresk mytologi. Vi anbefaler at dere kommer hit tidlig for å slippe trengsel og for å kunne nyte de fine omgivelsene i ro og mak.

Edro III i Paphos

Edro III er et skipsvrak fra 2011. Skipet var på vei gra Limassol til Rhodos men ble sittende fast i en storm og forliste. Hele mannskapet ble reddet av det britiske militæret med helikoptre og i dag er skipet tomt og en attraksjon for mange. Det er gode muligheter for å ta heftige bilder. Det er derimot ikke tillatt å gå om bord på skipet.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt hvor man har fin utsikt mot Famagusta og den nordlige delen av Kypros.

Lania

Lania kalles for kunstnerbyen ettersom mange kunstnere har bosatt seg her. På våren viser byen sin praktfulle blomstring. Her kan du kjøpe håndtverk, keramikk og kunst. Midt i byen ligger det også en liten butikk som selger håndlaget glass. Enkleste måten å komme seg til Lania er fra Limassol.

Platres

Platres er innbyggerne i Nicosia sitt feriested og har et litt finere preg med dyre hus. Kypros president har sitt sommerhus i nærheten. De har også fiskeoppdrett i feriebyen. Det er enklest å komme seg hit fra Limassol.

Omodhos

Omodhos er en veldig gammel landsby i tradisjonell stil. Landsbyen ligger i et område som er kjent for sine vingårder. Her er det også flere små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokalprodusert vin.

Agros

Agros er kjent for sine roseprodukter. Rosene dyrkes i åkrene rundt landsbyen og på en liten familiedrevet fabrikk viser de hvordan man fremstiller de forskjellige produktene, for eksempel roselikør, ansiktsvann og roseolje. Alt kan kjøpes i fabrikkbutikken og en liten flaske destillert roseolje er en hyggelig ting å ta med hjem, enten som suvenir eller gave.

Pedholas

Her sies det at en bit av Jesu kors finnes i byens kirke.

Kakopetria

Kakopetria er en tradisjonell landsby omringet av fantastisk natur. Arkitekturen i den lille fjellandsbyen er vakker og her kan man rusle rundt blant de gamle steinhusene og nyte blomstene som vokser på balkongene eller ta en rusletur langs elven som renner gjennom byen. Her har du også mulighet til

Figardou

Hele landsbyen Figardou er som et museum med gamle, flott bevarte hus. I dag bor det bare fem personer her. Det er enklest å komme seg hit fra Nicosia-området.

Nordlige Kypros

Grensen mellom nordlige og sørlige Kypros er mye lettere å krysse nå enn tidligere. Nå kan man reise til nordsiden hver dag. Ved grensen får man en stemplet lapp som senere skal stemples når man kommer tilbake, som bevis på at man har returnert. Akkurat som tidligere er det ikke tillatt å reise fra nordlige Kypros til Tyrkia, da må man reise hjem til Skandinavia fra Tyrkia. Vil man ta med seg varer fra nord til sør er dette tillatt for en begrenset mengde varer, med det vilkår at de er produsert på nordsiden. Alle biler kontrolleres ved grensen.
Du kan leie en taxi for en dag på nordsiden. Vi fraråder å kjøre bil fra sør til nord. Flere utleiefirmaer tillater ikke dette med sine leiebiler da forsikringene er vanskelige å forstå og ofte har mangler. Unngå å fotografere ved grenseområdene, spesielt i Nicosia. I verste fall kan du måtte tilbringe et par dager i politiforhør. På den tyrkiske siden er det mange interessante steder. Før okkupasjonen var Famagusta den store turistbyen med milelang sandstrand med hotell tett i tett. I dag står størstedelen av byen helt øde og det er forbudt å gå inn. Utenfor Famagusta ligger også ruinene av den gamle greske byen Salamis.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kypros på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er både enkelt og billig å ta seg rundt med lokalbuss i Protaras og resten av Kypros. Du kan leie sykkel, og om du vil leie bil anbefaler vi Sixt. Du kan også ta taxi.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 - 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas. Hør med oss om informasjon og billetter.

Fly

Kontakt oss for nærmere informasjon.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell, og du er alltid velkommen til vårt Servicesenter på Rising star. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Kypros

Kypros er et veldig fint reisemål for barnefamilier i alle aldre. Strendene er langgrunne og mange hotell er tilpasset familier, med barneklubber, barnebasseng og lekeplasser. Noen hoteller har barnepakke med barnestol, barneseng og trillevogn.

Barnemat og bleier

Mange restauranter har barnemenyer og egne små lekeplasser. Barnemat, grøt, morsmelkerstatning, smokker, tåteflasker og bleier kan kjøpes på de fleste minimarkeder og apotek på reisemålet, ofte av samme merke som hjemme. Et større utvalg og lavere priser finner du på supermarkeder i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler likevel at du tar med litt bleier, hygieneartikler og mat hjemmefra, siden utvalget i butikkene kan variere. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat på glass mindre, og grøtpulver og fruktmos inneholder ofte sukker.

Aktiviteter for barna

I byene og på større steder er det offentlige lekeplasser, men de består for det meste bare av noen husker. Det er mange private lekeplasser (lunaparker) med klatrestativer, hoppeslott og trampoliner. Det er inngangspenger for barna, men gratis for foreldrene. Husk at standarden og sikkerheten ikke er like bra som i Skandinavia. I utkanten av Ayia Napa ligger det et stort badeland, og det er et mindre badeland i Limassol.

Barnevogner og barnestoler

De fleste restaurantene har barnestoler, og mange bilutleiefirmaer har bilbarneseter. Husk å bestille i god tid. Fortausbredden varierer ganske mye, og det er ikke spesielt lett å kjøre barnevogn. Fortauskantene er ofte høye, derfor kan en sulky barnevogn være enklest å bruke. Fotgjengerfelt finnes, men trafikken er travel, og venstrekjøringen er uvant for mange.

Leketøy og strandleker

Nesten alle matbutikker og suvenirbutikker selger strandleker. De store varehusene i Paralimni, Larnaca og Limassol har leketøyavdelinger. Sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca fører også leker.

Godt å vite

kypriotene er veldig barnekjære og kommer gjerne bort og prater med besøkende barn. Det kan hende at de tar på dem og kysser dem på kinnet. For kypriotene er dette helt normalt, også med fremmede barn.

Allergi er ikke like vanlig hos kypriotiske barn som hos norske. For gluteallergikere kan det være vanskelig å finne glutenfrie produkter, da sykdommen knapt eksisterer på Kypros.
Utflukter
All Inclusive Katamaran
All Inclusive Katamaran
En stressfri halvdagsutflukt med lunsj om bord på en komfortabel katamaran. Perfekt for hele familien! All Inclusive inngår.
Les mer om utflukten
Båttur med Afrodite II
Båttur med Afrodite II
Sol, sommer og frisk havbris! Bli med på en avslappende utflukt på sjøen. En enkel lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Ayia Napa WaterWorld
Ayia Napa WaterWorld
Ta med hele familien til Ayia Napa WaterWorld – Europas største temapark! En dag med fart og spenning i et badeland med moderne vannsklier. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Black Pearls pirater
Black Pearls pirater
Bli en vaskeekte pirat for en dag! I sommer har Jack Sparrow og hans skip Black Pearl kastet anker i Ayia Napa havn. Han og og mannskapet ønsker nye pirater velkommen hver dag. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Bli med på en innholdsrik heldagsutflukt til Troodosfjellene, med vingårdbesøk, gamle landsbyer og betagende utsikt over det vakre landskapet på Kypros. Vi lærer mer om livet og vinproduksjonen på Kypros, og kommer tett på naturen. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i Troodosfjellene
Jeepsafari i Troodosfjellene
En annerledes og fartsfylt måte å oppleve Kypros vakre natur på nært hold. Heldagsutflukt med jeep hvor vi nyter naturen, god mat og vakker utsikt. Kyprotisk meze og én drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Solnedgang på havet – All Inclusive
Solnedgang på havet – All Inclusive
Bli med på en populær båtutflukt hvor du slapper av i solen og bader for deretter å nyte en deilig middag i solnedgangen. All Inclusive er inkludert.
Les mer om utflukten

REISEFORSLAG

Finn reise til Protaras/Fig Tree Bay
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.