Se hotell (29)

Reiser til Ayia Napa

Kypros, Kypros

Ayia Napa har hotell for alle: Barnevennlige Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club, eller Sunprime Hotels dersom dere reiser uten barn. Dessuten hinnes flere elegante designhotell for deg som vil sette en gullkant på ferieoppholdet.

Hvis noen spør oss om hvem som bør reise til Ayia Napa, sier vi som det er: Alle! Her er det langgrunne sandstrender, glitrende badevann, tonnevis med aktiviteter, kulturskatter og mange fornøyelser. Rundt det bilfrie Klostertorget ligger det et stort utvalg barer, diskotek og nattklubber som holder åpent praktisk talt hele døgnet, i hvert fall om sommeren. Utelivet er samlet på et lite område slik at det ikke forstyrrer den som bare vil slappe av. Resten av stedet er ganske rolig, og det er mange hyggelige restauranter og tavernaer som tilbyr både kypriotiske og internasjonale retter. Dessuten har Ving hotell for alle smaker, fra enkle leiligheter til eksklusive designerhotell.

Siden Ayia Napa passer alle har vi også sørget for hotell som passer alle, uansett om du skal reise med barn, venner eller kjæresten. I Vings Ayia Napa finner du alt fra enkle leiligheter til eksklusive designerhotell.

Barnevennlige Kypros

Ving har arrangert reiser til Ayia Napa siden 1960-tallet. Vi kan både Kypros og Ayia Napa, og vi vet hvor det er hyggeligst å bo når man reiser med barn og foretrekker litt roligere omgivelser. Sunwing Sandy Bay Beach er uten tvil det mest populære alternativet. Her har dere alt som skal til for å få en vellykket familieferie: Morsomme basseng, Fitness & Spa, komfortable leiligheter, barneklubb og aktiviteter. Like ved Sunwing Sandy Bay Beach ligger Ocean Beach Club, hotellkonseptet som har blitt en suksess på Gran Canaria og Kreta. Ocean Beach Club - Kypros er hotellet for deg som vil ha tilgang til alt på Sunwing Sandy Bay Beach – og litt til. På Ocean Beach Club bor du litt bedre, litt mer luksuriøst, litt roligere og litt nærmere havet.

Hotell for voksne

Vårt første Sunprime på Kypros – Sunprime Ayia Napa Suites – ble en umiddelbar suksess, og får veldig høy score av gjestene våre. Her er alt lagt til rette for en avslappende og gullkantet ferie for voksne, med fine viner, god mat og deilige spa-behandlinger.

Vinterferie på Kypros

Vinteren på Kypros er som den norske forsommeren; varmt om dagen og litt kjøligere om kveldene. En perle for oss frosne skandinavere, som kan nyte en behagelig tilværelse her om vinteren også.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • Sunprime Hotels
 • Prisbelønte familiehotell
 • Solsikkert
 • Krystallklart vann
 • Mange restauranter
 • Mye uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ayia Napa

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Ayia Napa har noen av Middelhavets beste strender, og du finner dem rett nedenfor hotellene. Den litt grovkornete sanden gjør vannet turkisfarget og klart, og det er god plass. Sandy Bay, Nissi Bay og Grecian Bay er bare noen av strendene i og rundt Ayia Napa. Solsenger og parasoller kan leies på alle strender. Det er tilbud om vannsportaktiviteter som pedalbåt, vannski og parasailing.

Sandy Bay

Sandy Bay er en mindre sandstrand ved en bukt ca. to kilometer utenfor byen. Stranden er ikke spesielt langgrunn, og det er et par restauranter her. Stranden tilbyr et mindre utvalg aktiviteter.

Grecian Bay

Grecian Bay er en to kilometer lang sandstrand som begynner ved havnen inne i byen. Her er det toaletter, omkledningsrom og dusj. Det er utleie av pedalbåter på stranden. Et tips er å dra til klippene lengst borte fra havnen; der er det grotter som det går an å svømme inn i.

Nissi Beach

Nissi Beach er den populære ungdomsstranden som ligger ca. 2,5 kilometer fra Ayia Napa sentrum. Her samles ungdommen for å sole seg, bade og spille volleyball. Utenfor stranden ligger en liten øy som du kan gå ut til. Stranden har et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som parasailing og jetski. Det er omkledningsrom og dusj på stedet.

New Golden

New Golden ligger mellom Nissi Beach og Makronissos Beach, ca. fire kilometer vest for Ayia Napa sentrum. Her er det fasiliteter som solsenger, parasoller, restaurant og toaletter.

Landa Golden Beach

Landa Golden Beach er en mellomstor og rolig strand ca. fire kilometer utenfor Ayia Napa. Stranden er veldig langgrunn og barnevennlig, med et mindre utvalg av sportsaktiviteter. Det er omkledningsrom, toaletter og dusj på stedet.

Makronissos Beach

Makronissos Beach er en vakker og litt roligere strand ca. seks kilometer utenfor Ayia Napa. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter, og det er fine snorklemuligheter rundt klippene ved siden av stranden. Det er toaletter og dusj på stedet.

Ayia Tekla

Ayia Tekla er en liten og rolig sandstrand ca. syv kilometer utenfor Ayia Napa. Stranden ligger rett ved en liten kirke med et kapell i grotten nedenfor. I sommermånedene er det en liten familiedrevet taverna som serverer enkle retter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Ayia Napa i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Ayia Napa med rutefly.

Flyet lander på Larnacas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Ayia Napa. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Larnaca til hotellet ditt er ca. 1 time og 45 minutter (ca. 52–55 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Enkelte dager kjører bussen via Larnaca, og da blir reisetiden 15–25 minutter lengre. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Sandy Bay, Ocean Beach Club - Kypros eller på Sunprime Ayia Napa Suites, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange restuaranter og kafeer i Ayia Napa, med utvalget er litt redusert om vinteren. Restaurantene ligger både i sentrum og i havnen, og de har både kypriotiske spesialiteter og internasjonale retter på menyen. Det er restauranter i alle prisklasser.

Mat og drikke på Kypros

Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. I de senere årene har dönerkebab kommet til Kypros. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki.

Hurtigmat selges overalt på Kypros og spises like gjerne til lunsj som til middag. Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene.

Kypriotiske restauranter

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. kypriotene spiser vanligvis lunsj i ett-tiden, da alle butikker, skoler og kontorer stenger for siesta. Middagen spises ofte etter kl. 21.00. Et restaurantbesøk på Kypros er billigere enn i Norge. Brus og mineralvann koster omtrent det samme som her hjemme. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Ayia Napa er en metropol når det gjelder barer og diskotek, og det er natteliv for enhver smak. Barer med skandinaviske innslag blandes med engelske karaokebarer, trendy loungebarer og store nattklubber.
Shopping
I Ayia Napa ligger butikkene i nærheten av sentrum, og en handlerunde om ettermiddagen kan gjerne kombineres med et besøk på en restaurant eller bar.Prisene er omtrent som hjemme, men noen varer kan være verdt å handle her, for eksempel briller, sko og tilbehør.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras holder butikkene åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.
Aktiviteter og severdigheter
I Ayia Napa og i nærheten er det et godt utvalg aktiviteter. Du kan for eksempel prøve tennis, fotturer, sykling, dykking, vannsport, slingshot, strikkhopping, gokart, badeland og tivoli.

Troodos – et frodig fjellområde

Troodos er et frodig og variert fjellområde nord for Limassol, og den høyeste toppen, Mount Olympus, er 1952 meter høy. På vinteren og langt ut på våren dekker snøen både bakken og veiene. Om sommeren kommer innbyggerne i storbyene hit for å nyte den klare og friske luften. Det ligger flere severdigheter i området, blant annet de såkalte ni bysantinske kirker.

Hver lille landsby har sin spesielle sjarm og innbyggerne er gjestfrie. Området er veldig frodig, selv i de varmeste sommermånedene. Her dyrkes det blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og det lokale brennevinet Zivania, som destilleres på restene fra vinpressene. I noen landsbyer kan man kjøpe håndverk og keramikk.

Den enkleste måten å få se Troodosfjellene på er å bli med på en bussutflukt, men du kan selvfølgelig kjøre rundt på egen hånd med leiebil. Husk å fylle drivstoff i Limassol eller Nicosia, da det er langt mellom bensinstasjonene i fjellene. Turistorganisasjonen CTO har gode kart over Troodosområdet. De litt større asfalterte veiene er godt skiltet og det er lett å finne frem. Men husk å ta deg god tid, for det er ikke mulig å kjøre fort på de svingete veiene.

Sotira og Liopetri

To små landsbyer ti kilometer inne i landet. En fin sykkeltur i vakker natur.

Waterworld i Ayia Napa

Et tips er å ta med familien til badelandet Waterworld i Ayia Napa. Badelandet som har antikkens Hellas som tema, byr på over 30 forskjellige attraksjoner og flere restauranter. Her finner du noe for alle. Du kan også ligge å slappe av hele dagen i skyggen med en bok i hånden, prøve noen av de mange vannskliene og bassengene eller ta en dukkert i det herlige bølgebassenget. På sommeren kan det bli lange køer utenfor badelandet og har man uflaks så kan det ta et par timer. Vårt tips er å kjøpe billetter av oss for å slippe køen. Med forhåndskjøpt billett kan man gå direkte inn gjennom VIP-inngangen.

Eliaskirken

På toppen av åsen ovenfor hovedgaten i Protaras ligger det et lite kapell med vakker utsikt over området.

Torget

I sentrum av Ayia Napa ligger det gamle klosteret som ble bygget av venezianerne på 1570-tallet. Området er hyggelig med trær og blomster. Torget har også en annen gammel severdighet; det 600 år gamle lønnetreet.

Nicosia

Hovedstaden Nicosia er vel verdt et besøk. Den eldre bydelen er stengt for trafikk og her er det fine butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydelen finner du merkebutikker, hurtigmatrestauranter og mer.

De røde landsbyene i Ayia Napa og Protaras

I området rundt Ayia Napa og Protaras er det mange små landsbyer som du kan sykle eller ta lokalbussen til. Landsbyene i området kalles ofte for de røde byene, etter den røde jorden som er her. Landsbyene er ikke så spesielle i seg selv, men her kan du komme i kontakt med det kypriotiske hverdagslivet.

Paralimni

Den største landsbyen på den ene siden av øya. Her møter du det lokale kypriotiske hverdagslivet. Her er det også mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheter.

Potamos

En liten fiskerlandsby 10 km vest for Ayia Napa. Her finner du to små, lokale tavernaer med fersk fisk på menyen.

Det romerske amfiteatret ved Limassol

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og her er det også en liten kirke. I dag er klosteret ubebodd. Åpent på dagtid.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på Unescos verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et velkjent gresk-ortodoks munkekloster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 1800-tallet. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp mot Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravet. Klosteret er åpent hver dag og det er også mulig å overnatte.

Lazaruskirken i Larnaca

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos Villa i Paphos

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Huset ligger et steinkast fra borgen og havnen i Paphos.

Ayia Napas skulpturpark

En fin park i utkanten av Ayia Napa med hundrevis av skulpturer i skråningen ned mot havet. Hvert år kommer det skulptører fra hele verden hit for å skape ett av sine mesterverk og plassere det i parken.

Ayia Napas kaktuspark

Ligger i tilknytning til skulpturparken og det er derfor perfekt å kombinere disse to utfluktene. Her kan du se forskjellige typer kaktus som blomstrer året rundt og samtidig nyte utsikten.

Love Bridge i Ayia Napa

Denne naturlige steinbroen er et av de mest romantiske stedene på Kypros. Den er 100 % skapt av naturen hvor den ene enden av broen synker ned i det krystallblå vannet. Det er virkelig et utrolig syn og det sies at om man kysser noen på midten av broen, så får man et ønske oppfylt. Dette gjør at Love Bridge er et populært utfluktsmål for både nyforelskede og par på bryllupsreise.

Thalassa museum

Dette museet i Ayia Napa har havet som fokusområde. Her fortelles det om havets rolle og hvor mye det har betydd for Kypros gjennom historien og også hvor viktig det også er i dag.

Cape Greco og havgrottene

Med fine turstier og en fantastisk utsikt er naturreservatet Cape Greco definitivt verdt et besøk. Klippen, Cape Greco, som markerer det sørøstlige punktet på Kypros, og dermed Europa, ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du reiser med båt, padler kano, sykler eller går, så er utsikten over havet fantastisk. Her er det også vakre strender og spennende klippeformasjoner med grotter, såkalte "sea caves". Disse grottene lå for tusenvis av år siden under havet, men har med årene steget og blitt formet til det vi kan se her i dag.

Adonis Baths i Paphos

Adonis Baths finner du et lite stykke nord for Paphos og her er det en naturlig lagune og fossefall man kan bade i. Her er det også en del statuer basert på gresk mytologi. Vi anbefaler at dere kommer hit tidlig for å slippe trengsel og for å kunne nyte de fine omgivelsene i ro og mak.

Edro III i Paphos

Edro III er et skipsvrak fra 2011. Skipet var på vei gra Limassol til Rhodos men ble sittende fast i en storm og forliste. Hele mannskapet ble reddet av det britiske militæret med helikoptre og i dag er skipet tomt og en attraksjon for mange. Det er gode muligheter for å ta heftige bilder. Det er derimot ikke tillatt å gå om bord på skipet.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt hvor man har fin utsikt mot Famagusta og den nordlige delen av Kypros.

Lania

Lania kalles for kunstnerbyen ettersom mange kunstnere har bosatt seg her. På våren viser byen sin praktfulle blomstring. Her kan du kjøpe håndtverk, keramikk og kunst. Midt i byen ligger det også en liten butikk som selger håndlaget glass. Enkleste måten å komme seg til Lania er fra Limassol.

Platres

Platres er innbyggerne i Nicosia sitt feriested og har et litt finere preg med dyre hus. Kypros president har sitt sommerhus i nærheten. De har også fiskeoppdrett i feriebyen. Det er enklest å komme seg hit fra Limassol.

Omodhos

Omodhos er en veldig gammel landsby i tradisjonell stil. Landsbyen ligger i et område som er kjent for sine vingårder. Her er det også flere små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokalprodusert vin.

Agros

Agros er kjent for sine roseprodukter. Rosene dyrkes i åkrene rundt landsbyen og på en liten familiedrevet fabrikk viser de hvordan man fremstiller de forskjellige produktene, for eksempel roselikør, ansiktsvann og roseolje. Alt kan kjøpes i fabrikkbutikken og en liten flaske destillert roseolje er en hyggelig ting å ta med hjem, enten som suvenir eller gave.

Pedholas

Her sies det at en bit av Jesu kors finnes i byens kirke.

Kakopetria

Kakopetria er en tradisjonell landsby omringet av fantastisk natur. Arkitekturen i den lille fjellandsbyen er vakker og her kan man rusle rundt blant de gamle steinhusene og nyte blomstene som vokser på balkongene eller ta en rusletur langs elven som renner gjennom byen. Her har du også mulighet til

Figardou

Hele landsbyen Figardou er som et museum med gamle, flott bevarte hus. I dag bor det bare fem personer her. Det er enklest å komme seg hit fra Nicosia-området.

Nordlige Kypros

Grensen mellom nordlige og sørlige Kypros er mye lettere å krysse nå enn tidligere. Nå kan man reise til nordsiden hver dag. Ved grensen får man en stemplet lapp som senere skal stemples når man kommer tilbake, som bevis på at man har returnert. Akkurat som tidligere er det ikke tillatt å reise fra nordlige Kypros til Tyrkia, da må man reise hjem til Skandinavia fra Tyrkia. Vil man ta med seg varer fra nord til sør er dette tillatt for en begrenset mengde varer, med det vilkår at de er produsert på nordsiden. Alle biler kontrolleres ved grensen.
Du kan leie en taxi for en dag på nordsiden. Vi fraråder å kjøre bil fra sør til nord. Flere utleiefirmaer tillater ikke dette med sine leiebiler da forsikringene er vanskelige å forstå og ofte har mangler. Unngå å fotografere ved grenseområdene, spesielt i Nicosia. I verste fall kan du måtte tilbringe et par dager i politiforhør. På den tyrkiske siden er det mange interessante steder. Før okkupasjonen var Famagusta den store turistbyen med milelang sandstrand med hotell tett i tett. I dag står størstedelen av byen helt øde og det er forbudt å gå inn. Utenfor Famagusta ligger også ruinene av den gamle greske byen Salamis.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kypros på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er enkelt og billig å reise rundt på Kypros med lokalbussen. Du kan leie sykkel eller kjøre taxi, og ønsker du å leie bil anbefaler vi Sixt.

Buss

Bussnettet på Kypros er bra, både i byene og på landsbygda, og en billett koster ikke så mye. Om sommeren går det buss mellom Ayia Napa, Paralimni og Protaras, og i høysesongen går den hver halvtime. Det er også gode bussforbindelser med Larnaca hvor du kan bytte buss og reise videre til Nicosia eller Limassol.

Mellom Ayia Napa og Nicosia går det en direktebuss flere ganger om dagen. Billett kjøpes på bussen, og det henger bussruter i alle hotellresepsjoner.

Sykling

Du kan blant annet leie sykkel i Ayia Napa. Kontakt din reiseleder, så hjelper vi deg med bestilling og tips om fine sykkelveier.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 - 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas. Hør med oss om informasjon og billetter.

Fly

Kontakt oss for nærmere informasjon.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Gjester på Sunwing Sandy Bay Beach og Sunprime Ayia Napa Suites har Resort Service døgnet rundt. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Kypros

Kypros er et veldig fint reisemål for barnefamilier i alle aldre. Strendene er langgrunne og mange hotell er tilpasset familier, med barneklubber, barnebasseng og lekeplasser. Noen hoteller har barnepakke med barnestol, barneseng og trillevogn.

Barnemat og bleier

Mange restauranter har barnemenyer og egne små lekeplasser. Barnemat, grøt, morsmelkerstatning, smokker, tåteflasker og bleier kan kjøpes på de fleste minimarkeder og apotek på reisemålet, ofte av samme merke som hjemme. Et større utvalg og lavere priser finner du på supermarkeder i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler likevel at du tar med litt bleier, hygieneartikler og mat hjemmefra, siden utvalget i butikkene kan variere. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat på glass mindre, og grøtpulver og fruktmos inneholder ofte sukker.

Aktiviteter for barna

I byene og på større steder er det offentlige lekeplasser, men de består for det meste bare av noen husker. Det er mange private lekeplasser (lunaparker) med klatrestativer, hoppeslott og trampoliner. Det er inngangspenger for barna, men gratis for foreldrene. Husk at standarden og sikkerheten ikke er like bra som i Skandinavia. I utkanten av Ayia Napa ligger det et stort badeland, og det er et mindre badeland i Limassol.

Barnevogner og barnestoler

De fleste restaurantene har barnestoler, og mange bilutleiefirmaer har bilbarneseter. Husk å bestille i god tid. Fortausbredden varierer ganske mye, og det er ikke spesielt lett å kjøre barnevogn. Fortauskantene er ofte høye, derfor kan en sulky barnevogn være enklest å bruke. Fotgjengerfelt finnes, men trafikken er travel, og venstrekjøringen er uvant for mange.

Leketøy og strandleker

Nesten alle matbutikker og suvenirbutikker selger strandleker. De store varehusene i Paralimni, Larnaca og Limassol har leketøyavdelinger. Sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca fører også leker.

Godt å vite

kypriotene er veldig barnekjære og kommer gjerne bort og prater med besøkende barn. Det kan hende at de tar på dem og kysser dem på kinnet. For kypriotene er dette helt normalt, også med fremmede barn.

Allergi er ikke like vanlig hos kypriotiske barn som hos norske. For gluteallergikere kan det være vanskelig å finne glutenfrie produkter, da sykdommen knapt eksisterer på Kypros.
Sport og trening
Ayia Napa er et kjent reisemål for sol og bading, men her er det også mye annet å gjøre. Vil du være aktiv i ferien kan du vandre, trene, snorkle og dykke.

Vandring

Cape Greco National Forest ligger i utkanten av Ayia Napa, mellom Ayia Napa og Protaras. Her kan du vandre eller rusle med den beste utsikten over det blå Middelhavet. Les mer her om vandring i Cape Greco National Forest.

Dykking

Vannet rundt Ayia Napa er klart og blått, og her har du god sikt under vann. I området rundt Cape Greco i utkanten av Ayia Napa finner du også flere spennende dykkesteder med grotter og rev.

I Ayia Napa er det flere PADI-dykkersentre som kan hjelpe deg hvis du ønsker å dykke, og på vårt hotell Sunwing Sandy Bay Beach er det også en dykkerskole hvor du kan ta kurs.

Utenfor Larnaca, ca. 1 time fra Ayia Napa er det også mulighet for vrakdykking. Her ligger M/S Zenobia som anses å være en av verdens beste dykkesteder.

Snorkling

Takket være Ayia Napas krystallklare vann har du god sikt under vannet. Her er det dyreliv med forskjellige typer fisker og du kan snorkle direkte fra stranden. Vil du ha litt mer spennende snorkling, er området rundt Cape Greco populært.

Treningsmuligheter i Ayia Napa

For deg som ønsker helt vanlig trening er det flere treningssentre inne i Ayia Napa. Vi anbefaler New Famagusta Gym som har et stort treningssenter med flere treningstimer, og det ligger sentralt i Ayia Napa, nær turistinformasjonen.
Utflukter
All Inclusive Katamaran
All Inclusive Katamaran
En stressfri halvdagsutflukt med lunsj om bord på en komfortabel katamaran. Perfekt for hele familien! All Inclusive inngår.
Les mer om utflukten
Båttur med Afrodite II
Båttur med Afrodite II
Sol, sommer og frisk havbris! Bli med på en avslappende utflukt på sjøen. En enkel lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Ayia Napa WaterWorld
Ayia Napa WaterWorld
Ta med hele familien til Ayia Napa WaterWorld – Europas største temapark! En dag med fart og spenning i et badeland med moderne vannsklier. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Black Pearls pirater
Black Pearls pirater
Bli en vaskeekte pirat for en dag! I sommer har Jack Sparrow og hans skip Black Pearl kastet anker i Ayia Napa havn. Han og og mannskapet ønsker nye pirater velkommen hver dag. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Bli med på en innholdsrik heldagsutflukt til Troodosfjellene, med vingårdbesøk, gamle landsbyer og betagende utsikt over det vakre landskapet på Kypros. Vi lærer mer om livet og vinproduksjonen på Kypros, og kommer tett på naturen. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i Troodosfjellene
Jeepsafari i Troodosfjellene
En annerledes og fartsfylt måte å oppleve Kypros vakre natur på nært hold. Heldagsutflukt med jeep hvor vi nyter naturen, god mat og vakker utsikt. Kyprotisk meze og én drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Solnedgang på havet – All Inclusive
Solnedgang på havet – All Inclusive
Bli med på en populær båtutflukt hvor du slapper av i solen og bader for deretter å nyte en deilig middag i solnedgangen. All Inclusive er inkludert.
Les mer om utflukten

REISEFORSLAG TIL Ayia Napa

Sunwing Sandy Bay Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 1-romsleilighet Family med balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 22 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
22 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Ocean Beach Club - Kypros
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Kypros
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 1-roms COMPACT SUITE, balkong mot bassengområde
 • 1 uke
 • Avreise 19 aug 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
19 aug 2022 fra Stavanger
Sunprime Ayia Napa Suites
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Ayia Napa Suites
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 1-roms Classic Suite, passer også bevegelseshemmede
 • 1 uke
 • Avreise 15 aug 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
15 aug 2022 fra Trondheim
Finn reise til Ayia Napa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.