Se hotell (34)

Reiser til Ayia Napa

Kypros, Kypros

Ayia Napa har hotell for alle: Barnevennlige Sunwing Family Resorts og Ocean Beach Club, eller Sunprime Hotels dersom dere reiser uten barn. Dessuten hinnes flere elegante designhotell for deg som vil sette en gullkant på ferieoppholdet.

Hvis noen spør oss om hvem som bør reise til Ayia Napa, sier vi som det er: Alle! Her er det langgrunne sandstrender, glitrende badevann, tonnevis med aktiviteter, kulturskatter og mange fornøyelser. Rundt det bilfrie Klostertorget ligger det et stort utvalg barer, diskotek og nattklubber som holder åpent praktisk talt hele døgnet, i hvert fall om sommeren. Utelivet er samlet på et lite område slik at det ikke forstyrrer den som bare vil slappe av. Resten av stedet er ganske rolig, og det er mange hyggelige restauranter og tavernaer som tilbyr både kypriotiske og internasjonale retter. Dessuten har Ving hotell for alle smaker, fra enkle leiligheter til eksklusive designerhotell.

Siden Ayia Napa passer alle har vi også sørget for hotell som passer alle, uansett om du skal reise med barn, venner eller kjæresten. I Vings Ayia Napa finner du alt fra enkle leiligheter til eksklusive designerhotell.

Barnevennlige Kypros

Ving har arrangert reiser til Ayia Napa siden 1960-tallet. Vi kan både Kypros og Ayia Napa, og vi vet hvor det er hyggeligst å bo når man reiser med barn og foretrekker litt roligere omgivelser. Sunwing Sandy Bay Beach er uten tvil det mest populære alternativet. Her har dere alt som skal til for å få en vellykket familieferie: Morsomme basseng, Fitness & Spa, komfortable leiligheter, barneklubb og aktiviteter. Like ved Sunwing Sandy Bay Beach ligger Ocean Beach Club, hotellkonseptet som har blitt en suksess på Gran Canaria og Kreta. Ocean Beach Club - Kypros er hotellet for deg som vil ha tilgang til alt på Sunwing Sandy Bay Beach – og litt til. På Ocean Beach Club bor du litt bedre, litt mer luksuriøst, litt roligere og litt nærmere havet.

Hotell for voksne

Vårt første Sunprime på Kypros – Sunprime Ayia Napa Suites – ble en umiddelbar suksess, og får veldig høy score av gjestene våre. Her er alt lagt til rette for en avslappende og gullkantet ferie for voksne, med fine viner, god mat og deilige spa-behandlinger.

Vinterferie på Kypros

Vinteren på Kypros er som den norske forsommeren; varmt om dagen og litt kjøligere om kveldene. En perle for oss frosne skandinavere, som kan nyte en behagelig tilværelse her om vinteren også. Velg mellom alt fra et par uker til et par måneder på vårt Sunwing.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • Sunprime Hotels
 • Prisbelønte familiehotell
 • Solsikkert
 • Krystallklart vann
 • Mange restauranter
 • Mye uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ayia Napa

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Ayia Napa har noen av Middelhavets beste strender, og du finner dem rett nedenfor hotellene. Den litt grovkornete sanden gjør vannet turkisfarget og klart, og det er god plass. Sandy Bay, Nissi Bay og Grecian Bay er bare noen av strendene i og rundt Ayia Napa. Solsenger og parasoller kan leies på alle strender. Det er tilbud om vannsportaktiviteter som pedalbåt, vannski og parasailing.

Sandy Bay

Sandy Bay er en mindre sandstrand ved en bukt ca. to kilometer utenfor byen. Stranden er ikke spesielt langgrunn, og det er et par restauranter her. Stranden tilbyr et mindre utvalg aktiviteter.

Grecian Bay

Grecian Bay er en to kilometer lang sandstrand som begynner ved havnen inne i byen. Her er det toaletter, omkledningsrom og dusj. Det er utleie av pedalbåter på stranden. Et tips er å dra til klippene lengst borte fra havnen; der er det grotter som det går an å svømme inn i.

Nissi Beach

Nissi Beach er den populære ungdomsstranden som ligger ca. 2,5 kilometer fra Ayia Napa sentrum. Her samles ungdommen for å sole seg, bade og spille volleyball. Utenfor stranden ligger en liten øy som du kan gå ut til. Stranden har et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som parasailing og jetski. Det er omkledningsrom og dusj på stedet.

New Golden

New Golden ligger mellom Nissi Beach og Makronissos Beach, ca. fire kilometer vest for Ayia Napa sentrum. Her er det fasiliteter som solsenger, parasoller, restaurant og toaletter.

Landa Golden Beach

Landa Golden Beach er en mellomstor og rolig strand ca. fire kilometer utenfor Ayia Napa. Stranden er veldig langgrunn og barnevennlig, med et mindre utvalg av sportsaktiviteter. Det er omkledningsrom, toaletter og dusj på stedet.

Makronissos Beach

Makronissos Beach er en vakker og litt roligere strand ca. seks kilometer utenfor Ayia Napa. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter, og det er fine snorklemuligheter rundt klippene ved siden av stranden. Det er toaletter og dusj på stedet.

Ayia Tekla

Ayia Tekla er en liten og rolig sandstrand ca. syv kilometer utenfor Ayia Napa. Stranden ligger rett ved en liten kirke med et kapell i grotten nedenfor. I sommermånedene er det en liten familiedrevet taverna som serverer enkle retter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kypros kan du reise fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim fra mars til oktober.
Du kan reise til Ayia Napa med Vings charterfly i perioden april–oktober. Du kan også reise hit på langtidsferie i vintersesongen (oktober-mars). Du kan også reise med rutefly og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på Larnacas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Ayia Napa. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Larnaca til hotellet ditt er ca. 1 time og 45 minutter (ca. 52–55 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Enkelte dager kjører bussen via Larnaca, og da blir reisetiden 15–25 minutter lengre. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Sandy Bay, Ocean Beach Club - Kypros eller på Sunprime Ayia Napa Suites, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange restuaranter og kafeer i Ayia Napa, med utvalget er litt redusert om vinteren. Restaurantene ligger både i sentrum og i havnen, og de har både kypriotiske spesialiteter og internasjonale retter på menyen. Det er restauranter i alle prisklasser.

Mat og drikke på Kypros

Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. I de senere årene har dönerkebab kommet til Kypros. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki....

Hurtigmat selges overalt på Kypros og spises like gjerne til lunsj som til middag. Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene.

Kypriotiske restauranter

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. Kyprioterne selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. Kyprioterne spiser vanligvis lunsj i ett-tiden, da alle butikker, skoler og kontorer stenger for siesta. Middagen spises ofte etter kl. 21.00. Et restaurantbesøk på Kypros er billigere enn i Norge. Brus og mineralvann koster omtrent det samme som her hjemme. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Ayia Napa er en metropol når det gjelder barer og diskotek, og det er natteliv for enhver smak. Barer med skandinaviske innslag blandes med engelske karaokebarer, trendy loungebarer og store nattklubber.
Shopping
I Ayia Napa ligger butikkene i nærheten av sentrum, og en handlerunde om ettermiddagen kan gjerne kombineres med et besøk på en restaurant eller bar.Prisene er omtrent som hjemme, men noen varer kan være verdt å handle her, for eksempel briller, sko og tilbehør.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras holder butikkene åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.
Aktiviteter og severdigheter
I Ayia Napa og i nærheten er det et godt utvalg aktiviteter. Du kan for eksempel prøve tennis, fotturer, sykling, dykking, vannsport, slingshot, strikkhopping, gokart, badeland og tivoli.

Treningsmuligheter i Ayia Napa

For deg som ønsker litt vanlig trening er det flere treningsstudioer i Ayia Napa. Vi anbefaler New Famagusta Gym som tilbyr flere typer trening. De holder til i sentrum av Ayia Napa like ved turistinformasjonen.

Waterworld

Badelandet Waterworld i Ayia Napa er et bra sted å være for hele familien. Her kan du ligge i skyggen med en bok, eller more deg i de mange vannskliene og bølgebassenget. I høysesongen er det ofte lange køer, men unngå å stå i kø ved å kjøpe billett av oss og gå direkte til VIP-inngangen.

Dykking

I havet rundt Kypros er det ikke uvanlig med en sikt på 30 meter, noe som gjør det til et perfekt sted for dykking. Under overflaten venter en stille verden med fargerike fisker. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller har dykkerlappen, for her er det dykkemuligheter som passer alle. Om du ikke har dykkersertifikat kan du skaffe det her.

Nord-Kypros

Det er mye lettere å krysse grensen mellom Nord- og Sør-Kypros enn hva det har vært tidligere. Ved grenseovergangen får du et papir med et stempel. Dette skal stemples når du kommer tilbake. Det er ikke tillatt å reise fra Nord-Kypros til Tyrkia, da må du reise hjem til Skandinavia via Tyrkia. Det er tillatt å ta med seg en begrenset mengde varer fra nord til sør, forutsatt at disse varere er produsert i nord. Alle biler blir kontrollert på grensen....

På nordsiden kan du leie taxi for én dag. Å kjøre egen bil fra sør til nord anbefales ikke, da forsikringene er kompliserte og ofte ikke dekker alt. Gjem kameraet og fotografér ikke ved grensen, om du ikke ønsker å tilbringe deler av ferien i politiavhør.

Før okkupasjonen var Famagusta øyas største turiststed, med en lang strand og mange hotell som i dag står øde. Hele Famagusta er avsperret for besøkende, men utenfor byen ligger ruinene av den greske byen Salamis fra antikken.

Nicosia

Hovedstaden Nicosia er verdt et besøk. Den eldre bydelen er bilfri, med mange fine forretninger og restauranter. I den nye dlen finner du merkevarebutikker, gatekjøkken med mer.

De røde landsbyene i Ayia Napa og Protaras

I området rundt Ayia Napa og Protaras ligger det mange landsbyer som du kan sykle eller ta bussen til. De kalles ofte for de røde landsbyene fordi jordsmonnet her har en klar rød farge. Landsbyene skiller seg ikke særlig ut, men du kommer tett på det lokale hverdagslivet.

Troodos – et frodig fjellområde

Troodos er navnet på fjellrekken som reiser seg midt på øya, nord for Limassol. Det høyeste fjellet, Mount Olympus, er 1952 meter, og her oppe kan snøen ligge til langt ut på våren. Om sommeren er Troodos med sin klare og friske luft et populært utfluktsområde. Det ligger flere severdigheter i området, blant annet de såkalte ni bysantinske kirker.

Hver landsby har sin egen personlighet, og innbyggerne er gjestfrie. Området er veldig frodig, selv i de varmeste periodene. Her dyrkes det blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og det lokale brennevinet Zivania, som destilleres på restene fra vinpressene. I noen landsbyer kan man kjøpe håndverk og keramikk.

Opplev Troodosfjellene

Den beste måten å oppleve Troodosfjellene er ved å delta på en bussutflukt. Om du foretrekker å følge din egen timeplan kan du leie en bil. Pass på å fylle bensin i Nicosia eller Limassol, for det er langt mellom bensinstasjonene oppe i fjellene. Turistorganisasjonen CTO har gode kart over området. De større, asfalterte veiene er bra skiltet, og det er lett å finne fram. Men ikke ha det for travelt – veiene er smale og svingete, og det er mye å se.

Cape Greco

Cape Greco er klippen som markerer det sydøstligste punktet på Kypros, og dermed Europa. Den ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du kjører båt, padler kano, sykler eller går turer er utsikten over havet fantastisk. Her er det vakre strender og klippeformasjoner med grotter, såkalte "Sea Caves".

Lania

Lania er kjent som kunstnerbyen fordi så mange kunstnere har bosatt seg her. Om våren blomstrer det overalt i byen. Her kan du kjøpe håndverk, keramikk og kunst. Midt i byen ligger det en liten butikk som selger munnblåst glass. Den enkleste veien til Lania går fra Limassol.

Platres

Platres er feriestedet for Nicosias innbyggere, og har et litt finere atmosfære med dyre hus. Kypros' president har sitt sommerhus i nærheten. Det er et fiskeoppdrett i byen. Du kommer lettest hit fra Limassol.

Omodhos

Omodhos er en veldig gammel by i tradisjonell stil i et område kjent for sine vinavlinger. Her og der finner du små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokal vin.

Agros

Agros er kjent for sine roser, som dyrkes på markene rundt byen. Her ligger det en liten familiedrevet fabrikk hvor du kan se hvordan de produserer roseolje, ansiktsvann og roselikør. Du kan kjøpe roseproduktene i fabrikkutsalget. En liten flaske med destillert roseolje er et fint minne å ta med hjem.

Kakopetria

Kakopetria er en berømt ferieby med tradisjonell bebyggelse i fine omgivelser. Hit kommer du lettest fra Nicosia.

Figardou

Landsbyen Figardou er som et museum med gamle og velholdte hus. I dag bor det bare fem personer her. Hit kommer du lettest fra Nicosia.

Pedholas

Det sies at en bit av Jesus' kors er å finne i kirken.

Sotira og Liopetri

To små landsbyer ti kilometer inne i landet. En fin sykkeltur i vakker natur.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt med god utsikt mot Famagusta og Nord-Kypros.

Paralimni

Den største byen på østsiden av øya. Her møter du det lokale kypriotiske hverdagslivet. Stedet har mange hyggelige tavernaer og gode shoppingmuligheter,

Potamos

En liten fiskelandsby ti kilometer vest for Ayia Napa. Stedet har to små lokale tavernaer som serverer fersk fisk.

Ayia Tekla

Loppemarked på onsdager mellom kl. 09.00 og 14.00.

Eliaskirken

På toppen av åsen ovenfor hovedgaten i Protaras ligger det et lite kapell med vakker utsikt over området.

Torget

I sentrum av Ayia Napa ligger det gamle klosteret som ble bygget av venezianerne på 1570-tallet. Området er hyggelig med trær og blomster. Torget har også en annen gammel severdighet; det 600 år gamle lønnetreet.

Det romerske amfiteatret

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager kl. 08.00 - 18.00. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og er i dag ubebodd. Åpent på dagtid. Det er en liten kirke her.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter – 2-4 euro holder.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et berømt gresk-ortodoks munkekolster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 2800-tallet. Åpent daglig kl. 08.00 - 18.00. Det er mulig å overnatte i klosteret. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp til Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravd.

Lazaruskirken

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos' Villa

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Huset ligger et steinkast fra borgen og havnen i Paphos. Åpent hverdager kl. 08.00 - 18.00.
Hvordan du tar deg rundt
På Kypros er det venstrekjøring, noe som henger igjen etter at øya var engelsk kronkoloni. Forvirrende nok er det vikeplikt for høyre i kryss, og trafikken kan bli hissig. I tettbebyggelse er fartsgrensen 50 km/t, på landeveien 65 km/t og på motorvei 100 km/t. Det er ofte fartskontroll og promillekontroll. Promillegrensen er litt høyere enn i Norge, men vi anbefaler at du følger samme regler som hjemme.

I storbyene er det kun lov å parkere på tillatte plasser, hvor det alltid er parkometer. Det er også parkeringsplasser med betalingsautomat. Disse er som regel bra skiltet med informasjon på engelsk. Ha alltid mynter i bilen, for det kan være vanskelig å veksle. Husk at det ikke er lov å kjøre med leiebil på nordsiden av øya.

Kypros har lagt ned mye penger i veiutbygging i de senere årene. Langs sydkysten er det fine veier, for det meste motorvei som binder sammen Protaras i øst med Paphos i vest. Turen fra Protaras til Paphos tar i dag ca. tre timer.

Det er mange bilutleiefirmaer på turiststedene, med varierende prisnivå og kvalitet på bilene. Ha alltid med deg et kart så det er lett å finne veien. Veiene holder stort sett bra standard. Trafikkskilt og -regler er stort sett de samme som hjemme, men tempoet i trafikken er ofte høyere. Å parkere er en kunst i byer og større steder. Der det er markert med gult er det absolutt parkeringsforbud. Parkerer du her kan du riskikere at bilen blir tauet bort, og det er dyrt og vanskelig å få den tilbake.
Det er enkelt og billig å reise rundt på Kypros med lokalbussen. Du kan leie sykkel eller kjøre taxi, og ønsker du å leie bil anbefaler vi Sixt.

Buss

Bussnettet på Kypros er bra, både i byene og på landsbygda, og en billett koster ikke så mye. Om sommeren går det buss mellom Ayia Napa, Paralimni og Protaras, og i høysesongen går den hver halvtime. Det er også gode bussforbindelser med Larnaca hvor du kan bytte buss og reise videre til Nicosia eller Limassol.

Mellom Ayia Napa og Nicosia går det en direktebuss flere ganger om dagen. Billett kjøpes på bussen, og det henger bussruter i alle hotellresepsjoner.

Sykling

Du kan blant annet leie sykkel i Ayia Napa. Kontakt din reiseleder, så hjelper vi deg med bestilling og tips om fine sykkelveier.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 - 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas. Hør med oss om informasjon og billetter.

Fly

Kontakt oss for nærmere informasjon.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Gjester på Sunwing Sandy Bay Beach og Sunprime Ayia Napa Suites har Resort Service døgnet rundt. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kypros. For mer informasjon ta kontakt med Kypros' ambassade i Stockholm på tlf. +46 8 24 50 08.
E-post: info@cyprusemb.se
mfa.gov.cy/embassystockholm

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kypros.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes banker og minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Kypros

Kypros er et veldig fint reisemål for barnefamilier i alle aldre. Strendene er langgrunne og mange hotell er tilpasset familier, med barneklubber, barnebasseng og lekeplasser. Noen hoteller har barnepakke med barnestol, barneseng og trillevogn.

Barnemat og bleier

Mange restauranter har barnemenyer og egne små lekeplasser. Barnemat, grøt, morsmelkerstatning, smokker, tåteflasker og bleier kan kjøpes på de fleste minimarkeder og apotek på reisemålet, ofte av samme merke som hjemme. Et større utvalg og lavere priser finner du på supermarkeder i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler likevel at du tar med litt bleier, hygieneartikler og mat hjemmefra, siden utvalget i butikkene kan variere. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat på glass mindre, og grøtpulver og fruktmos inneholder ofte sukker.

Aktiviteter for barna

I byene og på større steder er det offentlige lekeplasser, men de består for det meste bare av noen husker. Det er mange private lekeplasser (lunaparker) med klatrestativer, hoppeslott og trampoliner. Det er inngangspenger for barna, men gratis for foreldrene. Husk at standarden og sikkerheten ikke er like bra som i Skandinavia. I utkanten av Ayia Napa ligger det et stort badeland, og det er et mindre badeland i Limassol.

Barnevogner og barnestoler

De fleste restaurantene har barnestoler, og mange bilutleiefirmaer har bilbarneseter. Husk å bestille i god tid. Fortausbredden varierer ganske mye, og det er ikke spesielt lett å kjøre barnevogn. Fortauskantene er ofte høye, derfor kan en sulky barnevogn være enklest å bruke. Fotgjengerfelt finnes, men trafikken er travel, og venstrekjøringen er uvant for mange.

Leketøy og strandleker

Nesten alle matbutikker og suvenirbutikker selger strandleker. De store varehusene i Paralimni, Larnaca og Limassol har leketøyavdelinger. Sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca fører også leker.

Godt å vite

Kyprioterne er veldig barnekjære og kommer gjerne bort og prater med besøkende barn. Det kan hende at de tar på dem og kysser dem på kinnet. For kyprioterne er dette helt normalt, også med fremmede barn.

Allergi er ikke like vanlig hos kypriotiske barn som hos norske. For gluteallergikere kan det være vanskelig å finne glutenfrie produkter, da sykdommen knapt eksisterer på Kypros.

REISEFORSLAG TIL Ayia Napa

Sunwing Sandy Bay Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Sandy Bay Beach
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 1-romsleilighet Family med balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Ocean Beach Club - Kypros
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Kypros
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 1-roms COMPACT SUITE, balkong mot bassengområde
 • 1 uke
 • Avreise 23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Ayia Napa Suites
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Ayia Napa Suites
Ayia Napa, Kypros, Kypros
 • Fly + del i 2-roms Junior Suite, terrasse mot hagen
 • 1 uke
 • Avreise 23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
23 apr 2021 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Ayia Napa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.