Se hotell (10)

Reiser til Larnaca

Kypros, Kypros

Larnaca er en perfekt kombinasjon av soling, bading og byliv. Du kan krydre oppholdet med spennende shopping og utflukter.

Før den tyrkiske invasjonen av Kypros i 1974 var Larnaca relativt ukjent. I dag er den øyas tredje største by og et av de mest populære feriestedene, med levende kypriotisk atmosfære, en fin strand med strandpromenade og kort vei til mange av øyas kulturskatter. Det er ved den elegante strandpromenaden Seafront at det meste foregår. Her ligger det tett med fortauskafeer, restauranter og tavernaer som trekker til seg både turister og lokalbefolkning. Rett bak Seafront går hovedgaten, og på den andre siden ligger de gamle bydelene med sitt myldrende orientalske strøk med eksklusive butikker. Her er det også et grønnsaksmarked hvor du kan gjøre innkjøp til piknik eller en dag på stranden.

Mye å oppleve

For den kulturhistorisk interesserte er det mye å se både i og utenfor Larnaca. Kypros har en lang og spennende historie. Om du vil reise rundt på øya på egen hånd er det bare å gå om bord på en av de mange lokalbussene som går fra sentrum. Du kan også ta taxi eller leie en bil. Paphos, Troodsfjellene og Nicosia er innen rekkevidde for en utflukt.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • By og strand
 • Mange restauranter
 • Lang strandpromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Larnaca

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
På begge sider av Larnaca er det flere fine strender. Det er også en bystrand langs strandpromenaden inne i sentrum som alltid syder av liv.

Seafront – land sandstrand midt inne i Larnaca

Seafront, eller Finikoudes Beach, ligger midt i Larnaca. Stranden er ca. 800 meter lang, langgrunn og med mørk sand. På stranden er det fasiliteter som solsenger, parasoller, toaletter og restaurant.

McKenzie Beach – langgrunn sandstrand

McKenzie Beach ligger ved flyplassen. Stranden er langgrunn med lys, fin sand. Det går buss hit fra strandpromenaden i Larnaca.

Larnaca Bay – flere strender i samme område

Larnaca Bay er en langgrunn strand ca. seks kilometer mot øst. Området består av flere strender med variable fasiliteter. Hit kommer du med buss fra Makris eller taxi.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kypros kan du reise fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim fra mars til oktober.
Du kan reise til med Vings charterfly i perioden april–oktober. Du kan også reise med rutefly og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på Larnaca flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og sikkert til ditt hotell. Transporten er ikke inkludert i reisens pris, du kan selv legge til denne når du bestiller. Reisetiden fra Larnaca flyplass til ditt hotell er ca. 15 til 35 minutter (ca. 9–22 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten for bussen avhenger av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Til enkelte hotell kjøres transporten oftest med taxi eller minibuss. Mer informasjon får du ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, kan du stort sett bestille transport til ditt hotell, som oftest med minibuss eller taxi. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
Larnaca har et stort utvalg av restauranter som serverer både internasjonal og lokal mat. I gamlebyen står tradisjonell kypriotisk mat på menyen. Det er ved den elegante strandpromenaden Seafront at det meste foregår. Her ligger det tett med fortauskafeer, restauranter og tavernaer som trekker til seg både turister og lokalbefolkning. Da dagtid møtes man for en kopp kaffe eller lunsj, og om kvelden lokker barene og den hyggelige stemningen.

Mat og drikke på Kypros

Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. I de senere årene har dönerkebab kommet til Kypros. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki....

Hurtigmat selges overalt på Kypros og spises like gjerne til lunsj som til middag. Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene.

Kypriotiske restauranter

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. Kyprioterne selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. Kyprioterne spiser vanligvis lunsj i ett-tiden, da alle butikker, skoler og kontorer stenger for siesta. Middagen spises ofte etter kl. 21.00. Et restaurantbesøk på Kypros er billigere enn i Norge. Brus og mineralvann koster omtrent det samme som her hjemme. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Larnaca har et rikt natteliv, med mange barer – flere med et herlig lokalt preg. Det er flere danserestauranter og klubber hvor du kan danse ut i de små timer. Vinterstid er utvalget av fornøyelser litt mindre.
Shopping

Marked i Larnaca

Hver søndag mellom kl. 09.00 - 14.00 er det marked i Larnaca.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras holder butikkene åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00 - 13.00 og 16.00 - 19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00 - 14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.
Aktiviteter og severdigheter
I Larnaca og i området rundt byen er det mange aktiviteter å velge mellom. som for eksempel tennis, fotturer og dykking.

Nord-Kypros

Det er mye lettere å krysse grensen mellom Nord- og Sør-Kypros enn hva det har vært tidligere. Ved grenseovergangen får du et papir med et stempel. Dette skal stemples når du kommer tilbake. Det er ikke tillatt å reise fra Nord-Kypros til Tyrkia. Det er tillatt å ta med seg en begrenset mengde varer fra nord til sør, forutsatt at disse varere er produsert i nord. Alle biler blir kontrollert på grensen.

På nordsiden kan du leie taxi for én dag. Å kjøre egen bil fra sør til nord anbefales ikke, da forsikringene ofte ikke dekker alt. Gjem kameraet og fotografér ikke ved grensen, om du ikke ønsker å tilbringe deler av ferien i politiavhør.

Før okkupasjonen var Famagusta øyas største turiststed, med en lang strand og mange hotell som i dag står øde. Hele Famagusta er avsperret for besøkende, men utenfor byen ligger ruinene av den greske byen Salamis fra antikken.

Troodos – et grønt fjellområde

Troodos er navnet på fjellrekken som reiser seg midt på øya, nord for Limassol. Det høyeste fjellet, Mount Olympus, er 1952 meter, og her oppe kan snøen ligge til langt ut på våren. Om sommeren er Troodos med sin klare og friske luft et populært utfluktsområde. Det ligger flere severdigheter i området, blant annet de såkalte ni bysantinske kirker.

Hver landsby har sin egen personlighet, og hele området er veldig frodig, selv i de varmeste periodene. Her dyrkes det blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og det lokale brennevinet Zivania, som destilleres på restene fra vinpressene, ikke ulikt Marc i Frankrike. I noen landsbyer kan man kjøpe håndverk og keramikk.

Opplev Troodosfjellene

Den beste måten å oppleve Troodosfjellene er ved å delta på en bussutflukt. Om du foretrekker å følge din egen timeplan kan du leie en bil. Pass på å fylle bensin i Nicosia eller Limassol, for det er langt mellom bensinstasjonene oppe i fjellene. Turistorganisasjonen CTO har gode kart over området. De større, asfalterte veiene er som regel bra skiltet, og det er lett å finne fram. Men ikke ha det for travelt – veiene er smale og svingete, og det er mye å se.

Nicosia

Hovedstaden Nicosia er verdt et besøk. Den eldre bydelen er bilfri, med mange fine forretninger og restauranter.

Omodhos

Omodhos er en veldig gammel by i tradisjonell stil i et område kjent for sine vinavlinger. Her og der finner du små vinfabrikker hvor du kan kjøpe en flaske eller to med lokal vin.

Agros

Agros er kjent for sine roser, som dyrkes på markene rundt byen. Her ligger det også en liten familiedrevet fabrikk hvor du kan se hvordan de produserer roseolje, ansiktsvann og roselikør. Du kan kjøpe roseproduktene i fabrikkutsalget.
For den kulturinteresserte er det mye å se, både i og utenfor Larnaca. Kypros har en lang og spennende historie, og om du vil utforske øya på egen hånd, er det bare å sette seg på en av de mange lokalbussene som går fra Larnaca sentrum. Du kan også ta taxi eller leie en bil. Severdigheter som Paphos, Troodosfjellene og den delte hovedstaden Nicosia er bare en utflukt unna.

Det arkeologiske museet

Det arkeologiske museet har en interessant samling av funn fra Larnaca og området rundt. De utstilte gjenstandene er fra perioden steinalderen til romertiden.

Lazaruskirken

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. St. Lazarus er øyas skytshelgen, og Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge.

Fortet i Larnaca

I gamlebyen i Larnaca ligger restene av et tyrkisk fort. Det ble bygget i 1625, og ble tidligere brukt som fengsel. Nå rommer fortet det lokale middelaldermuseet.

Pieridesmuseet

Pieridesmuseet er et folkemuseum med kypriotiske antikviteter fra steinalderen til romertiden. Grunnleggeren Pierides var god venn av den gamle svenskekongen, Gustav VI Adolf, og de delte en interesse for arkeologi.

Det romerske amfiteatret

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager kl. 08.00 - 18.00. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og er i dag ubebodd. Åpent på dagtid. Det er en liten kirke her.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter – 2-4 euro holder.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et berømt gresk-ortodoks munkekolster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 2800-tallet. Åpent daglig kl. 08.00 - 18.00. Det er mulig å overnatte i klosteret. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp til Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravd.

Lazaruskirken

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos' Villa

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Huset ligger et steinkast fra borgen og havnen i Paphos. Åpent hverdager kl. 08.00 - 18.00.
Hvordan du tar deg rundt
På Kypros er det venstrekjøring, noe som henger igjen etter at øya var engelsk kronkoloni. Forvirrende nok er det vikeplikt for høyre i kryss, og trafikken kan bli hissig. I tettbebyggelse er fartsgrensen 50 km/t, på landeveien 65 km/t og på motorvei 100 km/t. Det er ofte fartskontroll og promillekontroll. Promillegrensen er litt høyere enn i Norge, men vi anbefaler at du følger samme regler som hjemme.

I storbyene er det kun lov å parkere på tillatte plasser, hvor det alltid er parkometer. Det er også parkeringsplasser med betalingsautomat. Disse er som regel bra skiltet med informasjon på engelsk. Ha alltid mynter i bilen, for det kan være vanskelig å veksle. Husk at det ikke er lov å kjøre med leiebil på nordsiden av øya.

Kypros har lagt ned mye penger i veiutbygging i de senere årene. Langs sydkysten er det fine veier, for det meste motorvei som binder sammen Protaras i øst med Paphos i vest. Turen fra Protaras til Paphos tar i dag ca. tre timer.

Det er mange bilutleiefirmaer på turiststedene, med varierende prisnivå og kvalitet på bilene. Ha alltid med deg et kart så det er lett å finne veien. Veiene holder stort sett bra standard. Trafikkskilt og -regler er stort sett de samme som hjemme, men tempoet i trafikken er ofte høyere. Å parkere er en kunst i byer og større steder. Der det er markert med gult er det absolutt parkeringsforbud. Parkerer du her kan du riskikere at bilen blir tauet bort, og det er dyrt og vanskelig å få den tilbake.
I Larnaca er det lett å ta seg rundt med sykkel, moped, lokalbuss og taxi.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 - 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas. Hør med oss om informasjon og billetter.

Fly

Kontakt oss for nærmere informasjon.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kypros. For mer informasjon ta kontakt med Kypros' ambassade i Stockholm på tlf. +46 8 24 50 08.
E-post: info@cyprusemb.se
mfa.gov.cy/embassystockholm

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kypros.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Kypros

Kypros er et veldig fint reisemål for barnefamilier i alle aldre. Strendene er langgrunne og mange hotell er tilpasset familier, med barneklubber, barnebasseng og lekeplasser. Noen hoteller har barnepakke med barnestol, barneseng og trillevogn.

Barnemat og bleier

Mange restauranter har barnemenyer og egne små lekeplasser. Barnemat, grøt, morsmelkerstatning, smokker, tåteflasker og bleier kan kjøpes på de fleste minimarkeder og apotek på reisemålet, ofte av samme merke som hjemme. Et større utvalg og lavere priser finner du på supermarkeder i Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia. Vi anbefaler likevel at du tar med litt bleier, hygieneartikler og mat hjemmefra, siden utvalget i butikkene kan variere. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat på glass mindre, og grøtpulver og fruktmos inneholder ofte sukker.

Aktiviteter for barna

I byene og på større steder er det offentlige lekeplasser, men de består for det meste bare av noen husker. Det er mange private lekeplasser (lunaparker) med klatrestativer, hoppeslott og trampoliner. Det er inngangspenger for barna, men gratis for foreldrene. Husk at standarden og sikkerheten ikke er like bra som i Skandinavia. I utkanten av Ayia Napa ligger det et stort badeland, og det er et mindre badeland i Limassol.

Barnevogner og barnestoler

De fleste restaurantene har barnestoler, og mange bilutleiefirmaer har bilbarneseter. Husk å bestille i god tid. Fortausbredden varierer ganske mye, og det er ikke spesielt lett å kjøre barnevogn. Fortauskantene er ofte høye, derfor kan en sulky barnevogn være enklest å bruke. Fotgjengerfelt finnes, men trafikken er travel, og venstrekjøringen er uvant for mange.

Leketøy og strandleker

Nesten alle matbutikker og suvenirbutikker selger strandleker. De store varehusene i Paralimni, Larnaca og Limassol har leketøyavdelinger. Sportsbutikker i Limassol, Nicosia og Larnaca fører også leker.

Godt å vite

Kyprioterne er veldig barnekjære og kommer gjerne bort og prater med besøkende barn. Det kan hende at de tar på dem og kysser dem på kinnet. For kyprioterne er dette helt normalt, også med fremmede barn.

Allergi er ikke like vanlig hos kypriotiske barn som hos norske. For gluteallergikere kan det være vanskelig å finne glutenfrie produkter, da sykdommen knapt eksisterer på Kypros.
Finn reise til Larnaca
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.