Se hotell (8)

Reiser til Larnaca

Kypros, Kypros
Larnaca er en perfekt kombinasjon av soling, bading og byliv. Du kan krydre oppholdet med spennende shopping og utflukter.
Før den tyrkiske invasjonen av Kypros i 1974 var Larnaca relativt ukjent. I dag er den øyas tredje største by og et av de mest populære feriestedene, med levende kypriotisk atmosfære, en fin strand med strandpromenade og kort vei til mange av øyas kulturskatter. Det er ved den elegante strandpromenaden Seafront at det meste foregår. Her ligger det tett med fortauskafeer, restauranter og tavernaer som trekker til seg både turister og lokalbefolkning. Rett bak Seafront går hovedgaten, og på den andre siden ligger de gamle bydelene med sitt myldrende orientalske strøk med eksklusive butikker. Her er det også et grønnsaksmarked hvor du kan gjøre innkjøp til piknik eller en dag på stranden.

Mye å oppleve

For den kulturhistorisk interesserte er det mye å se både i og utenfor Larnaca. Kypros har en lang og spennende historie. Om du vil reise rundt på øya på egen hånd er det bare å gå om bord på en av de mange lokalbussene som går fra sentrum. Du kan også ta taxi eller leie en bil. Paphos, Troodsfjellene og Nicosia er innen rekkevidde for en utflukt.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • By og strand
 • Mange restauranter
 • Lang strandpromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Larnaca

Strender
På begge sider av Larnaca er det flere fine strender. Det er også en bystrand langs strandpromenaden inne i sentrum som alltid syder av liv.

Seafront – land sandstrand midt inne i Larnaca

Seafront, eller Finikoudes Beach, ligger midt i Larnaca. Stranden er ca. 800 meter lang, langgrunn og med mørk sand. På stranden er det fasiliteter som solsenger, parasoller, toaletter og restaurant.

McKenzie Beach – langgrunn sandstrand

McKenzie Beach ligger ved flyplassen. Stranden er langgrunn med lys, fin sand. Det går buss hit fra strandpromenaden i Larnaca.

Larnaca Bay – flere strender i samme område

Larnaca Bay er en langgrunn strand ca. seks kilometer mot øst. Området består av flere strender med variable fasiliteter. Hit kommer du med buss fra Makris eller taxi.

Strender på Kypros

Kypros har mange fine strender. De fineste ligger ved turiststedene på den sørøstre delen av øya. Her finner du lange, hvite sandstrender som er langgrunne og veldig populære. Lengre vestover finner du derimot litt mindre strender hvor du kan bade uforstyrret. Strendene i Protaras/Fig Tree Bay er populær blant barnefamilier. Her er strendene velholdte, langgrunne og har myk, fin sand. I Ayia Napa venter noen av Middelhavets beste strender. Sandy Bay, Nissi Beach og Greacian Bay er bare noen eksempler på fine strender i og rundt Ayia Napa. I Larnaca er det flere fine strender på begge sider av byen. Selv inne i Larnaca sentrum er det en bystrand som alltid er livlig, med strandpromenaden i bakgrunnen. I Limassol har strendene mørkere sand og de er ikke spesielt langgrunne.
Mat, drikke og uteliv
Larnaca har et stort utvalg av restauranter som serverer både internasjonal og lokal mat. I gamlebyen står tradisjonell kypriotisk mat på menyen. Det er ved den elegante strandpromenaden Seafront at det meste foregår. Her ligger det tett med fortauskafeer, restauranter og tavernaer som trekker til seg både turister og lokalbefolkning. Da dagtid møtes man for en kopp kaffe eller lunsj, og om kvelden lokker barene og den hyggelige stemningen.

matvandring i Larnaca

Bli med en kunnskapsrik guide på et matvandring hvor du får smake på forskjellige retter med alt fra snacks til desserter.

Mat og drikke på Kypros

På Kypros serverer restaurantene mat fra hele verden. Hurtigmat selges overalt på øya.

Det kypriotiske kjøkken

Det kypriotiske kjøkken ligger tett opp til det greske, men det er likevel noen forskjeller. Her bruker de ofte mynte i maten, slik at kypriotisk tsatsiki smaker annerledes enn den greske. En typisk lokal rett er halloumi, en ost som grilles eller stekes i olje og ofte serveres som forrett. Kypriotene selv spiser den med pitabrød og salat, gjerne med lountza til. Lountza er svinekjøtt som smaker omtrent som svinekam. Den kypriotiske hurtigmaten er kebab, som det finnes to typer av. Den kypriotiske kebaben består av biter med svinekjøtt som er grillet på kull og serveres med kålsalat, tomat, løk, agurk og persille. Den kan også serveres som en blanding av svinekjøtt og en type kjøttboller. Den likner den vi spiser her hjemme og består av presset svinekjøtt eller kylling som grilles og skjæres i biter og serveres med salat og tsatsiki. I de senere årene har også dönerkebab kommet til Kypros.

Prøv også øyas gode meze – ulike småretter. Begynn måltidet med salat og taramosalata (rogn blandet med majones) eller tsatsiki. Siden velger du mellom kjøtt, fisk eller blandet meze. En blandet meze består vanligvis av alt fra flere typer salater til blekksprut og grillede koteletter. Rettene blir servert på flere fat, så det er bare å forsyne seg selv. På den måten kan alle få smake på alle rettene. Importert vin og øl er mye dyrere enn de lokalproduserte typene.
Larnaca har et rikt natteliv, med mange barer – flere med et herlig lokalt preg. Det er flere danserestauranter og klubber hvor du kan danse ut i de små timer. Vinterstid er utvalget av fornøyelser litt mindre.

Uteliv på Kypros

Ayia Napa er Kypros mest populære destinasjon for deg som ønsker et heftig uteliv. Her er det et stort utvalg av forskjellige nattklubber, puber og barer. I Larnaca er det også et variert uteliv med mange barer og nattklubber, flere med herlig lokalt preg. I Limassol er det også hyggelig uteliv med populære barer og nattklubber. I Protaras/Fig Tree Bay er det mer familievennlig stemning og roligere underholdning.
Shopping
Larnaca har et variert shoppingtilbud. Byens store handlegate heter Zenon Kitieos. I de gamle bydelene, for eksempel langs Ermou Street, kan du rusle rundt og titte i de eksklusive forretningene.

Marked i Larnaca

Hver søndag mellom kl. 09.00 – 14.00 er det marked i Larnaca.

Shopping på Kypros

Det er et godt butikkutvalg i byene på Kypros, også på steder som Ayia Napa og Paralimni. Åpningstidene varierer mye, og på turiststeder som Ayia Napa og Protaras/Fig Tree Bay holder butikkene ofte åpent hele dagen alle ukedager. I Paralimni, Larnaca, Limassol og Nicosia er det litt kortere åpningstider, og butikkene holder stengt midt på dagen. Kypros offisielle åpningstider er mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 09.00–13.00 og 16.00–19.00, og onsdag og lørdag kl. 09.00–14.00. Søndager er det stengt.

Briller

Briller er ca. 30–50 prosent billigere enn i Skandinavia, og utvalget av optikere er stort. Innfatningene er de samme merkene som hjemme, og kvaliteten på glassene er den samme. Optikerne er dyktige og foretar alltid en synsundersøkelse, men med en resept hjemmefra går det litt raskere. En undersøkelse hjemmefra anbefales om du bare skal feriere én uke. Et bra tips er å kjøpe solbriller med styrke.

Sko

Utvalget av sko er stort på Kypros. Du kan kjøpe mange kjente skomerker som for eksempel Ecco, Reebok, Bata, Rockport og Timberland.

Vesker og skinn

Myke kofferter er ca. 50 prosent billigere her enn i Norge, mens merkevesker ofte er dyrere. Skinnklær er litt billigere enn hjemme, og utvalget er veldig stort.

Kjøp med deg mat og drikke

Kypros er kjent for sin lokale ost, halloumi, som kan kjøpes i de fleste matbutikker. Kypros har også lenge vært kjent for sine tradisjonelle, lokalproduserte viner. Du kan kjøpe med deg rødvin, hvitvin og rosévin.
Aktiviteter og severdigheter
I Larnaca og i området rundt byen er det mye å finne på. Du kan ta taxi eller bruke leiebil. Ikke langt fra Larnaca ligger saltsjøen Alykí Lárnakas, Paphos, Troodosfjellene og Nicosia.

Aktiviteter på Kypros

En reise til Kypros byr på spennende opplevelser for alle aldre. Alt fra herlige bad til pittoreske små byer.

Waterworld i Ayia Napa

Et tips er å ta med familien til badelandet Waterworld i Ayia Napa. Badelandet som har antikkens Hellas som tema, byr på over 30 forskjellige attraksjoner og flere restauranter. Her finner du noe for alle. Du kan også ligge å slappe av hele dagen i skyggen med en bok i hånden, prøve noen av de mange vannskliene og bassengene eller ta en dukkert i det herlige bølgebassenget. På sommeren kan det bli lange køer utenfor badelandet og har man uflaks så kan det ta et par timer. Vårt tips er å kjøpe billetter av oss for å slippe køen. Med forhåndskjøpt billett kan man gå direkte inn gjennom VIP-inngangen.

Hyggelige landsbyer

Lania
Lania er med sine mange fastboende kunstnere kjent som kunstnerbyen. Om våren står stedet i full blomst. Her kan du kjøpe håndverk og kunst. Midt i landsbyen ligger det en liten butikk som selger munnblåst glass. Den letteste veien hit er via Limassol. Sett fra deg bilen i utkanten av landsbyen og besøk stedet til fots.

Platres
Innbyggerne i Nicosia feriere gjerne her, og Platres har med sine dyre hus et litt finere preg. Presidenten på Kypros har sommerhuset sitt i nærheten.

Omodhos
En veldig gammel landsby i tradisjonell stil. Omodhos ligger i et område kjent for sine vinåkre. Her er det også flere små vinfabrikker hvor du kan kjøpe lokalprodusert vin.

Agros
En landsby kjent for sine roseprodukter. Rosene dyrkes på åkrene rundt landsbyen, og på en liten familieeid fabrikk demonstrerer de hvordan de produserer f.eks. roselikør, ansiktsvann og roseolje. Alle produktene er til salgs i fabrikkbutikken.

Pedholas
En bit av Jesus' kors skal visstnok være oppbevart i stedets kirke.

Kakopetria
En tradisjonell landsby omgitt av vakker natur. Du kan spasere rundt i denne lille fjellandsbyen og beundre den fine arkitekturen med gamle steinhus. Nyt synet av blomstene på balkongene, eller gå en tur langs elven som renner gjennom byen.

Figardou
Hele landsbyen er som et museum med gamle, godt bevarte hus. Her bor det i dag kun en håndfull innbyggere.

De røde landsbyene
I området rundt Ayia Napa og Protaras ligger det mange landsbyer som du kan sykle eller ta lokalbussen til. Landsbyene i dette området kalles ofte de røde landsbyene etter den røde jorden som finnes her. Her kommer du tett på det kypriotiske hverdagslivet.

Troodos – et frodig fjellområde

Troodos er et grønt fjellområde nord for Limassol. Det høyeste fjellet heter Mount Olympus og er 1952 meter høyt. På vinterstid og langt inn på våren dekker snøen både bakken og veiene. Om sommeren kommer byfolket hit for å kjøle seg ned i den friske luften. Oppe i fjellene ligger det blant annet ni kirker fra bysantinsk tid. Hver landsby her oppe har sin spesielle sjarm, og innbyggerne er gjestfrie. Området er veldig grønt og frodig, selv i de varmeste sommermånedene. Her dyrker de blant annet kirsebær, epler og fersken. Det produseres også vin og Zivania, et brennevin som fremstilles av restprodukter av vinproduksjonen. I noen landsbyer selger de håndverk og keramikk.

Den enkleste måten å oppleve Troodosfjellene på er ved å bli med på en bussutflukt. Du kan selvsagt kjøre rundt på egen hånd med leiebil. Sørg da for å fylle tanken i Limassol eller Nicosia, da det er langt mellom bensinstasjoene oppe i fjellene. Turistorganisasjonen CTO kar gode kart over Troodosområdet. De litt større asfalterte veiene er godt skiltet, og det er lett å finne frem. Ha god tid, for det går ikke fort på de svingete veiene.

Nicosia

Hovedstaden Nicosia er verdt et besøk. Den eldre bydelen er stengt for trafikk og her er det fine butikker og hyggelige restauranter. I den nye bydelen finner du merkebutikker, hurtigmatrestauranter og mer.
For den kulturinteresserte er det mye å se, både i og utenfor Larnaca. Kypros har en lang og spennende historie, og om du vil utforske øya på egen hånd, er det bare å sette seg på en av de mange lokalbussene som går fra Larnaca sentrum.

Det arkeologiske museet

Det arkeologiske museet har en interessant samling av funn fra Larnaca og området rundt. De utstilte gjenstandene er fra perioden steinalderen til romertiden.

Fortet i Larnaca

I gamlebyen i Larnaca ligger restene av et tyrkisk fort. Det ble bygget i 1625, og ble tidligere brukt som fengsel. Nå rommer fortet det lokale middelaldermuseet.

Pieridesmuseet

Pieridesmuseet er et folkemuseum med kypriotiske antikviteter fra steinalderen til romertiden. Grunnleggeren Pierides var god venn av den gamle svenskekongen, Gustav VI Adolf, og de delte en interesse for arkeologi.

Severdigheter på Kypros

På Kypros er det et godt utvalg av interessante steder og historiske severdigheter.

Det romerske amfiteatret ved Limassol

Det romerske amfiteatret ligger på en klippe høyt over havet i Kourion med vakker utsikt. Her er det også rester av et gammelt badehus med mosaikkgulv. Åpent hverdager. Kourion ligger vest for Limassol. Kjør hovedveien til Paphos og følg skiltene.

Ayia Panayia

Klosteret i Ayia Napa ligger midt i fornøyelsesområdet og her er det også en liten kirke. I dag er klosteret ubebodd. Åpent på dagtid.

De ni kirkene

I Troodosområdet ligger det mange fine kirker. Ni av dem står på Unescos verdensarvliste på grunn av sine fresker og ikoner. Om kirken er låst kan du banke på i nabohuset og spørre om de kan slippe deg inn. Etter et kirkebesøk er det vanlig å gi en liten gave i form av kontanter.

De ni bysantinske kirkene er: St. Nicholas, Podito og Michallis som alle ligger i Tsoleadalen. St. Michallis i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino vest for landsbyen Kakopetria. Mavromatis i Chrisopouli. Johannes Lampadisti i Kalo Panayioti. Panayia Maria nedenfor Platres.

Kykko-klosteret i Troodos

Kykko-klosteret i Troodos er et velkjent gresk-ortodoks munkekloster. Det er dessverre ødelagt av brann, så dagens bygninger er fra 1800-tallet. Dekk skuldre og knær før du går inn. Fra Kykko-klosteret går det en sti opp mot Troni hvor erkebiskop og statsoverhode Makarious ligger begravet. Klosteret er åpent hver dag og det er også mulig å overnatte.

Lazaruskirken i Larnaca

I Bibelen ble Lazarus vekket fra de døde av Jesus. Han kom siden til Kypros hvor han ble øyas første biskop. Lazaruskirken ble bygget over hans grav på 800-tallet. Man kan besøke kirken og se sarkofagen der han skal ligge. I Larnaca er det rester av et tyrkisk fort i gamlebyen.

Dionysos Villa i Paphos

En bolig fra antikken som ble utgravd i 1962. Huset rommer fantastiske gulvmosaikker med scener fra gresk mytologi. Det er oppført vegger slik at du kan se hvordan rommene en gang så ut. Vakker utsikt. Ligger nær fra borgen og havnen i Paphos.

Cape Greco og havgrottene

Med fine turstier og en fantastisk utsikt er naturreservatet Cape Greco definitivt verdt et besøk. Klippen, Cape Greco, som markerer det sørøstlige punktet på Kypros, og dermed Europa, ligger mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay. Uansett om du reiser med båt, padler kano, sykler eller går, så er utsikten over havet fantastisk. Her er det også vakre strender og spennende klippeformasjoner med grotter, såkalte "sea caves". Disse grottene lå for tusenvis av år siden under havet, men har med årene steget og blitt formet til det vi kan se her i dag.

Adonis Baths i Paphos

Adonis Baths finner du et lite stykke nord for Paphos og her er det en naturlig lagune og fossefall man kan bade i. Her er det også en del statuer basert på gresk mytologi. Vi anbefaler at dere kommer hit tidlig for å slippe trengsel og for å kunne nyte de fine omgivelsene i ro og mak.

Edro III i Paphos

Edro III er et skipsvrak fra 2011. Skipet var på vei fra Limassol til Rhodos men ble sittende fast i en storm og forliste. Hele mannskapet ble reddet av det britiske militæret med helikoptre og i dag er skipet tomt og en attraksjon for mange. Det er gode muligheter for å ta heftige bilder. Det er derimot ikke tillatt å gå om bord på skipet.

Dherynia

Grensepost og utsiktspunkt hvor man har fin utsikt mot Famagusta og den nordlige delen av Kypros.

Nord-Kypros

Grensen mellom det nordlige og sørlige Kypros er mye lettere å krysse nå enn tidligere. Nå kan man reise til nordsiden hver dag. Ved grensen får man en stemplet lapp som senere skal stemples når man kommer tilbake, som bevis på at man har returnert. Akkurat som tidligere er det ikke tillatt å reise fra Nord-Kypros til Tyrkia, da må man reise hjem til Skandinavia fra Tyrkia. Vil man ta med seg varer fra nord til sør er dette tillatt for en begrenset mengde varer, med det vilkår at de er produsert på nordsiden. Alle biler kontrolleres ved grensen.
På den tyrkiske siden er det mange interessante steder. Før okkupasjonen var Famagusta den store turistbyen med milelang sandstrand med hotell tett i tett. I dag står størstedelen av byen helt øde og det er forbudt å gå inn. Utenfor Famagusta ligger også ruinene av den gamle greske byen Salamis.
Utflukter
All Inclusive Katamaran
All Inclusive Katamaran
En avslappende halvdagsutflukt med lunsj om bord på en komfortabel katamaran. Perfekt for hele familien! All Inclusive er inkludert.
Les mer om utflukten
Båttur – San Antonio
Båttur – San Antonio
Bli med på en herlig båttur langs kysten opp mot Famagusta, den såkalte spøkelsesbyen. En heldagsutflukt med aldersgrense 18 år. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Kypros' perler – det beste av Troodosfjellene
Bli med på en innholdsrik heldagsutflukt til Troodosfjellene, med vingårdbesøk, gamle landsbyer og betagende utsikt over det vakre landskapet på Kypros. Vi lærer mer om livet og vinproduksjonen på Kypros, og kommer tett på naturen. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i Troodosfjellene
Jeepsafari i Troodosfjellene
En annerledes og fartsfylt måte å oppleve Kypros vakre natur på nært hold. Heldagsutflukt med jeep hvor vi nyter naturen, god mat og vakker utsikt. Kyprotisk meze og én drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Nicosia – den delte byen
Nicosia – den delte byen
Hovedstaden på Kypros har har mye å by på – uansett om du er opptatt av folkeliv, historie, severdigheter eller shopping. Heldagsutflukt med buss. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Nordlige Kypros – Famagusta og Salamis
Nordlige Kypros – Famagusta og Salamis
Velkommen med på en spennende heldagsutflukt til den nordlige delen av Kypros! Vi besøker den antikke byen Salamis gamle ruiner og den unike spøkelsesbyen Famagusta. Husk å ta med pass!
Les mer om utflukten
All Inclusive Katamaran – Solnedgang på havet
All Inclusive Katamaran – Solnedgang på havet
Bli med på en populær båtutflukt hvor du slapper av i solen og bader for deretter å nyte en deilig middag i solnedgangen. All Inclusive er inkludert.
Les mer om utflukten
Nicosia og Trodos (med finsktalende guide)
Nicosia og Trodos (med finsktalende guide)
Kypros hovedstad, Nicosia, har mye å by på! Uansett om du er interessert i uteliv, historie, severdigheter eller shopping så er det mye å se og gjøre. Heldagsutflukt med buss. Måltider og drikke er ikke inkludert. Vær oppmerksom på at utflukten er med finsktalende guide.
Les mer om utflukten
San Antonio – Solnedgang på havet
San Antonio – Solnedgang på havet
En herlig ettermiddag og kveld på havet med vakker utsikt og bølgeskvulp, for våre gjester over 18 år. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kypros på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
I Larnaca er det lett å ta seg rundt med sykkel, lokalbuss og taxi.

Buss

Busstasjonen i Larnaca ligger på strandpromenaden. Herfra går det busser til Larnaca Bay.

Slik kommer du deg rundt på Kyrpos

Det er enkelt å komme seg rundt på Kypros med bil, taxi eller buss. Perfekt for deg som vil se mer av øya.

Taxi

Det er mange taxier, men standarden varierer en del. Mange biler kan ta inntil syv passasjerer, og ofte er det bare å stoppe en taxi på gaten. I ni av ti tilfeller kjører de til faste priser, og normalt gjelder det én pris for inntil fire passasjerer. Er man flere koster det litt ekstra. Det er vanlig at turister leier en taxi med sjåfør for en hel dag, sørg da for å avtale prisen på forhånd.

I turistområdene kan det være vanskelig å få tak i taxi mellom kl. 16.30 – 20.00. Det er et stort antall taxifirmaer, og hør med hotellet ditt om du vil bestille taxi. En telefonbestilling koster ofte litt ekstra. Taxiene har sjelden barneseter, husk å forhåndsbestille det. Barnesetene er ikke av samme standard som hjemme.

Moped og motorsykkel

Mopeder, motorsykler og scootere kan leies, men på eget ansvar. Ulykker skjer, og av og til er de alvorlige. Høy fart i kombinasjon med venstrekjøring er ofte årsak til ulykker. Om du likevel ønsker å leie en tohjuling må du passe på at de har røde registreringsskilter. Det er obligatorisk å bruke hjelm, og politiet sjekker ofte at det overholdes. Husk at det er venstrekjøring på Kreta.

Båt

Det går båter til Hellas og slik kan du dra på båttur lands Kypros kyst. Hør med oss om informasjon og billetter.

Buss

Det er et godt bussnett på Kypros, både i byene og på landsbygda, og billettene er billige. På sommeren går det en buss mellom Ayia Napa, Paralimni og Protaras. I høysesong går den hver halvtime. Dette området har også gode forbindelser med Larnaca. I Larnaca kan du bytte buss og komme deg videre til Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi oppfordrer deg å gå inn på www.vaksinekart.org for å finne ut hvilke vaksiner som kan være aktuelle for ditt reisemål.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V. Engelsk stikkontakt med tre hull. Adapter er nødvendig og de kan kjøpes på Kypros.

Språk

Kypriotisk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Larnaca i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Larnaca med rutefly.

Flyet lander på Larnacas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og sikkert til ditt hotell. Transporten er ikke inkludert i reisens pris, du kan selv legge til denne når du bestiller. Reisetiden fra Larnaca flyplass til ditt hotell er ca. 15 til 35 minutter (ca. 9–22 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten for bussen avhenger av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Til enkelte hotell kjøres transporten oftest med taxi eller minibuss. Mer informasjon får du ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
17°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
19°7°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
23°11°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
28°15°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
32°19°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
34°22°
12
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
34°22°
11
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
32°19°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • oktober
28°15°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
23°12°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
19°8°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Larnaca
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.