Se hotell (75)

Reiser til Budapest

Det tar bare to og en halv time å reise til Budapest hvor en helg fylt av god mat, kultur og shopping venter.
Budapest, også kjent som Donaus perle, var opprinnelig to byer; Buda på den kuperte siden av Donau og den flate delen Pest på den høyre side av elven. I Buda ligger de historiske bydelene med sine trivelige kafeer og små butikker. Her finner du også severdigheter som Budaslottet, Fiskerbastionen og Gellértbadet. Bydelen Pest er flat og består av store bygninger i klassisk arkitektur langs gamle paradegater med blant annet nasjonalteatret, operaen og parlamentet nede ved Donaus bredder. Her ligger også Mattiaskirken fra 1200-tallet, Andrássyboulevarden, Széchenyibadet og nasjonalmuseet. På Pest-siden ligger også den severdige mathallen ved Szabadsag-broen, hvor du kan kjøpe paprika, gåselever og god ungarsk honning. De beste shoppingmulighetene finner du på og rundt gågaten Vaci Utca. Porselen, skinn og klassisk musikk på cd er veldig billig her.

De to sidene av byen er forbundet med åtte broer, med Elisabeth-broen som den mest kjente. Om du trenger en pause kan du besøke Margaretha-øya, en grønn oase midt i Donau. Her er det flere trivelige kafeer og restauranter å velge mellom.

Noe for enhver smak

Budapest har flere ærverdige konditorier, hvor Café Gerbaud med sin tolv meter lange disk er mest kjent. Budapest er en vellykket blanding av øst og øst, noen som avspeiler seg i restaurantutvalget. Byen har mange internasjonale spisesteder, men det er nærmest obligatorisk å spise Ungarns nasjonalrett gulash med et glass Tokayer til. Utelivet kan tilby alt fra opera til jazz og rockekubber, og om sommeren arrangeres det ofte utendørskonserter. I de gamle jødiske kvarterene er det en overflod av restauranter, barer og unike ruinbarer, et spesielt trekk ved Budapest. Har du tid til overs bør du reise ut av byen til den sjarmerende middelalderbyen Szentendre eller den gamle hovedstaden Eztergom. Begge byene ligger i overkommelig avstand fra Budapest.

Bo luksuriøst midt i Budapest

Donau renner gjennom hjertet av byen og deler den i Buda- og Pest-siden. Ving har fine hotell på begge sider, slik at du alltid vil finne et hotell som passer deg. Om du foretrekker å bo i nærheten av de beste handlegatene, restaurantene, kafeene og barene anbefaler vi noen av våre hotell på Pest-siden. Her er det mest liv og røre både på dag- og kveldstid. Buda-siden er litt roligere, med hoteller av veldig høy standard. Her ligger noen av byens helsebringende termalbad. Her kan du myke opp kroppen og slappe av!
Nyttige tips
  • Valgfri reiselengde
  • Sentrale hotell
  • Luksushotell
  • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv

Våre gjesters vurdering Budapest

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Budapest

Reisetips og inspirasjon

Reiseekspert Kaci har vært på Széchenyi Thermal Bath i Budapest

Sommerferie i "Østens Paris"

Budapest har flust med restauranter og kafeer, bra shopping og spennende severdigheter – alt i en by der alle bygningene er av Instagram-materiale. Vår reiseekspert Kaci forteller om sin ferie til byen.