Se hotell (75)

Reiser til Budapest

Det tar bare to og en halv time å reise til Budapest hvor en helg fylt av god mat, kultur og shopping venter.

Budapest, også kjent som Donaus perle, var opprinnelig to byer; Buda på den kuperte siden av Donau og den flate delen Pest på den høyre side av elven. I Buda ligger de historiske bydelene med sine trivelige kafeer og små butikker. Her finner du også severdigheter som Budaslottet, Fiskerbastionen og Gellértbadet. Bydelen Pest er flat og består av store bygninger i klassisk arkitektur langs gamle paradegater med blant annet nasjonalteatret, operaen og parlamentet nede ved Donaus bredder. Her ligger også Mattiaskirken fra 1200-tallet, Andrássyboulevarden, Széchenyibadet og nasjonalmuseet. På Pest-siden ligger også den severdige mathallen ved Szabadsag-broen, hvor du kan kjøpe paprika, gåselever og god ungarsk honning. De beste shoppingmulighetene finner du på og rundt gågaten Vaci Utca. Porselen, skinn og klassisk musikk på cd er veldig billig her.

De to sidene av byen er forbundet med åtte broer, med Elisabeth-broen som den mest kjente. Om du trenger en pause kan du besøke Margaretha-øya, en grønn oase midt i Donau. Her er det flere trivelige kafeer og restauranter å velge mellom.

Noe for enhver smak

Budapest har flere ærverdige konditorier, hvor Café Gerbaud med sin tolv meter lange disk er mest kjent. Budapest er en vellykket blanding av øst og øst, noen som avspeiler seg i restaurantutvalget. Byen har mange internasjonale spisesteder, men det er nærmest obligatorisk å spise Ungarns nasjonalrett gulash med et glass Tokayer til. Utelivet kan tilby alt fra opera til jazz og rockekubber, og om sommeren arrangeres det ofte utendørskonserter. I de gamle jødiske kvarterene er det en overflod av restauranter, barer og unike ruinbarer, et spesielt trekk ved Budapest. Har du tid til overs bør du reise ut av byen til den sjarmerende middelalderbyen Szentendre eller den gamle hovedstaden Eztergom. Begge byene ligger i overkommelig avstand fra Budapest.

Bo luksuriøst midt i Budapest

Donau renner gjennom hjertet av byen og deler den i Buda- og Pest-siden. Ving har fine hotell på begge sider, slik at du alltid vil finne et hotell som passer deg. Om du foretrekker å bo i nærheten av de beste handlegatene, restaurantene, kafeene og barene anbefaler vi noen av våre hotell på Pest-siden. Her er det mest liv og røre både på dag- og kveldstid. Buda-siden er litt roligere, med hoteller av veldig høy standard. Her ligger noen av byens helsebringende termalbad. Her kan du myke opp kroppen og slappe av!

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Budapest

Attraksjoner
4,5
Shopping
4,5
Sport & aktiviteter
4,0
Vær
 • januar
2°-3°
1
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • februar
4°-2°
2
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mars
12°2°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
22°11°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juni
25°14°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juli
27°16°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • august
27°15°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • september
23°12°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
16°7°
4
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • november
8°3°
2
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • desember
3°-1°
1
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Budapest med rutefly året rundt. Du velger selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Budapests flyplass til sentrum er ca. 40 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
West End City Center rommer eksklusive forretninger, gullsmeder, lekebutikker og utallige kafeer. Langs shoppinggatene Váci utca og Andrássyavenyen er det mange kjente oo eksklusive forretninger. Ved Szabadság-broen på Pest-siden ligger den store torghallen som åpnet så tidlig som i 1897. Her selges det grønnsaker og pølser, og i etasjen over suvenirer og håndarbeid. Ungarn er berømt for sin gulasj, salami og gåselever. De to sistnevnte kan du få kjøpt nesten overalt. Porselen fra verdensberømte produsenter som Herend og Zsolnay kan du kjøpe i porselensbutikker i sentrum av Pest.
Mat, drikke og natteliv
Ungarsk mat kjennetegnes av kraftig smak, ofte av paprika, og utmerkede råvarer som gåselever, sopp og vilt. Til populære ungarske retter hører klassisk gulasjsuppe, langos, fylt paprika og såkalt paprikash – en fyldig gryte med enten kjøtt eller grønnsaker. Landets egne viner passer godt til denne maten, for eksempel vin fra distriktet Tokaji. I Budapest finner du også restauranter med mat fra land som Italia, Japan, India, Midtøsten etc.
Det er et stort utvalg av fornøyelser både på dag- og kveldstid. Mange tilbringer kveldene på byens kasinoer, barer, diskotek, jazzklubber og i konsertlokaler. En populær aktivitet er å dra på elvecruise på Donau, hvor det er middag, levende musikk og dans om bord. Gå heller ikke glipp av de spennende ruinbarene, et særtrekk ved Budapest. De fleste av disse ligger i de gamle jødiske kvarterene.
Aktiviteter og severdigheter
Budapest rommer berømte severdigheter som parlamentsbygningen, St. Stefansbasilikaen, Budaslottet, festningen Citadella, Fiskerbastionen med panoramautsikt, Lenkebroen og den stiore markedshallen. Av alle museene er nasjonalmuseet, kunstmuseet og Terrorens hus noen av de mest populære. Ta en tur med den historiske t-banelinjen M1 som åpnet i 1896, noe som gjør den til en av verdens eldste. Mange hotell har helsebringende spa med termalvann. De mest berømte badene er Gellértbadet med sin imponerende arkitektur med både innendørs- og utendørsbasseng, og Széchenyibadet fra 1913, som er et av de største anleggene i Europa.

Memento Park Budapest er et uvanlig friluftsmuseum med ekte og reproduserte statuer fra kommunisttiden. Her er alle de gamle og vanlige som Lenin, Stalin, Marx og Engels, men også monumenter over "vennskapet" mellom Sovjetunionen og Ungarn og statuer fra "Frigjøringen". Få også med deg Gödöllö, keiser Franz Joseph og dronning Sisis sommerslott, ca. 30 kilometer nordøst for Budapest.
Hvordan du kommer deg rundt
Budapest har gode offentlige kommunikasjoner med blant flere t-banelinjer, lokaltog, buss og trikk. All offentlig transport er gratis for EU-borgere over 65 år mot at du viser gyldig legitimasjon (f.eks. førerkort). Enkeltbilletter må kjøpes på forhånd og stemples om bord. Med Budapestkortet kan du benytte gratis offentlig kommunikasjon i bykjernen, og du kan kjøpe kort som varer fra 1–3 dager. Kortet gir gratis adgang til museer og rabatt på diverse arrangement. Det kan kjøpes på turistkontor, stasjoner, hotell, flyplassen etc.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Ungarn. For mer informasjon ta kontakt med Ungarns ambassade på tlf. 22 54 76 40. https://oslo.mfa.gov.hu/nor

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Ungarn.

Vaksinering

Ving anbefaler vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Skatter og avgifter på hotellene

De ungarske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Budapest. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten kan varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 4 % av hotellprisen pr. natt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Forint (Ft/HUF). Hvis du veksler på reisemålet får du best kurs i bankene.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Norske kontakter passer i vegguttakene

Språk

Ungarsk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reiseforslag til Budapest
Agape Apartments
Agape Apartments
Budapest, Ungarn
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Ibis Heroes Square
Ibis Heroes Square
Budapest, Ungarn
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 22 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
22 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
The Aquincum Hotel Budapest
The Aquincum Hotel Budapest
Budapest, Ungarn
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen

Opplev Formel 1 - Budapest

Finn reisen din til Budapest