Inspirasjon

Lyst til å reise?

Slik er det på Madeira nå

Stemningsrapport fra Madeira

Har du lyst til å reise til naturskjønne Madeira, men lurer på hvordan det er å være der nå? Vi har spurt vår destinasjonssjefen vår om det du lurer på.
Sist oppdatert: 14. januar

Snarveier på denne siden

Lokale regler og innreisekrav

Caroline Juul Zacher

Caroline Juul Zacher er destinationssjef på Madeira

– Alt er mer eller mindre som vanlig her på Madeira, og det er god plass i gatene. Hovedstaden Funchal er full av liv, men det er likevel ikke sånn at du går og står som sild i tønne, sier Vings destinasjonssjef Caroline Juul Zacher.

– Det er imidlertid fortsatt enkelte restriksjoner, som at du må bruke munnbind og kunne vise frem koronasertifikat, om du skal være innendørs på offentlige steder.

Caroline falt pladask for Madeira den første gangen hun besøkte øya, og stortrives med å bo og jobbe i de naturskjønne omgivelsene.

– Det beste med Madeira er den spektakulære naturen. Uansett hvor jeg går blir jeg imponert over hvor fint det er her! Jeg liker å gå turer, og Madeira er virkelig det optimale stedet for det. Dessuten er de som bor her så vennlige og imøtekommende at det er vanskelig ikke å bli i godt humør. De er også veldig glade for endelig å kunne ønske turister og besøkende tilbake til Madeira igjen.

PÅ HOTELLENE

Hotellene legger stor vekt på at alle skal føle seg trygge under oppholdet. Som gjest kommer du til å merke at hotellene har innført ulike tiltak. For eksempel må du forhåndsbestille bord i restaurantene og reservere tid i treningsrommet. Håndsprit er tilgjengelig flere steder på hotellet, og du må ha på deg munnbind innendørs.

Grillbuffe utendørs på Hotel Eden Mar

Fredagskveld på Hotel Eden Mar betyr grillmat og uteservering.

RESTAURANTER OG BUTIKKER

Alle butikkene, både gatelangs og i sentrum, er åpne som vanlig. Det står håndspritstasjoner ved inngangen. For at alle skal få en så trygg shoppingopplevelse som mulig er det begrenset hvor mange som kan være i butikkene samtidig, og på gulvet er det piler som viser hvilken retning du skal bevege deg i.

Restaurantene er også åpne og fylt med glade gjester som får prøve lokale spesialiteter som grillspyd og dolkfisk, kalt espada (eller espetada) på portugisisk. De lokale restaurantene fyller bare 2/3 av kapasiteten og er flinke til å desinfisere overflater, så her spiser du trygt. Det er mange hyggelige og fine restauranter med skjulte bakgårder og terrasser med havutsikt, så ikke nok med at du blir servert et deilig måltid – du får også nyte det i flotte omgivelser.

I den sjarmerende hovedstaden Funchal finner du koselige spisesteder der du kan smake på lokale spesialiteter.

Det er enkelt å holde avstand når man spiser lunsj og rusler rundt i gatene.

Den lokale markedshallen Mercado dos Lavradores byr på sprellfersk fisk...

...og frisk frukt og fargerike grønnsaker.

UTFLUKTER OG AKTIVITETER

Det er en rekke aktiviteter og utflukter å velge blant på Madeira. Du kan begi deg ut på fottur langs øyas mange levadaer, reise øya rundt, dra på offroad jeepsafari og føle vinden i fjeset ute på havet – for å nevne noe. Du kan trygt oppleve denne naturskjønne og fantastisk vakre øya nå.

Camara do Lobos

Camara do Lobos er en koselig fiskerlandsby som er verdt et besøk.

Jeepsafari

Opplev det frodige landskapet øya er så kjent for på en jeeptur.

Delfiner som svømmer i vannet

Bli med til sjøs og se delfiner i sitt naturlige habitat.

Skilt med turstier

Få steder har så mange flotte turstier som Madeira.

Fottur gjennom Paradisdalen

Fotturen gjennom Paradis-dalen er eventyrlig og relativt enkel, og på andre siden venter lokal afternoon tea.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.