Landlige omgivelser utenfor Funchal
Ekspertenes tips

Madeiras mangfoldige hovedøy

Funchal

Bypuls og natur i Funchal

Madeira er et av mine favorittreisemål i Ving sitt program. Jeg snakker fremfor alt om hovedstaden Funchal, og nå skal jeg fortelle deg hvorfor.

Tekst & foto: Tomas Alexandersson

Ponchabarer, utendørsdans og koselige restauranter

Ponchabarer, utendørsdans og koselige restauranter

Pico Ruivo

Pico Ruivo er den høyeste toppen på Madeira

Funchals velkommende atmosfære

Jeg er forelsket i Funchal – øyas mangfoldige hovedstad. Her finner du livlige gater og barer krydret med flislagte bygninger og botaniske hager. Funchal er en moderne og kosmopolitisk by, om enn liten, som ligger som et amfiteater vendt mot Atlanterhavet. I sentrum av Funchal føles alt pent, vakkert og ryddig. Her finner du blant annet fancy butikker, museer, portvinsprodusenter og innovative restauranter. Likeledes et herlig folkeliv.

Downtown Funchal

Velkommen till Downtown Funchal

Pereira D'Oliveira i Funchal

Vinsmaking på Pereira D'Oliveira i Funchal

Kampo by Chef Julio Pereira i Funchal

Retter i særklasse på restauranten Kampo by Chef Julio Pereira i Funchal

For alle smaker

Funchals gamleby, Zona Vieja, er et historisk område med smale brosteinsbelagte gater omgitt av restauranter, innbydende ponchabarer og vakre dørmalerier. Poncha er en tradisjonell drink fra Madeira som består av rom, honning og fruktjuice fra sitron, appelsin eller annen frukt. Når du besøker en ponchabar velger du ut favorittsmaken din, trekker ut en krakk på brosteinsgaten og setter deg ned for å nyte.

Zona Vieja

Funchals historiske bydel Zona Vieja

Poncha

Poncha – du velger den smaken som lokker deg

En frodig by

I starten av Zona Vieja ligger også markedshallen Mercado do Lavradores, med sine fargerike blomster, frukt og spennende fisk. Over sentrale Funchal klatrer fjellene og grøntområdene i Monte, som du kan kjøre en taubane til fra sentrum av Funchal. I Monte finner du den berømte botaniske hagen Jardim Botânico da Madeira, og den fantastiske hagen til Monte Palace Madeira. Fra Monte kan du også kjøre en tradisjonell kurvslede nedover bakkene mot sentrum. En ekte klassiker og en supermorsom opplevelse!

Mercado dos Lavradores (Farmers' Market)

Smak eksotiske frukter på Mercado dos Lavradores (Farmers' Market)

Funchal ovenfra

Utforsk Funchal fra høyden

Monte-slede

Klassisk Monte-slede i Funchal

Sjøbad og prima hotell

Rett utenfor sentrum av Funchal ligger Lido, et område som i stor grad er preget av førsteklasses hoteller og palmepyntede gater. Her kan du få en avslappende ferie ved bassenget om ønskelig, i tillegg bor du nære Lidobadet og andre deilige sjøbad. Faktisk har hotellene i Lido-området og Funchal noen av Vings høyeste gjestevurderinger. Jeg forstår hvorfor, her finner du for eksempel luksushotellet The Cliff Bay og mitt favoritthotell Vila Vicencia - et koselig og lite hotell med basseng som bringer tankene til Melrose Place.

Lido

Solferie i Lido med bading

Grønn-oase på hotell Vila Vicencia

En liten grønn oase i Lido-området, hotell Vila Vicencia

Porto Moniz

På utflukt til Porto Moniz

Naturskjønne utflukter

Bildet av Madeira består ofte av naturskjønne turstier, kupert natur, sjøbading, blomsterprakt og så videre. Og selvfølgelig er det riktig! Funchal er et godt utgangspunkt for de som både ønsker å føle på bypulsen, men samtidig dra på fantastiske utflukter.
Tomas Alexandersson

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar- og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer i Europas østre deler, der han blant annet ser på Tallin som sitt andre hjem.