Se hotell (31)

Reiser til Funchal

Velkommen til Funchal – en by i forandring! Ving kan tilby hotell for enhver smak; sentralt i Funchal eller utenfor bykjernen. Luksuriøst eller enkelt? Du bestemmer.

Funchal er en moderne by, kjent for sine mange fine hotell og restauranter, samt sitt herlige klima. Byen er Madeiras hovedstad og ligger vendt mot Atlanterhavet, som et amfiteater mellom grønne åser. Bananplantasjene og de mange vakre hagene gir byen et eget preg, og mange velger å reise hit på ferie både én, to og tre ganger.

Funchal – en nygammel skjønnhet

Det har skjedd mye i Funchal i løpet av de siste årene. Den gamle bykjernen er renovert og har fått en skikkelig ansiktsløftning. Fine butikker og nyskapende restauranter har inntatt byen og folkelivet blomstrer. Ta for eksempel en titt på Rua Santa Maria, der kunstnere har dekorert nesten 200 av dørene i gaten slik at de fremstår som små kunstverk. Domkirken fra 1500-tallet er byens sentrum, og rundt denne ligger de fleste butikkene, vakre palass, og nyere, moderne bygninger. Den gamle bydelen hvor fiskerne holdt til kalles "cidade velha", og er kjent for sine mange trivelige og bra restauranter. Her finner du også Mercado do Lavradores, torghallen, med fargesprakende blomster, frukter og spennende fiskearter.

Hotell for enhver smak

Hotellene i Funchal har også fått en oppgradering. I tillegg til tidløse klassikere som The Cliff Bay har vi også utvalgte Prime Select-hotell for livsnytere som reiser uten barn. Her finner du også barnevennlige hotell, som for eksempel The Residence. Ving har mange hotell i ulike prisklasser i Funchal, og våre gjester er veldig fornøyd. Flere av hotellene får minst fire av fem mulige i karakter. Du kommer til å bli minst like fornøyd med restaurantutvalget i Funchal, hvor kreativiteten stadig når nye høyder uten at prisene gjør det.

Våren i Funchal

Takket være det milde klimaet blomstrer det på Madeira året rundt. Våren er likevel det beste tidspunktet å reise hit hvis du vil oppleve øyas frodigste blomstring. I april og mai kan Madeira skryte av en fantastisk blomsterprakt i den botaniske hagen og i Funchals parker. Blomsterfestivalen Madeira Flower Festival har vært arrangert hvert år siden 1954. Et av høydepunktene er når barna bygger "Håpets mur" av blomster, og når den store blomsterparaden går gjennom byens gater.
Dersom du foretrekker å reise på begynnelsen av sommeren, kan du få med deg Atlanterhavsfestivalen, som blir stadig mer populær og tiltrekker seg mange besøkende. Spesielt populært er fyrverkerishowet i havnen hver lørdag.

Nyt Madeira

Øyas oppblomstring begrenser seg ikke bare til hovedstaden Funchal. Takket være veiarbeidene og tunnelbyggingen er det nå lett å ta seg frem på øya. Her kan du prøve deg på aktiviteter som golf, levadavandring eller helt enkelt spise lunsj på en liten kro med vakker utsikt over Atlanterhavet. Uansett hva du velger å finne på, er det lurt å leie en bil så du kan reise rundt i eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie, og med Ving kan du velge å leie fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Familiehotell
 • Luksushotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Funchal

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
7
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Inne i Funchal og rett utenfor finnes det både havbad med saltvannbasseng og andre vanlige basseng. Inngangsprisen til disse varierer, og leie av solsenger kommer i tillegg til inngangsbilletten. Badene er normalt åpne mellom klokken 09.00 og 18.00. På de fleste anleggene finnes det også restaurant og bar. Praia Formosa er den eneste naturlige stranden i Funchal og består av store steiner og svart sand. Den ligger i enden av strandpromenaden, i den ytterste enden av Lido og har gratis inngang.

Noen av de populære saltvannbassengene er:

Lidobadet

Havbad med store havbasseng.

Ponta Gorda

Ligger nedenfor hotell Duas Torres, i nærheten av Club Naval.

Doca Do Cavaca

Havbad nær stranden Ponta Gorda.

Club Naval

Ligger nedenfor hotell Baia Azul.

Club Turismo

Ligger øst for Lidobadet, ved hotell Girassol.

Barreirinha

Ligger vest for gamlebyen, bak São Tiago-fortet. Her er det ikke basseng, så du bader i havet.
Fly og transport

Flytid

Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving har reiser til Madeira med rutefly og fleksibel reiselengde hele året.

Flyet lander på Funchals flyplass.
Ving tilbyr reiser til Funchal hele året med rutefly.

Flyet lander på Funchal flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene er ca. 30–60 minutter (ca. 20 km).
Mat, drikke og natteliv
Det er et stort og variert utvalg av restauranter på Madeira, med alt fra hamburgere til franske klassikere. Restaurantbesøk her er billigere enn i Norge, og maten er generelt veldig god. Det finnes restauranter i alle prisklasser, og du kommer garantert til å finne noe som faller i smak. Pass på å få med deg noen klassiske portugisiske retter som Madeiras nasjonalrett espada (dolkfisk), som gjerne serveres med banan. Eller hvorfor ikke prøve espetada, oksekjøtt på meterlange spyd som henger over bordet.
Funchal har et rikt uteliv, og det er klubber for alle aldersgrupper i de sentrale delene av byen. Du finner også musikkpuber, barer, jazzklubber og kasino. Lokalbefolkningen går ofte ut på fredager og lørdager for å ta en drink i en bar eller på kafe, eller for å høre på samba, jazz eller moderne musikk. De som måtte ønske det fortsetter kvelden på klubben eller i en bar ved havnen. På hverdager treffes de lokale ofte på bar for å se på fotball og slappe av etter en lang dag på jobben.

Camara de Lobos

Det er en opplevelse å ta turen ut til Camara de Lobos en fredag- eller lørdagskveld. Her forvandles det lille området ved havnen til et myldrende folkehav av festglade mennesker som kommer for å prøve den populære ponchaen, en lokal drink med brennevin laget av sukkerrør.
Shopping
Funchal er en moderne by med alt fra merkebutikker til håndtverksbutikker. De fleste butikkene ligger sentralt i Funchal samt langs hovedgaten Avenida de Arriaga, i gamlebyen (Zona Velha) og Lidoområdet.

Madeira Shopping

Øyas største kjøpesenter ligger litt utenfor sentrum i området Santa Quitéria. Her finner du alle de store kleskjedene som Zara, Massimo Dutti og flere. Gratis parkering.

La Vie

Dette er Funchals nyeste kjøpesenter, og du finner det i nærheten av Santa Catarina-parken, bare to minutters spasertur fra havnen og hovedgaten Avenida de Arriaga. Dette er et stort og moderne kjøpesenter med ca. 70 butikker og restauranter. Her ligger også treningssenteret Holmes Place, samt den store matvarebutikken Pingo Doce. I kjelleren er det 900 parkeringsplasser. I øverste etasje ligger designhotellet The Vine. Hotellets bar er vel verdt et besøk med sin fantastiske utsikt over Funchal.

Forum Madeira

Ligger i hotellområdet, like overfor hotell Duas Torres. Dette kjøpesenteret har 86 butikker, 17 restauranter, kafeer, matbutikker og 7 kinoer som viser filmer på originalspråket. Her er det også en takterrasse med nydelig utsikt.
Bak Forum Madeira ligger det en shoppinggate med mange små butikker. Her ligger blant annet CR7, som eies av søsteren til fotballspilleren Cristiano Ronaldo, som er født og oppvokst på øya.

Mindre kjøpesentre

Galerias de São Lourenço ligger i nærheten av havnen. Arcadas de São Francisco ligger sammen med Madeira Wine Company, hvor du kan prøvesmake lokal vin. Anadia Shopping ligger i nærheten av mathallen.

Marked

I den vakre markedshallen, Mercado dos Lavradores, finner du blomster, frukt og grønnsaker, samt massevis av fisk. Fredag og lørdag er de beste dagene å besøke markedshallen.
Aktiviteter og severdigheter
Utvalget av aktiviteter i Funchal og på Madeira er ganske stort. Det er mye å velge mellom, med alt fra sportsaktiviteter og fotturer i naturen til roligere aktiviteter som museumsbesøk og lignende.

Tennis

Baner og racket kan leies på de store hotellene, for eksempel Cliff Bay, Mimosa, Buganvilia, Eden Mar, Porto Mare og Duas Torres.

Levadavandringer – fotturer langs historiske vannkanaler

Levadaene ble påbegynt på 1400-tallet av de første som bosatte seg på øya. De fikk ideen om å bruke vannet fra fjellene på nordsiden av øya til å vanne de tørre områdene og avlingene på sydsiden. Dette gjorde de ved hjelp av vannkanaler, såkalte levadaer.
Levadaene er veldig populære blant turfolket, og må oppleves. Det finnes både lette, middels og utfordrende levadaturer. Dersom du ikke ønsker å gå på egen hånd finnes det også guidede turer. Pass på å ha på gode tursko, lommelykt til mørke tunneler, regnjakke, samt mat og drikke.
En av de lettere turene begynner inne i Funchal og går nesten ut til fiskerlandsbyen Camara do Lobos. Denne turen regnes riktignok ikke som en levadatur, da veien er asfaltert og går gjennom bebygde områder.
Dersom du vil oppleve en ekte levada trenger du transport til et av stedene utenfor Funchal, helst med buss eller taxi. Levadaene går ikke i sirkler, kun fra et sted til et annet, så hvis du for eksempel parkerer leiebilen i den ene enden må du gå samme vei tilbake etterpå.

Hvalsafari

Hvaler og delfiner av ulike slag er vanlige gjester rundt kysten, ettersom havbunnen "slutter" brått ned mot dypet og det finnes rikelig med gode bytter. Ofte drar man ut i gummibåt, og den som vil kan hoppe i vannet med dykkermaske for å komme enda nærmere.

Dykking

Det finnes flere utmerkede steder for dykking og snorkling på Madeira. Noen fisker kan du kun få øye på ved å snorkle i havbassengene. Dersom du ikke har dykkersertifikat, men gjerne vil ha det, finnes det en dykkerklubb ved hotellet Pestana Palms som organiserer dykkerkurs.

Ridning

I Santo de Serra på Quinta de Riacho har du mulighet til å ta en tur på hesteryggen. Her gis det opplæring, og det finnes muligheter for å ta en kort ridetur ut i naturen og langs levadaene.

Fotball

Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller førstedivisjon. Kampene holdes på stadion i Funchal eller oppe i Choupana der Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes der, eller hos de ulike klubbene i Funchals sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

Sykling

Øyas terreng inviterer ikke akkurat til milevis av landeveiskjøring. Men Madeira er som skapt for terrengsykling, og det finnes både firma som arrangerer turer, samt sykkelutleie for de som ikke har med egen sykkel.

CR 7 Museu

CR 7 Museu åpnet i Funchal i desember 2013, og det er her Ronaldo stiller ut hele sin trofésamling, fotballer, fotografier, noen matchtrøyer og mye mer. Her står også Gullballen han fikk av FIFA i 2013 da han ble kåret til verdens beste fotballspiller. Du kan kjøpe suvenirer som nøkkelringer, trøyer og også Ronaldos egen vin. Over museet ligger Ronaldos eget hotell som åpnet sommeren 2016.

Quinta Vigia

Fra Quinta Vigia har du en fantastisk panoramautsikt over byen og havnen. Mange berømte mennesker har bodd i dette området.

Câmara de Lobos

Denne berømte og idylliske lille fiskerlandsbyen ligger ca. fem kilometer vest for Funchal. Stemningen i landsbyen på for- og ettermiddagen er spesiell. Winston Churchill tilbragte mye tid i byen for å male. I Câmara de Lobos finner du mange gode fiskerestauranter, og byens spesialitet er espadafisk.

Hospicio D. Amelia

Hospicio D. Amelia er egentlig et pleiehjem for eldre, men besøk gjerne den vakre parken og hagen utenfor. Hjemmet ligger mot Santa Catarina-parken.

Blomsterparker i Madeira

Madeira er kjent for sine fargerike planter og vakre blomster. Det er derfor et «must» å besøke en av de mange blomsterparkene på øya.
Her følger noen tips, med forbehold om endringer av åpningstider:

Quinta do Palheiro - den engelske blomsterhagen
Den engelske blomsterhagen kalles også Blandy's Garden og ligger ca. åtte kilometer fra Funchal. På dette private området kan besøkende ta turen gjennom et imponerende parkanlegg. Hagen er mest kjent for protea-blomster og kameliaer. Åpent mandag til lørdag klokken 09.00 til 16.30. Du kan reise hit med buss.

Monte Palace Tropical Garden - en japansk hage
Øyas største park inneholder blant annet en japansk hage, med mange fine vannanlegg og dammer. Parken har en imponerende blanding av eksotiske planter, trær og busker. Her finner du blomster i alle verdens farger og fasonger. Åpent mandag til søndag klokken 09.00 til 18.00. Du kommer deg hit med buss eller taubane fra gamlebyen.

Jardim Botanico/Jardim dos Loiros
Kanskje Madeiras vakreste hage, med det største artsmangfoldet. Den botaniske hagen ligger i rolige omgivelser like utenfor Funchal. Åpent mandag til søndag klokken 09.00-18.00. Du kommer deg hit med buss.

Quinta Boa Vista – en annerledes hage med orkideer
En hyggelig og annerledes hage, med blant annet orkideer. Her er det også flere drivhus med mengder av planter. Åpent mandag til lørdag klokken 09.00 til 18.00. Du kommer deg hit med enten buss eller taxi.

Katedralen Sè

Ligger på Avenida Arriaga i Funchal sentrum. Kirken er åpen for besøk i tidsrommene 09.00-12.00 og 16.00-18.00. Katedralen ble bygget i 1516 i tidlig renessansestil.

Santa Clara

Klosteret ble bygget på 1400-tallet. I dag driver nonner et daghjem i en del av klosteret. De tar ikke imot store grupper, men som privatperson er du ofte velkommen om du banker på. I klosteret ligger øyas oppdager Zarco begravet.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Madeira på er ved å leie en bil, og et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Buss

Busselskapet heter Horarios do Funchal og du finner en billettautomat utenfor deres hovedkontor. Du kan også kjøpe billett av bussjåføren, men denne billetten kan kun anvendes på bussen du da drar med.
Dersom du har tenkt å kjøre mye buss under besøket på Madeira, er det bedre å kjøpe billett på forhånd, da det er billigere. Billettene heter Girokort og korter lader du med x antall reiser. Du kan velge mellom billetter som varer et ulikt antall dager. Kortet lades i automater i store kjøpesentre, på busselskapets hovedkontor og i kiosker i sentrum.

Ta deg rundt med buss - en opplevelse i seg selv

Det er en opplevelse å dra med lokalbussene og se hvordan lokalbefolkningen lever på øya. Bussene som kjører på vestsiden av Madeira er røde og beige. De stopper ved den store bussholdeplassen utenfor hotellet Monumental Lido ved Lido-krysset, ved ett av stoppene utenfor Alto Lido, samt ved Forum Madeira.
Bussene som går til østsiden kjører ved marinaen, og er grønne og beige. Bussene som går til nordkysten kjører fra havnpromenaden i nærheten av den gamle bydelen bak taubanen. Husk at lokalbussene eies av ulike bussfirmaer.

Taxi

Å ta seg rundt med taxi på Madeira er billig. Du kjenner lett igjen taxiene, da de er gule med blå striper. Mange taxisjåfører tar gjerne en kjøretur rundt øya og du kommer derfor til å få mange forslag. En del sjåfører vil også hevde de snakker skandinavisk, men vær kritisk til dette og kontroller at sjåføren faktisk forstår deg hvis du er avhengig av å snakke skandinavisk. Pass også på at dere er enige om pris før turen starter for å unngå ekstra kostnader. Dersom prisen ikke blir avtalt på forhånd er det obligatorisk for taxisjåføren å kjøre med taksameteret på, hvilket gjelder for hele Madeira – pass på i tilfelle sjåføren glemmer det.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 1/10–24/10, 2021.
-bygger barna "Håpets mur" av blomster.
-det store blomstertorget gjennom Funchals gater.

1/12 2021 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12–6/1 2021 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Det er store nivåforskjeller i Funchal.
Vi forbeholder oss retten til i endre i program, utflukter, priser etc.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.

Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Madeira

Madeira er et generelt barnevennlig reisemål og passer bra for en familieferie. Det er aldri noe problem å ha med seg barna, for portugiserne er svært glade i barn.

REISEFORSLAG TIL Funchal

Finn reise til Funchal
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.