Se hotell (35)

  Reiser til Funchal

  Velkommen til Funchal – en by i forandring! Ving kan tilby hotell for enhver smak; sentralt i Funchal eller utenfor bykjernen. Luksuriøst eller enkelt? Du bestemmer.
  Funchal er en moderne by, kjent for sine mange fine hotell og restauranter, samt sitt herlige klima. Byen er Madeiras hovedstad og ligger vendt mot Atlanterhavet, som et amfiteater mellom grønne åser. Bananplantasjene og de mange vakre hagene gir byen et eget preg, og mange velger å reise hit på ferie både én, to og tre ganger.

  Funchal – en nygammel skjønnhet

  Det har skjedd mye i Funchal i løpet av de siste årene. Den gamle bykjernen er renovert og har fått en skikkelig ansiktsløftning. Fine butikker og nyskapende restauranter har inntatt byen, og folkelivet blomstrer. Ta for eksempel en titt på Rua Santa Maria, der kunstnere har dekorert nesten 200 av dørene i gaten slik at de fremstår som små kunstverk. Domkirken fra 1500-tallet er byens sentrum, og rundt denne ligger de fleste butikkene, vakre palass, og nyere, moderne bygninger. Den gamle bydelen hvor fiskerne holdt til kalles "cidade velha", og er kjent for sine mange trivelige og bra restauranter. Her finner du også Mercado do Lavradores, torghallen, med fargesprakende blomster, frukter og spennende fiskearter. Hvis du vil se rester etter øyas eldre bosetting skal du besøke ruinene i Calhau de São Jorge.

  Hotell for enhver smak

  Hotellene i Funchal har også fått en oppgradering. I tillegg til tidløse klassikere som The Cliff Bay har vi også utvalgte Prime Select-hotell for livsnytere som reiser uten barn. Her finner du også barnevennlige hotell, som for eksempel The Residence. Ving har mange hotell i ulike prisklasser i Funchal, og våre gjester er veldig fornøyd. Flere av hotellene får minst fire av fem mulige i karakter. Du kommer til å bli minst like fornøyd med restaurantutvalget i Funchal, hvor kreativiteten stadig når nye høyder uten at prisene gjør det.

  Våren i Funchal

  Takket være det milde klimaet blomstrer det på Madeira året rundt. Våren er likevel det beste tidspunktet å reise hit hvis du vil oppleve øyas frodigste blomstring. I april og mai kan Madeira skryte av en fantastisk blomsterprakt i den botaniske hagen og i Funchals parker. Blomsterfestivalen Madeira Flower Festival har vært arrangert hvert år siden 1954. Et av høydepunktene er når barna bygger "Håpets mur" av blomster, og når den store blomsterparaden går gjennom byens gater.
  Dersom du foretrekker å reise på begynnelsen av sommeren, kan du få med deg Atlanterhavsfestivalen, som blir stadig mer populær og tiltrekker seg mange besøkende. Spesielt populært er fyrverkerishowet i havnen hver lørdag.

  Nyt Madeira

  Øyas oppblomstring begrenser seg ikke bare til hovedstaden Funchal. Takket være veiarbeidene og tunnelbyggingen er det nå lett å ta seg frem på øya. Her kan du prøve deg på aktiviteter som golf, levadavandring eller helt enkelt spise lunsj på en liten kro med vakker utsikt over Atlanterhavet. Uansett hva du velger å finne på, er det lurt å leie en bil så du kan reise rundt i eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie, og med Ving kan du velge å leie fra tre dager og oppover.
  Nyttige tips
  • Hotell for voksne
  • Familiehotell
  • Luksushotell
  • Hotell i alle prisklasser
  • Rimelig mat og drikke
  • Gode shoppingmuligheter
  • Godt utvalg av restauranter og uteliv
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Funchal

  Reisemålet har ingen anmeldelser enda

  Strender
  Inne i Funchal og rett utenfor finnes det både havsbad med saltvannbasseng og andre vanlige basseng. Inngangsprisen til disse varierer, og leie av solsenger kommer i tillegg til inngangsbilletten. Badene er normalt åpne mellom klokken 09.00 og 18.00. På de fleste anleggene finnes det også restaurant og bar. Praia Formosa er den eneste naturlige stranden i Funchal og består av store steiner og svart sand. Den ligger i enden av strandpromenaden, i den ytterste enden av Lido og har gratis inngang.

  Noen av de populære saltvannbassengene er:

  Lidobadet

  havsbad med store havbasseng.

  Ponta Gorda

  Ligger nedenfor hotell Duas Torres, i nærheten av Club Naval.

  Doca Do Cavaca

  havsbad nær stranden Ponta Gorda.

  Club Naval

  Ligger nedenfor hotell Baia Azul.

  Club Turismo

  Ligger øst for Lidobadet, ved hotell Girassol.

  Barreirinha

  Ligger vest for gamlebyen, bak São Tiago-fortet. Her er det ikke basseng, så du bader i havet.
  Mat, drikke og uteliv
  Sentralt i Funchal og rundt Lidoområdet er det et stort og variert utvalg av restauranter med forskjellige menyer. Du finner alt fra luksusrestauranter med Michelinstjerner, til mindre spisesteder med retter fra det lokale kjøkkenet. I Funchals gamleby er det yrende liv på restaurantene og koselige uteserveringer i smågatene. I sentrum av Funchal ligger også Mercado do Lavradores, markedet hvor du blant annet kan smake eksotiske frukter og spesialiteter.

  matvandring i Funchal

  Et matvandring i Funchal kan ofte ta en hel ettermiddag, med vandring mellom byens restauranter og gatekjøkken for å få smakebiter fra hav og land. Naturligvis er øyas berømte vin inkludert på det fleste arrangerte matvandring.

  Smaken av Madeira

  Den verdensberømte vinen fra denne vulkanøya har lang historie. Den lages hovedsakelig på fire forskjellige druetyper., og finnes i fire ulike klassifiseringer som indikerer lagring fra dem til tjue år. I Funchal er det flere vinhus med utsalg og flere hundre flasker på lager. De har klassisk, sjarmerende innredning og kunnskapsrikt personale. Gå inn døra og gjør deg kjent med produktene!
  Funchal har et rikt uteliv, og det er klubber for alle aldersgrupper i de sentrale delene av byen. Du finner også musikkpuber, barer, jazzklubber og kasino. Lokalbefolkningen går ofte ut på fredager og lørdager for å ta en drink i en bar eller på kafe, eller for å høre på samba, jazz eller mer moderne musikk. De som måtte ønske det fortsetter kvelden på klubben eller i en bar ved havnen.

  Camara de Lobos

  Det er en opplevelse å ta turen ut til Camara de Lobos en fredag- eller lørdagskveld. Her forvandles det lille området ved havnen til et myldrende folkehav av festglade mennesker som kommer for å prøve den populære ponchaen, en lokal drink med brennevin laget av sukkerrør.
  Shopping
  Funchal er en moderne by med alt fra merkebutikker til håndtverksbutikker. De fleste butikkene ligger sentralt i Funchal samt langs hovedgaten Avenida de Arriaga, i gamlebyen (Zona Velha) og Lidoområdet.

  Madeira Shopping

  Øyas største kjøpesenter ligger litt utenfor sentrum i området Santa Quitéria. Her finner du alle de store kleskjedene som Zara, Massimo Dutti og flere. Gratis parkering.

  La Vie

  Moderne og stort kjøpesenter, og du finner det i nærheten av Santa Catarina-parken, bare to minutters spasertur fra havnen og hovedgaten Avenida de Arriaga. Her er det ca. 70 butikker, flere restauranter samt den store matbutikken Pingo Doce. Det er parkering i kjelleren. I øverste etasje ligger designhotellet The Vine. Hotellets bar er vel verdt et besøk med sin fantastiske utsikt over Funchal.

  Forum Madeira

  Ligger i hotellområdet, rett overfor hotell Duas Torres. Dette kjøpesenteret har ca. 80 butikker, mange restauranter, kafeer, matbutikker og kino som viser filmer på originalspråket. Her er det også en hage på taket med nydelig utsikt. Bak Forum Madeira ligger det en handlegate med mange små butikker. Her ligger blant annet CR7, som eies av søsteren til den verdensberømte fotballspilleren Cristiano Ronaldo, som er født og oppvokst på øya.

  Mindre kjøpesentre

  Galerias de São Lourenço ligger i nærheten av havnen. Arcadas de São Francisco ligger sammen med Madeira Wine Company, hvor du kan prøvesmake lokal vin. Anadia Shopping ligger i nærheten av mathallen.

  Marked

  I den vakre markedshallen, Mercado dos Lavradores, finner du blomster, frukt og grønnsaker, samt massevis av fisk. Fredag og lørdag er de beste dagene å besøke markedshallen.
  Sport og trening
  I Funchal finnes et stort utvalg av sports- og treningsaktiviteter

  Tennis

  Tennisbane og -racket kan leies på flere av de store hotellene, som f.eks. Cliff Bay, Mimosa, Eden Mar, Porto Mare og Duas Torres

  Padel

  Det er flere bra padelbaner i Funchal – noen har tilmed havutsikt. VIl du spille padel i ferien kan du bestille tid her .

  Levadavandring – fotturer langs historiske vanningsanlegg

  Funchal er et godt utgangspunkt for deg som vil til Madeira for å vandre på de vakre levadaene. En av de enklere levadaene starter inne i Funchal og går nesten ut til fiskerlandsbyen Camara do Lobos. Dersom du vil oppleve en ekte levada trenger du transport til et av stedene utenfor Funchal, helst med buss eller taxi. Levadaene går ikke i sirkler, kun fra et sted til et annet, så hvis du for eksempel parkerer leiebilen i den ene enden må du gå samme vei tilbake etterpå.

  Golf

  Palheiro Golf ligger rett øst for Funchal, med den tropiske hagen Quinta do Palheiro som nærmeste nabo. Banen byr på en fantastisk utsikt over bukten og byen.

  Les mer her for informasjon og bestilling av starttider.

  Kitesurfing

  Er du en habil kiter eller bare vil prøve deg på kitesurfing, kan du gjøre det i Funchal. Her ligger det eneste stedet på øya som leier ut utstyr, og som dessuten tilbyr kurs. Les mer her .

  Terrengsykling

  Landskapet på Madeira egner seg godt for terrengsykling. I Funchal ligger det flere sykkelverksteder og utleiere. Hvis du ikke har med egen sykkel kan du leie en MTB på stedet.

  Yoga

  Hvis du ønsker å trene yoga i ferien, kan du bestille privattimer. Nyt en avkoblende yogatime ute i den vakre naturen. Les mer om bestilling av yoga her.
  Aktiviteter og severdigheter
  Aktivitetstilbudet i Funchal er stort. Det er mye å velge mellom, alt fra fotball til museumsbesøk. Fra Funchal arrangeres det også båtutflukter og ulike aktiviteter på sjøen.

  Fotball

  Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller i 1. divisjon. Kampene spilles på stadion i Funchal eller oppe i Choupana hvor Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes på stedet eller hos de forskjellige klubbene i Funchal sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

  Monteslede

  En klassiker i Funchal. Fra den vakre fjellandsbyen Monte kan du kjøre tradisjonell monteslede nedover gatene.
  Funchal byr på herlige opplevelser innen kultur, natur og historie. Byens parker og museumsutvalg er stort.

  Museum - fran fotball til kunst

  Funchal har museer av ulike slag. I CR 7 Museu kan du for eksempel se en hel samling av Cristiano Ronaldos troféer, fotballer, fotografier, matchtrøyer og mye mer. Du får kjøpt suvenirer og også Ronaldos egen vin. Er du glad i kunst kan du besøke Sacred Art-museet for kirkekunst eller Museu de Arte Contemporanea med moderne kunst. Museu de Elecrticidade er elektronikkmuseet, Museu Municipal er naturhistorisk museum med akvarium og Funchals leketøysmuseum har en spennende samling på rundt 12 000 antikke leker. Madeiras vininstitutt passer for deg som er interessert i vin.

  Quinta Vigia

  Fra Quinta Vigia har du en fantastisk panoramautsikt over byen og havnen. Mange berømte mennesker har bodd i dette området.

  Câmara de Lobos

  Denne berømte og idylliske lille fiskerlandsbyen ligger ca. fem kilometer vest for Funchal. Stemningen i landsbyen på for- og ettermiddagen er spesiell. Winston Churchill tilbragte mye tid i byen for å male. I Câmara de Lobos finner du mange gode fiskerestauranter, og byens spesialitet er espadafisk.

  Hospicio D. Amelia

  Hospicio D. Amelia er egentlig et pleiehjem for eldre, men besøk gjerne den vakre parken og hagen utenfor. Hjemmet ligger mot Santa Catarina-parken.

  Blomsterparker og hager i Funchal

  En av de vakreste parkene er den engelske blomsterhagen (Quinta do Palheiro), også kalt Blandys Garden, ligger ca. 8 km fra Funchal. Monte Palace Tropical Garden er øyas største park og inneholder bl.a. en berømt, japansk hage. Jardim Botanico/Jardim dos Loiros er en av Madeiras kanskje vakreste hager med flest vekster. Quinta Boa Vista byr på vakre orkidéer og den frodige byparken ligger midt i sentrum, i Avenida Arriaga. Santa Catarina er Funchals største park, med et stort utvalg av øyas blomsterflora. Herifra har du en enestående utsikt over Funchalbukten.

  Katedralen Sè

  Ligger på Avenida Arriaga i Funchal sentrum. Katedralen ble bygget i 1516 og er i manuelinsk stil.

  Santa Clara

  Klosteret ble bygget på 1400-tallet. I dag driver nonner et daghjem i en del av klosteret. De tar ikke imot store grupper, men som privatperson er du ofte velkommen om du banker på. I klosteret ligger også øyas oppdager Zarco begravet.
  Utflukter
  Jeepsafari i solnedgangen
  Jeepsafari i solnedgangen
  Madeira kan oppleves på mange måter, men vil man være litt mer aktiv og eventyrlysten, så kan man være med på jeepsafari. Hvorfor ikke bli med på en kveldstur i solnedgangen?
  Les mer om utflukten
  Rabacal levadavandring – 13 km
  Rabacal levadavandring – 13 km
  En av Madeiras vakreste og mest spennende levadaer. Rabacal går gjennom skogsområder med utsikt mot de grønneste og mest berømte dalene på Madeira. Ruten passerer små og store fossefall, og kan overvelde de aller fleste med sin skjønnhet. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Nonnenes dal
  Nonnenes dal
  Bli med på en klassisk Madeira-utflukt til en av øyas mest kjente severdigheter: Nonnenes dal, kjent for sin naturskjønnhet og utilgjengelighet. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Pico Ruivo
  Pico Ruivo
  Levadaene er et populært mål blant fotturister, og et must for deg som søker nye eventyr. Dette er en spennende og litt mer avansert tur som du som er turelsker ikke vil gå glipp av! Bli med på en innholdsrik tur opp til Pico Ruivo, Madeira høyeste punkt på 1862 moh. Vanskelighetsgrad: Høy ***
  Les mer om utflukten
  Levada Caldeirao Verde – 13 km
  Levada Caldeirao Verde – 13 km
  Denne levadaen stammer fra 1800-tallet, og er kranset av laurbærskog. Navnet Caldeirao Verde betyr nettopp "den grønne gryte". Turen går forbi flere vakre fosser som renner ut en eventyrlig lagune. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Ponta de Sao Lourenco – 8 km
  Ponta de Sao Lourenco – 8 km
  En fottur i den unike og billedskjønne naturen på østsiden av Madeira. Herfra er det praktfull utsikt mot det mørkeblå Atlanterhavet på hver side. Med litt flaks er det mulig å se helt til Porto Santo. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Santa Maria – i Columbus' fotspor
  Santa Maria – i Columbus' fotspor
  Sett en ekstra spiss på ferien med en dag om bord på skipet Santa Maria som seiler langs Madeiras sydkyst. Båten er en kopi av seilskuten som førte Christofer Columbus over Atlanterhavet til Amerika. Opplev hvordan Columbus og mannskapet levde om bord, og nyt en herlig dag til sjøs hvor vi soler oss og bader. Kake og prøvesmaking av madeiravin eller juice er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Bela Madeira – øyrundtur
  Bela Madeira – øyrundtur
  En fantastisk heldagstur hvor vi utforsker Madeira og opplever den vakreste siden av øya, med spektakulær utsikt over det frodige landskapet fra fantastiske utsiktspunkter. Lunsj er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Magic Dolphin Katamaran – formiddag
  Magic Dolphin Katamaran – formiddag
  Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari – Amazing west
  Jeepsafari – Amazing west
  Madeira kan oppleves på mange måter, men vil man være litt mer aktiv og eventyrlysten, så skal man gjøre det i en jeep!
  Les mer om utflukten
  Paradisdalen
  Paradisdalen
  En lett vandring i vakre omgivelser. Her får du ta del i en opplevelse som fortsatt er ukjent for mange, og takket være lokalbefolkningens varme velkomst og en utsøkt Afternoon Teas, blir dette en opplevelse du sent vil glemme.
  Les mer om utflukten
  Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
  Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
  Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal, og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
  Les mer om utflukten
  Natur- og panoramatur på Madeira
  Natur- og panoramatur på Madeira
  En heldagsutflukt langs Madeiras sørlige og nordlige kyst. I løpet av dagen får du oppleve kystbyen Porto Moniz, den grønne dalen Serra de Agua, en tropisk plantasje og unike vulkanbasseng.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Madeira på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Buss

  Busselskapet heter Horarios do Funchal og du finner en billettautomat utenfor deres hovedkontor. Du kan også kjøpe billett av bussjåføren, men denne billetten kan kun anvendes på bussen du da drar med.
  Dersom du har tenkt å kjøre mye buss under besøket på Madeira, er det bedre å kjøpe billett på forhånd, da det er billigere. Billettene heter Girokort og korter lader du med x antall reiser. Du kan velge mellom billetter som varer et ulikt antall dager. Kortet lades i automater i store kjøpesentre, på busselskapets hovedkontor og i kiosker i sentrum.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

  Høytider

  23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

  Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2 2022.

  Blomsterfestivalen arrangeres 5–29/5 2022.
  Under festivalen bygger barna "Håpets mur" av blomster.
  Det arrangeres et stort blomstertog gjennom Funchals gater. Konserten "The Sound of Flowers" arrangeres også.

  Hver lørdagskveld i juni feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 4, 11, 18. og 24/6 2022.

  Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 28/8–11/9 2022.

  1/12 2022 tennes lysene i Funchal sentrum.

  1/12 2022–9/1 2023 er det juledekorasjoner og forskjellige arrangementer i Funchal.

  31/12 Nyttårsfyrverkeri.

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker finnes.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid –1 time

  Elektrisitet

  220 volt.

  Språk

  Portugisisk

  Øvrig informasjon

  Det er store nivåforskjeller i Funchal.
  Vi forbeholder oss retten til i endre i program, utflukter, priser etc.
  Det er store nivåforskjeller i Funchal.
  Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

  Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
  Byggearbeid rundt omkring på Madeira, først og fremst i Funchal, kan til tider være forstyrrende, og omfanget kan variere.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr reiser til Funchal hele året med rutefly.

  Flyet lander på Funchal flyplass.
  For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

  Reisetiden fra flyplassen til hotellene er ca. 30–60 minutter (ca. 20 km).
  Vær
  • januar
  19°13°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • februar
  19°13°
  6
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  19°14°
  7
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • april
  20°14°
  7
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • mai
  20°15°
  7
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • juni
  22°18°
  7
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • juli
  24°19°
  8
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  29
  Regnfrie dager
  • august
  25°20°
  8
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • september
  25°19°
  8
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • oktober
  24°18°
  7
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • november
  22°16°
  6
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • desember
  20°14°
  5
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager

  REISEFORSLAG TIL Funchal

  Finn reise til Funchal
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.