Portugal
Lisboa

Portugal

Portugal

Portugal har i flere tiår vært ett av de mest populære reisemålene i Europa, takket være sin store variasjon og det herlige klimaet. Prisene ligger dessuten fortsatt på et hyggelig nivå.

Les mer om å reise til Portugal Skjul tekst

I Portugal veksler naturen fra høye fjell og dype daler, pinjelunder, olivenlunder, valmueblomstrende enger, korkeikeskoger, mandel- og fikentrær. Langs kysten ligger det mange gullgule strender og det er flust av sjarmerende steder. Lisboas Alfama, gamleby, er en opplevelse med sine labyrintiske små gater og sin veldig spesielle atmosfære. Den som vil oppleve portugisisk eleganse tar toget fra Lisboa ut til badebyen Estoril. Oppe i nord, i Dourodalen, finner man vindistriktene. Portugal er kjent for sin friske vinho verde, og sentrum for den berømte portvinen er byen Porto. For dem som liker golf finnes det mange gode golfbaner å velge mellom. De naturskjønne øyene Azorene og Madeira hører også til Portugal.

Når er været best i Portugal?
Vings reisemål i Portugal ligger langs kysten, fra Porto i nord til Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha i sør, på Algarvekysten. Omtrent midt på vestkysten ligger hovedstaden Lisboa, i tillegg til reisemålene Costa da Caparica, Estoril/Cascais og Sesimbra. Klimaet er ganske likt på alle disse reisemålene, bortsett fra at det er tørrere i sør enn i nord. Dessuten er det høyere vanntemperaturer på Algarvekysten, ca. 18–21 grader i mai–oktober sammenliknet med 15–17 grader på Lisboa-kysten. Generelt for alle reisemålene gjelder at dagtemperaturen sjelden faller under 15 grader, ikke en gang i vintermånedene desember–februar, og våren starter allerede i mars–-april med temperaturer på 17-20 grader. I mai kommer sommeren og temperaturen stiger raskt til 25 grader i juni og opp mot 30 grader i juli og august. Så blir det behagelige temperaturer i september og oktober, med ca. 22-26 grader, før den igjen kryper under 20-streken i november.

Madeira
Den grønne øya madeira, med Vings reisemål Funchal, Santo da Serra og Ponta do Sol, tilhører også Portugal og her er det behagelig temperatur hele året. Dagtemperaturen ligger på 19-25 grader. Varmest er det fra juni til november, både i luften og i vannet. Minst nedbør er det i perioden mai–september.

  • Antall reisemål:  8
  • Antall hotell:  136