Se hotell (1)

Reiser til Santo da Serra

Velkommen til Santo da Serra på en reise hvor golf, naturopplevelser og levadaer ligger rett utenfor hotellet.

Santo da Serra er et lite reisemål oppe i fjellene øst på Madeira, ca. 10 kilometer fra kysten. På en reise til Santo da Serra får du oppleve mye av øyas vakre natur, enten på flotte levadavandringer, fra hesteryggen eller på golfbanen. I helgene er det tid for landsbyens berømte marked med både lokale produkter og annet, noe som lokker til seg besøkende fra hele øya. Vil du se mer av øya er det enkelt å ta bussen ned til byen Machico eller inn til Funchal. Og selvfølgelig kan du kombinere oppholdet her med noen av våre andre hotell på Madeira.

Porto Bay Serra Golf

PortoBay Serra Golf er et hjemmekoselig hotell med sans for detaljer og et enestående kjøkken som har spesialisert seg på øyas egne smaker, både fra havet og landbruket.

Clube de Golf Santo da Serra

Her kan du velge mellom 27 hull på tre ulike baner, noe som betyr at det tar lang tid før du blir lei. Når du dessuten har en så fantastisk natur å hvile øynene på mellom slagene, så kan du være sikker på at dette blir et minne for livet. Hvis du bestiller en golfpakke før avreise sparer du tid når du kommer frem. Dette kan du gjøre på hotellets egen hjemmeside.

Oppdag Madeira

Madeira er en øy som skapt for å utforskes i ditt eget tempo. Om du bestiller leiebil samtidig som du bestiller reisen, kan du på en enkel måte reise rundt på øyas utmerkede veier og finne dine egne favorittsteder. Spis lunsj i en liten landsby og nyt utsikten fra øyas høyeste punkt Pico Ruivo. Madeiras hovedstad Funchal fortjener også et besøk eller to, med sitt vakre marked, de fantastiske parkene og hagene og vinhusene som produserer og selger øyas berømte viner.

Nyttige tips
 • Kort vei til golfbane
 • Veldig fornøyde gjester
 • Fredelig og rolig
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santo da Serra

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Det er ingen strand ved hotellet i Santo da Serra. Hvis du reiser ned til kysten sør for Santo da Serra vil du finne flere strender å velge mellom. Inne i Funchal ligger de berømte havbassengene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving har reiser til Madeira med rutefly og fleksibel reiselengde hele året.

Flyet lander på Funchals flyplass.
Ving tilbyr reiser til Madeira hele året med rutefly.

Flyet lander på Funchal flyplass.
Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert og kan heller ikke bestilles. Leiebil anbefales.
Mat, drikke og natteliv
Santo da Serra har en håndfull restauranter og barer.
Det er ikke noe uteliv å snakke om i Santo da Serra. Du må til Machico ca. 10 kilometer unna for å finne nærmeste uteliv.
Shopping
I helgene går stedets berømte marked av stabelen, med både lokale produkter og mye annet. Markedet lokker til seg besøkende fra hele øya. Om du vil se deg rundt er det enkelt å ta bussen ned til byen Machico eller inn til hovedstaden Funchal. Det største vareutvalget finner du i Funchal.
Aktiviteter og severdigheter
Santo da Serra er et lite reisemål oppe i åsene på østsiden av Madeira, ca. 10 kilometer fra kysten. Her oppe nyter du naturen – enten på fine levadavandringer, fra hesteryggen eller på golfbanen.

Hvalsafari

Hvaler og delfiner av ulike slag er vanlige gjester rundt kysten, ettersom havbunnen "slutter" brått ned mot dypet og det finnes rikelig med gode bytter. Ofte drar man ut i gummibåt, og den som vil kan hoppe i vannet med dykkermaske for å komme enda nærmere.

Dykking

Det finnes flere utmerkede steder for dykking og snorkling på Madeira. Noen fisker kan du kun få øye på ved å snorkle i havbassengene. Dersom du ikke har dykkersertifikat, men gjerne vil ha det, finnes det en dykkerklubb ved hotellet Pestana Palms som organiserer dykkerkurs.

Ridning

I Santo de Serra på Quinta de Riacho har du mulighet til å ta en tur på hesteryggen. Her gis det opplæring, og det finnes muligheter for å ta en kort ridetur ut i naturen og langs levadaene.

Fotball

Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller førstedivisjon. Kampene holdes på stadion i Funchal eller oppe i Choupana der Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes der, eller hos de ulike klubbene i Funchals sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

Sykling

Øyas terreng inviterer ikke akkurat til milevis av landeveiskjøring. Men Madeira er som skapt for terrengsykling, og det finnes både firma som arrangerer turer, samt sykkelutleie for de som ikke har med egen sykkel.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Madeira på er ved å leie en bil, og et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Ta deg rundt med buss - en opplevelse i seg selv

Det er en opplevelse å dra med lokalbussene og se hvordan lokalbefolkningen lever på øya. Bussene som kjører på vestsiden av Madeira er røde og beige. De stopper ved den store bussholdeplassen utenfor hotellet Monumental Lido ved Lido-krysset, ved ett av stoppene utenfor Alto Lido, samt ved Forum Madeira.
Bussene som går til østsiden kjører ved marinaen, og er grønne og beige. Bussene som går til nordkysten kjører fra havnpromenaden i nærheten av den gamle bydelen bak taubanen. Husk at lokalbussene eies av ulike bussfirmaer.

Taxi

Å ta seg rundt med taxi på Madeira er billig. Du kjenner lett igjen taxiene, da de er gule med blå striper. Mange taxisjåfører tar gjerne en kjøretur rundt øya og du kommer derfor til å få mange forslag. En del sjåfører vil også hevde de snakker skandinavisk, men vær kritisk til dette og kontroller at sjåføren faktisk forstår deg hvis du er avhengig av å snakke skandinavisk. Pass også på at dere er enige om pris før turen starter for å unngå ekstra kostnader. Dersom prisen ikke blir avtalt på forhånd er det obligatorisk for taxisjåføren å kjøre med taksameteret på, hvilket gjelder for hele Madeira – pass på i tilfelle sjåføren glemmer det.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 1–23/10, 2021.
Den 2/10 bygger barna "Håpets mur" av blomster.
Den 3/10 går det store blomstertorget gjennom Funchals gater.
Fra 14–17/10 arrangeres konserten "The sound of flowers".

Hver lørdagskveld i juni 2020 feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. Den 4., 11., 18. og 24/6 2022.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 28/8–11/9 2022.

1/12 2021 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12 2021–6/1 2022 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Tursitskatt Santo da Serra

Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er 1 euro pr. natt pr. person (maks. 5 euro pr. person) for gjester over 18 år. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. I Santo da Serra er det minibank i ca. 10 minutters gangavstand fra hotellet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Husk at det kan bli kaldt om kvelden i Santo da Serra, da det ligger relativt høyt. Pakk med deg en varm genser eller jakke.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er 1 euro pr. natt pr. person (maks. 5 euro pr. person) for gjester over 18 år. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.
Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Madeira

Madeira er et generelt barnevennlig reisemål og passer bra for en familieferie. Det er aldri noe problem å ha med seg barna, for portugiserne er svært glade i barn.
Finn reise til Santo da Serra
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.