Se hotell (1)

Reiser til Santo da Serra

Velkommen til Santo da Serra på en reise hvor golf, naturopplevelser og levadaer ligger rett utenfor hotellet.

Santo da Serra er et lite reisemål oppe i fjellene øst på Madeira, ca. 10 kilometer fra kysten. På en reise til Santo da Serra får du oppleve mye av øyas vakre natur, enten på flotte levadavandringer, fra hesteryggen eller på golfbanen. I helgene er det tid for landsbyens berømte marked med både lokale produkter og annet, noe som lokker til seg besøkende fra hele øya. Vil du se mer av øya er det enkelt å ta bussen ned til byen Machico eller inn til Funchal. Og selvfølgelig kan du kombinere oppholdet her med noen av våre andre hotell på Madeira.

Porto Bay Serra Golf

PortoBay Serra Golf er et nyrenovert og intimt hotell, som vitner om stor omsorg for detaljer. Hotellet har dessuten et fortreffelig kjøkken som har spesialisert seg på øyas egne smaker, både fra havet og landbruket.

Clube de Golf Santo da Serra

Her kan du velge mellom 27 hull på tre ulike baner, noe som betyr at det tar lang tid før du blir lei. Når du dessuten har en så fantastisk natur å hvile øynene på mellom slagene, så kan du være sikker på at dette blir et minne for livet. Hvis du bestiller en golfpakke før avreise sparer du tid når du kommer frem. Dette kan du gjøre på hotellets egen hjemmeside.

Oppdag Madeira

Madeira er en øy som skapt for å utforskes i ditt eget tempo. Om du bestiller leiebil samtidig som du bestiller reisen, kan du på en enkel måte reise rundt på øyas utmerkede veier og finne dine egne favorittsteder. Spis lunsj i en liten landsby og nyt utsikten fra øyas høyeste punkt Pico Ruivo. Madeiras hovedstad Funchal fortjener også et besøk eller to, med sitt vakre marked, de fantastiske parkene og hagene og vinhusene som produserer og selger øyas berømte viner.

Nyttige tips
 • Kort vei til golfbane
 • Veldig fornøyde gjester
 • Fredelig og rolig
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santo da Serra

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Det er ingen strand ved hotellet i Santo da Serra. Hvis du reiser ned til kysten sør for Santo da Serra vil du finne flere strender å velge mellom. Inne i Funchal ligger de berømte havbassengene.

Havbassengene i Funchal

I Funchal er det rundt seks saltvannsbasseng, men det er også mulig å bade rett i havet noen steder.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Santo da Serra med charterfly i perioden januar–april.
Flyet lander på flyplassen i Funchal.
Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert og kan heller ikke bestilles. Leiebil anbefales.
Mat, drikke og natteliv
Santo da Serra har en håndfull restauranter og barer.
Det er ikke noe uteliv å snakke om i Santo da Serra. Du må til Machico ca. 10 kilometer unna for å finne nærmeste uteliv.
Shopping
I helgene går stedets berømte marked av stabelen, med både lokale produkter og mye annet. Markedet lokker til seg besøkende fra hele øya. Om du vil se deg rundt er det enkelt å ta bussen ned til byen Machico eller inn til hovedstaden Funchal. Det største vareutvalget finner du i Funchal.
Aktiviteter og severdigheter
Santo da Serra er et lite reisemål oppe i åsene på østsiden av Madeira, ca. 10 kilometer fra kysten. Her oppe nyter du naturen – enten på fine levadavandringer, fra hesteryggen eller på golfbanen.

Hvalsafari

Hvaler og delfiner av ulike slag er vanlige gjester rundt kysten, ettersom havbunnen "slutter" brått ned mot dypet og det finnes rikelig med gode bytter. Ofte drar man ut i gummibåt, og den som vil kan hoppe i vannet med dykkermaske for å komme enda nærmere.

Dykking

Det finnes flere utmerkede steder for dykking og snorkling på Madeira. Noen fisker kan du kun få øye på ved å snorkle i havbassengene. Dersom du ikke har dykkersertifikat, men gjerne vil ha det, finnes det en dykkerklubb ved hotellet Pestana Palms som organiserer dykkerkurs.

Ridning

I Santo de Serra på Quinta de Riacho har du mulighet til å ta en tur på hesteryggen. Her gis det opplæring, og det finnes muligheter for å ta en kort ridetur ut i naturen og langs levadaene.

Fotball

Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller førstedivisjon. Kampene holdes på stadion i Funchal eller oppe i Choupana der Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes der, eller hos de ulike klubbene i Funchals sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

Sykling

Øyas terreng inviterer ikke akkurat til milevis av landeveiskjøring. Men Madeira er som skapt for terrengsykling, og det finnes både firma som arrangerer turer, samt sykkelutleie for de som ikke har med egen sykkel.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du bestemme tempo selv og oppdage Madeira på egen hånd? Da anbefaler vi å leie bil. Vi kan gjennom Avis tilby en god pris som inkluderer både moms (IVA), ubegrenset kjøring, veiskatt og ekstra skadeforsikring (SCDW) (denne kan avbestilles dersom du har dette inkludert i din egen reiseforsikring). Det eneste du da betaler dersom noe skulle skje med bilen er egenandelen, som varierer i pris avhengig av biltype.

Bestill bilen i god tid, senest dagen før, på vårt servicesenter eller på hotellet. Du betaler direkte til Avis, som skriver ut kontrakten. Dersom flere enn en person skal kjøre bilen, tilkommer en ekstra kostnad. Leie for en dag tilsvarer 24 timer. Når leieforholdet utløper avslutter du kontrakten med Avis-representanten på samme sted som du mottok bilen. Avtal med Avis hvordan det skal ordnes i forkant.

Bor du på hotell i nærheten av Avis-kontoret henter du bilen der, ellers leveres den til hotellet. Husk førerkort og pass. Bilen leveres med full tank, og du betaler et depositum på 120 euro ved kontant betaling. Vi anbefaler at du leverer bilen tilbake med full tank, for da får du hele depositumet refundert. Dersom tanken ikke er full måler Avis hvor mye bensin som er brukt, og trekker tilsvarende fra depositumet.

Du må være over 18 år og ha hatt førerkort i minst ett år for å leie bil. Avis tar en ekstra avgift pr. dag for førere under 24 år. Du må bruke sikkerhetsbelte akkurat som hjemme, og det er forbudt å snakke i mobil mens du kjører. Fartsgrensen er 40 km/t i sentrum, 60 km/t i boligområder, 60 km/t på landeveier og 100 km/t på motorveier. På motorvei og i tunneler skal nærlyset være på.

Vi hjelper deg gjerne hvis du vil ha mer informasjon og tips til fine bilturer. Kart over øya finnes hos turistinformasjonen og i butikker.

Avis kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flyplassen: 291 524 392

Noen praktiske uttrykk:

Bensin = Gasolina
Enveiskjørt = Direcao unica
Parkering forbudt = Probicao de estacionar
Innkjøring forbudt = Não passar
Trafikkomlegging = Desvio

Ta deg rundt med buss - en opplevelse i seg selv

Det er en opplevelse å dra med lokalbussene og se hvordan lokalbefolkningen lever på øya. Bussene som kjører på vestsiden av Madeira er røde og beige. De stopper ved den store bussholdeplassen utenfor hotellet Monumental Lido ved Lido-krysset, ved ett av stoppene utenfor Alto Lido, samt ved Forum Madeira.
Bussene som går til østsiden kjører ved marinaen, og er grønne og beige. Bussene som går til nordkysten kjører fra havnpromenaden i nærheten av den gamle bydelen bak taubanen. Husk at lokalbussene eies av ulike bussfirmaer.

Taxi

Å ta seg rundt med taxi på Madeira er billig. Du kjenner lett igjen taxiene, da de er gule med blå striper. Mange taxisjåfører tar gjerne en kjøretur rundt øya og du kommer derfor til å få mange forslag. En del sjåfører vil også hevde de snakker skandinavisk, men vær kritisk til dette og kontroller at sjåføren faktisk forstår deg hvis du er avhengig av å snakke skandinavisk. Pass også på at dere er enige om pris før turen starter for å unngå ekstra kostnader. Dersom prisen ikke blir avtalt på forhånd er det obligatorisk for taxisjåføren å kjøre med taksameteret på, hvilket gjelder for hele Madeira – pass på i tilfelle sjåføren glemmer det.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Portugal. For mer informasjon ta kontakt med Portugals ambassade på tlf. 23 33 28 50. https://www.oslo.embaixadaportugal.mne.pt/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Portugal.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

19/1 2020 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 19/2–1/3 2020 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 22/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 230/4–24/5, 2020.
2/5 bygger barna "Håpets mur" av blomster.
3/5 går det store blomstertorget gjennom Funchals gater.
14/5–17/5 arrangerers konserten "The Sound of Flowers".

30/5 er det Madeira Auto Parade Historical Classic Car Parade
....

Hver lørdagskveld i juni 2020 feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 6, 13, 20. og 27. juni.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 30/8–13/9 2020.

1/12 2020 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12–6/1 2021 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Tursitskatt Santo da Serra

Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er 1 euro pr. natt pr. person (maks. 5 euro pr. person) for gjester over 18 år. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. I Santo da Serra er det minibank i ca. 10 minutters gangavstand fra hotellet.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Husk at det kan bli kaldt om kvelden i Santo da Serra, da det ligger relativt høyt. Pakk med deg en varm genser eller jakke.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er 1 euro pr. natt pr. person (maks. 5 euro pr. person) for gjester over 18 år. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.

Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Madeira

Madeira er et generelt barnevennlig reisemål og passer bra for en familieferie. Det er aldri noe problem å ha med seg barna, for portugiserne er svært glade i barn.

Maten

Internasjonal mat finnes på de fleste restauranter. Det er derimot ikke spesielt vanlig med egne barnemenyer, og det er heller ikke sikkert at alle restaurantene har barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er tilgjengelig i de fleste matbutikker, samt på apotek. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat mindre. Grøtpulver og barnemat med frukt inneholder ofte mye sukker. Bleier kan du kjøpe overalt med samme prisvariasjon som barnemat. Dodot er portugisernes ekvivalent til Pampers.

Aktiviteter for barna

Ved Santa Catarina-parken finnes det en lekeplass der barna kan få svidd av litt energi. I Santa Cruz ligger vannparken Aqua Parque som er åpent i sommermånedene. Her finnes det rutsjebaner for alle aldre.
Finn reisen din til Santo da Serra