Se hotell (3)

Reiser til Ponta do Sol

Skjem bort deg selv med en reise til Ponta do Sol! Senk skuldrene i landlige omgivelser og nyt den spektakulære utsikten over havet.

Navnet Ponta do Sol betyr "solpunktet" og det er lett å forstå hvorfor når du har vært her. Byen ligger i en liten bukt mellom Ribeira Brava og Calheta, ca. tre mil fra Funchal, og her kan du følge solen fra den står opp på morgenkvisten til den synker ned i horisonten igjen på kveldstid. Atmosfæren er rolig og avslappet, og reisemålet har små, hyggelige gater og flere utsøkte restauranter der både prisene og menyene lokker til et besøk eller ti.

Estalagem da Ponta do Sol

Høyt oppe i klippene i Ponta do Sol ligger Estalagem da Ponta do Sol, et moderne hotell som ligger i vakker kontrast til de grønne fjellsidene og det blå havet. Her kan du skjemme deg bort med spabehandlinger, svømmeturer i det oppvarmede bassenget og lekre måltider i hotellrestauranten. En reise for både kropp og sjel.

Nyttige tips
 • Hotell med spa
 • Veldig fornøyde gjester
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode restauranter
 • Ro og fred
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ponta do Sol

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Ponta do Sol betyr "solpunkt" og som navnet antyder har stranden mange soltimer. Stranden er liten med småsten, og badevannet er av høy kvalitet. Ponta do Sol er en av de roligste strendene på hele sydkysten, hvilket gjør det enkelt å parkere ved strandområdet.

Det finnes også havbasseng med saltvann i Funchal, og det finnes to anlagte strender med sand importert fra Sahara. Den ene ligger i Calheta, 15 minutter med bil fra Ponta do Sol og den andre i Machico øst for flyplassen. Hit er det lettest å reise med leiebil.

Saltvannbasseng i Funchal

Funchal har flere saltvannsbasseng, noen av dem med en lang historie.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Ponta do Sol med charterfly i vintersesongen. Flyet lander på flyplassen i Funchal.

Vær oppmerksom på at Vings servicetilbud på reisemålene på Madeira, samt utflukts- og golftilbudet, kun gjelder charterreisende (og ikke gjester som reiser med rutefly). Ving har charterreiser til Madeira i perioden januar–april 2019 og oktober 2019–mars 2020, og servicetilbudet m.m. er kun tilgjengelig i denne perioden.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Ponta do Sol. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, og må bestilles separat. Vær oppmerksom på at enkelte hotell tilbyr gratis transport. Hvilke det gjelder fremgår av hotellpresentasjonen. Reisetiden fra flyplassen i Funchal til hotellene er ca. 45 minutter (ca. 45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Det kan bli noe venting på flyplassen ved ankomst og avreise. Hvis du har leid bil gjennom Ving med henting/levering på flyplassen tar du deg til og fra hotellet på egen hånd.

Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du i de fleste tilfeller bestille transport fra flyplassen til hotellet, enten med taxi eller minibuss. Prisen for transport varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du vite ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Restaurantutvalget i Ponto do Sol er begrenset. Du finner noen få små kafeer og pizzarestauranter i Ponta de Sols kjøpesentre. Dersom du ønsker et større utvalg av mat og drikke, anbefaler vi en tur til Funchal, der du finner et hundretalls restauranter og like mange barer.
Ponta do Sol har et rolig uteliv. Om sommeren har flere kafeer og barer åpent til kl. 02.00. Det går stort sett rolig for seg, og folk sitter som regel på en kafe eller i en av hotellbarene,
Shopping
I Ponta do Sol er det begrenset med shopping, og det er bedre å dra inn til Funchal der shoppingen både er variert og i mange tilfeller mer prisgunstig.
Aktiviteter og severdigheter
Aktivitetsutvalget er ganske begrenset, men rundt omkring på øya er det mye å se og gjøre: Levadavandringer, fisketurer, parker og mye mer. Det meste er beskrevet på Funchals reisemålside.

Hvalsafari

Hvaler og delfiner av ulike slag er vanlige gjester rundt kysten, ettersom havbunnen "slutter" brått ned mot dypet og det finnes rikelig med gode bytter. Ofte drar man ut i gummibåt, og den som vil kan hoppe i vannet med dykkermaske for å komme enda nærmere.

Dykking

Det finnes flere utmerkede steder for dykking og snorkling på Madeira. Noen fisker kan du kun få øye på ved å snorkle i havbassengene. Dersom du ikke har dykkersertifikat, men gjerne vil ha det, finnes det en dykkerklubb ved hotellet Pestana Palms som organiserer dykkerkurs.

Ridning

I Santo de Serra på Quinta de Riacho har du mulighet til å ta en tur på hesteryggen. Her gis det opplæring, og det finnes muligheter for å ta en kort ridetur ut i naturen og langs levadaene.

Fotball

Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller førstedivisjon. Kampene holdes på stadion i Funchal eller oppe i Choupana der Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes der, eller hos de ulike klubbene i Funchals sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

Sykling

Øyas terreng inviterer ikke akkurat til milevis av landeveiskjøring. Men Madeira er som skapt for terrengsykling, og det finnes både firma som arrangerer turer, samt sykkelutleie for de som ikke har med egen sykkel.
Ponta do Sol har ingen egne severdigheter, med Madeira har mange; dramatisk natur, vakre parker, museer og mye mer.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du bestemme tempo selv og oppdage Madeira på egen hånd? Da anbefaler vi å leie bil. Vi kan gjennom Avis tilby en god pris som inkluderer både moms (IVA), ubegrenset kjøring, veiskatt og ekstra skadeforsikring (SCDW) (denne kan avbestilles dersom du har dette inkludert i din egen reiseforsikring). Det eneste du da betaler dersom noe skulle skje med bilen er egenandelen, som varierer i pris avhengig av biltype.

Bestill bilen i god tid, senest dagen før, på vårt servicesenter eller på hotellet. Du betaler direkte til Avis, som skriver ut kontrakten. Dersom flere enn en person skal kjøre bilen, tilkommer en ekstra kostnad. Leie for en dag tilsvarer 24 timer. Når leieforholdet utløper avslutter du kontrakten med Avis-representanten på samme sted som du mottok bilen. Avtal med Avis hvordan det skal ordnes i forkant.

Bor du på hotell i nærheten av Avis-kontoret henter du bilen der, ellers leveres den til hotellet. Husk førerkort og pass. Bilen leveres med full tank, og du betaler et depositum på 120 euro ved kontant betaling. Vi anbefaler at du leverer bilen tilbake med full tank, for da får du hele depositumet refundert. Dersom tanken ikke er full måler Avis hvor mye bensin som er brukt, og trekker tilsvarende fra depositumet.

Du må være over 18 år og ha hatt førerkort i minst ett år for å leie bil. Avis tar en ekstra avgift pr. dag for førere under 24 år. Du må bruke sikkerhetsbelte akkurat som hjemme, og det er forbudt å snakke i mobil mens du kjører. Fartsgrensen er 40 km/t i sentrum, 60 km/t i boligområder, 60 km/t på landeveier og 100 km/t på motorveier. På motorvei og i tunneler skal nærlyset være på.

Vi hjelper deg gjerne hvis du vil ha mer informasjon og tips til fine bilturer. Kart over øya finnes hos turistinformasjonen og i butikker.

Avis kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flyplassen: 291 524 392

Noen praktiske uttrykk:

Bensin = Gasolina
Enveiskjørt = Direcao unica
Parkering forbudt = Probicao de estacionar
Innkjøring forbudt = Não passar
Trafikkomlegging = Desvio

Ta deg rundt med buss - en opplevelse i seg selv

Det er en opplevelse å dra med lokalbussene og se hvordan lokalbefolkningen lever på øya. Bussene som kjører på vestsiden av Madeira er røde og beige. De stopper ved den store bussholdeplassen utenfor hotellet Monumental Lido ved Lido-krysset, ved ett av stoppene utenfor Alto Lido, samt ved Forum Madeira.
Bussene som går til østsiden kjører ved marinaen, og er grønne og beige. Bussene som går til nordkysten kjører fra havnpromenaden i nærheten av den gamle bydelen bak taubanen. Husk at lokalbussene eies av ulike bussfirmaer.

Taxi

Å ta seg rundt med taxi på Madeira er billig. Du kjenner lett igjen taxiene, da de er gule med blå striper. Mange taxisjåfører tar gjerne en kjøretur rundt øya og du kommer derfor til å få mange forslag. En del sjåfører vil også hevde de snakker skandinavisk, men vær kritisk til dette og kontroller at sjåføren faktisk forstår deg hvis du er avhengig av å snakke skandinavisk. Pass også på at dere er enige om pris før turen starter for å unngå ekstra kostnader. Dersom prisen ikke blir avtalt på forhånd er det obligatorisk for taxisjåføren å kjøre med taksameteret på, hvilket gjelder for hele Madeira – pass på i tilfelle sjåføren glemmer det.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Portugal. For mer informasjon ta kontakt med Portugals ambassade på tlf. 23 33 28 50. https://www.oslo.embaixadaportugal.mne.pt/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Portugal.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

19/1 2020 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 19/2–1/3 2020 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 22/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 230/4–24/5, 2020.
2/5 bygger barna "Håpets mur" av blomster.
3/5 går det store blomstertorget gjennom Funchals gater.
14/5–17/5 arrangerers konserten "The Sound of Flowers".

30/5 er det Madeira Auto Parade Historical Classic Car Parade
....

Hver lørdagskveld i juni 2020 feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 6, 13, 20. og 27. juni.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 30/8–13/9 2020.

1/12 2020 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12–6/1 2021 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes tre banker og hver bank har egen minibank.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.

Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Madeira

Madeira er et generelt barnevennlig reisemål og passer bra for en familieferie. Det er aldri noe problem å ha med seg barna, for portugiserne er svært glade i barn.

Maten

Internasjonal mat finnes på de fleste restauranter. Det er derimot ikke spesielt vanlig med egne barnemenyer, og det er heller ikke sikkert at alle restaurantene har barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er tilgjengelig i de fleste matbutikker, samt på apotek. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat mindre. Grøtpulver og barnemat med frukt inneholder ofte mye sukker. Bleier kan du kjøpe overalt med samme prisvariasjon som barnemat. Dodot er portugisernes ekvivalent til Pampers.

Aktiviteter for barna

Ved Santa Catarina-parken finnes det en lekeplass der barna kan få svidd av litt energi. I Santa Cruz ligger vannparken Aqua Parque som er åpent i sommermånedene. Her finnes det rutsjebaner for alle aldre.
Finn reise til Ponta do Sol
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.