Se hotell (1)

Reiser til Ponta do Sol

Skjem bort deg selv med en reise til Ponta do Sol! Senk skuldrene i landlige omgivelser og nyt den spektakulære utsikten over havet.
Navnet Ponta do Sol betyr "solpunktet" og det er lett å forstå hvorfor når du har vært her. Byen ligger i en liten bukt mellom Ribeira Brava og Calheta, ca. tre mil fra Funchal, og her kan du følge solen fra den står opp på morgenkvisten til den synker ned i horisonten igjen på kveldstid. Atmosfæren er rolig og avslappet, og reisemålet har små, hyggelige gater og flere utsøkte restauranter der både prisene og menyene lokker til et besøk eller ti.

Estalagem da Ponta do Sol

Høyt oppe i klippene i Ponta do Sol ligger Estalagem da Ponta do Sol, et moderne hotell som ligger i vakker kontrast til de grønne fjellsidene og det blå havet. Her kan du skjemme deg bort med spabehandlinger, svømmeturer i det oppvarmede bassenget og lekre måltider i hotellrestauranten. En reise for både kropp og sjel.
Nyttige tips
 • Hotell med spa
 • Veldig fornøyde gjester
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode restauranter
 • Ro og fred
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ponta do Sol

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Ponta do Sol betyr "solpunkt", og som navnet antyder har stranden mange soltimer. Stranden er liten med småsten, og badevannet er av høy kvalitet. Ponta do Sol er en av de roligste strendene på hele sydkysten, hvilket gjør det enkelt å parkere ved strandområdet.
Mat, drikke og uteliv
Restaurantutvalget i Ponta do Sol er begrenset. Du finner noen få små kafeer, barer og serveringssteder på kjøpesentrene og langs strandveiene. Ønsker du et større utvalg av mat og drikke, anbefaler vi en tur til Funchal, der du finner et hundretalls restauranter og like mange barer.
Ponta do Sol har et rolig uteliv. Om sommeren holder noen kafeer og barer åpent lenge utover kvelden/natten. De ligger hovedsaklig langs stranden og Largo de Pelourinho-gaten. Flere av hotellbarene har åpent hele året.
Shopping
I Ponta do Sol er shoppingmulighetene meget begrenset. Ved rundkjøringen i øvre Ponta do Sol ligger det et lite minisenter med supermarked, apotek og noen klesbutikker. I Funchal finner du et stort utvalg av butikker.
Sport og trening
Aktivitetstilbudet i Ponta do Sol er begrenset, men det finnes mye å se og gjøre rundt omkring på øya. Fotturer, båtutflukter, vannsport og levadavandring er noen av aktivitetene. Fra sentrale Ponta do Sol er det ca. 6 km til to av levadaene, Levada do Moinho og Levada Nova.

Golf på Madeira

Det er to fine golfbaner i Ponta do Sol.

Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
Ponta do Sol er et fint utgangspunkt for utflukter på Madeira. Her venter dramatisk natur, vakre parker, museer og mye mer.

Nossa Senhora da Luz-kirken

Denne vakre kirken, som opprinnelig ble bygget på 1500-tallet, ligger i sentrum av Ponta do Sol.

Utsiktpunktet Cascalho i Lombada

Herfra har du en fantastisk panoramautsikt over Lugar de Baixo, Tabua og Ribeira Brava.

Paul da Serra

Et 24 kvadratkilometer stort platå på 1400 meters høyde. Herfra går bl.a. veien ned til Rabacal, som er startstedet for en av de mest kjente levadavandringene.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Madeira på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det går busser til Ponta do Sol fra bl.a. Funchal, og turen tar ca. en time. Det ligger en taxiholdeplass ved rundkjøringen i øvre Ponta do Sol, og du kan også få hjelp på hotellet til å bestille en taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2 2022.

Blomsterfestivalen arrangeres 5–29/5 2022.
Under festivalen bygger barna "Håpets mur" av blomster.
Det arrangeres et stort blomstertog gjennom Funchals gater. Konserten "The Sound of Flowers" arrangeres også.

Hver lørdagskveld i juni feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 4, 11, 18. og 24/6 2022.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 28/8–11/9 2022.

1/12 2022 tennes lysene i Funchal sentrum.

1/12 2022–9/1 2023 er det juledekorasjoner og forskjellige arrangementer i Funchal.

31/12 Nyttårsfyrverkeri.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes tre banker og hver bank har egen minibank.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.
Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Byggearbeid rundt omkring på Madeira, først og fremst i Funchal, kan til tider være forstyrrende, og omfanget kan variere.
Fly og transport

Flytid

Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Ponta do Sol hele året med rutefly.

Flyet lander på Funchal flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Ponta do Sol er ca. 45 minutter (ca. 45 km).
Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Ponta do Sol
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.