Se hotell (2)

Reiser til Canico

Canico er en sjarmerende landsby en knapp mil fra Funchal. Her kan du slappe av i rolige omgivelser, og samtidig være i nærheten av opplevelser og aktiviteter.

Canico er to reisemål i ett. Det opprinnelige Canico ligger et par kilometer innover land – en søvning liten landsby med et vakkert torg, en labyrint av trange smug og en liten kirke som kronen på verket. Bortenfor ligger det et lappeteppe av små åkre som skiller landsbyen fra fjellene lenger inn på øya. Den nyere delen av Canico blir kalt Canico de Baixo, og ligger nede ved havet. Det er her nede de fleste hotellene ligger, på strandpromenaden som går langs klippene.

Rimelige hotell i Canico

Et av Vings hotell ligger i Garajau, en by ovenfor havet mellom Funchal og Canico, bare et kvarter fra flyplassen. Det ligger flere små restauranter og barer langs landsbyens hovedgate, men dersom du er på jakt etter et større utvalg er det enkelt å reise med lokalbussen til Funchal. Det ligger flere hotell nærmere havet i Canico de Baixo, der det også er rikelig med restauranter og barer.

Avkobling i Canico

En ferie i Canico eller Garajau handler i stor grad om å oppleve Madeira og havet som omgir øya. Hvorfor ikke prøve en fottur langs Madeiras berømte levadaer? Eller en dagstur til naboøya Porto Santo, som i motsetning til Madeira kan skilte med brede sandstrender? Dykking er også populært i Canico. Det er enkelt å reise inn til øyas hovedstad Funchal for å oppleve markedet, folkelivet eller kanskje et besøk på Old Blandy's Wine Lodge. Hva du enn velger å gjøre er det en god idé å leie en bil samtidig som du bestiller reisen, så du kan utforske øya i ditt eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie bilen, og når du leier gjennom Ving kan du velge fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Rimelig mat og drikke
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Canico

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
I Canico bader du i havet, fra badestiger. Flere av hotellene er bygget ved klippekanten og har solsenger plassert på terrasser i den stenete åssiden. I området rundt Canico finner du også steinstrendene Praia do Garajau og Reis Magos samt havsbadet Lido Galomar.
Fly og transport

Flytid

Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Canico hele året med rutefly.

Flyet lander på Funchal flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Canico er ca. 15 minutter (ca. 10 km).
Mat, drikke og natteliv
I gamle Canico ligger det en håndfull restauranter og noen få barer. Mange av dem ligger rundt Estrada da Ponta Oliveira-gaten i øvre Canico. Nede langs havet ligger det også noen populære fisk- og skalldyrsrestauranter. I Canico har du også de ulike hotellenes restauranter.
Utelivet i Canico er rolig. I tillegg til barene i området nede ved havet og i Estrada da Ponta Oliveira-gaten i øvre Canico, har også hotellene egne barer og enkel underholdning.
Shopping
Shoppingutvalget i Canico er begrenset. I øvre Canico ligger det noen butikker, apotek, supermarked og et lite kjøpesenter som heter The Canico Shopping Commercial Centre. Gode shoppingmuligheter finner du i Funchal, ca. 12 km unna.
Aktiviteter og severdigheter
Canico er et fint utgangspunkt for utflukter på Madeira. Her venter dramatisk natur, vakre parker, museer og mye mer.

Ponta do Garajau

En liten halvøy med en statue av Jesus (Cristo Rei), helt lik den som står i Rio de Janeiro
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Madeira på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser.

Her kan du lese mer om leiebil her.
Det går busser til Santo da Serra fra bl.a. Funchal, og turen tar ca. en halvtime. Det ligger en taxiholdeplass ved parkeringen foran The Canico Shopping Commercial Centre. Du kan også få hjelp på hotellet til å bestille en taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 1–23/10, 2021.
Den 2/10 bygger barna "Håpets mur" av blomster.
Den 3/10 går det store blomstertorget gjennom Funchals gater.
Fra 14–17/10 arrangeres konserten "The sound of flowers".

Hver lørdagskveld i juni 2020 feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. Den 4., 11., 18. og 24/6 2022.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 28/8–11/9 2022.

1/12 2021 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12 2021–6/1 2022 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Eco-skatt

Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er på 1 euro pr. natt og pr. person (maksimalt 5 euro pr. person) over 18 år. Skatten betales til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.
Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Reiser du med barn til Madeira, anbefaler vi Funchal som har flere hotell med barnebasseng og barnevennlige aktiviteter.
Sport og trening
En ferie i Canico handler mye om å bruke sjø og hav. I Canico finnes et stort utvalg av aktiviteter som snorkling, dykking, sportsfiske, windsurfing og vannsport.

Dykking

Dykking er populært i Canico, og i den nye, nedre delen av byen finner du flere dykkesenter og noen av de beste dykkestedene på hele øya.
Utflukter
Funchal til fots
Funchal til fots
Når vi får sjansen til å vise deg Funchal, kombinerer vi historie, botanikk, smaksprøver og hverdagsliv. Og vi gjør det til fots, slik at du skal se hva denne spesielle byen har å tilby. Vinsmaking av Madeiravin er inkludert.
Les mer om utflukten
Pico Ruivo
Pico Ruivo
Levadaene er populære mål blant fotturister, og et must for deg som søker nye eventyr. Dette er den mest spennende fotturen på Madeira, så bli med på en innholdsrik tur opp til Pico Ruivo, Madeira høyeste punkt på 1862 moh. Vanskelighetsgrad: Høy ***
Les mer om utflukten
Rabacal levadavandring – 13 km
Rabacal levadavandring – 13 km
En av Madeiras vakreste og mest spennende levadaer. Rabacal går gjennom skogsområder med utsikt mot de grønneste og mest berømte dalene på Madeira. Ruten passerer små og store fossefall, og kan overvelde de aller fleste med sin skjønnhet. Middels vanskelighetsgrad **
Les mer om utflukten
Rota dos Cetaceos – på utkikk etter delfiner
Rota dos Cetaceos – på utkikk etter delfiner
Dyreliv oppleves best i sitt naturlige miljø, og på Madeira er det mulig å se både delfiner og hvaler – hvis man kjenner til de rette stedene.
Les mer om utflukten
Santa Maria – i Columbus' fotspor
Santa Maria – i Columbus' fotspor
Sett en ekstra spiss på ferien med en dag om bord på skipet Santa Maria som seiler langs Madeiras sydkyst. Båten er en kopi av seilskuten som førte Christofer Columbus over Atlanterhavet til Amerika. Opplev hvordan Columbus og mannskapet levde om bord, og nyt en herlig dag til sjøs hvor vi soler oss og bader. Kake og prøvesmaking av madeiravin eller juice er inkludert.
Les mer om utflukten
Bela Madeira – øyrundtur
Bela Madeira – øyrundtur
En fantastisk heldagstur hvor vi utforsker Madeira og opplever den vakreste siden av øya, med spektakulær utsikt over det frodige landskapet fra fantastiske utsiktspunkter. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Magic Dolphin Katamaran – formiddag
Magic Dolphin Katamaran – formiddag
Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – Amazing west
Jeepsafari – Amazing west
Madeira kan oppleves på mange måter, men vil man være litt mer aktiv og eventyrlysten, så skal man gjøre det i en jeep!
Les mer om utflukten
Paradisdalen
Paradisdalen
Bli med på en vakker og lett vandring som tar deg med til en magisk og vel bevart hemmelighet på Madeira, som få vet om. Det blir en opplevelse vi sent kommer til å glemme, takket være lokalbefolkningens varme velkomst og utsøkte Afternoon Tea.
Les mer om utflukten
Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal, og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
Les mer om utflukten

Finn reise til Canico
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.