Se hotell (2)

  Reiser til Canico

  Canico er en sjarmerende landsby en knapp mil fra Funchal. Her kan du slappe av i rolige omgivelser, og samtidig være i nærheten av opplevelser og aktiviteter.
  Canico er to reisemål i ett. Det opprinnelige Canico ligger et par kilometer innover land – en søvning liten landsby med et vakkert torg, en labyrint av trange smug og en liten kirke som kronen på verket. Bortenfor ligger det et lappeteppe av små åkre som skiller landsbyen fra fjellene lenger inn på øya. Den nyere delen av Canico blir kalt Canico de Baixo, og ligger nede ved havet. Det er her nede de fleste hotellene ligger, på strandpromenaden som går langs klippene.

  Rimelige hotell i Canico

  Et av Vings hotell ligger i Garajau, en by ovenfor havet mellom Funchal og Canico, bare et kvarter fra flyplassen. Det ligger flere små restauranter og barer langs landsbyens hovedgate, men dersom du er på jakt etter et større utvalg er det enkelt å reise med lokalbussen til Funchal. Det ligger flere hotell nærmere havet i Canico de Baixo, der det også er rikelig med restauranter og barer.

  Avkobling i Canico

  En ferie i Canico eller Garajau handler i stor grad om å oppleve Madeira og havet som omgir øya. Hvorfor ikke prøve en fottur langs Madeiras berømte levadaer? Eller en dagstur til naboøya Porto Santo, som i motsetning til Madeira kan skilte med brede sandstrender? Dykking er også populært i Canico. Det er enkelt å reise inn til øyas hovedstad Funchal for å oppleve markedet, folkelivet eller kanskje et besøk på Old Blandy's Wine Lodge. Hva du enn velger å gjøre er det en god idé å leie en bil samtidig som du bestiller reisen, så du kan utforske øya i ditt eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie bilen, og når du leier gjennom Ving kan du velge fra tre dager og oppover.
  Nyttige tips
  • Prisgunstig innkvartering
  • Rimelig mat og drikke
  • Kort avstand fra flyplassen
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Canico

  Reisemålet har ingen anmeldelser enda

  Strender
  I Canico bader du i havet, fra badestiger. Flere av hotellene er bygget ved klippekanten og har solsenger plassert på terrasser i den stenete åssiden. I området rundt Canico finner du også steinstrendene Praia do Garajau og Reis Magos samt havsbadet Lido Galomar.
  Mat, drikke og uteliv
  I gamle Canico ligger det en håndfull restauranter og noen få barer. Mange av dem ligger rundt Estrada da Ponta Oliveira-gaten i øvre Canico. Nede langs havet ligger det også noen populære fisk- og skalldyrsrestauranter. I Canico har du også de ulike hotellenes restauranter.
  Utelivet i Canico er rolig. I tillegg til barene i området nede ved havet og i Estrada da Ponta Oliveira-gaten i øvre Canico, har også hotellene egne barer og enkel underholdning.
  Shopping
  Shoppingutvalget i Canico er begrenset. I øvre Canico ligger det noen butikker, apotek, supermarked og et lite kjøpesenter som heter The Canico Shopping Commercial Centre. Gode shoppingmuligheter finner du i Funchal, ca. 12 km unna.
  Sport og trening
  En ferie i Canico handler mye om å bruke sjø og hav. I Canico finnes et stort utvalg av aktiviteter som snorkling, dykking, sportsfiske, windsurfing og vannsport.

  Dykking

  Dykking er populært i Canico, og i den nye, nedre delen av byen finner du flere dykkesenter og noen av de beste dykkestedene på hele øya.

  Golf på Madeira

  Madeira tilbyr to fine og utfordrende golfbaner til deg som er interessert i å spille golf i ferien.

  Les mer her for informasjon og bestilling.
  Aktiviteter og severdigheter
  Canico er et fint utgangspunkt for utflukter på Madeira. Her venter dramatisk natur, vakre parker, museer og mye mer.

  Ponta do Garajau

  En liten halvøy med en statue av Jesus (Cristo Rei), helt lik den som står i Rio de Janeiro
  Utflukter
  Jeepsafari i solnedgangen
  Jeepsafari i solnedgangen
  Madeira kan oppleves på mange måter, men vil man være litt mer aktiv og eventyrlysten, så kan man være med på jeepsafari. Hvorfor ikke bli med på en kveldstur i solnedgangen?
  Les mer om utflukten
  Rabacal levadavandring – 13 km
  Rabacal levadavandring – 13 km
  En av Madeiras vakreste og mest spennende levadaer. Rabacal går gjennom skogsområder med utsikt mot de grønneste og mest berømte dalene på Madeira. Ruten passerer små og store fossefall, og kan overvelde de aller fleste med sin skjønnhet. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Nonnenes dal
  Nonnenes dal
  Bli med på en klassisk Madeira-utflukt til en av øyas mest kjente severdigheter: Nonnenes dal, kjent for sin naturskjønnhet og utilgjengelighet. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Pico Ruivo
  Pico Ruivo
  Levadaene er et populært mål blant fotturister, og et must for deg som søker nye eventyr. Dette er en spennende og litt mer avansert tur som du som er turelsker ikke vil gå glipp av! Bli med på en innholdsrik tur opp til Pico Ruivo, Madeira høyeste punkt på 1862 moh. Vanskelighetsgrad: Høy ***
  Les mer om utflukten
  Levada Caldeirao Verde – 13 km
  Levada Caldeirao Verde – 13 km
  Denne levadaen stammer fra 1800-tallet, og er kranset av laurbærskog. Navnet Caldeirao Verde betyr nettopp "den grønne gryte". Turen går forbi flere vakre fosser som renner ut en eventyrlig lagune. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Ponta de Sao Lourenco – 8 km
  Ponta de Sao Lourenco – 8 km
  En fottur i den unike og billedskjønne naturen på østsiden av Madeira. Herfra er det praktfull utsikt mot det mørkeblå Atlanterhavet på hver side. Med litt flaks er det mulig å se helt til Porto Santo. Middels vanskelighetsgrad **
  Les mer om utflukten
  Santa Maria – i Columbus' fotspor
  Santa Maria – i Columbus' fotspor
  Sett en ekstra spiss på ferien med en dag om bord på skipet Santa Maria som seiler langs Madeiras sydkyst. Båten er en kopi av seilskuten som førte Christofer Columbus over Atlanterhavet til Amerika. Opplev hvordan Columbus og mannskapet levde om bord, og nyt en herlig dag til sjøs hvor vi soler oss og bader. Kake og prøvesmaking av madeiravin eller juice er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Bela Madeira – øyrundtur
  Bela Madeira – øyrundtur
  En fantastisk heldagstur hvor vi utforsker Madeira og opplever den vakreste siden av øya, med spektakulær utsikt over det frodige landskapet fra fantastiske utsiktspunkter. Lunsj er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Magic Dolphin Katamaran – formiddag
  Magic Dolphin Katamaran – formiddag
  Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari – Amazing west
  Jeepsafari – Amazing west
  Madeira kan oppleves på mange måter, men vil man være litt mer aktiv og eventyrlysten, så skal man gjøre det i en jeep!
  Les mer om utflukten
  Paradisdalen
  Paradisdalen
  En lett vandring i vakre omgivelser. Her får du ta del i en opplevelse som fortsatt er ukjent for mange, og takket være lokalbefolkningens varme velkomst og en utsøkt Afternoon Teas, blir dette en opplevelse du sent vil glemme.
  Les mer om utflukten
  Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
  Magic Dolphin Katamaran – ettermiddag
  Gå om bord på katamaranen Magic Dolphin i havnen i Funchal, og bli med på en avslappende tur på havet. Drikke og enkel snacks kan kjøpes om bord.
  Les mer om utflukten
  Natur- og panoramatur på Madeira
  Natur- og panoramatur på Madeira
  En heldagsutflukt langs Madeiras sørlige og nordlige kyst. I løpet av dagen får du oppleve kystbyen Porto Moniz, den grønne dalen Serra de Agua, en tropisk plantasje og unike vulkanbasseng.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Madeira på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser.

  Her kan du lese mer om leiebil her.
  Det går busser til Santo da Serra fra bl.a. Funchal, og turen tar ca. en halvtime. Det ligger en taxiholdeplass ved parkeringen foran The Canico Shopping Commercial Centre. Du kan også få hjelp på hotellet til å bestille en taxi.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

  Høytider

  23/1 2022 avholdes Funchal Maraton.

  Karnevalet på Madeira feires 23/2–6/3 2022 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 26/2 2022.

  Blomsterfestivalen arrangeres 5–29/5 2022.
  Under festivalen bygger barna "Håpets mur" av blomster.
  Det arrangeres et stort blomstertog gjennom Funchals gater. Konserten "The Sound of Flowers" arrangeres også.

  Hver lørdagskveld i juni feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 4, 11, 18. og 24/6 2022.

  Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 28/8–11/9 2022.

  1/12 2022 tennes lysene i Funchal sentrum.

  1/12 2022–9/1 2023 er det juledekorasjoner og forskjellige arrangementer i Funchal.

  31/12 Nyttårsfyrverkeri.

  Eco-skatt

  Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er på 1 euro pr. natt og pr. person (maksimalt 5 euro pr. person) over 18 år. Skatten betales til hotellet, senest ved avreise.

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker finnes.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid –1 time

  Elektrisitet

  220 volt.

  Språk

  Portugisisk

  Øvrig informasjon

  Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
  Det er store nivåforskjeller i Funchal.
  Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

  Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
  Byggearbeid rundt omkring på Madeira, først og fremst i Funchal, kan til tider være forstyrrende, og omfanget kan variere.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 7 timer fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr reiser til Canico hele året med rutefly.

  Flyet lander på Funchal flyplass.
  For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

  Reisetiden fra flyplassen til Canico er ca. 15 minutter (ca. 10 km).
  Vær
  • januar
  19°13°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • februar
  19°13°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  19°14°
  6
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • april
  20°14°
  7
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • mai
  20°15°
  6
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • juni
  22°18°
  6
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • juli
  24°19°
  7
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  29
  Regnfrie dager
  • august
  25°20°
  8
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • september
  25°19°
  7
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • oktober
  24°18°
  6
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • november
  22°16°
  5
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • desember
  20°14°
  5
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager

  Finn reise til Canico
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.