Se hotell (3)

Reiser til Canico

Canico er en sjarmerende landsby en knapp mil fra Funchal. Her kan du slappe av i rolige omgivelser, og samtidig være i nærheten av opplevelser og aktiviteter.

Canico er to reisemål i ett. Det opprinnelige Canico ligger et par kilometer innover land – en søvning liten landsby med et vakkert torg, en labyrint av trange smug og en liten kirke som kronen på verket. Bortenfor ligger det et lappeteppe av små åkre som skiller landsbyen fra fjellene lenger inn på øya. Den nyere delen av Canico blir kalt Canico de Baixo, og ligger nede ved havet. Det er her nede de fleste hotellene ligger, på strandpromenaden som går langs klippene.

Rimelige hotell i Canico

Et av Vings hotell ligger i Garajau, en by ovenfor havet mellom Funchal og Canico, bare et kvarter fra flyplassen. Det ligger flere små restauranter og barer langs landsbyens hovedgate, men dersom du er på jakt etter et større utvalg er det enkelt å reise med lokalbussen til Funchal. Det ligger flere hotell nærmere havet i Canico de Baixo, der det også er rikelig med restauranter og barer.

Avkobling i Canico

En ferie i Canico eller Garajau handler i stor grad om å oppleve Madeira og havet som omgir øya. Hvorfor ikke prøve en fottur langs Madeiras berømte levadaer? Eller en dagstur til naboøya Porto Santo, som i motsetning til Madeira kan skilte med brede sandstrender? Dykking er også populært i Canico. Det er enkelt å reise inn til øyas hovedstad Funchal for å oppleve markedet, folkelivet eller kanskje et besøk på Old Blandy's Wine Lodge. Hva du enn velger å gjøre er det en god idé å leie en bil samtidig som du bestiller reisen, så du kan utforske øya i ditt eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie bilen, og når du leier gjennom Ving kan du velge fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Rimelig mat og drikke
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Canico

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
19°13°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
19°14°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°14°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
22°18°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
24°19°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
25°20°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
25°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
22°16°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
20°14°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Fra hotellene i Canico do Baixo kan du gå rett ned i havet fra badestiger. Hotellene er bygget ved klippekanten og har solsenger plassert på flere terrasser i den stenete åssiden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Canico med charterfly i vintersesongen, og med rutefly året rundt. Når du reiser med rutefly velger du selv avreisedato og hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på flyplassen i Funchal.

Vær oppmerksom på at Vings servicetilbud på reisemålene på Madeira, samt utflukts- og golftilbudet, kun gjelder charterreisende (og ikke gjester som reiser med rutefly). Ving har charterreiser til Madeira i perioden januar–april 2019 og oktober 2019–mars 2020, og servicetilbudet m.m. er kun tilgjengelig i denne perioden.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Canico. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Funchal til hotellene er ca. 15 minutter (ca. 10 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I gamle Canico finnes det en håndfull ulike restauranter og noen barer. I Canico Baixo har også hotellene et eget utvalg av restauranter.
Utelivet i Canico er rolig. I tillegg til barene i sentrum kan du velge blant det hotellene tilbyr.
Shopping
Utvalget i Canico er begrenset, men desto større i Funchal. I Funchal finner du flere kjøpesentre med et godt utvalg. Madeira Shopping i São Martinho og Forum Madeira i Lido-området er to av disse. I Funchal kryr det av skobutikker, inkludert en berømt "skogate", Rua dos Tanoeiros, der utallige butikker ligger side ved side. Prisene i Madeira er omtrent som i Norge, men sko, dagligvarer og merkeklær kan være gode kjøp. Pass på å få med deg noen flasker Madeiravin fra et av de mange vinhusene.
Aktiviteter og severdigheter
En ferie i Canico eller Garajau handler i stor grad om å oppleve Madeira og havet som omkranser øya. Hvorfor ikke prøve en fottur langs Madeiras berømte levadaer? Eller en dagsutflukt til naboøya Porto Santo, som i motsetning til Madeira kan skilte med brede sandstrender? Dykking er også populært i Canico.

Dersom du vil oppleve mer er det lett å reise inn til øyas hovedstad Funchal for å oppleve markedet, folkelivet eller kanskje et besøk hos Old Blandy's Wine Lodge. Ellers kan du prøve deg på noen av aktivitetene som finnes på feriestedet. Du kan velge mellom tennis, ridning, golf, fotturer (ca. 200 mil), dykking, sportsfiske, delfinsafari og windsurfing. Uansett hva du velger å finne på, er det lurt å leie en bil slik at du kan ta deg frem i eget tempo. Du velger selv hvor lenge du vil leie bilen, og når du leier gjennom Ving kan du velge alt fra tre dager og oppover.

Hvalsafari

Hvaler og delfiner av ulike slag er vanlige gjester rundt kysten, ettersom havbunnen "slutter" brått ned mot dypet og det finnes rikelig med gode bytter. Ofte drar man ut i gummibåt, og den som vil kan hoppe i vannet med dykkermaske for å komme enda nærmere.

Dykking

Det finnes flere utmerkede steder for dykking og snorkling på Madeira. Noen fisker kan du kun få øye på ved å snorkle i havbassengene. Dersom du ikke har dykkersertifikat, men gjerne vil ha det, finnes det en dykkerklubb ved hotellet Pestana Palms som organiserer dykkerkurs.

Ridning

I Santo de Serra på Quinta de Riacho har du mulighet til å ta en tur på hesteryggen. Her gis det opplæring, og det finnes muligheter for å ta en kort ridetur ut i naturen og langs levadaene.

Fotball

Madeira har flere gode fotballag, blant annet Maritimo, Clube Nacional og Uniao, som alle spiller førstedivisjon. Kampene holdes på stadion i Funchal eller oppe i Choupana der Nacionals hjemmebane ligger. De spiller som regel annenhver søndag. Billetter kan kjøpes der, eller hos de ulike klubbene i Funchals sentrum. En del hotell selger også billetter i resepsjonen.

Sykling

Øyas terreng inviterer ikke akkurat til milevis av landeveiskjøring. Men Madeira er som skapt for terrengsykling, og det finnes både firma som arrangerer turer, samt sykkelutleie for de som ikke har med egen sykkel.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du bestemme tempo selv og oppdage Madeira på egen hånd? Da anbefaler vi å leie bil. Vi kan gjennom Avis tilby en god pris som inkluderer både moms (IVA), ubegrenset kjøring, veiskatt og ekstra skadeforsikring (SCDW) (denne kan avbestilles dersom du har dette inkludert i din egen reiseforsikring). Det eneste du da betaler dersom noe skulle skje med bilen er egenandelen, som varierer i pris avhengig av biltype.

Bestill bilen i god tid, senest dagen før, på vårt servicesenter eller på hotellet. Du betaler direkte til Avis, som skriver ut kontrakten. Dersom flere enn en person skal kjøre bilen, tilkommer en ekstra kostnad. Leie for en dag tilsvarer 24 timer. Når leieforholdet utløper avslutter du kontrakten med Avis-representanten på samme sted som du mottok bilen. Avtal med Avis hvordan det skal ordnes i forkant.

Bor du på hotell i nærheten av Avis-kontoret henter du bilen der, ellers leveres den til hotellet. Husk førerkort og pass. Bilen leveres med full tank, og du betaler et depositum på 120 euro ved kontant betaling. Vi anbefaler at du leverer bilen tilbake med full tank, for da får du hele depositumet refundert. Dersom tanken ikke er full måler Avis hvor mye bensin som er brukt, og trekker tilsvarende fra depositumet.

Du må være over 18 år og ha hatt førerkort i minst ett år for å leie bil. Avis tar en ekstra avgift pr. dag for førere under 24 år. Du må bruke sikkerhetsbelte akkurat som hjemme, og det er forbudt å snakke i mobil mens du kjører. Fartsgrensen er 40 km/t i sentrum, 60 km/t i boligområder, 60 km/t på landeveier og 100 km/t på motorveier. På motorvei og i tunneler skal nærlyset være på.

Vi hjelper deg gjerne hvis du vil ha mer informasjon og tips til fine bilturer. Kart over øya finnes hos turistinformasjonen og i butikker.

Avis kontor:

Funchal: Largo Antonio Nobre 164, 9000 Funchal
Telefon: 291 763 495 och 291 764 546

Lido: Estrada Monumental 284, 9000-100 Funchal
Telefon: +351 291 776 360
Telefon kontoret på flyplassen: 291 524 392

Noen praktiske uttrykk:

Bensin = Gasolina
Enveiskjørt = Direcao unica
Parkering forbudt = Probicao de estacionar
Innkjøring forbudt = Não passar
Trafikkomlegging = Desvio

Ta deg rundt med buss - en opplevelse i seg selv

Det er en opplevelse å dra med lokalbussene og se hvordan lokalbefolkningen lever på øya. Bussene som kjører på vestsiden av Madeira er røde og beige. De stopper ved den store bussholdeplassen utenfor hotellet Monumental Lido ved Lido-krysset, ved ett av stoppene utenfor Alto Lido, samt ved Forum Madeira.
Bussene som går til østsiden kjører ved marinaen, og er grønne og beige. Bussene som går til nordkysten kjører fra havnpromenaden i nærheten av den gamle bydelen bak taubanen. Husk at lokalbussene eies av ulike bussfirmaer.

Taxi

Å ta seg rundt med taxi på Madeira er billig. Du kjenner lett igjen taxiene, da de er gule med blå striper. Mange taxisjåfører tar gjerne en kjøretur rundt øya og du kommer derfor til å få mange forslag. En del sjåfører vil også hevde de snakker skandinavisk, men vær kritisk til dette og kontroller at sjåføren faktisk forstår deg hvis du er avhengig av å snakke skandinavisk. Pass også på at dere er enige om pris før turen starter for å unngå ekstra kostnader. Dersom prisen ikke blir avtalt på forhånd er det obligatorisk for taxisjåføren å kjøre med taksameteret på, hvilket gjelder for hele Madeira – pass på i tilfelle sjåføren glemmer det.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Portugal. For mer informasjon ta kontakt med Portugals ambassade på tlf. 23 33 28 50. https://www.oslo.embaixadaportugal.mne.pt/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Portugal.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Høytider

19/1 2020 avholdes Funchal Maraton.

Karnevalet på Madeira feires 19/2–1/3 2020 med aktiviteter i sentrum av Funchal. Det store karnevalsopptoget, der øyas sambagrupper opptrer, går av stabelen 22/2.

Blomsterfestivalen arrangeres 230/4–24/5, 2020.
2/5 bygger barna "Håpets mur" av blomster.
3/5 går det store blomstertorget gjennom Funchals gater.
14/5–17/5 arrangerers konserten "The Sound of Flowers".

30/5 er det Madeira Auto Parade Historical Classic Car Parade
....

Hver lørdagskveld i juni 2020 feires Atlantic Festival, med festligheter og aktiviteter. 6, 13, 20. og 27. juni.

Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos feires i perioden 30/8–13/9 2020.

1/12 2020 tennes lysene i Funchal sentrum.
1/12–6/1 2021 er det juledekorasjoner og arrangementer i Funchal
23/12 er den store julemarkedskvelden
31/12 Nyttårsfyrverkeri

Eco-skatt

Kommunen Santa Cruz har innført en Eco-skatt på overnattinger på samtlige hotell og leilighetshotell. Skatten er på 1 euro pr. natt og pr. person (maksimalt 5 euro pr. person) over 18 år. Skatten betales til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Det er store nivåforskjeller i Funchal.

Husk at det kan være kaldt om kvelden i Santo Da Serra, da det ligger relativt høyt. Ta med deg en varm genser eller jakke. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet, utflukter, priser etc.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Madeira

Madeira er et generelt barnevennlig reisemål og passer bra for en familieferie. Det er aldri noe problem å ha med seg barna, for portugiserne er svært glade i barn.

Maten

Internasjonal mat finnes på de fleste restauranter. Det er derimot ikke spesielt vanlig med egne barnemenyer, og det er heller ikke sikkert at alle restaurantene har barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er tilgjengelig i de fleste matbutikker, samt på apotek. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat mindre. Grøtpulver og barnemat med frukt inneholder ofte mye sukker. Bleier kan du kjøpe overalt med samme prisvariasjon som barnemat. Dodot er portugisernes ekvivalent til Pampers.

Aktiviteter for barna

Ved Santa Catarina-parken finnes det en lekeplass der barna kan få svidd av litt energi. I Santa Cruz ligger vannparken Aqua Parque som er åpent i sommermånedene. Her finnes det rutsjebaner for alle aldre.
Finn reisen din til Canico