Madeira og Portugal - innreisekrav og lokale regler

Oppdatert 2.12.2021

Innreisekrav

På Madeira / I Portugal

TIL DEG SOM ER FULLVAKSINERT

1. Innreiseskjema
Alle i reiseselskapet må fylle ut et innreiseskjema. Alle barn fra og med 12 år skal fylle ut sitt eget skjema. Barn 0-11 år kan registreres på en av foreldrenes skjema. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og innreiseskjema for Madeira

Innreiseskjema for øvrige Portugal

2. Koronasertifikat
Madeira
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 14 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema.

Øvrige Portugal
I resten av Portugal kreves det at alle fra fylte 12 år må kunne fremvise en negativ koronatest (hurtigtest som er maks. 48 timer gammel ved avreise eller en PCR-test som er maks. 72 timer ved avreise). Dette gjelder alle, også de som er fullvaksinert.

Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Er du ikke fullvaksinert, må du fremvise koronatest eller immunitetsbevis

1. Innreiseskjema
Alle i reiseselskapet må fylle ut et innreiseskjema. Alle barn fra og med 12 år skal fylle ut sitt eget skjema. Barn 0-11 år kan registreres på en av foreldrenes skjema. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og innreiseskjema for Madeira

Innreiseskjema for øvrige Portugal

2. Koronasertifikat
Du som ikke er fullvaksinert trenger test eller immunitetsbevis:

Alle over 12 år som ikke er fullvaksinerte må fremvise ett av følgende når de reiser fra Norge:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved avreise.

b) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

c) Et såkalt immunitetsbevis (bevis på gjennomgått covid-19) som er maks. 180 dager gammelt. Beviset må tidligst være utstedt 14 dager etter covid-19-infeksjonen og det må bevises med Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og det må være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet. Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

Bruk av munnbind

Flyplassen og flyet:
Alle reisende fra fylte 6 år må bruke munnbind på flyplassen og om bord på flyet. Les mer om rutinene om bord på våre fly.

Busstransport mellom flyplass og hotell samt utfluktsbusser:
Alla passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind om bord på bussen.

Reisemålet:
Bruk av munnbind er obligatorisk for alle (fra fylte 6 år) innendørs og på offentlige transportmidler. Du trenger altså ikke å bruke munnbind på stranden, på bassengområdet eller ved besøk i levadaer og andre naturområder. Det anbefales allikevel å bruke munnbind utendørs der det ikke er mulig å holde avstand på 2 meter til andre.

Hotellet:
På hotellområdet, inkludert resepsjon, restaurant, heis eller andre innendørs fellesområder skal alle gjester fra fylte 6 år bruke munnbind. Munnbindet kan tas av på bassengområdet og andre utendørsområder så lenge man kan holde avstand til andre på 2 meter.

På hotellet

Inn- og utsjekk foregår med trygg avstand til andre. Hotellene praktiserer litt ulike løsninger ved inn- og utsjekk, med fokus på at det skal skje raskt og enkelt for å unngå kø og trengsel.

Hotellpersonalet har fått spesialopplæring i renhold og desinfiseringsrutiner.

I hotellrestauranten kan du ta av munnbindet når du spiser og drikker. Der det er mulig vil det være bordservering i stedet for buffé. På noen restauranter serverer personalet både buffémat og drikke ved bordet. Bordene er satt opp med god avstand imellom, og desinfiseres mellom hver bordsetning.

Aktiviteter, gruppetrening og utflukter foregår utendørs eller innendørs under trygge forhold, men med krav om munnbind når det ikke kan holdes avstand til andre på 2 meter. Endringer i aktivitetsprogrammet kan forekomme på kort varsel, i henhold til lokale retningslinjer. Noen hotell krever at man forhåndsbestiller tid i treningsrommet.

Lokale regler og forskrifter kan medføre stadige endringer i fasilitetstilbudet på hotellet. Dette kan berøre f.eks. åpningstider, aktiviteter og service.

Offentlige steder

F.o.m. 27.11.2021 skal man ved besøk innendørs på offentlige steder eller på arrangementer på Madeira kunne fremvise ett av følgende:

a) vaksinasjonsbevis/koronasertifikat

b) dokumentasjon (maks. 180 dager gammel) på at du har gjennomgått covid-19 og er frisk

c) dokumentasjon på negativ antigentest - maks. en uke gammelt (en antigentest er gyldig som bevis i 7 dager)

Dette gjelder ikke på hotell, men på restauranter utenfor hotellet ditt må du kunne vise dette.

Ulike medier og informasjonskanaler skriver at restauranter og barer krever både koronasertifikat og negativ antigentest, men dersom du er fullvaksinert er det kun en anbefaling å ha begge deler – det er ikke obligatorisk med test.

Strender:
Strendene er åpen for allmennheten, og det er ingen restriksjoner ved utleie av solsenger eller servering på strendene. Man skal holde en avstand på 2 meter til andre.

Portforbud:
Det er ingen portforbud.

Restauranter, barer og nattklubber:
Innendørs kan maks. 6 personer sitte ved samme bord og utendørs er maksantallet 10 personer. Restauranter, barer og natklubber holder åpent som normalt.

Butikker, apotek og severdigheter:
Holder åpent som normalt. Det er ingen begrensninger på antall personer i lokalet samtidig, men alle over 6 år må bruke munnbind.

Offentlig transport:
Offentlig transport som buss og taxi fungerer som normalt. Det er påbudt å bruke munnbind for alle over 6 år.

Øvrig informasjon

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.