Madeira - innreisekrav og lokale regler

Oppdatert 23.05.2022

Madeira har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

NB! Lokale regler på Madeira krever at du viser gyldig koronasertifikat for å besøke offentlige steder innendørs, som f.eks. restauranter.

På reisemålet

Munnbind

Flyplassen og flyet
Fra og med 16. mai er det ikke lenger påbud om å bruke munnbind på flyplassen eller om bord i flyet når du reiser innenfor EU. Allikevel kan det være enkelte flyselskap og flyplasser som fortsatt krever at du bruker munnbind, derfor anbefaler vi at du alltid har munnbind med i håndbagasjen. Sunclass Airlines, SAS, Norwegian og Widerøe har alle opphevet munnbindpåbudet.

Busstransport mellom flyplass og hotell samt utfluktsbusser
Alle passasjerer fra fylte 6 år må bruke munnbind om bord på bussen på Madeira.

Reisemålet
Alle fra fylte 6 år må bruke munnbind på offentlige steder innendørs og på offentlige transportmidler. Du trenger ikke å ha på munnbind på stranden, på bassengområdet eller ved besøk av levadaer og andre naturområder. Det anbefales allikevel å bruke munnbind utendørs når det ikke er mulig å holde 2 meters avstand.

Hotellet
Innendørs på hotellområdet, inkludert resepsjon, restaurant, heis og andre fellesområder skal alle gjester fra fylte 6 år bruke munnbind. Du trenger ikke å ha på munnbind ved bassenget eller utendørs så lenge du kan holde 2 meters avstand til andre.

På hotellet

  • Innsjekk og utsjekk foregår med en gjest om gangen og med trygg avstand til andre. Noen hotell tilbyr også sine gjester å sjekke inn online.
  • Hotellpersonalet har fått spesialopplæring i renhold og desinfiseringsrutiner.
  • I hotellrestaurantene kan du ta av deg munnbindet når du spiser og drikker. Noen bufféer er utstyrt med pleksiglass eller har individuell porsjonsservering, mens andre serverer både drikke og buffémat ved bordet, som à la carte. Bordene er satt opp med god avstand imellom, og desinfiseres mellom hver bordsetning.
  • Aktiviteter, gruppetrening og utflukter gjennomføres som normalt, men med krav om bruk av munnbind når det ikke holdes avstand til andre på 2 meter. Endringer i aktivitetsprogrammet kan forekomme på kort varsel, i henhold til de lokale retningslinjene. Noen hotell krever at man forhåndsbestiller tid i treningsrommet.

Lokale regler og forskrifter kan medføre stadige endringer i fasilitetstilbudet på hotellet. Dette kan berøre f.eks. åpningstider, aktiviteter og service.

Offentlige steder

F.o.m. 27. november 2021 må man ved besøk innendørs på offentlige steder og på arrangementer kunne vise ett av følgende:

a) dokumentasjon på vaksine

eller

b) dokumentasjon på gjennomgått koronasykdom (et såkalt immunitetsbevis) som er maks. 180 dager gammelt

eller

c) dokumentasjon på en negativ antigentest (hurtigtest) som ikke må være eldre enn en uke (en antigentest er gyldig som bevis i 7 dagar)

Dette gjelder ikke på hotellet, men på restauranter utenfor ditt hotell er det krav om å vise dette.

Flere informasjonskanaler skriver at restauranter og barer krever både vaksinebevis og dokumentasjon på negativ antigentest, men hvis du er vaksinert er det kun anbefalt – ikke obligatorisk – å ha begge deler.

Strender:
Strendene er åpen for allmennheten, og det er ingen restriksjoner rundt utleie av solsenger eller servering på strendene. Men husk å holde minst 2 meters avstand til andre.

Restauranter, barer og nattklubber:
Restauranter, barer og nattklubber holder åpent som normalt. Man kan sitte maks. 6 personer ved samme bord innendørs og maks. 10 utendørs.

Butikker, apotek og severdigheter:
Holder åpent som normalt. Det er ingen restriksjoner på antall personer i samme lokale, men husk munnbindkravet.

Portforbud:
Det er for tiden ingen portforbud på Madeira eller øvrige Portugal.

Offentlig transport:
Offentlig transport som buss og taxi fungerer normalt. Husk munnbindkravet.

Øvrig informasjon

Merk at lokale myndigheter kan komme med endringer i regler og forskrifter på kort varsel.

Se også:
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise nå

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.