Bagasjeregler > Håndbagasje

Håndbagasje

Sunclass Airlines

Bagasje illustrasjon på håndbagasje

Tillatt vekt og størrelse

Håndbagasje er alltid inkludert i reisens pris. Du kan ta med maks. 1 stk. håndbagasje i tillegg til håndveske/pc-veske. (På enkelte avganger er det mulig å kjøpe til 5 kg håndbagasje. Alternativet vises i bagasjemenyen ved bestilling på de avgangene det gjelder.)

Den største må ikke være større enn 55 x 40 x 20 cm inkl. hjul, og håndbagasjen sammenlagt kan veie maks. 5 kg.

Taxfree

Taxfree-varer, som er kjøpt på flyplassen regnes med i de maks. 6 kg håndbagasje.

Hvis du har bruk for å ta med taxfree på ut- eller hjemreisen, som overstiger de 6 kg, kan du bestille varer i Airshoppen hos Sunclass Airlines. De blir levert direkte til ditt flysete og er billigere enn på norske flyplasser.

Ikke-tillatte gjenstander

Av sikkerhetsmessige årsaker er det regler for hvor mye væske du kan oppbevare i håndbagasjen, og det er enkelte gjenstander som ikke er tillatt.

Med væske menes bl.a. geler, kremer, tannkrem, hårgelé, drikkevarer, parfyme, barberskum, spray, blandinger av flytende og faste stoffer samt innholdet i trykkbeholdere. Det er derfor en god idé å pakke så mye væske som mulig i den innsjekkede bagasjen.

avinor.no finner du mer informasjon om hvilke gjenstander du kan og ikke kan ta med deg i håndbagasjen.

Lurt å ta med seg

Dette bør du ta med deg i håndbagasjen og ikke pakke ned i kofferten når du sjekker inn:

 • Pass, penger og verdipapirer
 • Nøkler
 • Briller og kontaktlinser
 • Smykker
 • Klokke
 • Andre verdisaker
 • Reisedokumenter
 • Uerstattelige dokumenter
 • Elektronikk (f.eks. PC, mobil, lesebrett, kamera, e-sigaretter)
 • Ladere
 • Separate litiumbatterier
 • Medisin
 • Ferske matvarer (OBS! Enkelte land har regler for innføring av matvarer. Kontroller hva som gjelder på ditt reisemål.)

Medisin

Har du med deg medisiner som er nødvendig på reisen, skal du alltid pakke dem i håndbagasjen. Ha alltid med deg den originale innpakningen samt dokumentasjon på retten til å ha med deg medisinen, f.eks. pillepass, medisinattest, resept el.l. Se mer på avinor.no.

Diabetes
Har du bruk for ha med deg utstyr som insulinpumpe, insulinpenn og blodsukkermåler om bord på flyet, må du ha med deg en legeattest på engelsk.

Krykker, stokk og rullator

Du kan alltid ta med deg krykker som håndbagasje (gjerne sammenleggbar).

Hvis du ønsker å ta med din egen rullator (sammenleggbar) til gaten, må du varsle om dette på forhånd på samme måte som annen assistanse.

Har du med deg rullator, men ikke har bruk for den på flyplassen, kan du levere den ved innsjekkingen. Du trenger ikke kontakte flyselskapet eller Ving på forhånd.

Kundeservice

Fant du ikke det du lette etter?

Har du spørsmål om reisen kan du få svar på vår kundeserviceside, hvor du også finner våre kontaktopplysninger.

chatbtn
Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.