Se hotell (5)

Reiser til Marmari og Tigaki

På nordkysten av Kos ligger Marmari og Tigaki – to små badebyer som forbindes av øyas kanskje aller fineste sandstrand.

Med kun 10–15 kilometer inn Kos by er feriestedene Marmari og Tigaki et perfekt utgangspunkt om du vil se mer av omgivelsene i ferien. Tigaki er en liten by med et bra utvalg av restauranter og barer, mens Marmari er mindre og har færre steder å velge mellom. Begge reisemålene er rolige og er perfekt for en avslappende ferie med herlige dager på stranden.
Den fine sandstranden er langgrunn og bred og strekker seg kilometervis bortover kysten – her blir det aldri trangt mellom solsengene. Når du blir sulten er det flere restauranter å velge mellom. Velger du en taverna på stranden kan du kose deg med en iskald Mythos og nyte den fine havutsikten. Her kan du fråtse i greske delikatesser som smakfulle kjøttgryter, gresk salat, moussaka, souvlaki og ikke minst fisk og skalldyr.

Hotell for voksne

I Marmari ligger Top Selection-hotellet OKU Kos. Her trives du som reiser uten barn og ønsker et hotell med lekker design og avslappet atmosfære. På OKU Kos står velvære i sentrum, men sunn god mat og gode treningsmuligheter. Vil du gjøre oppholdet ektra luksuriøst og behagelig, anbefaler vi at du bestiller en suite med privat basseng.

Flamingosjøen Aliki

Mellom Marmari og Tagaki ligger den salte innsjøen Aliki. Innsjøen består av både ferskvann og saltvann, takket være to elver og en kanal. Området er kjent for sin variert flora og fauna, og er beskyttet av en rekke konvensjoner. Innsjøen har et rikt dyreliv og er et populært utfluktsmål for naturinteresserte. Her kan du se alt fra flamingoer og pelikaner til dyr som lever i vann, for eksempel havskilpadder.

Utforsk omgivelsene

Kos er en liten øy, bare 54 km lang og 11 km bred. Det er enkelt å komme seg rundt med sykkel eller moped, men hvis du vil se alle strendene på øya er det best å leie en bil og reise rundt på egen hånd. Det ligger mange fine strender rundt hele øya, og mange av dem er langgrunne med sandbunn.
Har du god tid kan du kjøre buss rundt mesteparten av øya, og det er mye å se. Kos er et perfekt utgangspunkt hvis du vil besøke øyene i nærheten. Det er gode forbindelser til øyer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • Kilometerlange sandstrender
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Marmari og Tigaki

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Langs kysten i Marmari og Tigaki ligger det en langgrunn, fin strand med lys og finkornet sand. Det er tilbud om vannsport mot avgift, og utleie av solsenger og parasoller. Takket være den milde vestavinden er heten utholdelig selv i de varmeste sommermånedene, men vinden kan også sørge for høye bølger. Noen kilometer vest for Tigaki finner du Marmari, et roligere alternativ for solbadere. Her er den en lang og fin sandstrand med utleie av solsenger og parasoller. Det ligger tavernaer og kafeer ved stranden, og det er tilbud om vannsportsaktiviteter.
Nesten 75 prosent av kysten på Kos er strender, som for det meste består av småstein og sand. For å finne strender av litt bedre standard anbefaler vi å ta en tur utenfor Kos by. Her ligger det noen fine strender som er verdt et besøk. Ved mer avsidesliggende og urørte strender kan det være kråkeboller, så husk å ta med deg badesko.

Kardamena Beach

Kardamenas egen sandstrand strekker seg ut på begge sider av byen. Her kan du velge mellom flere typer vannsport om soling og bading skulle bli litt for ensformig i lengden. Det er fin utsikt herfra til naboøya Nisyros. Det er mange kafeer, barer og tavernaer å velge mellom, og det er utleie av solsenger og parasoller.

Tigaki Beach

Tigaki Beach ligger på nordsiden av øya, ca. 15 kilometer fra Kos by. Herfra er det fin utsikt mot Kalymnos og Pserimos. Tigaki Beach er en lang og herlig sandstrand hvor dagene tilbringes i et rolig og tilbakelent tempo. Ved den livlige strandpromenaden avløser barene og de mange trivelige tavernaene hverandre. Tigaki Beach er et perfekt sted enten du bare vil ta en kort stopp for en dukkert, eller liker å slappe av på stranden. Stranden er bred og barnevennlig, og det er fint å sykle langs vannet og prøve vannsportsaktiviteter som for eksempel windsurfing.

Paradise Beach

Paradise Beach ligger på sørsiden av øya, ca. 35 kilometer fra Kos by. Gå ikke glipp av denne flotte sandstranden med sitt krystallklare vann og en sandbanke 100 meter ute i vannet. Det beste av alt er at vannet bare når deg til livet hele veien ut dit. Siden stranden er så langgrunn passer den ypperlig for barnelek og vannaktiviteter for voksne. Stranden er mer enn 500 meter lang og er beskyttet av klipper. På stranden ligger det en Water Club som tilbyr vannscooter, windsurfing, vannski, wakeboards, romperister, Fly-Fish, vannsykler, strandvolleyball m.m. Paradise Beach har et fantastisk klart vann med mye småfisk og er perfekt for snorkling. Om du ikke er innstilt på fartsfylte aktiviteter kan du ligge på stranden og nyte bølgebruset og solstrålene.

Kefalos

Kefalos ligger på vestsiden av øya, og i følge øyboerne er dette en av de vakreste strendene på Kos. Det påstås at vannet i Kefalos er en anelse kjøligere enn på de andre strendene. Det er fint å slappe av på den myke sanden her. Det er mange restauranter å velge mellom, og det er utleie av solsenger og parasoller. Det er også tilbud om vannsport.

Empros Thermae

På østsiden av Kos, rett ved Agios Fokas, finner du Thermae. Stranden her består av mørk, vulkansk sand, og de velgjørende kildene bobler opp i havet. Det sies at kildene har helsebringende effekt.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Marmari og Tigaki i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Marmari og Tigaki med rutefly.

Flyet lander på Kos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Marmari eller Tigaki. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Kos til hotellet ditt er ca. 15–20 minutter (ca. 12 km) til Marmari og ca. 20–25 minutter (ca. 16 km) til Tigaki, avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Mastihari, og reisetiden blir da ca. 10 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Marmari har rundt ti restauranter og tavernaer som tilbyr tradisjonelle greske retter. Tigaki har et større utvalg av både restauranter og barer.

Mat og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menyer, men de stemmer ikke alltid. Spør heller kelneren hvilke retter de har. Ofte kan du bli med ut på kjøkkenet og se hva de har i grytene.

Noen greske matretter

Grillet kjøtt er vanlig, men prøv også de mange spennende rettene fra katsarola, altså mat som tilberedes i kasserolle. Noen eksempler på dette er kokkinisto (oksekjøtt i tomatsaus), stifado (lammekjøtt og løk i tomatsaus, alternativt blekksprut eller kaninkjøtt) og dolmades (fylte vinblader som serveres med sitronsaus og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fylte tomater og paprikaer) og pastitsio (Hellas' svar på lasagne). Fisk er mye dyrere enn kjøtt. Når du bestiller fisk kan du selv peke ut hvilken fisk du vil ha. Så grilles den og serveres hel med hodet på.

Kaffe

Det er ikke mulig å få kaffe etter maten alle steder, og greske tavernaer serverer som regel bare is og crème caramel til dessert. Grekerne avrunder alltid et måltid med frukt før de går videre til et zacharoplasteio – et konditori – for søtsaker. Gresk kaffe kokes, av og til med sukker, og serveres i en liten kopp. Når gruten har sunket til bunns er kaffen klar til å drikkes. Mange steder serverer de også vanlig traktekaffe. Frappé, iskaffe, er godt i varmen. Gresk kaffe og frappé kan bestilles i tre varianter: Sketo (uten sukker), metrio (med litt sukker) og gliko (med mye sukker).
I Marmari er det rundt ti barer og en nattklubb. I Tigaki er utvalget større, og stedet er fullt av liv fra mai til og med oktober.
Shopping
Noen få turistbutikker og supermarkeder. Du finner et større utvalg i Kos by, ca. 10–15 kilometer fra Marmari og Tigaki. Der er det en mengde butikker som selger keramikk, lær, gull- og sølvsmykker, klær og sko. Fine ting å kjøpe med seg hjem er for eksempel olivensåpe, honning, ouzo og retsina.
Aktiviteter og severdigheter
Det er tilbud om vannsport og sykkelutleie i Marmari og Tigaki. Det ligger et badeland (åpen juni–september) og en gokartbane i nærheten. De beste surfeforholdene finner du ved Wave Beach (vi anbefaler leiebil hit).

Kos by

Kos har en rik historie som er med på å gjøre Kos by til et sted som er vel verdt å besøke. Inne i byen er det flere historiske fortidsminner som vakre amfiteatre, gamle ruiner og markedsplasser fra antikken.
Rett utenfor Kos by finner du Asklepion, et helbredende tempel hvor Hippokrates for ca. 2000 år siden startet utviklingen av den moderne legevitenskapen.

Opplev Kos

Øya er ikke stor, kun 54 kilometer lang og 11 kilometer bred. Landskapet er variert med alt fra grønne og frodige områder til karrig steppelandskap og billedskjønne strender. Kos har det meste, og det beste er at alt ligger innen rimelig avstand. Du kan reise rundt Kos på én dag, og uansett hvor du bor er det ikke langt til noe.

Zia

Området med Zia, Lagoudi og Evangelistria heter Asfendiou. Her kan du nyte mange av de fine greske motivene du ser på postkortene. Før i tiden bodde det ca. 6 000 mennesker her som jobbet med landbruk, men de fleste har i dag flyttet til Kos by eller andre steder på øya for å jobbe. I dag er det ca. 600 innbyggere i Zia, hvilket stort sett er de eldre som har blitt værende i byen. Ta en kopp kaffe eller en hyggelig frokost på en av de mange koselige tavernaene mens du nyter den vakre utsikten.

Pyli

Rundt torget i Pyli ligger det mange hyggelige tavernaer. Her kan du slå deg ned og nyte noe godt å drikke mens du kikker på det lokale livet i gatene. På de små veiene mellom Pyli og gamle Pyli (Paleo Pyli) er det mulighet for å se ville skilpadder ved dammen på høyre side. Sjansen for å se skilpaddene er størst på våren, ettersom de søker seg til skyggen under steiner og planter på sommeren. Kommer du hit med en tom vannflaske kan du fylle den med kaldt ferskvann rett fra fjellkildene.

Kefalos

Når du kjører mot Kefalos ser du en liten øy med et kapelli St. Stefanos-bukten. Det er et veldig populært og fotogent motiv. Før du passerer den siste bakken i Kefalos kan du stoppe i den koselige, lille fiskerlandsbyen Kamari. Kefalos er øyas gamle hovedstad. Du kan parkere på torget og besøke Kostas vindmølle, som du finner til høyre i bakken ved hovedgaten. Vindmøllen er eid av samme familie i over 200 år og herfra har du fantastisk utsikt, og ved klart vær kan du se over til vulkanøya Nissyros. Fra Kefalos kan du kjøre lengre sørover. Her er det mange valgmuligheter, men den vakreste naturen finner du hvis du kjører opp på fjellet.

Limnionas

Her er det ikke mye annet enn en liten bukt og en ekte gresk taverna. Til Limnionas reiser man først og fremst for å nyte stillheten. Stedet er perfekt for en middagspause. Et tips er å smake på den ferske fisken.

Kardamena

Veien fra Pyli til Kardamena er ni vakre kilometer lang. Men vær oppmerksom på at dette er et militært område og at det derfor er forbudt å fotografere. Når veien begynner å flate ut kan du se den imponerende borgen som Johanniterridderne bygget på 1400-tallet. Etter ytterligere to kilometer kommer du til Kardamena hvor du møtes av en stor kirke. Du kan parkere bilen på det lille torget ved kirken. Kardamena er kjent for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaene hvor det serveres nydelig, fersk fisk.

Plaka

Plaka er en vakker skog i nærheten av flyplassen. Hit kommer det mange grekere med sine piknikkurver for å nyte en stund i det fri. Det er først og fremst på sommeren det er avslappende å komme hit og nyte skyggen fra pinjetrærne. Her er det flere vakre påfugler som går omkring og viser seg frem med sine flotte fjær.

Øyloffe

Kos er en perfekt øy å ta utgangspunkt i hvis du vil loffe mellom de forskjellige øyene. Det er gode forbindelser med øyer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Kos er en ganske liten øy. Om du ikke skal langt rekker det med sykkel eller moped, men om du vil besøke alle strendene bør du leie bil. Har du god tid går det busser til de fleste steder på øya.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er en bank i Tigaki, ca. 3 kilometer fra Marmari.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår

Finn reise til Marmari og Tigaki
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.