Se hotell (6)

Reiser til Marmari og Tigaki

På nordkysten av Kos ligger Marmari og Tigaki – to små badebyer som forbindes av øyas kanskje aller fineste sandstrand.
Med kun 10–15 kilometer inn Kos by er feriestedene Marmari og Tigaki et perfekt utgangspunkt om du vil se mer av omgivelsene i ferien. Tigaki er en liten by med et bra utvalg av restauranter og barer, mens Marmari er mindre og har færre steder å velge mellom. Begge reisemålene er rolige og er perfekt for en avslappende ferie med herlige dager på stranden.
Den fine sandstranden er langgrunn og bred og strekker seg kilometervis bortover kysten – her blir det aldri trangt mellom solsengene. Når du blir sulten er det flere restauranter å velge mellom. Velger du en taverna på stranden kan du kose deg med en iskald Mythos og nyte den fine havutsikten. Her kan du fråtse i greske delikatesser som smakfulle kjøttgryter, gresk salat, moussaka, souvlaki og ikke minst fisk og skalldyr.

Hotell for voksne

I Marmari ligger Top Selection-hotellet OKU Kos. Her trives du som reiser uten barn og ønsker et hotell med lekker design og avslappet atmosfære. På OKU Kos står velvære i sentrum, men sunn god mat og gode treningsmuligheter. Vil du gjøre oppholdet ektra luksuriøst og behagelig, anbefaler vi at du bestiller en suite med privat basseng.

Utforsk omgivelsene

Kos er en liten øy, bare 54 km lang og 11 km bred. Det er enkelt å komme seg rundt med sykkel eller moped, men hvis du vil se alle strendene på øya er det best å leie en bil og reise rundt på egen hånd. Det ligger mange fine strender rundt hele øya, og mange av dem er langgrunne med sandbunn.
Har du god tid kan du kjøre buss rundt mesteparten av øya, og det er mye å se. Kos er et perfekt utgangspunkt hvis du vil besøke øyene i nærheten. Det er gode forbindelser til øyer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • Kilometerlange sandstrender
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Marmari og Tigaki

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Langs kysten i Marmari og Tigaki ligger det en langgrunn, fin strand med lys og finkornet sand. Det er tilbud om vannsport mot avgift, og utleie av solsenger og parasoller. Takket være den milde vestavinden er heten til å holde ut selv i de varmeste sommermånedene, men vinden kan også føre til høye bølger. Noen kilometer vest for Tigaki finner du Marmari, et roligere alternativ for solbadere. Her er den en lang og fin sandstrand med utleie av solsenger og parasoller. Det ligger tavernaer og kafeer ved stranden, og det er tilbud om vannsportaktiviteter.
Les mer om strender på Kos.
Mat, drikke og uteliv
Marmari har rundt ti restauranter og tavernaer som tilbyr tradisjonelle greske retter. Tigaki har et større utvalg av både restauranter og barer.
I Marmari er det rundt ti barer og en nattklubb. I Tigaki er utvalget større, og stedet er fullt av liv fra mai til og med oktober.
Les mer om uteliv på Kos.
Shopping
Noen få turistbutikker og supermarkeder. Du finner et større utvalg i Kos by, ca. 10–15 kilometer fra Marmari og Tigaki. Der er det en mengde butikker som selger keramikk, lær, gull- og sølvsmykker, klær og sko.
Les mer om shopping på Kos.
Sport og trening
I Marmari og Tigaki er det muligheter for å drive med vannsport. På Kos har du stor glede av å sykle rundt og utforske omgivelsene, og det er sykkelutleie overalt.
Aktiviteter og severdigheter
Det ligger et badeland (åpent juni–september) og en gokartbane i nærheten.

Riding

Salt Lake Riding Center i Tigaki tilbyr forskjellige turer til stranden og i de vakre omgivelsene.

Hamam

Artemis Hamam i Tigaki tilbyr deilige behandlinger for kropp og sjel. Nyt badstuens velgjørende varme, bli skrubbet fra topp til tå og føl deg som ny igjen.
Fra Marmaris og Tigaki er det kort vei til noen av de største severdighetene på Kos. Du kan kjøre rundt øya på én dag, og uansett hvor du bor er det kort vei til det meste. Kos har en rik historie, og Kos by er vel verdt et besøk. Inne i byen er det en rekke historiske fortidsminner, som vakre amfiteatre, gamle ruiner og markedsplasser fra antikken.
Utflukter
Bodrum – Tyrkia
Bodrum – Tyrkia
Hvorfor ikke sette av en dag til oppleve et nytt land og en annen verdensdel? Den vakre kystbyen Bodrum har mye å tilby. Mat og drikke er ikke inkludert. Husk å ta med passet!
Les mer om utflukten
Vulkanøya Nissyros
Vulkanøya Nissyros
Opplev den spesielle vulkanøya Nissyros. Dette er en heldagsutflukt til en av de vakreste øyene i Egeerhavet, fortsatt uberørt av turisme og utbygging. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Tre øyer
Tre øyer
En herlig dag på havet for hele familien med interessante opplevelser og besøk på de tre vakre øyene Kalymnos, Pserimos og Plati. Lunsj er inkludert og drikke kan kjøpes.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Kos er en ganske liten øy. Om du ikke skal langt rekker det med sykkel eller moped, men om du vil besøke alle strendene rundt på øya bør du leie bil. Det går lokalbusser til Marmari og Tigaki, og du kan ta taxi til Kos by. Fra havnen i Mastichari, ca. ni kilometer unna, går det ferge til Kalymnos.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er en bank i Tigaki, ca. 3 kilometer fra Marmari.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Marmari og Tigaki i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Marmari og Tigaki med rutefly.

Flyet lander på Kos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Marmari eller Tigaki. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Kos til hotellet ditt er ca. 15–20 minutter (ca. 12 km) til Marmari og ca. 20–25 minutter (ca. 16 km) til Tigaki, avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Mastihari, og reisetiden blir da ca. 10 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Marmari og Tigaki
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.