Se hotell (2)

Reiser til Kantouni

Kantouni kan skryte av rolig, avslappet og lokal atmosfære som skapt for avkobling på stranden eller i skyggen på en trivelig taverna.
Kantouni ligger på vestsiden av Kalymnos, omtrent midt mellom Pothia og Mirties. Kantouni er en koselig gresk landsby med folkeliv, en liten strand og gode utfartsmuligheter for å se mer av Kalymnos og den greske øyverdenen. Her slentrer feriedagene avgårde i rolig tempo, med strandliv, tavernaer og kanskje en sen kveld på en av klubbene nede ved stranden. Vil du se mer av Kalymnos kan du hoppe på lokalbussen og dra inn til Pothia for shopping, kafeer og restaurantbesøk. Det er heller ikke lang vei til andre strender. Det er enkelt å ta lokalbussen eller taxi til Mirties og Massouri, og er du riktig eventyrlysten kan du ta ferge fra Pothia til andre steder i øyriket.

Én reise – to øyer

Hvorfor ikke bestille en reise som kombinerer to øyer? Med Ving kan du kombinere et opphold i Kantouni med et av våre reisemål på Kos. Slik kan du oppleve dobbelt så mye i ferien.
Nyttige tips
 • Kombiner flere øyer
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Bra uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kantouni

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Med sin lange, fine strand lokker Kantouni til seg både turister og lokalbefolkning. Stranden er barnevennlig og her trives både store og små.

Linaria – sandstrand i nærheten av Kantouni

Linaria ligger like utenfor Kantouni og er populær blant barnefamilier. Det er en liten, rolig og ganske langgrunn sandstrand, og det blir sjelden trangt her.

Akti – lokal strand

Akti er en liten steinstrand som ligger i bukten på veien mot Mandarindalen. Stranden har hovedsakelig greske badegjester. Mange snorkler her, på tross av at fiskeoppdrett i området gjør vannet litt grumsete. Det ligger en liten taverna på stranden.

Massouri – populær og stor strand

I Massouri ligger øyas største strand, 500 meter lang og med grovkornet, mørk sand og smågrus. Den ligger ved sundet mellom Kalymnos og den lille naboøya Telendos. Det pleier å være mange badegjester her siden det ligger mange hoteller i nærheten. Her er det snackbar og utleie av solsenger og parasoller. Det er også tilbud om vannsport og pedalbåter.

Mirties – populær steinstrand

I Mirties ligger det en steinstrand som er god likt av både grekere og utlendinger. Her er det en liten snackbar og utleie av solsenger og parasoller.

Kalamnies/Pirate Beach – sjørøvertema

Restaurantene ved denne stranden er inspirert av sjørøvere, og har en fin stemning og god mat.
Mat, drikke og uteliv
I likhet med de andre reisemålene på Kalymnos har også Kantouri et utvalg av greske familieeide tavernaer hvor mor i huset står på på kjøkkenet og lager mat etter egne, hemmelige oppskrifter. Godbiter fra det greske kjøkken nytes sammen med et glass vin eller en kald øl. Lettere lunsjretter, smørbrød, salater og andre småretter serveres på kafeene. De fleste restaurantene og kafeene ligger langs stranden.
Når kvelden kommer treffes man over et glass vin eller øl. Utelivet i Kantouni er populært blant grekerne selv, og her samles de for å spise sammen og nyte kvelden. Det ligger mange barer, kafeer og klubber langs stranden.
Shopping
Butikkutvalget i Kantouni består stort sett av turistbutikker som selger smykker, badetøy, litt keramikk og lærvarer. Krydder og honning er populært å ta med seg hjem. Det vokser velduftende urter som salvie, oregano og timian i fjellene her, så det er bare å gå ut og plukke. En annen populær souvenir er badesvamper. Kalymnos kalles svampfiskernes øy, for her har de hentet opp svamper i over 2000 år. Gå ikke glipp av et besøk på en av svampfabrikkene – der kan du fine svamper av god kvalitet.
Sport og trening
Den som liker å være aktiv i ferien kan prøve seg på fotturer og dykking.

Fotturer

Å gå fjellturer er en populær aktivitet på Kalymnos. Du kan gå turer på 3–4 timer langs eselstier i ganske røft terreng. Et av eseltråkkene slynger seg fra Pothia til Mandarindalen, og en annen rute går fra Arginontabukten til Mandarindalen.
Aktiviteter og severdigheter
Er du ute etter ting å gjøre i ferien er det best å oppsøke andre steder på øya. Det er mye å oppleve for den som vil.
Oppdag Kalymnos! På øya er det mye å se og utforske på egen hånd.

Grotter

Det er flere grotter på Kalymnos, og to av dem har vakre dryppsteinsformasjoner. Den fineste, og vanskeligste å komme til, ligger oppe i fjellene ved landsbyen Skalia. Den andre ligger på sørvestsiden av øya, og er med sine seks kamre 1000 kvadratmeter stor.

Kalymnos museum

Da den rike svampeksportøren Vouvalis døde testamenterte han sitt hjem til Kalymnos' befolkning. Det ble gjort om til et museum og står urørt som da han bodde her.

Museet med havets skatter

Fra Stavros var seks år har han dykket i de syv verdenshav og stiller ut det han har hentet opp. Her kan du se hans funn av koraller, vrakdeler, skjell, svamper og mye mer.

Det kalymniske huset

I dette lille familieeide huset kan du se klær, møbler, verktøy m.m. som forteller om livet og tradisjonene på øya.
Utflukter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
En heldagstur der du får oppleve noe av alt det spennende som Kalymnos har å tilby – fra kirker, museer og maleriske landsbyer til krystallklart vann og en fantastisk strand. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Lazy Day
Lazy Day
En herlig heldagstur på havet for hele familien. Den fine trebåten Mikro Kosmos tar oss med til naboøyene Pserimos og Plati, samt til landsbyen Vathi på Kalymnos. Vi bader både fra båten og ved en strand. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra mai til midten av september.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Det er enkelt å kjøre rundt på øya med leiebil, men det finnes også andre transportmidler.

Buss

Øya har to bussruter. Den ene går mellom Pothia og Kastelli, og den andre går mellom Pothia og Vathi.

Taxi

Taxi kjører på enten taksameter eller faste priser. For sikkerhets skyld bør du avtale prisen med sjåføren på forhånd. Det er også mulig å leie en taxi for en tur rundt øya.

Båt

Det går daglige båter til andre øyer, noe vi virkelig kan anbefale om du vil se mer av omgivelsene i ferien.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). I Mirties og Massouri finnes det vekslingskontor og minibank. Kursen er den samme som i banken og du må betale en avgift på 1-2 % av det vekslede beløpet. I Pothia finnes det flere banker som har åpent mandag-fredag kl.08.00-14.00. Bankene har også minibank der du kan ta ut maks 200 euro om gangen. Det finnes også en minibank rett utenfor Kantouni. De fleste steder aksepterer vanlige kort som Visa og MasterCard, men kjøpmannen på øya er litt gammeldags og foretrekker kontanter.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng. Trapper og nivåforskjeller. Kranvannet er brakkvann og kan ikke drikkes. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kantouni i sommerhalvåret.

Flyet lander på Kos. Derfra går det ferge til Kalymnos og deretter videre transport til Kantouni.
Transport (buss og båt) er inkludert for deg som skal tilbringe ferien på et av Vings hotell på Kalymnos.

Vingvertene møter deg på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss. Til fergeleiet Mastihari tar det ca. 10 minutter, og fra bussen er det ca. 200 meter å gå til fergen. Du bærer bagasjen din selv. Ventetid kan forekomme (opptil 1 time). Reisen over til Kalymnos tar ca. 30 til 60 minutter avhengig av hvilken båt som benyttes. Transport med buss eller minibuss fra havnen i Pothia til hotellet ditt i Kantouni tar ca. 15 minutter (ca. 5 km), avhengig av trafikken.

På avreisedagen henter bussen gjestene ved hotellet og kjører til havnen i Pothia. Der fortsetter hjemreisen med ferge til Mastihari på Kos. Ventetid i Mastihari (ca. 30 minutter til 2 timer) før avreise til flyplassen. Det er restauranter i havnen.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kantouni
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.