Se hotell (6)

Reiser til Kardamena

Velkommen til landsbyen Kardamena ved Kos lengste strand. Her kan Ving tilby to fine All Inclusive-hotell, hvorav ett ligger nær stranden.

Det som tidligere var en stille og rolig fiskerlandsby med en håndfull tavernaer, er blitt til et livlig reisemål med hoteller, restauranter, barer og mange forretninger med et godt vareutvalg.
Selv om mye har forandret seg gjennom årene er det mange som kommer tilbake til Kardamena både en, to og tre ganger. I tillegg til det fine været og de vakre strendene kan Kardamena skilte med et heftig uteliv og ekte gjestfrihet.
Med Ving kan du reise til Kardamena fra midten av mai til slutten av september, så du kan reise når det passer deg best. Uansett når du reiser er det en god idé å leie bil for å utforske øya og dens historie på egen hånd. Her er det mer enn nok å se!

Seks kilometer med strand

Kardamena ligger på sørsiden av Kos, ved den nesten seks kilometer lange stranden som har fått sitt navn etter landsbyen. Her er det god plass til å nyte øyas skjønnhet og særpreg. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller prøve vannsport. Eller bare lene deg tilbake og nyte tilværelsen.

Bo bra med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Kardamena kan du velge mellom forskjellige All Inclusive-hotell som ligger i varierende avstand fra byen. Mitsis Blue Domes Resort & Spa er et fint alternativ for deg som vil ha litt luksus i ferien, og passer like bra både med og uten barn.

Barnevennlig hotell i Kardamena

Om du reiser med barn til Kos kommer dere til å bo aller best på Mitsis Family Village Beach Hotel, rundt fem kilometer fra Kardamena. Her er det to basseng, hvorav det ene har vannsklier. Om ikke det er nok, ligger stranden bare en kort spasertur unna. All Inclusive inngår i prisen, noen både store og små vet å sette pris på.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim Out
 • Hotell ved stranden
 • Lange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kardamena

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Kardamena strekker seg ut på begge sider av byen. Det er en fin sandstrand med krystallklart vann, og med sine seks kilometer er det øyas lengste strand. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller drive med forskjellige typer vannsport. Det er utleie av solsenger og parasoller, og fra stranden er det fin utsikt mot naboøya Nisyros. Her er det flere kafeer, barer og tavernaer å velge mellom.
Nedenfor hotellene består stranden hovedsakelig av stein og sand, og på noen partier er det klipper.

Andre fine strender på øya

Kysten på Kos består for det meste av strender. Ofte består strendene av sand og småstein, men det er strender her for enhver smak.

Lambi Beach – unge gjester

De yngre badegjestene foretrekker Lambi Beach, den beste og mest populære stranden i Kos by.

Paradise Beach – langgrunn sandstrand

Paradise Beach er en langgrunn, herlig sandstrand med en sandbanke 100 meter ute i vannet. Det er så langgrunt her at du kan vasse helt ut til sandbanken. Vannet her er krystallklart og passer utmerket for snorkling. På stranden er det tilbud om alle typer vannsportsaktiviteter, som for eksempel wakeboard og windsurfing. Stranden ligger helt sør på Kos.

Tigaki Beach – strand med strandpromenade

Tigaki Beach er en lang, bred og barnevennlig sandstrand med et rolig tempo. Det er mer liv på strandpromenaden med sine mange tavernaer og barer. Her kan du sykle langs vannet eller prøve ulike typer vannsport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kardamena reiser du med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).

Flyet lander på flyplassen på Kos.

Med Ving kan du også reise til Kardamena med rutefly og selv bestemme avreisedato og hvor lenge ferien skal vare.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kardamena. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Kos til hotellet ditt er ca. 15 til 35 minutter (ca. 7 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Som regel kjører bussen via Mastihari, og reisetiden blir da ca. 20 minutter lengre. Noen ganger foregår transporten med minibuss eller taxi. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
I Kardamena er det et godt utvalg av spisesteder, med alt fra enkle gyrossteder og pizzeriaer til ouzerier og greske tavernaer. Det er også flere restauranter som tilbyr internasjonal mat, og en rekke barer og puber. Kardamena er et såpass lite sted at de fleste tavernaene, kafeene, barene og restaurantene er å finne langs strandpromenaden og i de få parallellgatene.

Mat og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menyer, men de stemmer ikke alltid. Spør heller kelneren hvilke retter de har. Ofte kan du bli med ut på kjøkkenet og se hva de har i grytene.

Noen greske matretter

Grillet kjøtt er vanlig, men prøv også de mange spennende rettene fra katsarola, altså mat som tilberedes i kasserolle. Noen eksempler på dette er kokkinisto (oksekjøtt i tomatsaus), stifado (lammekjøtt og løk i tomatsaus, alternativt blekksprut eller kaninkjøtt) og dolmades (fylte vinblader som serveres med sitronsaus og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fylte tomater og paprikaer) og pastitsio (Hellas' svar på lasagne). Fisk er mye dyrere enn kjøtt. Når du bestiller fisk kan du selv peke ut hvilken fisk du vil ha. Så grilles den og serveres hel med hodet på.

Kaffe

Det er ikke mulig å få kaffe etter maten alle steder, og greske tavernaer serverer som regel bare is og crème caramel til dessert. Grekerne avrunder alltid et måltid med frukt før de går videre til et zacharoplasteio – et konditori – for søtsaker. Gresk kaffe kokes, av og til med sukker, og serveres i en liten kopp. Når gruten har sunket til bunns er kaffen klar til å drikkes. Mange steder serverer de også vanlig traktekaffe. Frappé, iskaffe, er godt i varmen. Gresk kaffe og frappé kan bestilles i tre varianter: Sketo (uten sukker), metrio (med litt sukker) og gliko (med mye sukker).
Kardamena har et yrende natteliv med mange barer og puber. I sommermånedene er utelivet veldig intenst, med et yngre klientell og entusiastiske innkastere. Om våren og høsten er det roligere og større aldersspenn på gjestene.
Flere puber viser sport på storskjerm. Det arrangeres forskjellige aktiviteter hele sommeren. Den første uken i juli avholdes det regattaer under Havdagene. Da ligger det mange marinefartøy og seilbåter i havnen som man kan gå om bord i. I Hippokrates-ukene i juli og august holdes det teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og foredrag. Det arrangeres festivaler rundt i byene, og den aller største, Mariadagen, er 15. august. Da er hele Hellas som en eneste stor grillfest med høy musikk, herlig stemning og folk over alt.
Shopping
Honning, ouzo, olivenolje, retsina og krydder er populære varer å ta med seg hjem. Inne i Kardamena ligger det noen små butikker som selger suvenirer og turistvarer. Det er noen dagligvarebutikker, minimarkets, kiosker og et par små butikker her. Du finner et større utvalg i Kos by.
Aktiviteter og severdigheter
For deg som vil ha mer å gjøre har Kardamena mange aktiviteter å velge blant.

Vannsport

Det er tilbud om vannsportsaktiviteter på nesten alle strender. Velg mellom pedalbåter, vannscootere, windsurfing og mye mer. Du kan også ta et dykkerkurs hos Arian Diving Centre.

Gokart

Gokartbanen i Kardamena ligger ikke så langt fra Mitsis Family Village.

Tennis

De fleste hotellene har en eller flere tennisbaner. Du bestiller bane i hotellresepsjonen, og det er utleie av tennisracketer.

Basseng

Selv om havet stort sett ligger rett utenfor vinduet kan det være fint å kunne svømme noen lengder i bassenget. Kardamena har flere svømmebasseng som Blue Lagoon og Bubbles.

Sykling

I Kardamena anbefaler vi On Yer Bike som har utleie av bra sykler til den som skulle få lyst på en sykkeltur i omgivelsene.

Lido Waterpark

I Mastihari finner du øyas største badeland, som passer best for barnefamilier. Badelandet ligger ca. 14 kilometer fra Kardamena.
Kos har en rik historie som er med på å gjøre Kos by til et sted som er vel verdt å besøke. Inne i byen er det flere historiske fortidsminner som vakre amfiteatre, gamle ruiner og markedsplasser fra antikken. Øya er ikke stor, kun 54 kilometer lang og 11 kilometer bred. Landskapet er variert med alt fra grønne og frodige områder til karrig steppelandskap og billedskjønne strender. Kos rommer det meste, og takket være størrelsen er det mulig å oppleve mye i løpet av ferien. Du kan reise rundt hele øya på én dag, og uansett hvor du bor er det ikke langt til noe.
Hvordan du tar deg rundt
Vi anbefaler leiebil hvis du ønsker å se deg rundt på Kos. Du kan sykle rundt, men på lengre strekninger er det enklere å leie bil.
Vil du se så mye som mulig av øya anbefaler vi leiebil, ellers er det fint å sykle rundt eller kjøre moped.

Lokalbuss

Bussforbindelsene på øya er bra i både Kos by og mellom småstedene rundt på øya. Spør etter de nyeste rutetabellene i hotellresepsjonen.

Taxi

Taxistasjonen ligger i sentrum av Kardamena. Ring etter taxi fra hotellresepsjonen eller fra restauranten.

Sykler og moped

On Yer Bike leier ut mange typer sykler, mopeder og firehjulinger.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes mange banker og minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reise til Kardamena
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.