Se hotell (6)

Reiser til Kardamena

Velkommen til landsbyen Kardamena ved Kos lengste strand. Her kan Ving tilby to fine All Inclusive-hotell, hvorav ett ligger nær stranden.

Det som tidligere var en stille og rolig fiskerlandsby med en håndfull tavernaer, er blitt til et livlig reisemål med hoteller, restauranter, barer og mange forretninger med et godt vareutvalg.
Selv om mye har forandret seg gjennom årene er det mange som kommer tilbake til Kardamena både en, to og tre ganger. I tillegg til det fine været og de vakre strendene kan Kardamena skilte med et heftig uteliv og ekte gjestfrihet.
Med Ving kan du reise til Kardamena fra midten av mai til slutten av september, så du kan reise når det passer deg best. Uansett når du reiser er det en god idé å leie bil for å utforske øya og dens historie på egen hånd. Her er det mer enn nok å se!

Seks kilometer med strand

Kardamena ligger på sørsiden av Kos, ved den nesten seks kilometer lange stranden som har fått sitt navn etter landsbyen. Her er det god plass til å nyte øyas skjønnhet og særpreg. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller prøve vannsport. Eller bare lene deg tilbake og nyte tilværelsen.

Bo bra med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Kardamena kan du velge mellom forskjellige All Inclusive-hotell som ligger i varierende avstand fra byen. Mitsis Blue Domes Resort & Spa er et fint alternativ for deg som vil ha litt luksus i ferien, og passer like bra både med og uten barn.

Barnevennlig hotell i Kardamena

Om du reiser med barn til Kos kommer dere til å bo aller best på Mitsis Family Village Beach Hotel, rundt fem kilometer fra Kardamena. Her er det to basseng, hvorav det ene har vannsklier. Om ikke det er nok, ligger stranden bare en kort spasertur unna. All Inclusive inngår i prisen, noen både store og små vet å sette pris på.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim Out
 • Hotell ved stranden
 • Lange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kardamena

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Kardamena strekker seg ut på begge sider av byen. Det er en fin sandstrand med krystallklart vann, og med sine seks kilometer er det øyas lengste strand. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller drive med forskjellige typer vannsport. Det er utleie av solsenger og parasoller, og fra stranden er det fin utsikt mot naboøya Nisyros. Her er det flere kafeer, barer og tavernaer å velge mellom.
Nedenfor hotellene består stranden hovedsakelig av stein og sand, og på noen partier er det klipper.

Andre fine strender på øya

Kysten på Kos består for det meste av strender. Ofte består strendene av sand og småstein, men det er strender her for enhver smak.

Lambi Beach – unge gjester

De yngre badegjestene foretrekker Lambi Beach, den beste og mest populære stranden i Kos by.

Paradise Beach – langgrunn sandstrand

Paradise Beach er en langgrunn, herlig sandstrand med en sandbanke 100 meter ute i vannet. Det er så langgrunt her at du kan vasse helt ut til sandbanken. Vannet her er krystallklart og passer utmerket for snorkling. På stranden er det tilbud om alle typer vannsportsaktiviteter, som for eksempel wakeboard og windsurfing. Stranden ligger helt sør på Kos.

Tigaki Beach – strand med strandpromenade

Tigaki Beach er en lang, bred og barnevennlig sandstrand med et rolig tempo. Det er mer liv på strandpromenaden med sine mange tavernaer og barer. Her kan du sykle langs vannet eller prøve ulike typer vannsport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kardamena i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kardamena med rutefly.

Flyet lander på Kos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kardamena. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Kos til hotellet ditt er ca. 15 til 35 minutter (ca. 7 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Som regel kjører bussen via Mastihari, og reisetiden blir da ca. 20 minutter lengre. Noen ganger foregår transporten med minibuss eller taxi. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
I Kardamena er det et godt utvalg av spisesteder, med alt fra enkle gyrossteder og pizzeriaer til ouzerier og greske tavernaer. Det er også flere restauranter som tilbyr internasjonal mat, og en rekke barer og puber. Kardamena er et såpass lite sted at de fleste tavernaene, kafeene, barene og restaurantene er å finne langs strandpromenaden og i de få parallellgatene.

Mat og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menyer, men de stemmer ikke alltid. Spør heller kelneren hvilke retter de har. Ofte kan du bli med ut på kjøkkenet og se hva de har i grytene.

Noen greske matretter

Grillet kjøtt er vanlig, men prøv også de mange spennende rettene fra katsarola, altså mat som tilberedes i kasserolle. Noen eksempler på dette er kokkinisto (oksekjøtt i tomatsaus), stifado (lammekjøtt og løk i tomatsaus, alternativt blekksprut eller kaninkjøtt) og dolmades (fylte vinblader som serveres med sitronsaus og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fylte tomater og paprikaer) og pastitsio (Hellas' svar på lasagne). Fisk er mye dyrere enn kjøtt. Når du bestiller fisk kan du selv peke ut hvilken fisk du vil ha. Så grilles den og serveres hel med hodet på.

Kaffe

Det er ikke mulig å få kaffe etter maten alle steder, og greske tavernaer serverer som regel bare is og crème caramel til dessert. Grekerne avrunder alltid et måltid med frukt før de går videre til et zacharoplasteio – et konditori – for søtsaker. Gresk kaffe kokes, av og til med sukker, og serveres i en liten kopp. Når gruten har sunket til bunns er kaffen klar til å drikkes. Mange steder serverer de også vanlig traktekaffe. Frappé, iskaffe, er godt i varmen. Gresk kaffe og frappé kan bestilles i tre varianter: Sketo (uten sukker), metrio (med litt sukker) og gliko (med mye sukker).
Kardamena har et yrende natteliv med mange barer og puber. I sommermånedene er utelivet veldig intenst, med et yngre klientell og entusiastiske innkastere. Om våren og høsten er det roligere og større aldersspenn på gjestene.
Flere puber viser sport på storskjerm. Det arrangeres forskjellige aktiviteter hele sommeren. Den første uken i juli avholdes det regattaer under Havdagene. Da ligger det mange marinefartøy og seilbåter i havnen som man kan gå om bord i. I Hippokrates-ukene i juli og august holdes det teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og foredrag. Det arrangeres festivaler rundt i byene, og den aller største, Mariadagen, er 15. august. Da er hele Hellas som en eneste stor grillfest med høy musikk, herlig stemning og folk over alt.
Shopping
Honning, ouzo, olivenolje, retsina og krydder er populære varer å ta med seg hjem. Inne i Kardamena ligger det noen små butikker som selger suvenirer og turistvarer. Det er noen dagligvarebutikker, minimarkets, kiosker og et par små butikker her. Du finner et større utvalg i Kos by.
Aktiviteter og severdigheter
For deg som vil ha mer å gjøre har Kardamena mange aktiviteter å velge blant.

Vannsport

Det er tilbud om vannsportsaktiviteter på nesten alle strender. Velg mellom pedalbåter, vannscootere, windsurfing og mye mer. Du kan også ta et dykkerkurs hos Arian Diving Centre.

Gokart

Gokartbanen i Kardamena ligger ikke så langt fra Mitsis Family Village.

Tennis

De fleste hotellene har en eller flere tennisbaner. Du bestiller bane i hotellresepsjonen, og det er utleie av tennisracketer.

Basseng

Selv om havet stort sett ligger rett utenfor vinduet kan det være fint å kunne svømme noen lengder i bassenget. Kardamena har flere svømmebasseng som Blue Lagoon og Bubbles.

Sykling

I Kardamena anbefaler vi On Yer Bike som har utleie av bra sykler til den som skulle få lyst på en sykkeltur i omgivelsene.

Lido Waterpark

I Mastihari finner du øyas største badeland, som passer best for barnefamilier. Badelandet ligger ca. 14 kilometer fra Kardamena.

Kos by

Kos har en rik historie som er med på å gjøre Kos by til et sted som er vel verdt å besøke. Inne i byen er det flere historiske fortidsminner som vakre amfiteatre, gamle ruiner og markedsplasser fra antikken.
Rett utenfor Kos by finner du Asklepion, et helbredende tempel hvor Hippokrates for ca. 2000 år siden startet utviklingen av den moderne legevitenskapen.

Opplev Kos

Øya er ikke stor, kun 54 kilometer lang og 11 kilometer bred. Landskapet er variert med alt fra grønne og frodige områder til karrig steppelandskap og billedskjønne strender. Kos har det meste, og det beste er at alt ligger innen rimelig avstand. Du kan reise rundt Kos på én dag, og uansett hvor du bor er det ikke langt til noe.

Zia

Området med Zia, Lagoudi og Evangelistria heter Asfendiou. Her kan du nyte mange av de fine greske motivene du ser på postkortene. Før i tiden bodde det ca. 6 000 mennesker her som jobbet med landbruk, men de fleste har i dag flyttet til Kos by eller andre steder på øya for å jobbe. I dag er det ca. 600 innbyggere i Zia, hvilket stort sett er de eldre som har blitt værende i byen. Ta en kopp kaffe eller en hyggelig frokost på en av de mange koselige tavernaene mens du nyter den vakre utsikten.

Pyli

Rundt torget i Pyli ligger det mange hyggelige tavernaer. Her kan du slå deg ned og nyte noe godt å drikke mens du kikker på det lokale livet i gatene. På de små veiene mellom Pyli og gamle Pyli (Paleo Pyli) er det mulighet for å se ville skilpadder ved dammen på høyre side. Sjansen for å se skilpaddene er størst på våren, ettersom de søker seg til skyggen under steiner og planter på sommeren. Kommer du hit med en tom vannflaske kan du fylle den med kaldt ferskvann rett fra fjellkildene.

Kefalos

Når du kjører mot Kefalos ser du en liten øy med et kapelli St. Stefanos-bukten. Det er et veldig populært og fotogent motiv. Før du passerer den siste bakken i Kefalos kan du stoppe i den koselige, lille fiskerlandsbyen Kamari. Kefalos er øyas gamle hovedstad. Du kan parkere på torget og besøke Kostas vindmølle, som du finner til høyre i bakken ved hovedgaten. Vindmøllen er eid av samme familie i over 200 år og herfra har du fantastisk utsikt, og ved klart vær kan du se over til vulkanøya Nissyros. Fra Kefalos kan du kjøre lengre sørover. Her er det mange valgmuligheter, men den vakreste naturen finner du hvis du kjører opp på fjellet.

Limnionas

Her er det ikke mye annet enn en liten bukt og en ekte gresk taverna. Til Limnionas reiser man først og fremst for å nyte stillheten. Stedet er perfekt for en middagspause. Et tips er å smake på den ferske fisken.

Kardamena

Veien fra Pyli til Kardamena er ni vakre kilometer lang. Men vær oppmerksom på at dette er et militært område og at det derfor er forbudt å fotografere. Når veien begynner å flate ut kan du se den imponerende borgen som Johanniterridderne bygget på 1400-tallet. Etter ytterligere to kilometer kommer du til Kardamena hvor du møtes av en stor kirke. Du kan parkere bilen på det lille torget ved kirken. Kardamena er kjent for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaene hvor det serveres nydelig, fersk fisk.

Plaka

Plaka er en vakker skog i nærheten av flyplassen. Hit kommer det mange grekere med sine piknikkurver for å nyte en stund i det fri. Det er først og fremst på sommeren det er avslappende å komme hit og nyte skyggen fra pinjetrærne. Her er det flere vakre påfugler som går omkring og viser seg frem med sine flotte fjær.

Øyloffe

Kos er en perfekt øy å ta utgangspunkt i hvis du vil loffe mellom de forskjellige øyene. Det er gode forbindelser med øyer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Vil du se så mye som mulig av øya anbefaler vi leiebil, ellers er det fint å sykle rundt eller kjøre moped.

Lokalbuss

Bussforbindelsene på øya er bra i både Kos by og mellom småstedene rundt på øya. Spør etter de nyeste rutetabellene i hotellresepsjonen.

Taxi

Taxistasjonen ligger i sentrum av Kardamena. Ring etter taxi fra hotellresepsjonen eller fra restauranten.

Sykler og moped

On Yer Bike leier ut mange typer sykler, mopeder og firehjulinger.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes mange banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Kardamena
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.