Se hotell (6)

Reiser til Kardamena

Velkommen til landsbyen Kardamena ved Kos lengste strand. Her kan Ving tilby to fine All Inclusive-hotell, hvorav ett ligger nær stranden.
Det som tidligere var en stille og rolig fiskerlandsby med en håndfull tavernaer, er blitt til et livlig reisemål med hoteller, restauranter, barer og mange forretninger med et godt vareutvalg.
Selv om mye har forandret seg gjennom årene er det mange som kommer tilbake til Kardamena både en, to og tre ganger. I tillegg til det fine været og de vakre strendene kan Kardamena skilte med et heftig uteliv og ekte gjestfrihet.
Med Ving kan du reise til Kardamena fra midten av mai til slutten av september, så du kan reise når det passer deg best. Uansett når du reiser er det en god idé å leie bil for å utforske øya og dens historie på egen hånd. Her er det mer enn nok å se!

Seks kilometer med strand

Kardamena ligger på sørsiden av Kos, ved den nesten seks kilometer lange stranden som har fått sitt navn etter landsbyen. Her er det god plass til å nyte øyas skjønnhet og særpreg. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller prøve vannsport. Eller bare lene deg tilbake og nyte tilværelsen.

Bo bra med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Kardamena kan du velge mellom forskjellige All Inclusive-hotell som ligger i varierende avstand fra byen. Mitsis Blue Domes Resort & Spa er et fint alternativ for deg som vil ha litt luksus i ferien, og passer like bra både med og uten barn.

Barnevennlig hotell i Kardamena

Om du reiser med barn til Kos kommer dere til å bo aller best på Mitsis Family Village Beach Hotel, rundt fem kilometer fra Kardamena. Her er det to basseng, hvorav det ene har vannsklier. Om ikke det er nok, ligger stranden bare en kort spasertur unna. All Inclusive inngår i prisen, noen både store og små vet å sette pris på.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim Out
 • Hotell ved stranden
 • Lange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kardamena

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Kardamena strekker seg ut på begge sider av byen. Det er en fin sandstrand med krystallklart vann, og med sine seks kilometer er det øyas lengste strand. Her kan du sole deg, bade, snorkle, sykle eller drive med forskjellige typer vannsport. Det er utleie av solsenger og parasoller, og fra stranden er det fin utsikt mot naboøya Nisyros. Her er det flere kafeer, barer og tavernaer å velge mellom. stranden nedenfor hotellene består hovedsakelig av stein og sand, og på noen partier er det klipper.
Les mer om strender på Kos.
Mat, drikke og uteliv
I Kardamena er det et godt utvalg av spisesteder, med alt fra enkle gyrossteder og pizzeriaer til ouzerier og greske tavernaer. Det er også flere restauranter som tilbyr internasjonal mat, og en rekke barer og puber. Kardamena er et såpass lite sted at de fleste tavernaene, kafeene, barene og restaurantene er å finne langs strandpromenaden og i de få parallellgatene.
Kardamena har et yrende uteliv med mange barer og puber. I sommermånedene er utelivet veldig intenst, med et yngre klientell og entusiastiske innkastere. Om våren og høsten er det roligere og større aldersspenn på gjestene.
Flere puber viser sport på storskjerm. Det arrangeres forskjellige aktiviteter hele sommeren. Den første uken i juli avholdes det regattaer under Havdagene. Da ligger det mange marinefartøy og seilbåter i havnen som man kan gå om bord i. I Hippokrates-ukene i juli og august holdes det teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og foredrag. Det arrangeres festivaler rundt i byene, og den aller største, Mariadagen, er 15. august. Da er hele Hellas som en eneste stor grillfest med høy musikk, herlig stemning og folk over alt.
Les mer om utelivet på Kos.
Shopping
Honning, ouzo, olivenolje, retsina og krydder er populære varer å ta med seg hjem. Inne i Kardamena ligger det noen små butikker som selger suvenirer og turistvarer. Det er noen dagligvarebutikker, minimarkets, kiosker og et par små butikker her. Du finner et større utvalg i Kos by.
Les mer om shopping på Kos.
Sport og trening
Vannsportsaktiviteter finner du på nesten alle av øyas strender. Velg mellom pedalbåter, vannscooter, windsurfing og mye mer.
Aktiviteter og severdigheter
Kardamena har mange familievennlige aktiviteter å velge mellom. Hvis du vil se mer av Kos er det enkelt å ta seg rundt.

Gokart

Gokartbanen i Kardamena ligger ikke så langt fra Mitsis Family Village.

Lido Waterpark

I Mastihari finner du øyas største badeland, som passer best for barnefamilier. Badelandet ligger ca. 14 kilometer fra Kardamena.
I området hvor Kardamena ligger i dag lå den gamle byen Alasama, som var et viktig rituelt sentrum i det gamle Hellas. I Karadamena kan du besøke restene av et tempel viet Apollo og Herkules. I Kos by kan du utforske ruiner av markedsplasser og vakre amfiteatre fra antikken.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Vil du se så mye som mulig av øya anbefaler vi leiebil, ellers er det fint å sykle rundt eller kjøre moped.

Lokalbuss

Bussforbindelsene på øya er bra i både Kos by og mellom småstedene rundt på øya. Spør etter de nyeste rutetabellene i hotellresepsjonen.

Taxi

Taxistasjonen ligger i sentrum av Kardamena. Ring etter taxi fra hotellresepsjonen eller fra restauranten.

Sykler og moped

On Yer Bike leier ut mange typer sykler, mopeder og firehjulinger.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommerhalvåret kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes mange banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser med rutefly til Kardamena i sommerhalvåret.

Flyet lander på Kos flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen på Kos til hotellene i Kardamena er 15–35 minutter (ca. 7 km).
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kardamena
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.