Se hotell (16)

Reiser til Kos by

Kos by er som skapt for en reise med sol, bad og oppdagelsesreiser. Her finnes alt fra fine sandstrender til interessante arkeologiske utgravninger.
Kos er en av Hellas' mest populære ferieøyer, med deilig strandliv, spennende kulturhistorie, aktiviteter og blomstrende uteliv i høysesongen. Kos by ligger nordøst på øya, i et område som er grønt og sjarmerende, med hvite villaer og blomstrende hager.
Hovedstaden har samme navn som øya, og det er her de fleste turistene bor. På dagtid er stranden det naturlige møtestedet. Nord for havnen ligger rullesteinstranden Lambi Beach som heller ganske bratt ned i havet. Om kvelden er det tavernaene og restaurantene i havnen som lokker. Og i sene nattetimer er det topp stemning i bargaten Nafklirou.

Severdigheter og uteliv

En reise til Kos er også på mange måter en oppdagelsesreise i tid og rom. Blant alle barene og restaurantene i sentrum ligger det arkeologiske utgravninger og minner fra øyas storhetstid. På Kos er det mange kulturelle severdigheter – ikke minst inne i Kos by. Og på kort avstand fra Kos by ligger Askleipiontemplet. Det er også mange fine landsbyer som for eksempel Zipari, Amaniou og Kardamena. Visste du forresten at antikkens mest berømte lege, Hippokrates, var fra Kos?

Bo i Kos by

Når du bestiller en reise til Kos by kan du velge å bo inne i Kos by eller ved strendene rett utenfor byen. Hvor du enn ønsker å bo kan du velge mellom rom og leiligheter, og det er hotell som passer både slanke og tykkere lommebøker. Når du reiser med Ving kan du velge å kombinere en uke i Kos by med en uke i Mirties & Massouri
eller Telendos. På denne måten får du sjansen til å oppleve to øyer på samme reise.

Barnevennlige hotell i Kos by

Om du reiser til Kos by med barn kan vi anbefale Kipriotis Village, et stort hotell med mange muligheter: Badeland, spa. treningsstudio og fin beliggenhet ved Psalidis-stranden utenfor Kos by. All Inclusive inngår i prisen.
Vi har også mange fornøyde gjester på Peridis Family Resort. Her bor du litt lenger fra stranden, men det er til gjengjeld bare noen minutter til Kos by. Her kan du bestille leiligheter for inntil fem personer.

Hotell for voksne

Om du reiser uten barn kan vi anbefale Kos Aktis som ligger på stranden i nærheten av Kos by. Her er det lekre rom med strålende utsikt over havet. Om du ikke nøyer deg med hotellets utmerkede restaurant er det behagelig gangavstand inn til Kos by og utvalget der.

Kos på sykkel

På Kos er det perfekt å dra på oppdagelsesferder med sykkel, og du finner sykkelutleie overalt. Med sykkel kommer du deg enkelt til Faros Beach, som ligger lengst ute på øyas nordspiss. Og 12 kilometer vest for byen ligger Tigakistranden som også er et populært utfluktsmål for syklende turister.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell i sentrum
 • Prisgunstig innkvartering
 • Mange restauranter
 • Bra uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kos by

Strender
Den mest populære og beste stranden i Kos by er Lambi Beach. Her er det volleyballbaner, og stranden er veldig populær blant ungdom. Litt lenger bort på stranden er det roligere stemning. Rett utenfor Kos by ligger den fine og populære Psalidis-stranden med grovkornet sand.
Les mer om strender på Kos.
Mat, drikke og uteliv
I Kos by er det mange hyggelige og spennende restauranter som serverer mat fra hele verden. De fleste restaurantene har menyer med internasjonale retter. De lokale tavernaene holder kanskje en litt enklere standard, men de serverer velsmakende gresk mat til litt lavere priser enn de internasjonale restaurantene.
Kos by har et heftig uteliv med en mengde barer og klubber, spesielt langs bargaten Nafklirou. Her er gjennomsnittsalderen lav, og tempoet høyt hele sommeren. Vår og høst er det roligere og mer variert alder på gjestene. Mange grekere oppsøker de hyggelige barene og kafeene i gamlebyen hvor tempoet er roligere og stemningen mer gresk.

Festivaler og konserter

Om sommeren arrangeres det flere tilstelninger på Kos. På Havdagene i den første uken i juli er det regattaer, og i havnen ligger det mange seilbåter og marinefartøy som du kan gå om bord i. I juli og august avholdes Hippokrates-ukene med konserter, teaterforestillinger, utstillinger og foredrag. Rundt på øya er det flere religiøse festivaler, og 15. august feirer de den største av dem alle, Mariadagen. Det er folk overalt, høy musikk, topp stemning og hele Hellas er en eneste stor grillfest. Det er gudstjenester med dans og musikk både før og etter. I mange landsbyer holdes det små markeder, og det serveres mat.
Les mer om uteliv på Kos.
Shopping
Kos har et stort butikkutvalg. De fleste forretningene ligger på eller rundt Kanari Street og El Venizelou. Det ligger butikker overalt som selger keramikk, lær, gull- og sølvsmykker, klær og sko.

Shopping i Kos by

Ønsker du å kjøpe med deg noe ferieminner hjem kan vi anbefale olivensåpe, honning, ouzo, krydder og retsina.

Frukt og grønnsaker

Det ligger et hyggelig torg i sentrum av Kos by, og det er flere frukt- og grønnsaksbutikker rundt i byen. De fleste dagligvarebutikkene har en avdeling for frukt og grønt.

Gull og sølv

Det er mange gullsmedbutikker i byen som selger smykker av god kvalitet til greie priser.

Krydder

På Torget i Kos by er det et stort utvalg av krydder.
Les mer om shopping på Kos.
Sport og trening
I Kos by kan du kombinere rolige dager på stranden med sportaktiviteter. På mange av strendene kan du prøve aktiviteter som surfing og dykking. Det er enkelt å sykle rundt på Kos, og det er flere sykkelutleiere som tilbyr kvalitetssykler for alle behov, fra terrengsykling til bysykler.
Aktiviteter og severdigheter
På Kos er det noe å gjøre for alle!

Bowling

Ten Pin Bowling ligger litt utenfor sentrum, på Etnikis Antistaseos Street. Her er det seks bowlingbaner.

Minigolf

På veien mot Therma Hot Springs ligger det en bane som heter "Mini Golf Fantasy".

Gokart

Psalidi Gokarts ligger ca. fire kilometer fra sentrum i retning Psalidi, ved siden av Hotel Kipriotis.

Kino

Utendørskinoen ligger på Feneretis-gaten, i nærheten av den gamle fotballstadion, og holder åpent i sommermånedene.
Kos' historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Ikke noe annet sted er det tydeligere enn i Kos by, hvor ruiner, markedsplasser og vakre amfiteatre fra antikken preger bybildet. Her er det med andre ord mye å se og oppleve. Mange severdigheter tilbyr halv pris eller gratis inngang for barn, studenter og pensjonister – husk å ta med legitimasjon.

Johanniterborgen

Borgen ble bygget av Johanniterordenen i perioden 1391–1396. Du bør absolutt besøke den om du er på byvandring. Bruk god tid og nyt utsikten mot havnen. Borgen ligger ved siden av havneområdet og har inngang fra torget bak taxiholdeplassen.

Det arkeologiske museet

På det arkeologiske museet kan du se alt fra skulpturer og mosaikk til funn fra antikkens Kos. Museet ligger ved torget i sentrum av Kos by.

Asklepion

I følge gresk mytologi valgte Asklepios, legekunstens gud, Kos som sin hellige øy. Her reiste de Asklepion, et tempel til hans ære, og datidens grekere valfartet til tempelet som også var et sentrum for medisin og helbredelse. Hippokrates hadde sitt virke her for 2400 år siden. Det var han som utviklet den moderne legevitenskapen med inspirasjon fra Asklepios. Tempelet ligger utenfor byen på vei opp mot fjellene.

Hippokrates' tre

Ved Johanniterborgen står et av de største platantrærne i Europa. Det sies at Hippokrates selv underviste sine elever i skyggen under treet. Treet har en lang historie, og det nåværende treet er rundt 700 år gammelt, og nedstammer muligens fra det treet som sto her på Hippokrates' tid.

Odeon

I den sørlige delen av Kos by ligger Odeon, et teater fra romertiden.

Arkeologiske utgravninger

Det er flere arkeologiske utgravninger i Kos by, blant annet ruiner av templer fra antikken.
Utflukter
Bodrum – Tyrkia
Bodrum – Tyrkia
Hvorfor ikke sette av en dag til oppleve et nytt land og en annen verdensdel? Den vakre kystbyen Bodrum har mye å tilby. Mat og drikke er ikke inkludert. Husk å ta med passet!
Les mer om utflukten
Vulkanøya Nissyros
Vulkanøya Nissyros
Opplev den spesielle vulkanøya Nissyros. Dette er en heldagsutflukt til en av de vakreste øyene i Egeerhavet, fortsatt uberørt av turisme og utbygging. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Tre øyer
Tre øyer
En herlig dag på havet for hele familien med interessante opplevelser og besøk på de tre vakre øyene Kalymnos, Pserimos og Plati. Lunsj er inkludert og drikke kan kjøpes.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
I Kos by går det et minitog, og du kan ta taxi, lokalbuss og båt til andre greske øyer og Tyrkia.

Minitog

I Kos by går det to minitog, det grønne toget og det blå toget. Det grønne toget kjører en runde i byen med engelsk guiding på høyttaleren. Toget går fra havnen midt på strandpromenaden. Det blå toget kjører tur/retur Asklepion, med påstigning ved busstasjonen. Billetter kjøpes hos sjåføren før avgang eller på billettkontoret.

Taxi

Det ligger en taxistasjon på Grigoriou Street ved ruinene Altar of Dionysos. Du kan også stoppe en taxi på gaten. Å ta taxi er dyrere om natten, og av og til koster det ekstra når du har med bagasje.

Lokalbusser

Det går lokalbusser fra Kos by til forskjellige steder på øya. Tidtabellene henger på bussholdeplassene, og billetter kjøper du i kiosken ved busstasjonen eller hos sjåføren. Busser som kjører innen Kos by og til området rundt går fra busstasjonen på strandgaten.
Busser som går til strender og byer utenfor Kos by går fra busstasjonen (KTEL) på Kleopatra Street, i nærheten av Frihetsplassen.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste restauranter og butikker aksepterer internasjonale kredittkort, som også kan brukes til kontantuttak i minibanker, banker og på vekslingskontorer i Kos by. VISA er mest utbredt, men du kan også bruke MyHoliday Card, Eurocard og MasterCard. Ved betaling av utflukter på reisemålet kan VISA, MasterCard og Eurocard benyttes. Ved kontant betaling aksepteres kun euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kos by i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kos by med rutefly.

Flyet lander på Kos flyplass.
Flyet lander på Kos. Buss fra flyplassen til hotellene i Kos by tar ca. 45 minutter. Transport er ikke inkludert, men kan bestilles sammen med reisen. Reisetiden fra flyplassen til hotellet ditt er fra ca. 40 minutter til 1 time og 55 minutter (ca. 25 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger går bussen via et annet reisemål og reisetiden blir da ca. 20 minutter lengre. Den eksakte ruten for busstransporten er avhengig av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Kos by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.