Se hotell (6)

Reiser til Mirties & Massouri

Kalymnos er en av Hellas' rimeligste øyer, og bestiller du en reise til Mirties og Massouri med Ving kan du bo rett ved havet.
Selv på avstand, når båten fra Kos nærmer seg Kalymnos, ser du hvor spennende og dramatisk landskapet er. Ved kysten stuper klippene rett ned i havet og skjuler mange fine små badeviker. Når du går i land i Pothias' livlige havn ønskes du velkommen til en liten by med smale smug, tavernaer, kafeer og et ekte gresk hverdagsliv.

Mirties og Massouri

På vestsiden av øya ligger landsbyene Mirties og Massouri i en skråning mot havet, og Mirties er det første reisemålet du kommer til når du kjører fra Pothia. Bare noen hundre meter lenger bort i veien kommer du til Massouri. Langs hovedveien, og spesielt i Massouri, ligger det mange hyggelige restauranter, hotell og barer. Flere steder langs veien kan du gå rett ned til stranden.
En reise til Mirties og Massouri er ensbetydende med en tilbakelent ferie i rolige omgivelser. Du soler deg og bader, slentrer rundt i gatene og lar livet gå sin rolige gang med lange lunsjer på den lokale tavernaen.
På stranden i Massouri kan du snorkle og stå på vannski. Stranden i Mirties er litt mindre, men der er det også små tavernaer og barer. Et tips er å utforske naboøya Telendos, hvor det er små og fine viker med krystallklart vann. Dit går det av og til badebåter, og hver halvtime går det taxibåter.

Vings hotell

Våre hotell i Mirties og Massouri får veldig høye karakterer av gjestene våre. Her bor du rimelig og nær stranden på mindre hotell som ofte ikke har mer enn 10–15 leiligheter. På denne måten kommer du tett på det greske hverdagslivet når du går ut for å handle frokost, slår deg ned for en kopp kaffe eller bare sitter i skyggen og nyter tilværelsen.

Fjell og bouzouki

Om kvelden er det akkurat passe mange mennesker og hyggelig stemning i våre to små feriebyer. Det finnes flere diskotek, men stort sett treffes man på uteserveringene, barene eller bouzouki-klubben. Kalymnos er også kjent for sine gode og utfordrende klatremuligheter, som imidlertid foregår på egen hånd og på egen risiko.

En reise – to reisemål

Når du reiser med Ving kan du bestille en reise hvor du kombinerer en uke i Mirties og Massouri med en uke i Kos by eller Kardamena. På denne måten får du dobbelt så mye ferie, og får oppleve to ulike øyer.
Nyttige tips
 • Kombiner flere øyer
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mirties & Massouri

Strender
Det ligger en 100 meter lang steinstrand i Mirties. Øyas største strand ligger i Massouri. Den er 500 meter lang og består av grovkornet mørk sand og smågrus. Om sommeren arrangeres det en basketballturnering her, og det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Det er snackbar i både Mirties og Massouri, og utleie av solsenger og parasoller.

Flere strender

Kalymnos har mange fine strender som trekker til seg både øyboere og besøkende. I den greske feriemåneden august kan det noen steder bli trangt om plassen, siden mange greker da kommer hit på ferie.

Akti – en liten steinstrand

Den lille steinstranden Akti har først og fremst greske gjester. Akti ligger i bukten på vei mot Mandarindalen. Det er ingen solsenger her, og veien ned til bukten er veldig bratt. Selv om fiskeoppdrett i området kan gjøre vannet litt uklart er det populært å snorkle her. Det ligger en liten taverna på stranden.

Pothia – kunstig sandstrand

Den kunstige stranden Pothia har grovkornet, mørk sand og har hovedsakelig greske gjester. Stranden ligger ved havnen.

Therma

Hit kommer det mye gresk ungdom for å møtes og drive med sport. Stranden er relativt langgrunn og vannet er klart, men det kan bli ganske høye bølger her. Det ligger noen hotell og et par barer her som serverer småretter.

Linaria

Ved reisemålet Kantouni ligger Linaria, en liten og rolig sandstrand som er ganske langgrunn. Her er det god plass og fint for barnefamilier.

Plati Yialos

Mange greske barn har lært å svømme på Plati Yialos. Det er en barnevennlig strand som består av grus og mørk sand. Stedets taverna selger enkle retter, og det er utleie av noen få solsenger og parasoller. Stranden ligger i nærheten av Parnamos/Elies torg.

Melitsaha

Melitsaha er en lokal strand som ligner på Plati Yialos, men den er ikke like dyp. Her er det klipper hvor barna kan lete etter krabber og skjell. Tavernaen her har kveldsåpent, og leier ut noen solsenger og parasoller. Stranden ligger i nærheten av Mirties.

Telendos

Mange turister tar badebåten fra Mirties til den lille naboøya Telendos. Om du krysser øya kommer du til en liten og rolig steinstrand som ligger i en bukt omgitt av klipper. Det er utleie av solsenger her.

Emborios

I Emborios har de lagt sand på toppen av den opprinnelige steinstranden for å gjøre den mer barnevennlig. Stranden ligger midt i den lille landsbyen. Her er det flere tavernaer hvor du kan spise sammen med lokalbefolkningen.

Pserimos

Mellom Kos og Kalymnos ligger den lille øya Pserimos med bare rundt 110 innbyggere. Øya eneste landsby ligger ved en fin lagune med en hvit og veldig barnevennlig sandstrand. Det ligger flere tavernaer her.

Kalamnies/Pirate Beach

Steinstranden Kalamnies ligger langs veien til Emborios. Restaurantene her har sjørøvertema og byr på god mat og hyggelig stemning.
Mat, drikke og uteliv
Langs hovedveien, og spesielt i Massouri, er det mange trivelige restauranter og barer.
Det ligger rundt ti barer og puber her, som alle er rolige og trivelige og spiller behagelig musikk frem til midnatt. Da slår de av musikken for ikke å forstyrre øyas innbyggere og gjester. Vil du ha et livligere uteliv anbefaler vi naboøya Kos, som har mer enn nok av diskotek og utesteder. Landsbyene feirer flere religiøse høytider, og 15. august topper det seg med Mariadagen – jomfru Marias himmelfart. Da er det folk overalt, høy musikk og Hellas er en eneste stor grillfest.
Shopping
Rundt hotellene i Mirties og Massouri er det beskjedne shoppingmuligheter, med stort sett turistbutikker som selger badetøy, smykker, lærvarer og litt keramikk.

Svamper

Kalymnos kalles også svampfiskernes øy, for her har de fisket svamper i mer enn 2000 år. Et besøk hos en av svampeprodusentene er obligatorisk. Der kan du kjøpe fine badesvamper. De badesvampene som selges av gateselgerne er ofte importert fra Cuba, Filippinene og Bahamas, og koster bare en femtedel av det de greske svampene koster, men kvaliteten er mye dårligere. Om du vil ha en ekte gresk svamp skal du besøke Papachatizis svampefabrikk i havnen, like ved havnepolitiet.

Krydder og honning

På Kalymnos vokser det mange slags velduftende krydderurter, som for eksempel oregano, salvie, timian og rosmarin. Det er bare å gå en tur i fjellene og plukke. Om du heller foretrekker å kjøpe dem kan du gjøre det av en av gateselgerne i Pothia. Når krydderplantene blomstrer samler biene nektar til en deilig sirupsaktig honning, som også kan kjøpes hos gateselgerne. Med litt flaks kan du finne misitra, en geitost som har løsere konsistens enn feta og er nesten smakløs. Grekerne spiser den sammen med brød. Ofte sitter det eldre kvinner og selger den langs havnepromenaden og ved Kristuskirken. De har noen ganger med seg colaflasker med en mørk væske på. Det er amana, en lokalprodusert druevin som lagres slik at den blir som portvin.
Sport og trening
I tillegg til vannsport på stranden tilbyr Kalymnos mange aktiviteter for deg som liker å være i aktivitet i ferien. Her er det mye moro å drive med, både under overflaten og mye høyere opp.

På en reise til Mirties og Massouri kan du få fine klatremuligheter. Hit kommer det fjellklatrere fra hele verden, både nybegynnere og profesjonelle utøvere.

Dykking

Det er flere dykkesentre på øya. Kalymnos Diving Club i Massouri kan blant annet hjelpe deg med å ta dykkersertifikat.

Fotturer

Fjellene på Kalymnos passer utmerket for fotturer. Om du er i passe god form og ikke lar deg bekymre av tistler og skarpe steiner kan du følge noen av eseltråkkene.

Fra Pothia til Mandarindalen slynger en eselsti seg oppover fjellsiden. Fra Arginontabukten til Madarindalen går det en annen sti. Begge turene tar ca. 3–4 timer. Det foreligger ingen skriftlige opplysninger om de forskjellige fotturene, men lokalbefolkningen kjenner godt til dem, og det er bare å spørre.
Aktiviteter og severdigheter
Et tips er å reise over til naboøya Telendos, hvor det er fine, små badeviker med krystallklart vann. Det går noen badebåter over, og en gang i halvtimen går det taxibåt.
På Kalymnos er det mange spennende og interessante steder å utforske på egen hånd.

Den hellige skogen

Når du kommer til Pothia havn finner du den hellige skogen på venstre hånd. Navnet kommer av at myndighetene har lykkes med å plante en skog her, på tross av at det er veldig vanskelig å få trær til å vokse på øya.

Savas-klosteret

Savas-klosteret ligger bak den hellige skogen. Her står det et stort kors som er et symbol på øya. I klosteret bor det i dag elleve nonner. Savas, en munk som tidligere var prest i klosteret, ligger begravd i en sølvkiste. Det sies at han kan hjelpe mennesker som er syke eller barnløse. På hans navnedag den femte desember åpnes kisten, og folk valfarter til kirken for å takke ham for hjelpen.

Mandarindalen

Denne dalen er det eneste stedet på øya hvor de driver med jordbruk, takket være et effektivt vanningssystem. I denne frodige dalen dyrker de mandariner, appelsiner, sitroner, oliven og grønnsaker. Landsbyen Vathi ligger der dalen møter havet.

Pothia

Kalymnos by med sine mange kirker og fargeglade hus klatrer oppover skråningene fra Pothia-bukten. Byen har et mylder av små gater, og langs den hyggelige strandpromenaden ligger det kafeer, tavernaer og butikker.

Horio

Kalymnos' nest største by var tidligere øyas hovedstad. Innbyggerne valgte å bosette seg her i stedet for nede i havnen, siden området i tidligere tider ble utsatt for mange piratangrep. Byen har mange interessante severdigheter.

Pera Kastro-borgen

På toppen av fjellet i Horio ligger Pera Kastro-borgen, som er bysantinsk og ble bygget på 900-tallet. Senere ble den påbygget av Johannitterordenen. Borgen rommer ni små kapell som passes på av kvinnene i Horio.

Jomfru Maria-kirken

Den tidligere domkirken er kjent for sine vakre veggmalerier og den fine altertavlen. Kirkens seks søyler sto opprinnelig i Apollotempelet utenfor Horio.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Dette er ruinene av et kapell som ble reist av den bysantinske herskeren Arkadios. Byggematerialene kom fra Apollotempelet.

Apollotempelet

Øyas tempel fra antikken ble revet for å få byggemateriale til to kristne kirker. Derfor er det ingenting igjen av tempelet, men området er under utgraving, og nylig ble det gjort funn av deler av marmorstatuer.

Chrysoheria

Chrysoheria er en middelalderborg som ble bygget av engelske korsfarere for å beskytte havnen. I muren finner du våpenskjoldet til Genoise Vignolio, den siste bysantinske guvernøren på De dodekanesiske øyer. Borgen er oppkalt etter den lille kirken inne i borgen, Madonna Chysoheria (madonnaen med deg gylne hendene). I følge legenden ble det funnet en skatt med gullmynter her. Borgen ligger på en topp ved hovedveien mot Pothia.

Kantouni

Dette er en landsby som mer eller mindre domineres av hotell. På fjellet bak Kantouni ligger munkeklosteret Stavros, som i mer enn 35 år var bostedet til en enslig munk. Han døde i 1992 og ligger begravd på området. I dag er klosteret ubebodd.

Emborios

Øyas nordligste by og et tidligere handelssentrum. Navnet "Emborios" betyr handel på gresk, og det er gjort mange arkeologiske funn i området. I dag er det et idyllisk og rolig sted med en steinstrand og trivelige tavernaer.

Kefalagrotten

Det er flere grotter på Kalymnos. Kefalagrotten ligger på sørvestsiden av øya, og er 80 meter lang og har et areal på til sammen 1000 kvadratmeter fordelt på seks kamre. I det største av dem står det en mektig stalagmitt som ligner på Jupiter sittende på en trone.

Kalymnos museum

Her bodde tidligere den rike svampeksportøren Vouvalis. Han testamenterte sitt hjem til Kalymnos' befolkning, og det fremstår i dag på samme måte som da han bodde her. Museet ligger i Pothia. Gå til taxistasjonen og følg skiltene.

Museet med havets skatter

Stavros har siden han var seks år gammel dykket i de syv verdenshav, og det han har hentet opp stiller han ut her. Skjell, koraller, svamper, vrakdeler og mye annet. Museet ligger ved den idylliske stranden i Vhyhadia.

Det kalymniske huset

Besøk dette fine, lille familiemuseet som blant annet stiller ut klær, verktøy og møbler og forteller om livet og tradisjonene på øya. Her er det også et galleri hvor lokale kunstnere stiller ut og selger sine arbeider. Museet ligger på veien til Savas-klosteret.
Utflukter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
En heldagstur der du får oppleve noe av alt det spennende som Kalymnos har å tilby – fra kirker, museer og maleriske landsbyer til krystallklart vann og en fantastisk strand. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Lazy Day
Lazy Day
En herlig heldagstur på havet for hele familien. Den fine trebåten Mikro Kosmos tar oss med til naboøyene Pserimos og Plati, samt til landsbyen Vathi på Kalymnos. Vi bader både fra båten og ved en strand. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra mai til midten av september.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Det er mange måter å reise rundt på Kalymnos, og du kan også på enkelt vis reise med båt til øyene rundt.

Taxi

Taxiene kjører på enten taksameter eller faste priser. For sikkerhets skyld kan du avtale prisen på forhånd med sjåføren. Du kan også leie en taxi og kjøre en tur rundt øya.

Buss

Det er to bussruter på øya. Den ene går fra Pothia til Kastelli, og enkelte dager fortsetter to av turene til Emborios. Den andre bussen går mellom Pothia og Vathi. Begge bussrutene kjører samme vei frem og tilbake. Du kjøper billett hos sjåføren ved påstigning. I Pothia ligger busstasjonen ved rådhuset i havnen. Der finner du også rutetabellene.

Taxibåt

Taxibåtene går daglig fra vindmøllen i Mirties. Fra tidlig morgen til sen kveld kjører de små fiskebåtene over til Telendos. Det går også en liten taxibåt til Emborios om morgenen med retur om ettermiddagen.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller e-post kommer vi til hotellet ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). I Mirties og Massouri finnes det vekslingskontor og minibank. Kursen er den samme som i banken og du må betale en avgift på 1–2 % av det vekslede beløpet. I Pothia er det flere banker som er åpne mandag til fredag kl. 08.00–14.00, og alle bankene har minibank. De fleste steder aksepterer vanlige kort som Visa og MasterCard, men kjøpmannen på øya er litt gammeldags og foretrekker kontanter. På restaurantene kan det være lurt å spørre om de tar kort før man bestiller.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng, trapper og nivåforskjeller. Kranvannet er brakkvann og skal ikke drikkes. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Mirties og Massouri i sommerhalvåret.

Flyet lander på Kos flyplass. Derfra går turen videre med båt til Kalymnos, og derfra igjen er det videre busstransport til Mirties og Massouri.
Transport (buss og båt) er inkludert i prisen for deg som skal tilbringe hele ferien på Kalymnos med Ving.

Våre reiseledere møter deg på flyplassen på Kos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til fergeleiet Mastihari tar det ca. 10 minutter, og fra bussen er det ca. 200 meter å gå til fergen. Du bærer bagasjen din selv. Ventetid kan forekomme (opptil 1 time). Reisen over til Kalymnos tar ca. 30 til 60 minutter avhengig av hvilken båt som benyttes. Transport med buss eller minibuss fra havnen i Pothia til hotellet ditt i Mirties eller Massouri tar ca. 20 til 35 minutter (ca. 8 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

På avreisedagen henter bussen deg ved hotellet og kjører til havnen i Pothia. Der fortsetter hjemreisen med ferge til Mastihari på Kos. Det er ventetid i Mastihari (ca. 30 minutter til 2 timer) før avgang til flyplassen. I havnen er det restauranter.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Mirties & Massouri
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.