Se hotell (0)

Reiser til Pothia

En reise til Pothia passer perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie i et ekte gresk hverdagsmiljø.

Kalymnos' hovedstad Pothia er en vakker havneby hvor turismen fortsatt er relativt beskjeden. Hit reiser du hvis du vil oppleve gresk hverdagsliv i et rolig tempo. I Pothia bor rundt 12 000 av Kalymnos' ca. 14 000 innbyggere. Likevel virker Pothia som en småby. Det er et passe stort utvalg av butikker og barer langs havnepromenaden, som er et populært tilholdssted for både turister og innbyggere på dagtid og om kvelden. Et hyggelig tidsfordriv i Pothia er å rusle rundt i de smale gatene og kikke på vakre bygninger, slå seg ned med en iskald frappé på en kafe eller spise godt på en av de mange lokale tavernaene i havnen men du nyter utsikten. Du kan bade på den lille steinstranden rett utenfor sentrum, eller dra litt ut av byen til flere andre strender. Kalymnos er også kjent for sine mange klipper som er populære blant klatrere fra hele verden.

Vings Pothia

Når du reiser med Ving til Pothia bor du på hotellet Katerina, som har leiligheter for inntil seks personer. Fra hotellet er det gangavstand til havnen, butikker og mange trivelige tavernaer. Hotellet har også basseng.
Når du reiser med Ving kan du kombinere en uke i Pothia med en uke i Mirties/Massouri, på Telendos eller på et av våre reisemål på naboøya Kos. Vi samarbeider med Avis, så hvis du vil utforske Kalymnos kan vi tilby bra priser på leiebil. Du kan bestille leiebil sammen med reisen til Pothia.

Nyttige tips
 • Leiligheter for opptil seks personer
 • Kombiner flere reisemål
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Pothia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Det ligger en liten steinstrand rett utenfor sentrum av Pothia. Utenfor byen er det flere fine strender å velge mellom, både rundt på Kalymnos og på naboøyene.

Linaria

Linaria passer fint for barnefamilier. Stranden ligger ved siden av reisemålet Kantouni, og er en rolig, liten strand som er ganske langgrunn.

Telendos

Når du tar båten over til den lille naboøya Telendos og går rett over øya, kommer du til en fredelig, liten steinstrand som er omkranset av klipper og ligger i en bukt. Det er utleie av solsenger her.

Pserimos

Den lille øya Pserimos mellom Kalymnos og Kos har bare rundt 110 innbyggere. Ved landsbyen på øya ligger det en lagune med en hvit sandstrand, som er veldig barnevennlig. Det er flere tavernaer her.

Therma

Stranden Therma er relativt langgrunn og har klart vann. Av og til kan det bli ganske høye bølger her. Stranden er populær blant gresk ungdom som driver med sportsaktiviteter og omgås her. Ved stranden ligger det noen barer som serverer enkle matretter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Pothia med Vings charterfly i sommersesongen (mai–oktober).

Flyet lander på Kos. Fra Kos er det båttransport til Kaymnos og derfra videre transport til hotellene i Pothia.
Transport (buss og båt) er inkludert i prisen for deg som skal tilbringe ferien på et av Vings hotell på Kalymnos. Vings reiseledere møter deg på flyplassen på Kos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til fergeleiet Mastihari tar det ca. 10 minutter, og fra bussen er det ca. 200 meter å gå til fergen. Du bærer bagasjen din selv. Ventetid kan forekomme (opptil 1 time). Reisen over til Kalymnos tar ca. 30 til 60 minutter avhengig av hvilken båt som benyttes. Transport med buss eller minibuss fra havnen i Pothia til hotellet ditt tar ca. 5 til 10 minutter (ca. 800 m), avhengig av trafikken.

På avreisedagen henter bussen deg ved hotellet og kjører til havnen i Pothia. Der fortsetter hjemreisen med ferge til Mastihari på Kos. Det er ventetid i Mastihari (ca. 30 minutter til 2 timer) før avgang til flyplassen. I havnen er det restauranter.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
I havnen er det mange lokale tavernaer og restauranter som serverer velsmakende gresk mat.

Mat og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menyer, men de stemmer ikke alltid. Spør heller kelneren hvilke retter de har. Ofte kan du bli med ut på kjøkkenet og se hva de har i grytene.

Noen greske matretter

Grillet kjøtt er vanlig, men prøv også de mange spennende rettene fra katsarola, altså mat som tilberedes i kasserolle. Noen eksempler på dette er kokkinisto (oksekjøtt i tomatsaus), stifado (lammekjøtt og løk i tomatsaus, alternativt blekksprut eller kaninkjøtt) og dolmades (fylte vinblader som serveres med sitronsaus og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fylte tomater og paprikaer) og pastitsio (Hellas' svar på lasagne). Fisk er mye dyrere enn kjøtt. Når du bestiller fisk kan du selv peke ut hvilken fisk du vil ha. Så grilles den og serveres hel med hodet på.

Kaffe

Det er ikke mulig å få kaffe etter maten alle steder, og greske tavernaer serverer som regel bare is og crème caramel til dessert. Grekerne avrunder alltid et måltid med frukt før de går videre til et zacharoplasteio – et konditori – for søtsaker. Gresk kaffe kokes, av og til med sukker, og serveres i en liten kopp. Når gruten har sunket til bunns er kaffen klar til å drikkes. Mange steder serverer de også vanlig traktekaffe. Frappé, iskaffe, er godt i varmen. Gresk kaffe og frappé kan bestilles i tre varianter: Sketo (uten sukker), metrio (med litt sukker) og gliko (med mye sukker).
Pothia har en rekke barer som er godt besøkt om kveldene, spesielt i helgene.
Shopping
Det er et mindre antall lokale butikker i Pothia.

Badesvamper

På Kalymnos har de drevet med svampfiske i over 2000 år, og øya kalles da også svampfiskernes øy. I Pothia bør du besøke en av svampfabrikkene hvor de selger fine badesvamper av høy kvalitet. Mange av de svampene som gateselgerne tilbyr er importert fra Filippinene, Bahamas og Cuba, og er av mye dårligere kvalitet.

Krydder og honning

På Kalymnos gror det mange velduftende urteplanter som salvie, timian, rosmarin og oregano. Det er bare å gå en tur i fjellene og plukke selv, eller kjøpe dem av en gateselger i stedet. Du kan også kjøpe en god sirupsaktig honning som produseres av biene på øya.
Aktiviteter og severdigheter
I Pothia nyter du stillheten og lyden av bølgene mot stranden. Om du ser etter mer å gjøre kan du reise til andre deler av øya.

Fotturer

Det er populært å gå fotturer i fjellene på øya. Om du er i noenlunde god form og ikke har noe i mot vanskelig terreng kan du følge noen av eseltråkkene. Det går en eselsti fra Pothia til Mandarindalen og en fra Arginontabukten til Mandarindalen. Hver tur tar ca. 3–4 timer å gå. Glem ikke å ta med drikkevann!

Dykking

I Maasouri kan du blant annet ta dykkersertifikat hos Kalymnos Diving Club.

Fjellklatring

Det kommer klatrere fra hele verden til Kalymnos takket være øyas fine klatremuligheter. Her er det utfordringer for både nybegynnere og erfarne klatrere.
Vil du se deg rundt på øya er det nok av severdigheter å besøke.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Den bysantinske herskeren Arkadios bygget dette kapellet av materialer fra det gamle Apollotempelet.

Den hellige skogen

Den hellige skogen ligger ved siden av havnen i Pothia. Her har de lykkes med å plante en skog, selv om det er veldig vanskelig å få trær til å vokse på øya. Derav navnet.

Savas-klosteret

Bak den hellige skogen i Pothia ligger Savas-klosteret hvor det i dag bor elleve nonner. En munk som tidligere var prest i klosteret ligger begravd i en sølvkiste her. Det sies at han kan hjelpe mennesker som er barnløse eller syke. Hvert år på hans navnedag den femte desember åpnes kisten, og da valfarter folk hit for å takke ham for hjelpen.

Pera Kastro-borgen

Denne borgen ligger høyt oppe i fjellet i Horio. Pera Kastro ble oppført på 900-tallet i bysantinsk stil, for senere å bli bygget på av Johannitterordenen. Kvinnene i Horio passer på de ni små kapellene som borgen rommer.

Chrysoheria

Chrysoheria er en middelalderborg på en høyde langs hovedveien fra Pothia. Den ble reist av engelske korsfarere for å beskytte havnen. Borgen er oppkalt etter den lille kirken inne i borgen, Madonna Chrysoheria.

Emborios

Emborios er øyas nordligste by, og et tidligere handelssentrum. "Emborios" betyr handel på gresk, og her er det gjort flere arkeologiske funn. I dag er det et idyllisk og fredelig sted med en steinstrand og trivelige tavernaer.

Mandarindalen

Landsbyen Vathia ligger i den ene enden av Mandarindalen. I denne frodige dalen dyrker de sitroner, appelsiner, mandariner, grønnsaker og oliven. Det er det eneste fungerende landbruket på øya, takket være et effektivt vanningssystem.

Kalymnos museum

Fra taxistasjonen i Pothia kan du følge skiltene til Kalymnos museum. Her bodde tidligere den rike svampeksportøren Vouvalis. Da han døde testamenterte han hele sitt hjem til øyas befolkning, og i dag står huset akkurat som da han bodde her.
Hvordan du tar deg rundt
Om du vil se deg rundt på øya er det mange måter å reise rundt på. Det er også flere fine naboøyer som er verdt et besøk.

Buss

Busstasjonen ligger ved rådhuset i havnen. Rutetidene finner du på holdeplassen. Det går lokalbusser til for eksempel Mirties, Massouri, Kastelli og Vathi. Du kjøper billett hos sjåføren før avgang.

Taxi

Det finnes to typer taxier på øya – vanlig taxi og "taxibusser" hvor du deler bilen med andre passasjerer. Prisene er faste, og bilene har ikke taksameter. Det er likevel lurt å avtale prisen med sjåføren på forhånd.

Båt

Det går båter fra havnen i Pothia til øyer i nærheten.
Fakta

Vår service

I perioden mai–oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reise til Pothia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.