Se hotell (1)

Reiser til Pothia

En reise til Pothia passer perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie i et ekte gresk hverdagsmiljø.
Kalymnos' hovedstad Pothia er en vakker havneby hvor turismen fortsatt er relativt beskjeden. Hit reiser du hvis du vil oppleve gresk hverdagsliv i et rolig tempo. I Pothia bor rundt 12 000 av Kalymnos' ca. 14 000 innbyggere. Likevel virker Pothia som en småby. Det er et passe stort utvalg av butikker og barer langs havnepromenaden, som er et populært tilholdssted for både turister og innbyggere på dagtid og om kvelden. Et hyggelig tidsfordriv i Pothia er å rusle rundt i de smale gatene og kikke på vakre bygninger, slå seg ned med en iskald frappé på en kafe eller spise godt på en av de mange lokale tavernaene i havnen men du nyter utsikten. Du kan bade på den lille steinstranden rett utenfor sentrum, eller dra litt ut av byen til flere andre strender. Kalymnos er også kjent for sine mange klipper som er populære blant klatrere fra hele verden.

Vings Pothia

Når du reiser med Ving til Pothia bor du på hotell Katerina, som tilbyr leiligheter for opptil fem personer. Fra hotellet er det gangavstand til både havnen, butikker og mange trivelige tavernaer. Hotellet har også basseng.
Du kan også kombinere en uke i Pothia med en uke i Mirties/Massouri eller et av våre reisemål på naboøya Kos.
Nyttige tips
 • Leiligheter for opptil fem personer
 • Kombiner to reisemål
 • Flere restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Pothia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det ligger en liten steinstrand rett utenfor sentrum av Pothia. Utenfor byen er det flere fine strender å velge mellom, både rundt på Kalymnos og på naboøyene. I august, som er da grekerne tar ferie, kan det bli trangt og folksomt mange steder, da mange reiser hit på ferie.

Pothia – kunstig sandstrand

Den kunstige stranden Pothia har grovkornet, mørk sand og har hovedsakelig greske gjester. Stranden ligger ved havnen.

Akti – en liten steinstrand

Den lille steinstranden Akti har først og fremst greske gjester. Akti ligger i bukten på vei mot Mandarindalen. Det er ingen solsenger her, og veien ned til bukten er veldig bratt. Selv om fiskeoppdrett i området kan gjøre vannet litt uklart er det populært å snorkle her. Det ligger en liten taverna på stranden.

Therma

Stranden Therma er relativt langgrunn og har klart vann. Av og til kan det bli ganske høye bølger her. Stranden er populær blant gresk ungdom som driver med sportsaktiviteter og omgås her. Ved stranden ligger det noen barer som serverer enkle matretter.

Linaria

Linaria passer fint for barnefamilier. Stranden ligger ved siden av reisemålet Kantouni, og er en rolig, liten strand som er ganske langgrunn.

Plati Yialos

Mange greske barn har lært å svømme på Plati Yialos. Det er en barnevennlig strand som består av grus og mørk sand. Stedets taverna selger enkle retter, og det er utleie av noen få solsenger og parasoller. Stranden ligger i nærheten av Parnamos/Elies torg.

Melitsaha

Melitsaha er en lokal strand som ligner på Plati Yialos, men den er ikke like dyp. Her er det klipper hvor barna kan lete etter krabber og skjell. Tavernaen her har kveldsåpent, og leier ut noen solsenger og parasoller. Stranden ligger i nærheten av Mirties.

Emborios

I Emborios har de lagt sand på toppen av den opprinnelige steinstranden for å gjøre den mer barnevennlig. Stranden ligger midt i den lille landsbyen. Her er det flere tavernaer hvor du kan spise sammen med lokalbefolkningen.

Kalamnies/Pirate Beach

Steinstranden Kalamnies ligger langs veien til Emborios. Restaurantene her har sjørøvertema og byr på god mat og hyggelig stemning.

Mirties og Massourid

Det ligger en 100 meter lang steinstrand i Mirties. Øyas største strand ligger i Massouri. Den er 500 meter lang og består av grovkornet mørk sand og smågrus. Om sommeren arrangeres det en basketballturnering her, og det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Det er snackbar i både Mirties og Massouri, og utleie av solsenger og parasoller.

Telendos

Tar du båten over til den lille naboøya Telendos og går tvers over øya, kommer du til en fredelig, liten steinstrand som ligger i en bukt omkranset av klipper. Her er det utleie av solsenger.

Pserimos

Den lille øya Pserimos mellom Kalymnos og Kos har bare rundt 110 innbyggere. Ved landsbyen på øya ligger det en lagune med en hvit sandstrand, som er veldig barnevennlig. Det er flere tavernaer her.
Mat, drikke og uteliv
I havnen er det mange lokale tavernaer og restauranter som serverer velsmakende gresk mat.
Pothia har en rekke barer som er godt besøkt om kveldene, spesielt i helgene.
Shopping
Det er et mindre antall lokale butikker i Pothia.

Badesvamper

På Kalymnos har de drevet med svampfiske i over 2000 år, og øya kalles da også svampfiskernes øy. I Pothia bør du besøke en av svampfabrikkene hvor de selger fine badesvamper av høy kvalitet. Mange av de svampene som gateselgerne tilbyr er importert fra Filippinene, Bahamas og Cuba, og er av mye dårligere kvalitet.

Krydder og honning

På Kalymnos gror det mange velduftende urteplanter som salvie, timian, rosmarin og oregano. Det er bare å gå en tur i fjellene og plukke selv, eller kjøpe dem av en gateselger i stedet. Du kan også kjøpe en god sirupsaktig honning som produseres av biene på øya.
Aktiviteter og severdigheter
I Pothia nyter du stillheten og lyden av bølgene mot stranden. Om du ser etter mer å gjøre kan du reise til andre deler av øya.

Fotturer

Det er populært å gå fotturer i fjellene på øya. Om du er i noenlunde god form og ikke har noe i mot vanskelig terreng kan du følge noen av eseltråkkene. Det går en eselsti fra Pothia til Mandarindalen og en fra Arginontabukten til Mandarindalen. Hver tur tar ca. 3–4 timer å gå. Glem ikke å ta med drikkevann!

Dykking

I Maasouri kan du blant annet ta dykkersertifikat hos Kalymnos Diving Club.

Fjellklatring

Det kommer klatrere fra hele verden til Kalymnos takket være øyas fine klatremuligheter. Her er det utfordringer for både nybegynnere og erfarne klatrere.
Vil du se deg rundt på øya er det nok av severdigheter å besøke.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Den bysantinske herskeren Arkadios bygget dette kapellet av materialer fra det gamle Apollotempelet.

Den hellige skogen

Den hellige skogen ligger ved siden av havnen i Pothia. Her har de lykkes med å plante en skog, selv om det er veldig vanskelig å få trær til å vokse på øya. Derav navnet.

Savas-klosteret

Bak den hellige skogen i Pothia ligger Savas-klosteret hvor det i dag bor elleve nonner. En munk som tidligere var prest i klosteret ligger begravd i en sølvkiste her. Det sies at han kan hjelpe mennesker som er barnløse eller syke. Hvert år på hans navnedag den femte desember åpnes kisten, og da valfarter folk hit for å takke ham for hjelpen.

Pera Kastro-borgen

Denne borgen ligger høyt oppe i fjellet i Horio. Pera Kastro ble oppført på 900-tallet i bysantinsk stil, for senere å bli bygget på av Johannitterordenen. Kvinnene i Horio passer på de ni små kapellene som borgen rommer.

Chrysoheria

Chrysoheria er en middelalderborg på en høyde langs hovedveien fra Pothia. Den ble reist av engelske korsfarere for å beskytte havnen. Borgen er oppkalt etter den lille kirken inne i borgen, Madonna Chrysoheria.

Emborios

Emborios er øyas nordligste by, og et tidligere handelssentrum. "Emborios" betyr handel på gresk, og her er det gjort flere arkeologiske funn. I dag er det et idyllisk og fredelig sted med en steinstrand og trivelige tavernaer.

Mandarindalen

Landsbyen Vathia ligger i den ene enden av Mandarindalen. I denne frodige dalen dyrker de sitroner, appelsiner, mandariner, grønnsaker og oliven. Det er det eneste fungerende landbruket på øya, takket være et effektivt vanningssystem.

Kalymnos museum

Fra taxistasjonen i Pothia kan du følge skiltene til Kalymnos museum. Her bodde tidligere den rike svampeksportøren Vouvalis. Da han døde testamenterte han hele sitt hjem til øyas befolkning, og i dag står huset akkurat som da han bodde her.
Utflukter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
En heldagstur der du får oppleve noe av alt det spennende som Kalymnos har å tilby – fra kirker, museer og maleriske landsbyer til krystallklart vann og en fantastisk strand. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Lazy Day
Lazy Day
En herlig heldagstur på havet for hele familien. Den fine trebåten Mikro Kosmos tar oss med til naboøyene Pserimos og Plati, samt til landsbyen Vathi på Kalymnos. Vi bader både fra båten og ved en strand. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Om du vil se deg rundt på øya er det mange måter å reise rundt på. Det er også flere fine naboøyer som er verdt et besøk.

Buss

Busstasjonen ligger ved rådhuset i havnen. Rutetidene finner du på holdeplassen. Det går lokalbusser til for eksempel Mirties, Massouri, Kastelli og Vathi. Du kjøper billett hos sjåføren før avgang.

Taxi

Det finnes to typer taxier på øya – vanlig taxi og "taxibusser" hvor du deler bilen med andre passasjerer. Prisene er faste, og bilene har ikke taksameter. Det er likevel lurt å avtale prisen med sjåføren på forhånd.

Båt

Det går båter fra havnen i Pothia til øyer i nærheten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter eller kanskje bare vil ha tips og råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Pothia med Vings charterfly i sommersesongen.

Flyet lander på Kos. Fra Kos er det båttransport til Kalymnos og derfra videre transport til hotellene i Pothia.
Transport (buss og båt) er inkludert i prisen for deg som har bestilt hele oppholdet på Kalymnos med Ving.

Vingvertene møter deg på flyplassen på Kos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til fergeleiet Mastihari tar det ca. 10 minutter, og fra bussen er det ca. 200 meter å gå til fergen. Du bærer bagasjen din selv. Ventetid kan forekomme (opptil 1 time). Reisen over til Kalymnos tar ca. 30 til 60 minutter avhengig av hvilken båt som benyttes. Transport med buss eller minibuss fra havnen i Pothia til hotellet ditt tar ca. 5–10 minutter, avhengig av trafikken.

På avreisedagen henter bussen deg ved hotellet og kjører til havnen i Pothia. Der fortsetter hjemreisen med ferge til Mastihari på Kos. Det er ventetid i Mastihari (ca. 30 minutter til 2 timer) før avgang til flyplassen. I havnen er det restauranter.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Pothia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.