Hotell

Ving har behagelige charterreiser til Side, og du kan velge mellom barnevennlige hotell som Sunwing, og Sunprime Hotels – kun for voksne.

Du kan også bestille reise med rutefly til Side med Ving. Da velger du selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte. Du kan likevel velge blant flere av våre beste hotell, bli med på utfluktene våre og benytte deg av Vings service på reisemålet. Med andre ord - du kan skreddersy reisen din akkurat slik det passer deg, fra tre dager og oppover.

Barnevennlige hotell i Side

Hvis du vil ha en skikkelig barnevennlig ferie anbefaler vi vårt populære Sunwing Side Beach, som ligger på Den østre stranden. Her kan du se frem til en herlig familieferie med blant annet Lollo & Bernie, mulighet for å bestille All Inclusive og mange aktiviteter både på dag- og kveldstid.

SunConnect i Side

Du kan også ta med deg familien til et av våre SunConnect-hotell, hvis du vil være både avkoblet og oppkoblet i ferien. Du kan velge hotell med eller uten beliggenhet på stranden, sentralt eller mer øde, luksuriøst eller litt enklere. SunConnect Side Resort er et av våre mest populære familiehotell i Tyrkia. Nesten like høy score får det luksuriøse SunConnect Sea World Resort & Spa, som ligger ved stranden et stykke utenfor Side. Her er dessuten All Inclusive inkludert i prisen slik at du får en virkelig behagelig ferie.

Voksenferie med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Skal du reise på ferie uten barn, anbefaler vi vårt Sunprime Dogan Side Beach. Her bor du i elegante omgivelser, med spa-behandlinger, god mat og god vin og deilige bad innen behagelig rekkevidde. Alt i en avslappet, voksen atmosfære bare noen meter fra stranden.

Billig og bra

I tillegg til de brede, solfylte og flere mil lange sandstrendene er kanskje maten og shoppingen en viktig grunn til å reise til Side. Her er det enkel, billig og fremfor alt veldig god mat. Behersker du kunsten å prute kan du gjøre kupp på tyrkiske tepper, smykker, stoffer og fine skinnklær.

Det er mange som reiser med dolmus fra Side til nabobyen Manavgat hvor det er marked hver mandag og torsdag. Et annet populært utfluktsmål er Antalya med sin gamleby fra middelalderen og spennende butikker.

 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Hotell på stranden
 • Barnevennlige strender
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade

Våre gjesters vurdering Side

 • Barnevennlig
 • Strender
 • Sport & aktiviteter
 • Underholdning
 • Shopping
Vær og klima
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender

Kumköy

Stranden i Kumköy er en langstrakt fortsettelse av Den vestre stranden, og om du vil er det mulig å gå i vannkanten eller langs strandpromenaden hele veien til sentrum. Stranden her er like langgrunn og vakker som Den vestre stranden, og har stort sett de samme fasilitetene. Den eneste forskjellen er at stranden i Kumköy er litt mer langgrunn.

Den vestre stranden

Den vestre stranden er sammen med Kumköy-stranden nesten en mil lang og relativt langgrunn, og regnes derfor som den mest barnevennlige av Sides to strender. Solsengene står tett, og de tilhører som regel nærmeste bar/restaurant. De er ofte gratis å låne om du velger å drikke eller spise der. Det er ferskvannsdusjer med ujevne mellomrom langs stranden. Strandområdet nærmest sentrum har flest restauranter, og alle har fin utsikt mot havet. Sanden er mørk og ganske finkornet. Her får du tak i det meste du trenger for en dag på stranden; mat, drikke, massasje og kanskje en tur med bananbåt, vannscooter eller et annet mer eller mindre motorisert vannkjøretøy.

Den østre stranden

Den østre stranden er lengre enn den vestre, og er ikke like langgrunn – fem meter ute når vannet opp til livet på en voksen person. Den østre stranden har ikke like mange fasiliteter som den vestre, og her er det heller ikke like tett mellom solsengene. Men tilbudet om forfriskninger og vannsportsaktiviteter er mer enn godt nok.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Til Side kan du reise med Ving i sommeresongen (mars-oktober). Flyet lander på flyplassen i Antalya. Du kan også bestille rutefly til Side med Ving, året rundt. Da velger du selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte.
Med Vings busstransport kommer du deg trygt og enkelt til hotellet ditt i Side. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen. Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet er ca. 1–2 timer (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotelstopp. Les mer om transport her. Den eksakte bussruten avhenger av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst.

Har du bestilt en pakkereise med rutefly kan du bestille privat transport til hotellet, som oftest taxi eller minibuss. Du finner all informasjon om bestilt transport i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Du får eksakt pris når du bestiller.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing i Side og flyr med Thomas Cook Airlines er Easy Travel med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt inkludert. Har du også bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp på veien.
Mat, drikke og natteliv
Side har et godt utvalg av restauranter, enklere spisesteder, kafeer og barer. Du får god og velsmakende mat til priser du kan leve med. Selv om de fleste av oss kanskje bare har spist kebab, er det tyrkiske kjøkken kjent for sitt mangfold. Kunsten å lage mat går langt tilbake, og har blitt utviklet gjennom en rik tilgang på ingredienser, både lokale og varer innført av handelsfolk som reiste langs de viktige handelsrutene mellom Asia og Europa. Gjennom århundrene samlet, prøvde og oppdaget de nye ingredienser og nye metoder, og la grunnlaget for det som i dag kalles det tyrkiske kjøkken – en benevnelse kanskje like misvisende som "det europeiske kjøkken". Det er stor variasjon, og regler er som kjent til for å brytes. Du kan altså spise godt, veldig godt, i Tyrkia, men de store kulinariske opplevelsene uteblir i Side, siden de har lagt seg på et nivå som er tilpasset etterspørsel og økonomi.

Men du går ikke sulten i Side, for her er det nok av restauranter som mer enn gjerne vil ha deg som sin gjest. Ikke nøl med å prøve ut lokale spesialiteter! Sørg for å prøve Middelhavets delikatesser: Blekksprut, piggvar eller havabbor, som tyrkiske kokker med sin respekt for råvarene yter full rettferdighet. Det er ikke vanskelig å finne et spisested i Side, for mat finnes det overalt, fra enkle kebabutsalg til smakfulle opplevelser.
Side er ingen fornøyelsesmetropol, men det ligger et par diskotek og ganske mange barer på østsiden av byen, og noen flere i havnen. Lokalbefolkningen starter gjerne kvelden med en god middag før de fortsetter til noen av barene i for eksempel havnen. Om man er ute etter en roligere kveld har mange av hotellene barer som av og til tilbyr musikkunderholdning. Barene stenger i totiden på natten, diskotekene rmellom kl. 03.00 - 04.00.

I Tyrkia selges det både lokalprodusert sprit og dyrere importerte spritvarer. Om du bestiller for eksempel en gin and tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Ønske du importert sprit må du bestille for eksempel Gordon's gin and tonic. Hold drinken din under oppsyn, og ikke la den stå ubevoktet på bardisken eller bordet.
Shopping
Det ligger mange små butikker i sentrum, i gamlebyen og langs strandpromenaden, og det er hit du skal dra for å handle. Ta gjerne også minibussen til Manavgat hvor det er et godt utvalg av butikker og markeder. Som i Tyrkia forøvrig er varer produsert innenlands billig her, mens importerte varer koster nesten like mye som hjemme. Det er mange piratkopierte merkevarer i butikkene. Som regel kan du prute på prisen i butikkene i Side, selv om de er utstyrt med prislapp. Slik er det ikke i Manavgat, for er det prislapp på varen er prisen fast. En del merker, som for eksempel Billabong, produseres på lisens i Tyrkia, noen som medfører lavere priser enn hjemme.

Taxfree

I noen butikker kan man som turist handle taxfree. Spør i butikken hvilke regler som gjelder for tilbakebetaling av moms.

Butikkutvalg i Tyrkia

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.
Aktiviteter og severdigheter
I vannet og på stranden er det mange aktiviteter å velge mellom i Side: Windsurfing, pedalbåter, seiling, parasailing, volleyball og tennis. Det er golfbaner i Belek ca. 45 kilometer fra Side.

Vannsport

Det er flere vannsportsentre på strendene som tilbyr alt fra bananbåt og parasailing til vannscooter. Når du leier en vannscooter må du huske på at de i de fleste tilfeller ikke er dekket av forsikring. Det innebærer at du må erstatte eventuelle skader som oppstår på den vannscooteren du leier om du velter eller er innblandet i en ulykke.

Golf

Rett utenfor storbyen Antalya ligger Belek, golfens eget Mekka. Her er det ti forskjellige golfklubber som ligger vakkert til langs kysten og tilbyr baner av forskjellig karakter. Det eneste de har felles er at de store deler av året er i veldig god stand. Vings golfverter i Belek anbefaler banen Gloria med to 18-hullssløyfer, som har noe å tilby alle golfere. Den litt mer krevende Old Course har lange korridorer hvor pinjetrærne står tett langs kanten av fairway. New Course er bredere, mer kupert og i det store og hele litt snillere mot spilleren – om du da ikke treffer noen av de mange vannhindrene. Cornelia, designet av Nick Faldo, er en 27-hullsbane med mange fine hull, som gir selv den mest erfarne golfer en stor opplevelse.

Rafting

Opplev vakker natur i Taurusfjellene. Bare reisen hit, 1,5 time fra Side, er en opplevelse. Vel fremme venter en spennende raftingtur ned elven i Köprülü Kanyon. Om våren er det ekstra spennende da smeltevannet kommer ned fra fjellene. Vi får innføring i sikkerhet og fremgangsmåte før vi setter utfor om bord i gummiflåter. Vannet er krystallklart og omgivelsene frodige, og det er det perfekte eventyr for den som vil ha en spennende opplevelse.

Antalya

Antalya er en virkelig storby, med kystens beste shoppingmuligheter. Her er det også mye å se og gjøre selv om du ikke har tenkt å handle så mye. I gamlebyen kan du spasere rundt i mange timer, og kanskje ta en pause på en skyggefull kafe hvor du kan sitte og se på gatelivet. Bussturen fra Side tar litt over en time, men det er ofte både billigere og enklere å bli med på en organisert utflukt.

Alanya

Et større og travlere feriested øst for Side. Alanya er kjent for sjarm, vakre strender, shopping og uteliv, og fra borgen er det en strålende utsikt over byen og havet. Under borgen ligger Damlatasgrotten hvor luften sies å være god for den som lider av pustebesvær. På markedet finner du det meste av frukt og grønnsaker. I basaren kan du prute, og restaurantutvalget er stort. Det tar ca. en time med buss fra Side. De store bussene går én gang i timen og minibussene hver halvtime.

Manavgat

Utenfor Side ligger Manavgat som er en liten by i vekst, og med trivelig atmosfære. Her er det mange butikker med lave priser. Siden Manavgat er mer lokal enn Side finner du mange billige kjøkkenvarer her. På mandager og torsdager er det et stort marked hvor det selges alt tenkelig og utenkelig. Langs elven ligger det små, hyggelige kafeer. Det går dolmus, minibusser, fra Side til Manavgat hvert kvarter.

Fossen i Manavgat

Manavgat-elven med sitt vakre fossefall er et populært og fotogent utfluktsmål blant både turister og lokalbefolkning. Hit reiser du med lokalbuss fra Side til Manavgat, hvor du bytter til en dolmus som går til "Selale", som betyr foss. Her er det restauranter, og det er et utmerket sted for piknik.

Det romerske teatret

På dagtid kan du utforske dette enorme teatret fra romertiden på egenhånd. Om sommeren er det konserter og festivaler her. Teatret ligger ved innkjøringen til Side, rett hvor hovedgaten begynner.

Side Museum

Museet ligger i det som en gang var det romerske badet, så til og med lokalene er fra antikken! Her er det utstilt funn fra utgravningene i Side.

Antalya arkeologiske museum

Om du er interessert i arkeologi bør du absolutt besøke Antalyas arkeologiske museum. Her stiller de ut mange av funnene fra utgravninger i blant annet Perge og Aspendos. Ta lokalbussen fra Side til Antalya og bytt til en taxi ved busstasjonen.

Manavgat-elven

Å gli rolig langs bredden i vannets eget tempo og nyte det vakre landskapet er en herlig opplevelse. Ved elvemunningen venter en dukkert i det kalde elvevannet, og litt senere kan du bade i det adskillig varmere Middelhavet. Du kan også ta en kopp kaffe på et av serveringsstedene langs elven inne i Manavgat.
Hvordan du tar deg rundt

Buss

Dolmus, minibusser, kjører kortere strekninger, og fungerer som bybusser. Dolmus betyr "fullstappet", noe de absolutt er. Når du vil stoppe en dolmus vinker du den inn til veikanten som en taxi. Når du vil av sier du "dur", som betyr stopp. Du behøver ikke bruke de faste holdeplassene. Når du går om bord sender du pengene fremover til sjåføren via dem som sitter foran deg, og vekslepenger får du tilbake på samme måte.

Taxi

Taxiene er gule og kjører etter faste priser. Sjåførene har av prinsipp ikke kvitteringsblokk, så om du ønsker kvittering for reisen bør du ha med deg eget papir.

Leiebil

Avis leverer leiebil til de fleste hotell, og de deler ut kart og tar i mot forhåndsbestilling uten avbestillingsgebyr. Du kan leie bil for én dag eller flere, og kan selv bestemme tempo på utflukten.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis du har et problem vi ikke kan løse kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Side Beach og Sunprime Dogan Side Beach har Resort Service døgnet rundt.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i reiseguiden.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i Tyrkia. Turistvisum kjøpes via denne siden https://www.evisa.gov.tr/en/ før avreise.
Her kan du se hvordan visumsøknaden fylles ut: http://blogg.ving.no/hvordan-soke-e-visa-til-tyrkia/

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i butikker og restauranter. Det finnes fire banker i Side, to i sentrum og to ved det store flagget. Banktider er mandag–fredag, kl. 09.00-17.00. Alle bankene stenger midt på dagen. Minibanker finnes flere steder i Side. Kort kan du stort sett betale med i de fleste vanlige butikker og på restaurantene. På markedet er det kontanter som gjelder.

Man kan betale med både lira og euro, men man får som regel ganske dårlig kurs med euro. Store hotell aksepterer alle typer valuta, og på markedene kan du bruke både lira og euro.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Byggearbeider kan til tider være forstyrrende. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, med hvis du bor i leilighet kan du gjøre dette. For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Reise med barn
Tyrkia er et utmerket valg om du reiser med barn. Her er det mange barnevennlige hotell, og ofte er det familiens minstemann som får mest oppmerksomhet på restauranter og i butikker.

Barnevogn

Selv om fortauskantene er høye er det relativt enkelt å ta seg fram med barnevogn. I høysesongen i juli og august stenges det for biltrafikk i Side sentrum, så det er enklere å være fotgjenger.

Mat til barna

Mange restauranter i Side serverer både tyrkiske retter og mat med mer internasjonalt preg. På nesten alle restauranter kan man bestille ris med yoghurt, noe mange tyrkiske barn liker, potetmos eller andre barnefavoritter. Köfte (kjøttboller), pølse og pizza smaker godt. Om barna ikke vet hva de har lyst på kan dere bli med inn på kjøkkenet og se hva som er i grytene. Tyrkerne er veldig glad i søtsaker, og det er mange gode desserter.
Finn reisen din