Se hotell (21)

Ving har behagelige charterreiser til Side, og du kan velge mellom barnevennlige hotell som Sunwing, og Sunprime Hotels – kun for voksne.

Sentrum i Side ligger vakkert til ovenfor og rundt byens lille havn. Her blandes butikker og restauranter med historiske bygninger og romerske ruiner, og om kvelden kryr det i gatene av mennesker som nyter en kveldstur og titter i butikkene. Et populært tidsfordriv er å spasere langs strandpromenaden. Den som vil – eller orker – kan faktisk spasere hele veien til Kumköy.

"Passe stor" er et dekkende uttrykk for Side. Sentrum har alle de butikkene du kan ønske deg, med vesker, klær, smykker etc. Utelivet foregår på klubbene nede i byen, eller på hotellene. Det er akkurat passe med restauranter for enhver smak. Det eneste det er overflod av i Side er sol og badeliv langs byens to strender.

Barnevennlige hotell i Side

Hvis du vil ha en skikkelig barnevennlig ferie anbefaler vi vårt populære Sunwing Side Beach, som ligger på den østre stranden. Her kan du se frem til en herlig familieferie med blant annet Lollo & Bernie, mulighet for å bestille All Inclusive og mange aktiviteter både på dag- og kveldstid.

Voksenferie med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Skal du reise på ferie uten barn, anbefaler vi vårt Sunprime Dogan Side Beach. Her bor du i elegante omgivelser, med spa-behandlinger, god mat og god vin og deilige bad innen behagelig rekkevidde. Alt i en avslappet, voksen atmosfære bare noen meter fra stranden.

Billig og bra

I tillegg til de brede, solfylte og flere mil lange sandstrendene er kanskje maten og shoppingen en viktig grunn til å reise til Side. Her er det enkel, billig og fremfor alt veldig god mat. Behersker du kunsten å prute kan du gjøre kupp på tyrkiske tepper, smykker, stoffer og fine skinnklær.

Det er mange som reiser med dolmus fra Side til nabobyen Manavgat hvor det er marked hver mandag og torsdag. Et annet populært utfluktsmål er Antalya med sin gamleby fra middelalderen og spennende butikker.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Hotell på stranden
 • Barnevennlige strender
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Side

Strender
Side og omgivelsene byr på flere herlige sandstrender.

Kumköy

Stranden i Kumköy er en langstrakt fortsettelse av Den vestre stranden, og om du vil er det mulig å gå i vannkanten eller langs strandpromenaden hele veien inn til sentrum. Stranden her er like langgrunn og vakker som Den vestre stranden, og har stort sett de samme fasilitetene. Den eneste forskjellen er at stranden i Kumköy er litt mer langgrunn.

Den vestre stranden

Den vestre stranden er sammen med Kumköy-stranden nesten en mil lang og relativt langgrunn, og regnes derfor som den mest barnevennlige av Sides to strender. Solsengene står tett, og de tilhører som regel nærmeste bar/restaurant. De er ofte gratis å låne om du velger å drikke eller spise der. Det er ferskvannsdusjer med ujevne mellomrom langs stranden. Strandområdet nærmest sentrum har flest restauranter, og alle har fin utsikt mot havet. Sanden er mørk og ganske finkornet. Her får du tak i det meste du trenger for en dag på stranden; mat, drikke, massasje og kanskje en tur med vannscooter eller et annet mer eller mindre motorisert vannkjøretøy.

Den østre stranden

Den østre stranden er lengre enn den vestre, og er ikke like langgrunn – fem meter ute når vannet opp til livet på en voksen person. Den østre stranden har ikke like mange fasiliteter som den vestre, og her er det heller ikke like tett mellom solsengene. Men tilbudet om forfriskninger og vannsportsaktiviteter er mer enn godt nok.
Mat, drikke og uteliv
Side har et godt utvalg av restauranter, enklere spisesteder, kafeer og barer. Du får god og velsmakende mat til priser du kan leve med. Selv om de fleste av oss kanskje bare har spist kebab, er det tyrkiske kjøkken kjent for sitt mangfold. Kunsten å lage mat går langt tilbake, og har blitt utviklet gjennom en rik tilgang på ingredienser, både lokale og varer innført av handelsfolk som reiste langs de viktige handelsrutene mellom Asia og Europa. Gjennom århundrene samlet, prøvde og oppdaget de nye ingredienser og nye metoder, og la grunnlaget for det som i dag kalles det tyrkiske kjøkken – en benevnelse kanskje like misvisende som "det europeiske kjøkken". Det er stor variasjon, og regler er som kjent til for å brytes. Du kan altså spise godt, veldig godt, i Tyrkia, men de store kulinariske opplevelsene uteblir i Side, siden de har lagt seg på et nivå som er tilpasset etterspørsel og økonomi.

Men du går ikke sulten i Side, for her er det nok av restauranter som mer enn gjerne vil ha deg som sin gjest. Ikke nøl med å prøve ut lokale spesialiteter! Sørg for å prøve Middelhavets delikatesser: Blekksprut, piggvar eller havabbor, som tyrkiske kokker med sin respekt for råvarene yter full rettferdighet. Det er ikke vanskelig å finne et spisested i Side, for mat finnes det overalt, fra enkle kebabutsalg til smakfulle opplevelser.

Mat og drikke i Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken skryter ubeskjedent av å være "verdens tredje beste kjøkken", etter det kinesiske og det italienske. Det er litt uvisst hvordan de har kommet frem til denne rangsordningen, men tyrkisk mat fortjener virkelig hederlig omtale. Langs den tyrkiske kysten kan du prøve både rustikk husmannskost og den type raffinert kokkekunst som stammer fra det keiserlige kjøkken, hvor hundrevis av spesialiserte kokker jobbet for å heve matlagingen til nye høyder.
Restauranter og spisesteder finnes det overalt i Tyrkia, fra enkle gatekjøkken til luftkondisjonerte restauranter med hvite duker og vinkart. På flere av turistmålene rundt Antalya er det et rikholdig utvalg av både lokal mat og mat fra hele verden: Tacos, pizza, sushi o.l. Det er vanligvis billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge, og du kan få en bedre middag for under hundrelappen, spesielt om du går på en lokal restaurant.
Dårlig hygiene er sjelden et problem i Tyrkia, og faren for magesyke er ikke spesielt mye større enn hjemme. Sørg for å holde deg unna de vanlige fellene som majones og liknende sauser, dårlig stekt kjøtt og kranvann.

Kebab

Kebab er ganske enkelt grillet kjøtt som kommer i et utall varianter og med mange forskjellige råvarer. Se "Kebabskolen" nedenfor.

Pide

Pide er det flate brødet som serveres til maten.

Feta

Feta er en ost som er fremstilt av sauemelk eller kumelk og lagt i saltlake. Det er en basisvare i det tyrkiske kjøkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til å skjære glass med. Alt avhenger av hva slags mat den skal brukes til.

Meze

Meze er småretter laget av ferske grønnsaker, kjøtt og krydder og serveres med brød. Det finnes en uendelig variasjon av meze, og avhengig av hvilken del av landet man befinner seg i er det forskjellige smakskombinasjoner. Meze spiser man sammen fra fat som settes frem på bordet slik at alle kan smake på dem. Tyrkerne drikker raki til meze, for til den smaksopplevelsen meze byr på passer nasjonaldrikken raki utmerket.
Restaurantene har sine egne varianter av meze, men alle har de det som kalles mezetallerken. Dette er en enkel tallerken med et utvalg av husets beste meze. Om man vet hva man liker er det bedre å bestille meze hver for seg, for da kommer de på separate asjetter.

Hovedretter

Hovedretten består ofte av kjøtt eller fisk. Vær oppmerksom på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskeslagene er sverdfisk – kilic, piggvar – kalkan, havabbor – levrak og tunfisk – palamut. På menyen er prisene som regel oppgitt i vekt.
Av kjøttretter kan nevnes lam – kuzu, kylling – tavuk, oksekjøtt – dana og den berømte retten shish kebab – kjøtt på grillspyd.

Søtsaker

Etter middagen kan man nyte butterdeig dyppet i situpsbaklava, gresskar i søt saus (kabak tatlisi), pudding med nøtter, cornflakes og rosiner (ashure) eller melkepudding (muhallebi).
Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebab kommer nærmest den kebaben vi kjøper hjemme i Norge. Dette er kjøttstrimler av lam, kylling eller okse som serveres i hvitt brød, over terninger av hvitt brød, eller i "dürüm" hvor kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Denne kebaben serveres med salat og løk.

Iskender kebab er oppkalt etter Alexander den store, og har i det store og hele samme ingredienser som Döner kebab, men serveres på en tallerken med kjøttet på en seng av brødterninger som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana kebab er malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Det grilles på spyd og serveres som regel med grillet tomat eller paprika.

Shish kebab består av store biter av grillet lam, okse eller kylling på spyd, blandet med biter av paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab eller aubergine kebab er som shish kebab, men blandet med biter av aubergine.

Å drikke til

I Tyrkia produseres det flere lokale øltyper med grei smak, og landets viner har lite å skamme seg over, selv om de ikke passer så bra til den tyrkiske maten. Om man vil gjøre som tyrkerne skal man drikke Raki, spesielt til meze, for her blandes alle mulige smaker sammen slik at vinen taper for overmakten og stilles i skyggen. Raki er i slekt med gresk Ouzo, fransk Pastis og Midtøstens Arak. Det er et anisbrennevin med andre ord. Du fyller så mye du vil ha i glasset, putter i et par isbiter og fyller opp med vann til drinken blir melkeaktig og ugjennomsiktig. Men ta det rolig, for selv om det smaker godt må du huske at Raki er sterksprit.

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikks av små kopper og har en ganske tykk konsistens med kaffegrut i bunnen. Etter tyrkisk skikk kan man få fremtiden spådd i gruten. Når du bestiller en kopp tyrkisk kaffe fås den i ulike søthetsgrader. Az sekerli (uttales aas sjekerli) er litt sukker, orta (uttales årta) er passe mye sukker, og sekerli (uttales sjekerli) er mye sukker. Det er vanlig å få et glass vann til kaffen.
Te drikker man av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig svart te og eplete, og spesielt sistnevnte pleier vi nordboere å like. Den kan drikkes både varm og kald.
Side er ingen fornøyelsesmetropol, men det ligger et par diskotek og ganske mange barer på østsiden av byen, og noen flere i havnen. Lokalbefolkningen starter gjerne kvelden med en god middag før de fortsetter til noen av barene i for eksempel havnen. Om man er ute etter en roligere kveld har mange av hotellene barer som av og til tilbyr musikkunderholdning. Barene stenger i totiden på natten, diskotekene rmellom kl. 03.00 - 04.00.

I Tyrkia selges det både lokalprodusert sprit og dyrere importerte spritvarer. Om du bestiller for eksempel en gin and tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Ønske du importert sprit må du bestille for eksempel Gordon's gin and tonic. Hold drinken din under oppsyn, og ikke la den stå ubevoktet på bardisken eller bordet.
Shopping
Det ligger mange små butikker i sentrum, i gamlebyen og langs strandpromenaden, og det er hit du skal dra for å handle. Ta gjerne også minibussen til Manavgat hvor det er et godt utvalg av butikker og markeder. Som i Tyrkia forøvrig er varer produsert innenlands billig her, mens importerte varer koster nesten like mye som hjemme. Det er mange piratkopierte merkevarer i butikkene. Som regel kan du prute på prisen i butikkene i Side, selv om de er utstyrt med prislapp. Slik er det ikke i Manavgat, for er det prislapp på varen er prisen fast. En del merker, som for eksempel Billabong, produseres på lisens i Tyrkia, noen som medfører lavere priser enn hjemme.

Taxfree

I noen butikker kan man som turist handle taxfree. Spør i butikken hvilke regler som gjelder for tilbakebetaling av moms.

Shopping i Tyrkia

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia, spesielt om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.

En del klesmerker, som for eksempel Levi's, Benetton og Quicksilver, produseres på lisens i Tyrkia, noe som fører til lavere priser enn i Norge. Det er et stort utvalg av gull- og sølvsmykker, og en del butikker har sin egen gullsmed. Skinnvarer kommer i et utall modeller og kvaliteter, og mange forretninger har egne skreddere. Det tar maks to dager å få en skreddersydd bukse eller jakke.

I basarene er det fortsatt vanlig å prute, det forventes faktisk. Man blir budt på en kopp te eller en forfriskning mens man gjør forretninger. Ikke føl deg tvunget til å kjøpe noe, for dette er en del av den naturlige tyrkiske gjestfriheten, som ofte gjør shopping til en ekstra hyggelig opplevelse.

Tepper

Prisen på tepper avhenger av varens kvalitet, material, alder og størrelse. Antall knuter per kvadratcentimeter er en av de viktigste faktorene for å avgjøre prisen på et teppe. Et stort teppe kan være billigere enn et lite avhengig av hvor mye arbeid som er nedlagt.

Merkevareklær

Tyrkia har en mengde butikker med et stort vareutvalg til lave priser, og det hører ofte med til historien at man handler mer enn man hadde tenkt seg. Vær oppmerksom på at det meste av det som selges i butikkene er piratkopier. Om du ønsker å kjøpe ekte merkevareklær skal du gå til autoriserte butikker som Levi's og Quicksilver.

Optiker

Det er rimelig å kjøpe briller i Tyrkia – hos optikeren betaler du ca. halv pris av hva det koster i Skandinavia. Utvalget av innfatninger er stort.

Lær

Lærvarer av god kvalitet kan du kjøpe til gunstige priser. Om du finner din absolutte favorittjakke i ferien, uten at den sitter som støpt, kan de fleste butikkene sy den om etter dine mål. Så vær ute i god tid!

Gull og smykker

Gull kommer i finhet på 14, 18 og 22 karat. Det vanligste er 14 karat. Staten har fastsatt en bestemt pris per gram gull, og det man betaler for er det utførte arbeidet. Denne prisen varierer fra gullsmed til gullsmed.

Basarer og markeder

I Tyrkia går alle på markedet, både feriegjester og lokale innbyggere, for å handle dagligvarer. De lokale kvinnene kommer trillende med sine små vogner som de raskt fyller med lekre frukter og ferske grønnsaker. Men på markedene på Vings reisemål selges det ikke bare frukt og grønt – her finnes det meste: Klær, sko, krydder, leketøy, filmer, musikk og alt mulig annet.

Kjøpesentre

I Antalya-området er det flere store kjøpesentre, ikke ulike de vi har her hjemme. Her gjelder faste priser, og utvalget er større og mer internasjonalt, med kjente merkevarer.

Piratkopier

Salg av piratkopier er en stor og lukrativ business over hele verden. Det kan dreie seg om vesker, klær, sko, klokker, filmer, medisiner og TV-spill, bare for å nevne noen eksempler.
Ha i bakhodet at handel med, og kjøp av, piratkopier alltid er ulovlig. Den enkleste måten å avgjøre om noe er piratkopi er å sjekke prisen. Om prisen er usannsynlig lav sammenlignet med den ekte utgaven, kan du regne med at det er en piratkopi.
Sport og trening
Er du interessert i å drive med sport og trening i ferien i Side, er det flere aktiviteter å velge mellom på både land og til vanns. Langs strendene er det flere sentre som tilbyr alt fra parasailing til jet ski.

Rafting

Opplev vakker natur i Taurusfjellene. Bare reisen hit, 1,5 time fra Side, er en opplevelse. Vel fremme venter en spennende raftingtur ned elven i Köprülü Kanyon. Om våren er det ekstra spennende, da smeltevannet kommer ned fra fjellene. Vi får innføring i sikkerhet og fremgangsmåte før vi setter utfor om bord i gummiflåter. Vannet er krystallklart og omgivelsene frodige, og det er det perfekte eventyr for den som vil ha en spennende opplevelse.
Aktiviteter og severdigheter

Antalya

Antalya er en virkelig storby, med kystens beste shoppingmuligheter. Her er det også mye å se og gjøre selv om du ikke har tenkt å handle så mye. I gamlebyen kan du spasere rundt i mange timer, og kanskje ta en pause på en skyggefull kafe hvor du kan sitte og se på gatelivet. Bussturen fra Side tar litt over en time, men det er ofte både billigere og enklere å bli med på en organisert utflukt.

Alanya

Et større og travlere feriested øst for Side. Alanya er kjent for sjarm, vakre strender, shopping og uteliv, og fra borgen er det en strålende utsikt over byen og havet. Under borgen ligger Damlatasgrotten hvor luften sies å være god for den som lider av pustebesvær. På markedet finner du det meste av frukt og grønnsaker. I basaren kan du prute, og restaurantutvalget er stort. Det tar ca. en time med buss fra Side. De store bussene går én gang i timen og minibussene hver halvtime.

Manavgat

Utenfor Side ligger Manavgat som er en liten by i vekst, og med trivelig atmosfære. Her er det mange butikker med lave priser. Siden Manavgat er mer lokal enn Side finner du mange billige kjøkkenvarer her. På mandager og torsdager er det et stort marked hvor det selges alt tenkelig og utenkelig. Langs elven ligger det små, hyggelige kafeer. Det går dolmus, minibusser, fra Side til Manavgat hvert kvarter.

Fossen i Manavgat

Manavgat-elven med sitt vakre fossefall er et populært og fotogent utfluktsmål blant både turister og lokalbefolkning. Hit reiser du med lokalbuss fra Side til Manavgat, hvor du bytter til en dolmus som går til "Selale", som betyr foss. Her er det restauranter, og det er et utmerket sted for piknik.

Det romerske teatret

På dagtid kan du utforske dette enorme teatret fra romertiden på egenhånd. Om sommeren er det konserter og festivaler her. Teatret ligger ved innkjøringen til Side, rett hvor hovedgaten begynner.

Side Museum

Museet ligger i det som en gang var det romerske badet, så til og med lokalene er fra antikken! Her er det utstilt funn fra utgravningene i Side.

Antalya arkeologiske museum

Om du er interessert i arkeologi bør du absolutt besøke Antalyas arkeologiske museum. Her stiller de ut mange av funnene fra utgravninger i blant annet Perge og Aspendos. Ta lokalbussen fra Side til Antalya og bytt til en taxi ved busstasjonen.

Manavgat-elven

Å gli rolig langs bredden i vannets eget tempo og nyte det vakre landskapet er en herlig opplevelse. Ved elvemunningen venter en dukkert i det kalde elvevannet, og litt senere kan du bade i det adskillig varmere Middelhavet. Du kan også ta en kopp kaffe på et av serveringsstedene langs elven inne i Manavgat.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Antalya-området på er å leie en bil. Et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra, da det både er billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så lei din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Buss

Dolmus, minibusser, kjører kortere strekninger, og fungerer som bybusser. Dolmus betyr "fullstappet", noe de absolutt er. Når du vil stoppe en dolmus vinker du den inn til veikanten som en taxi. Når du vil av sier du "dur", som betyr stopp. Du behøver ikke bruke de faste holdeplassene. Når du går om bord sender du pengene fremover til sjåføren via dem som sitter foran deg, og vekslepenger får du tilbake på samme måte.

Taxi

Taxiene er gule og kjører etter faste priser. Sjåførene har av prinsipp ikke kvitteringsblokk, så om du ønsker kvittering for reisen bør du ha med deg eget papir.

Leiebil

Avis leverer leiebil til de fleste hotell, og de deler ut kart og tar i mot forhåndsbestilling uten avbestillingsgebyr. Du kan leie bil for én dag eller flere, og kan selv bestemme tempo på utflukten.
Reise med barn
Tyrkia er et utmerket valg om du reiser med barn. Her er det mange barnevennlige hotell, og ofte er det familiens minstemann som får mest oppmerksomhet på restauranter og i butikker.

Barnevogn

Selv om fortauskantene er høye er det relativt enkelt å ta seg fram med barnevogn. I høysesongen i juli og august stenges det for biltrafikk i Side sentrum, så det er enklere å være fotgjenger.

Mat til barna

Mange restauranter i Side serverer både tyrkiske retter og mat med mer internasjonalt preg. På nesten alle restauranter kan man bestille ris med yoghurt, noe mange tyrkiske barn liker, potetmos eller andre barnefavoritter. Köfte (kjøttboller), pølse og pizza smaker godt. Om barna ikke vet hva de har lyst på kan dere bli med inn på kjøkkenet og se hva som er i grytene. Tyrkerne er veldig glad i søtsaker, og det er mange gode desserter.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis du har et problem vi ikke kan løse kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Side Beach og Sunprime Dogan Side Beach har Resort Service døgnet rundt.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i butikker og restauranter. Det finnes fire banker i Side, to i sentrum og to ved det store flagget. Banktider er mandag–fredag, kl. 09.00-17.00. Alle bankene stenger midt på dagen. Minibanker finnes flere steder i Side. Kort kan du stort sett betale med i de fleste vanlige butikker og på restaurantene. På markedet er det kontanter som gjelder.

Man kan betale med både lira og euro, men man får som regel ganske dårlig kurs med euro. Store hotell aksepterer alle typer valuta, og på markedene kan du bruke både lira og euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Byggearbeider kan til tider være forstyrrende. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, med hvis du bor i leilighet kan du gjøre dette. For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Side i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Side med rutefly.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg trygt og enkelt til hotellet ditt i Side. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen. Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet er ca. 1–2 timer (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotelstopp. Den eksakte bussruten avhenger av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Side Beach eller Sunprime Dogan Side Beach, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL Side

Begonville Side
Begonville Side
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 16 aug 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
16 aug 2022 fra Trondheim
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Side Beach
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-romsleilighet, kampanjepris
 • 1 uke
 • Avreise 30 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
30 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Side Resort
familygarden
 • Barnevennlig
Side Resort
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-roms leilighet mindre
 • 1 uke
 • Inkl. All Inclusive
 • Avreise 30 apr 2022 fra Tromsø
All Inclusive
Fly + hotell, 1 uke
30 apr 2022 fra Tromsø
Finn reise til Side
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.