Se hotell (26)
Ving har behagelige charterreiser til Side, og du kan velge mellom barnevennlige hotell som Sunwing, og Sunprime Hotels – kun for voksne.
Sentrum i Side ligger vakkert til ovenfor og rundt byens lille havn. Her blandes butikker og restauranter med historiske bygninger og romerske ruiner, og om kvelden kryr det i gatene av mennesker som nyter en kveldstur og titter i butikkene. Et populært tidsfordriv er å spasere langs strandpromenaden. Den som vil – eller orker – kan faktisk spasere hele veien til Kumköy.

"Passe stor" er et dekkende uttrykk for Side. Sentrum har alle de butikkene du kan ønske deg, med vesker, klær, smykker etc. Utelivet foregår på klubbene nede i byen, eller på hotellene. Det er akkurat passe med restauranter for enhver smak. Det eneste det er overflod av i Side er sol og badeliv langs byens to strender.

Barnevennlige hotell i Side

Hvis du vil ha en skikkelig barnevennlig ferie anbefaler vi vårt populære Sunwing Side Beach, som ligger på den østre stranden. Her kan du se frem til en herlig familieferie med blant annet Lollo & Bernie, mulighet for å bestille All Inclusive og mange aktiviteter både på dag- og kveldstid.

Voksenferie med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Skal du reise på ferie uten barn, anbefaler vi vårt Sunprime Dogan Side Beach. Her bor du i elegante omgivelser, med spa-behandlinger, god mat og god vin og deilige bad innen behagelig rekkevidde. Alt i en avslappet, voksen atmosfære bare noen meter fra stranden.

Billig og bra

I tillegg til de brede, solfylte og flere mil lange sandstrendene er kanskje maten og shoppingen en viktig grunn til å reise til Side. Her er det enkel, billig og fremfor alt veldig god mat. Behersker du kunsten å prute kan du gjøre kupp på tyrkiske tepper, smykker, stoffer og fine skinnklær.

Det er mange som reiser med dolmus fra Side til nabobyen Manavgat hvor det er marked hver mandag og torsdag. Et annet populært utfluktsmål er Antalya med sin gamleby fra middelalderen og spennende butikker.
Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Hotell på stranden
 • Barnevennlige strender
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Side

Strender
Side og omgivelsene byr på flere herlige sandstrender.

Kumköy

Stranden i Kumköy er en langstrakt fortsettelse av Den vestre stranden, og om du vil kan du gå i vannkanten eller langs strandpromenaden hele veien inn til sentrum. Stranden her er like langgrunn og vakker som Den vestre stranden, og har stort sett de samme fasilitetene. Den eneste forskjellen er at stranden i Kumköy er litt mer langgrunn.

Den vestre stranden

Den vestre stranden er sammen med Kumköy-stranden nesten en mil lang og relativt langgrunn, og regnes derfor som den mest barnevennlige av Sides to strender. Solsengene står tett, og de tilhører som regel nærmeste bar/restaurant. De er ofte gratis å låne om du velger å drikke eller spise der. Det er ferskvannsdusjer med ujevne mellomrom langs stranden. Strandområdet nærmest sentrum har flest restauranter, og alle har fin utsikt mot havet. Sanden er mørk og ganske finkornet. Her får du tak i det meste du trenger for en dag på stranden; mat, drikke, massasje og kanskje en tur med vannscooter eller et annet mer eller mindre motorisert vannkjøretøy.

Den østre stranden

Den østre stranden er lengre enn den vestre, og er ikke like langgrunn – fem meter ute når vannet opp til livet på en voksen person. Den østre stranden har ikke like mange fasiliteter som den vestre, og her er det heller ikke like tett mellom solsengene. Men tilbudet om forfriskninger og vannsportsaktiviteter er mer enn godt nok.
Mat, drikke og uteliv
Side har et godt utvalg av restauranter, og ikke nøl med å prøve ut lokale spesialiteter! Sørg for å prøve Middelhavets delikatesser: Blekksprut, piggvar eller havabbor. Det er ikke vanskelig å finne et spisested i Side, for mat finnes det overalt, fra enkle kebabutsalg til smakfulle opplevelser.
I Side ligger det et par nattklubber og ganske mange barer på østsiden av byen, og noen flere i havnen. Lokalbefolkningen starter gjerne kvelden med en god middag før de fortsetter til noen av barene i for eksempel havnen i Side. Om man er ute etter en roligere kveld tilbyr mange av hotellbarene av og til musikkunderholdning. Barene stenger i totiden på natten, nattklubbene mellom kl. 03.00 og 04.00.

I Tyrkia selges det både lokalprodusert sprit og dyrere importerte spritvarer. Om du bestiller for eksempel en gin & tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Ønske du importert sprit må du bestille for eksempel Gordon's gin & tonic.
Shopping
Det ligger mange små butikker i sentrum, i gamlebyen og langs strandpromenaden, og det er hit du skal dra for å handle. Ta gjerne også minibussen til Manavgat hvor det er et godt utvalg av butikker og markeder. Som i Tyrkia forøvrig er varer produsert innenlands billig her, mens importerte varer koster nesten like mye som hjemme. Det er mange piratkopierte merkevarer i butikkene. Som regel kan du prute på prisen i butikkene i Side, selv om de er utstyrt med prislapp. Slik er det ikke i Manavgat, for er det prislapp på varen er prisen fast. En del merker, som for eksempel Billabong, produseres på lisens i Tyrkia, noen som medfører lavere priser enn hjemme.

Taxfree

I noen butikker kan du handle taxfree. Spør i butikken hvilke regler som gjelder for tilbakebetaling av moms.
Sport og trening
Det er flere aktiviteter å velge mellom på land og til vanns for den som er interessert i å drive med sport og trening i ferien i Side. Langs strendene er det flere sentre som tilbyr alt fra parasailing til jet ski.

Rafting

Opplev vakker natur i Taurusfjellene. Koprucay-elven i Koprulu-ravinen er et populært sted for rafting.
Aktiviteter og severdigheter
Side og byens omgivelser byr på aktiviteter for store og små. Du bør få med det et besøk til et tyrkisk bad. For en riktig barnevennlig ferie full av aktiviteter kan vi tilby vårt populære Sunwing Side Beach på Den østre stranden. Du kan også dra på utflukter til den livlige nabobyen Alanya eller til Antalya, en storby full av kultur og historie.
Den gamle bebyggelsen i Side preges av ottomansk arkitektur, og byens omgivelser har flere interessante severdigheter. I Side møtes gammelt og nytt på en sjarmerende måte. Rester av greske og romerske byggverk ligger side om side med moderne bygninger. Byens arkeologiske museum ligger omringet av de gamle romerske badene. Sentrum av Side ligger ute på en odde i Middelhavet, og er kantet av to lange strender.

Det romerske teatret

På dagtid kan du utforske dette enorme amfiteatret fra romertiden på egenhånd. Om sommeren er det konserter og festivaler her. Teatret ligger ved innkjøringen til Side, rett hvor hovedgaten begynner.

Side Museum

Museet ligger i det som en gang var det romerske badet, så til og med lokalene er fra antikken! Her er det utstilt funn fra utgravningene i Side.

Manavgat

Manavgat er et populært utfluktsmål for både lokalbefolkning og turister. Veldig fotovennlig! Her kan du besøke Manavgat-elven og fossefallene. Sett deg ned med en kopp kaffe på en av kafeene langs elven inne i Manavgat, Byen ligger bare 15 minutter fra Side. Det går minibusser (dolmus) hit hvert kvarter.
Utflukter
Escape to Cool
Escape to Cool
En hel dag med vakker natur, avkjølende elvebad og et spennende besøk i en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, Dimcaygrotten. Lunsj er inkludert. Entré til grotten er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Manavgat båttur og shopping
Manavgat båttur og shopping
En herlig heldagsutflukt med både elvetur, bading, shopping og et besøk ved fossefallet i Manavgat. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
En bedre avslutning på ferien
En bedre avslutning på ferien
Ferie – til siste sekund. Hva skal man gjøre på hjemreisedagen når flyet ikke går før sent på kvelden? Hva med en elvetur, strandkos og middag, etterfulgt av transport til flyplassen? Lunsj og middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Hamam – tyrkisk bad i Side
Hamam – tyrkisk bad i Side
Et ekte tyrkisk bad – hamam – er perfekt for deg som vil skjemme bort deg selv i ferien! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – Side
Jeepsafari – Side
Opplev naturen skjønnhet på en måte kun en firehjulstrekker kan tilby. Heldagsutflukt med jeep som tar deg med ut i Tyrkias ville landskap, og fordi kjøretøyene ikke har tak kommer du utrolig nær naturen. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Offroad i Taurusfjellene
Offroad i Taurusfjellene
Bli med på en utflukt fullspekket med fart, adrenalin og flotte naturopplevelser. Opplev Taurusfjellene og naturen i området på avsidesliggende grusveier. Glem ikke førerkortet! Ingen måltider er inkludert.
Les mer om utflukten
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Bli med på en utflukt fullspekket med fart, adrenalin og flotte naturopplevelser. Opplev Taurusfjellene og naturen i området på avsidesliggende grusveier. Glem ikke førerkortet! Ingen måltider er inkludert.
Les mer om utflukten
Antalya Aquarium
Antalya Aquarium
Oppdag den magiske undervannsverden i Antalya Aquarium. Dette er en heldagstur hvor du får oppleve verdenshavene og går gjennom verdens lengste undervannstunnel! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Rafting
Rafting
Et adrenalinkick uten like! Bli med på rafting med profesjonell veiledning. Følelsen når du suser nedover den 13 kilometer lange elven og adrenalinet pumper i kroppen er fantastisk! Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Jeep Safari & Boat
Jeep Safari & Boat
Opplev Tyrkias skjønnhet på en måte som bare en firehjulstrekker kan tilby. På denne jeepsafarien tar du deg inn i Tyrkias dype skoger, og fordi bilen ikke har tak, kommer du utrolig tett på naturen. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Dolmus (minibusser) på kortere strekninger. Disse fungere som bybusser. Taxiene er gule og kjører på faste priser.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis du har et problem vi ikke kan løse kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Side Beach og Sunprime Dogan Side Beach har Resort Service døgnet rundt.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i butikker og restauranter. Det finnes fire banker i Side, to i sentrum og to ved det store flagget. Banktider er mandag–fredag, kl. 09.00-17.00. Alle bankene stenger midt på dagen. Minibanker finnes flere steder i Side. Kort kan du stort sett betale med i de fleste vanlige butikker og på restaurantene. På markedet er det kontanter som gjelder.

Man kan betale med både lira og euro, men man får som regel ganske dårlig kurs med euro. Store hotell aksepterer alle typer valuta, og på markedene kan du bruke både lira og euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Byggearbeider kan til tider være forstyrrende. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, med hvis du bor i leilighet kan du gjøre dette. For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Side i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Side med rutefly.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg trygt og enkelt til hotellet ditt i Side. Transport er ikke inkludert i reisens pris, men legges til når du bestiller reisen. Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet er ca. 1–2 timer (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotelstopp. Den eksakte bussruten avhenger av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Side Beach eller Sunprime Dogan Side Beach, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL Side

Side Resort
familygarden
 • Barnevennlig
Side Resort
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i Dobbeltrom mot bassengområdet
 • 1 uke
 • Avreise 22 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Fly + hotell, 1 uke
22 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Side Beach
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-romsleilighet, kampanjepris
 • 1 uke
 • Avreise 15 aug 2023 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
15 aug 2023 fra Trondheim
Sunprime Dogan Side Beach
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Dogan Side Beach
Side, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i Classic Room dobbeltrom,liten balk mot omgivn/bakg.
 • 1 uke
 • Avreise 18 jun 2023 fra Stavanger
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
18 jun 2023 fra Stavanger
Finn reise til Side
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.