Se hotell (43)

Reiser til Istanbul

Istanbul, Tyrkia

Når du bestiller en reise til Istanbul med Ving kan du velge blant hotell i de historiske bydelene eller å bo blant shoppingområder og trendy restauranter i en av de nyere bydelene.

I Istanbul har du alt innen rekkevidde. Avstandene er korte, prisene er lave og overalt blir du hilst velkommen med like store deler vennlighet og nysgjerrighet. Orienten møter Europa, og resultatet er en by hvor alle føler seg hjemme, enten du lytter til tyrkisk gladpop på en kafe, eller måper i stum beundring over de praktfulle mosaikkutsmykningene i Den blå moské. Istanbuls severdigheter er verdensberømte: Hagia Sofia, Den blå moské og Topkapipalasset er de tre mest kjente eksemplene på Tyrkias rike kulturarv. Krydderselgere, grønnsakshandlere, barberere og skopussere bidrar til å gjøre gater og basarer til et fargerikt lappeteppe. Om det blir for folksomt i gatene kan du alltid velge å ta trikken i stedet for å gå.

Beyoglu eller Sultanahmet?

Beyoglu er ikke bare den mest moderne bydelen i Istanbul, det er også en av de mest trendy bydelene i hele Europa. Her ligger barer, restauranter, boutiquer og moderne hotell side om side i et kosmopolitisk folkehav. Lenger ned ligger Sultanahmet, tvers overfor Det gylne horn. Her venter historiske severdigheter som Den blå moské, Topkapi-palasset og Grand Bazar med et nærmest uendelige antall småbutikker.
Hvilken bydel man liker best er en smakssak, og det er bare å hoppe på trikken for å oppleve noe nytt.

Fornøyelser i Istanbul

Hvis du først skal til Istanbul, er det nærmest obligatorisk å besøker et hamam, et tradisjonelt tyrkisk bad. Stress og gamle bekymringer blir skrubbet av kroppen, og du føler deg myk og ren og full av ny energi og livsgnist. Den fornyede energien kan du for eksempel bruke på en av byens populære nattklubber som holder åpent til morgengry. I sommersesongen er det flere utendørsklubber og steder som byr på livemusikk med alt fra jazz, rock og soul til reggae og tango.

Vings reiser til Istanbul

Når du bestiller en reise med Ving til Istanbul reiser du med rutefly og velger selv når det passer deg å reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du får fleksibilitet og trygghet i én og samme pakke, og du er i tillegg beskyttet av pakkereiseloven. Du kan velge mellom hotell med fra 2 til 5 hjerter, så her er det noe for enhver smak og lommebok. For dere som reiser uten barn og vil bo riktig bra kan vi anbefale Signature-hotellet Grand Hyatt Istanbul, et eksklusivt hotell med basseng, treningsstudio, spa og sentral beliggenhet.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 hjerter
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Istanbul

Shopping
4,7
Sport & aktiviteter
4,5
Attraksjoner
4,3
Vær
 • januar
8°3°
2
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
11°3°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
21°12°
8
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • juni
25°16°
10
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
11
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • august
28°19°
10
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • september
24°16°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • oktober
20°13°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°9°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
11°5°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Istanbul med rutefly hele året.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Istanbul Airport til sentrum av Istanbul er ca. 1 time (ca. 50 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Hvis du går fra Den blå moské ned mot Galata-broen, kan du stikke innom Grand Bazar. Dette er kanskje ikke den beste basaren i Istanbul, men absolutt den største! Du går deg bort med én gang du setter foten innenfor en av portene, men det gjør ingenting, for her er du virkelig i det fjerne Østen! Basaren inneholder over 4 000 butikker (under tak) som selger alt fra nesten ekte safran og gullsmykker til skinnmøbler og nylagde antikviteter. Ta en titt i de ulike butikkene, sett deg ned for en kopp tyrkisk kaffe på en av kafeene og prut på suvenirer. Husk at pruting er en kunst hvor begge parter skal være fornøyde.
Et mer moderne og tidsriktig vareutvalg finner du i butikkene langs shoppinggaten Istikal Cadessi oppe i Beyoglu, med mengder av butikker og kjøpesentre. Hvis du vil handle i de mest eksklusive butikkene, skal du besøke kjøpesenteret Akmerkez.
Mat, drikke og natteliv
Det tyrkiske kjøkken er kanskje mest berømt for sine smakfulle meze – småretter. Slik fingermat finner du nesten overalt, men gå ikke glipp av det som serveres i restaurantene langs Istlikal Caddesi, hvor det tradisjonelle tyrkiske kjøkken låner inspirasjon fra hele Middelhavet.
Istanbul har et rikt uteliv med barer, puber, diskotek og jazz- og rockeklubber.
Aktiviteter og severdigheter
Istanbul er en skattekiste for deg som er interessert i historie og kultur. På Det arkeologiske museet finner du en av verdens største samlinger av historiske gjenstander, med blant annet Alexandersarkofagen og fredsavtalen fra slaget ved Kadesh i 1274 f.Kr. hugget inn i stein. Sørg også for å få med deg Mosaikkmuseet som rommer en del av de bysantinske keisernes palass med sine gylne mosaikkbilder. Det enorme Topkapipalasset med sitt harem er også berømt, og dette var i århundrer hjertet i det ottomanske verdensriket.
Hvordan du kommer deg rundt
I Istanbul kan du kjøpe et såkalt "Akbil", et metallkort som fungerer som en billett for et visst antall reiser med båt, buss, t-bane og trikk. Bussnettet er velfungerende. Istanbul har tre trikkelinjer og to t-banestrekninger.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

F.o.m. 2. mars 2020 trenger ikke norske statsborgere visum til Tyrkia for opphold kortere enn 90 dager.
Det er mulig å fordele de 90 dagene på flere reiser innenfor en periode på totalt 180 dager, så lenge du ikke overskrider 90 dager i Tyrkia totalt.
For opphold på mer enn 90 dager kreves det visum.

Dersom du skal oppholde deg i Tyrkia mer enn 90 dager må du søke visum via link:
https://e-ikamet.goc.gov.tr/

Merk at reisende som ønsker å bli i Tyrkia lenger enn 90 dager på ett og samme opphold, må oppsøke en lokal politistasjon på reisemålet før 90 dager har gått, for å søke om forlengelse
....
Vær klar over at du kan bli nektet innreise med ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger.

Du er selv ansvarlig for å ha aktuelle dokumenter i orden og Ving er ikke ansvarlig for handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Tyrkia.

Passet må være gyldig i 6 måneder etter hjemreise.

For mer informasjon, ta kontakt med Tyrkias ambassade på tlf. 22 12 87 50. http://oslo.emb.mfa.gov.tr/Mission/About

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste kredittkort aksepteres i endel butikker og restauranter. Minibanker finnes flere steder.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reiseforslag til Istanbul
Ottoman Imperial
Ottoman Imperial
Istanbul, Tyrkia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 27 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
27 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Hilton Istanbul Bosphorus
Hilton Istanbul Bosphorus
Istanbul, Tyrkia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 27 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
27 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Istanbul