Se hotell (43)

Reiser til Istanbul

Istanbul, Tyrkia
Når du bestiller en reise til Istanbul med Ving kan du velge blant hotell i de historiske bydelene eller å bo blant shoppingområder og trendy restauranter i en av de nyere bydelene.
I Istanbul har du alt innen rekkevidde. Avstandene er korte, prisene er lave og på en reise til Istanbul blir du hilst velkommen med like store deler vennlighet og nysgjerrighet. Orienten møter Europa, og resultatet er en by hvor alle føler seg hjemme, enten du lytter til tyrkisk gladpop på en kafe, eller måper i stum beundring over de praktfulle mosaikkutsmykningene i Den blå moské. Istanbuls severdigheter er verdensberømte: Hagia Sofia, Den blå moské og Topkapipalasset er de tre mest kjente eksemplene på Tyrkias rike kulturarv. Istanbul rommer også slående vakker bysantinsk arkitektur. Krydderselgere, barberere og skopussere bidrar til å gjøre gater og basarer til et fargerikt lappeteppe. Om det blir for folksomt i gatene kan du alltid velge å ta trikken i stedet for å gå. Det meste av Istanbul kan nås fil fots.

Beyoglu eller Sultanahmet?

Beyoglu er ikke bare den mest moderne bydelen i Istanbul, det er også en av de mest trendy bydelene i hele Europa. Her ligger barer, restauranter, boutiquer og moderne hotell side om side i et kosmopolitisk folkehav. Lenger ned ligger Sultanahmet, tvers overfor Det gylne horn. Her venter historiske severdigheter som Den blå moské, Topkapi-palasset og Grand Bazar med et nærmest uendelige antall småbutikker.
Hvilken bydel man liker best er en smakssak, og det er bare å hoppe på trikken for å oppleve noe nytt.

Fornøyelser i Istanbul

Hvis du først skal til Istanbul, er det nærmest obligatorisk å besøker et hamam, et tradisjonelt tyrkisk bad. Stress og gamle bekymringer blir skrubbet av kroppen, og du føler deg myk og ren og full av ny energi og livsgnist. Den fornyede energien kan du for eksempel bruke på en av byens populære nattklubber som holder åpent til morgengry. I sommersesongen er det flere utendørsklubber og steder som byr på livemusikk med alt fra jazz, rock og soul til reggae og tango.

Vings reiser til Istanbul

Når du bestiller en reise med Ving til Istanbul reiser du med rutefly og velger selv når det passer deg å reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du får fleksibilitet og trygghet i én og samme pakke, og du er i tillegg beskyttet av pakkereiseloven. Du kan velge mellom hotell med fra 2 til 5 hjerter, så her er det noe for enhver smak og lommebok. For dere som reiser uten barn og vil bo riktig bra kan vi anbefale Top Selection-hotellet Grand Hyatt Istanbul, et eksklusivt hotell med basseng, treningsstudio, spa og sentral beliggenhet.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Istanbul

Vær
 • januar
8°3°
2
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
3
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
11°3°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
21°12°
8
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • juni
25°16°
10
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
11
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • august
28°19°
10
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • september
24°16°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • oktober
20°13°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°9°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
11°5°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Istanbul med rutefly hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Istanbul Airport til sentrum av Istanbul er ca. 1 time (ca. 50 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Hvis du går fra Den blå moské ned mot Galata-broen, kan du stikke innom Grand Bazar. Dette er kanskje ikke den beste basaren i Istanbul, men absolutt den største! Du går deg bort med én gang du setter foten innenfor en av portene, men det gjør ingenting, for her er du virkelig i det fjerne Østen! Basaren inneholder over 4 000 butikker (under tak) som selger alt fra nesten ekte safran og gullsmykker til skinnmøbler og nylagde antikviteter. Ta en titt i de ulike butikkene, sett deg ned for en kopp tyrkisk kaffe på en av kafeene og prut på suvenirer. Husk at pruting er en kunst hvor begge parter skal være fornøyde.
Et mer moderne og tidsriktig vareutvalg finner du i butikkene langs shoppinggaten Istikal Cadessi oppe i Beyoglu, med mengder av butikker og kjøpesentre. Hvis du vil handle i de mest eksklusive butikkene, skal du besøke kjøpesenteret Akmerkez.
Mat, drikke og uteliv
Istanbul har et stort restauranttilbud, og i de nyere deler av byen ligger det en hel del moderne spisesteder. Det tyrkiske kjøkken er kanskje mest berømt for sine smakfulle meze – småretter. Slik fingermat finner du nesten overalt, men gå ikke glipp av det som serveres i restaurantene langs Istlikal Caddesi, hvor det tradisjonelle tyrkiske kjøkken låner inspirasjon fra hele Middelhavet.

Smakfulle Istanbul

Istanbul er en berømt matby med tradisjoner og påvirkninger fra hele verden. Matopplevelsene kan være like store på et lite gatekjøkken opplyst av en glødelampe som under krystallysekronene på en luksusrestaurant. Vi kan anbefale å bli med på et matvandring rundt i byen og smake på alt Istanbul kan tilby av mat og drikke.
Istanbul har en befolkning på mer enn 15 millioner mennesker, og halvparten av dem ser ut til å strømme ned til Beyoglu og nærliggende områder på fredags- og lørdagskvelder. Her finner du alt fra hippe takbarer og travle indieklubber til jazzkafeer og mørke rockebarer. Du kan også dumpe over tradisjonelle tyrkiske kafeer og heftige nattklubber.

Hvis du vil se enda mer av denne travle byen kan du hoppe på en ferge til den asiatiske siden av Istanbul og stedene Kadiköy og Moda, hvor det også er livlige kvelder.
Aktiviteter og severdigheter
Istanbul er en skattekiste for deg som er interessert i historie og kultur. På Det arkeologiske museet finner du en av verdens største samlinger av historiske gjenstander, med blant annet Alexandersarkofagen og fredsavtalen fra slaget ved Kadesh i 1274 f.Kr. hugget inn i stein. Sørg også for å få med deg Mosaikkmuseet som rommer en del av de bysantinske keisernes palass med sine gylne mosaikkbilder. Det enorme Topkapipalasset med sitt harem er også berømt, og dette var i århundrer hjertet i det ottomanske verdensriket.
Hvordan du kommer deg rundt
I Istanbul kan du kjøpe et såkalt "Akbil", et metallkort som fungerer som en billett for et visst antall reiser med båt, buss, t-bane og trikk. Bussnettet er velfungerende. Istanbul har tre trikkelinjer og to t-banestrekninger.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste kredittkort aksepteres i endel butikker og restauranter. Minibanker finnes flere steder.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Finn reise til Istanbul
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.