Se hotell (6)

Reiser til Belek

Belek er Tyrkias desidert beste golfreisemål, med hotell på stranden nær de beste banene.

Nå kan du også bestille rutefly til Belek med Ving. Da velger du selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte. Du kan likevel velge blant flere av våre beste hotell, bli med på utfluktene våre og benytte deg av Vings service på reisemålet. Med andre ord - du kan skreddersy reisen din akkurat slik det passer deg, fra tre dager og oppover.

Rent, pent og velorganisert

Det er lett å bli imponert av Belek, både når det gjelder hotellene og golfbanene. Men Belek er mer enn hotell og golf. Dette vakre og innbydende feriestedet er som skapt for alle som ganske enkelt vil ha en førsteklasses ferie. Her er alt tilrettelagt for å oppfylle de mest kresnes krav til en ferie med deilige dager i solen, god mat og fantastisk golf. Vil du se mer av Tyrkia enn golfbaner og strender, kommer du deg raskt og enkelt inn til Antalya med minibuss eller taxi. Der kan du rusle rundt i trange smug fra middelalderen og besøke myldrende markedsplasser med orientalske dufter.

Luksusopphold med Ving

Du bor komfortabelt når du reiser til Belek med Ving. De fleste av våre hotell har femstjerners standard og du kan ofte bestille All Inclusive. Du har flere fine golfbaner innen rekkevidde. Om du er ute etter en behagelig ferie med alle tenkelige fasiliteter, men uten golf, anbefaler vi Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, som tilbyr sin egen versjon av luksus og eleganse. Som mange av de andre hotellene i Belek ligger dette rett ved den vakre stranden. Her kan du si ja takk til både en morgendukkert og en svømmetur i solnedgangen. Ikke rart at så mange av våre gjester gir hotellene i Belek så høy score!

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Golfpakke
 • All Inclusive
 • Familiehotell
 • Fine strender
 • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Belek

Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Belek er ca. to kilometer lang, brådyp og med grovkornet sand. Høye bølger kan forekomme.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Belek i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Belek med rutefly.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Belek. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 20–30 minutter (ca. 32 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Transporten foregår ofte med minibuss og kan av og til gå via Antalya Lara-området. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Det meste av restaurantlivet i Belek foregår på hotellene, men om du vil prøve lokal mat er det noen få restauranter i området.

Mat og drikke i Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken skryter ubeskjedent av å være "verdens tredje beste kjøkken", etter det kinesiske og det italienske. Det er litt uvisst hvordan de har kommet frem til denne rangsordningen, men tyrkisk mat fortjener virkelig hederlig omtale. Langs den tyrkiske kysten kan du prøve både rustikk husmannskost og den type raffinert kokkekunst som stammer fra det keiserlige kjøkken, hvor hundrevis av spesialiserte kokker jobbet for å heve matlagingen til nye høyder.
Restauranter og spisesteder finnes det overalt i Tyrkia, fra enkle gatekjøkken til luftkondisjonerte restauranter med hvite duker og vinkart. På flere av turistmålene rundt Antalya er det et rikholdig utvalg av både lokal mat og mat fra hele verden: Tacos, pizza, sushi o.l. Det er vanligvis billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge, og du kan få en bedre middag for under hundrelappen, spesielt om du går på en lokal restaurant.
Dårlig hygiene er sjelden et problem i Tyrkia, og faren for magesyke er ikke spesielt mye større enn hjemme. Sørg for å holde deg unna de vanlige fellene som majones og liknende sauser, dårlig stekt kjøtt og kranvann.

Kebab

Kebab er ganske enkelt grillet kjøtt som kommer i et utall varianter og med mange forskjellige råvarer. Se "Kebabskolen" nedenfor.

Pide

Pide er det flate brødet som serveres til maten.

Feta

Feta er en ost som er fremstilt av sauemelk eller kumelk og lagt i saltlake. Det er en basisvare i det tyrkiske kjøkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til å skjære glass med. Alt avhenger av hva slags mat den skal brukes til.

Meze

Meze er småretter laget av ferske grønnsaker, kjøtt og krydder og serveres med brød. Det finnes en uendelig variasjon av meze, og avhengig av hvilken del av landet man befinner seg i er det forskjellige smakskombinasjoner. Meze spiser man sammen fra fat som settes frem på bordet slik at alle kan smake på dem. Tyrkerne drikker raki til meze, for til den smaksopplevelsen meze byr på passer nasjonaldrikken raki utmerket.
Restaurantene har sine egne varianter av meze, men alle har de det som kalles mezetallerken. Dette er en enkel tallerken med et utvalg av husets beste meze. Om man vet hva man liker er det bedre å bestille meze hver for seg, for da kommer de på separate asjetter.

Hovedretter

Hovedretten består ofte av kjøtt eller fisk. Vær oppmerksom på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskeslagene er sverdfisk – kilic, piggvar – kalkan, havabbor – levrak og tunfisk – palamut. På menyen er prisene som regel oppgitt i vekt.
Av kjøttretter kan nevnes lam – kuzu, kylling – tavuk, oksekjøtt – dana og den berømte retten shish kebab – kjøtt på grillspyd.

Søtsaker

Etter middagen kan man nyte butterdeig dyppet i situpsbaklava, gresskar i søt saus (kabak tatlisi), pudding med nøtter, cornflakes og rosiner (ashure) eller melkepudding (muhallebi).
Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebab kommer nærmest den kebaben vi kjøper hjemme i Norge. Dette er kjøttstrimler av lam, kylling eller okse som serveres i hvitt brød, over terninger av hvitt brød, eller i "dürüm" hvor kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Denne kebaben serveres med salat og løk.

Iskender kebab er oppkalt etter Alexander den store, og har i det store og hele samme ingredienser som Döner kebab, men serveres på en tallerken med kjøttet på en seng av brødterninger som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana kebab er malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Det grilles på spyd og serveres som regel med grillet tomat eller paprika.

Shish kebab består av store biter av grillet lam, okse eller kylling på spyd, blandet med biter av paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab eller aubergine kebab er som shish kebab, men blandet med biter av aubergine.

Å drikke til

I Tyrkia produseres det flere lokale øltyper med grei smak, og landets viner har lite å skamme seg over, selv om de ikke passer så bra til den tyrkiske maten. Om man vil gjøre som tyrkerne skal man drikke Raki, spesielt til meze, for her blandes alle mulige smaker sammen slik at vinen taper for overmakten og stilles i skyggen. Raki er i slekt med gresk Ouzo, fransk Pastis og Midtøstens Arak. Det er et anisbrennevin med andre ord. Du fyller så mye du vil ha i glasset, putter i et par isbiter og fyller opp med vann til drinken blir melkeaktig og ugjennomsiktig. Men ta det rolig, for selv om det smaker godt må du huske at Raki er sterksprit.

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikks av små kopper og har en ganske tykk konsistens med kaffegrut i bunnen. Etter tyrkisk skikk kan man få fremtiden spådd i gruten. Når du bestiller en kopp tyrkisk kaffe fås den i ulike søthetsgrader. Az sekerli (uttales aas sjekerli) er litt sukker, orta (uttales årta) er passe mye sukker, og sekerli (uttales sjekerli) er mye sukker. Det er vanlig å få et glass vann til kaffen.
Te drikker man av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig svart te og eplete, og spesielt sistnevnte pleier vi nordboere å like. Den kan drikkes både varm og kald.
Beleks natteliv foregår på hotellene, barer og et par diskotek.
Shopping
I Belek har de fleste hotellene små butikker, og det er hyggelige markeder og suvenirbutikker. Det er bedre shoppingmuligheter i Side, ca. 40 kilometer fra Belek.

Taxfree

I noen butikker kan man som turist handle taxfree. Spør i butikken hvilke regler som gjelder for tilbakebetaling av moms.

Shopping i Tyrkia

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia, spesielt om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.

En del klesmerker, som for eksempel Levi's, Benetton og Quicksilver, produseres på lisens i Tyrkia, noe som fører til lavere priser enn i Norge. Det er et stort utvalg av gull- og sølvsmykker, og en del butikker har sin egen gullsmed. Skinnvarer kommer i et utall modeller og kvaliteter, og mange forretninger har egne skreddere. Det tar maks to dager å få en skreddersydd bukse eller jakke.

I basarene er det fortsatt vanlig å prute, det forventes faktisk. Man blir budt på en kopp te eller en forfriskning mens man gjør forretninger. Ikke føl deg tvunget til å kjøpe noe, for dette er en del av den naturlige tyrkiske gjestfriheten, som ofte gjør shopping til en ekstra hyggelig opplevelse.

Tepper

Prisen på tepper avhenger av varens kvalitet, material, alder og størrelse. Antall knuter per kvadratcentimeter er en av de viktigste faktorene for å avgjøre prisen på et teppe. Et stort teppe kan være billigere enn et lite avhengig av hvor mye arbeid som er nedlagt.

Merkevareklær

Tyrkia har en mengde butikker med et stort vareutvalg til lave priser, og det hører ofte med til historien at man handler mer enn man hadde tenkt seg. Vær oppmerksom på at det meste av det som selges i butikkene er piratkopier. Om du ønsker å kjøpe ekte merkevareklær skal du gå til autoriserte butikker som Levi's og Quicksilver.

Optiker

Det er rimelig å kjøpe briller i Tyrkia – hos optikeren betaler du ca. halv pris av hva det koster i Skandinavia. Utvalget av innfatninger er stort.

Lær

Lærvarer av god kvalitet kan du kjøpe til gunstige priser. Om du finner din absolutte favorittjakke i ferien, uten at den sitter som støpt, kan de fleste butikkene sy den om etter dine mål. Så vær ute i god tid!

Gull og smykker

Gull kommer i finhet på 14, 18 og 22 karat. Det vanligste er 14 karat. Staten har fastsatt en bestemt pris per gram gull, og det man betaler for er det utførte arbeidet. Denne prisen varierer fra gullsmed til gullsmed.

Basarer og markeder

I Tyrkia går alle på markedet, både feriegjester og lokale innbyggere, for å handle dagligvarer. De lokale kvinnene kommer trillende med sine små vogner som de raskt fyller med lekre frukter og ferske grønnsaker. Men på markedene på Vings reisemål selges det ikke bare frukt og grønt – her finnes det meste: Klær, sko, krydder, leketøy, filmer, musikk og alt mulig annet.

Kjøpesentre

I Antalya-området er det flere store kjøpesentre, ikke ulike de vi har her hjemme. Her gjelder faste priser, og utvalget er større og mer internasjonalt, med kjente merkevarer.

Piratkopier

Salg av piratkopier er en stor og lukrativ business over hele verden. Det kan dreie seg om vesker, klær, sko, klokker, filmer, medisiner og TV-spill, bare for å nevne noen eksempler.
Ha i bakhodet at handel med, og kjøp av, piratkopier alltid er ulovlig. Den enkleste måten å avgjøre om noe er piratkopi er å sjekke prisen. Om prisen er usannsynlig lav sammenlignet med den ekte utgaven, kan du regne med at det er en piratkopi.
Aktiviteter og severdigheter
I Belek kan du utføre aktiviteter som golf, tennis, vannski, windsurfing, kanopadling og hesteridning. Hør med hotellet du bor på.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Antalya-området på er å leie en bil. Et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra, da det både er billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så lei din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Taxi

Det enkleste er å ta taxi. Taxiene er gule, og innenfor Belek er det ikke alltid det kjøres med taksameter. Om du skal på lengre turer er det lurt å avtale prisen på forhånd. I Belek går det et lite, traktordrevet tog som kjører mellom hotellene og sentrum. Toget har ingen faste rutetider, men kjører med 15 - 20 minutters mellomrom forbi de fleste hotell.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan også få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, samt SMS og e-post hvis du vil bestille leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i noen butikker og restauranter. Minibanker finnes flere steder. På Gloria Verde Resort og på Gloria Golf Club Old & New debiteres kostnadene til romregningen ved hjelp av nøkkelkortet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Vannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Byggearbeider kan til tider være forstyrrende. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, men bor du i leilighet kan du gjøre dette. For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.

Finn reise til Belek
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.