Se hotell (7)

Reiser til Antalya

Antalya er den tyrkiske rivieraens hovedstad. Hit skal du reise om du vil ha kort transport fra flyplassen og fine hotell med shopping, restauranter og uteliv innen nær rekkevidde.
Antalya er et av de største feriestedene langs Den tyrkiske riviera, og har alt fra livlige bargater til historiske kulturminner. Hit skal du reise hvis du vil bo bra og ha mye å velge mellom. Antalya har massevis av restauranter, kultur, shopping og uteliv for deg som vil oppleve mer enn bare sol og strandliv. Du finner det meste i havneområdet og i gamlebyen Kaleici, som ligger noen kvartaler ovenfor, innenfor de historiske bymurene. Her står blant annet 1200-talls minareten Yivli Minare, og i de smale gatene ligger små, koselige restauranter, barer og kafeer som serverer både tyrkisk husmannskost og internasjonale retter. Utelivet i Antalya er veldig bra, og det samme er shoppingen. Langs den populære Güllük-gaten finner du merkevarer, både ekte og kopier, til betydelig lavere priser enn hjemme.

Hotell for de kresne

Ving har flere veldig bra hotell i og rundt Antalya: Luksushotellet Lara Barut Collection som ligger et stykke utenfor sentrum rett ved stranden og luksushotellet Hotel Su er perfekt for deg som vil bo elegant med høy standard i ferien. Om du foretrekker å bo nær stranden er det flere hotell å velge mellom, og om du liker å bo sentrumsnært kan vi anbefale Alp Pasa Hotel, et hotell med lange tradisjoner midt i Anatlyas gamleby.

Stranden eller bassenget?

Når du vil ha en pause fra bylivet, har Antalya tre fine strandområder å velge mellom. Klippesteinsstranden Memerli er den minste og mest sentrale og ligger rett ved siden av den lille havnen. Konyaaltistranden består av stein og grus og strekker seg flere kilometer vest for sentrum, med Taurusfjellene i bakgrunnen. Her ligger også den nye Beach Park som syder av liv og har både restauranter, barer og badeland. Lara Beach (sand og grus) er den siste i rekken og ligger like nedenfor vårt luksushotell Barut Lara. Dette er den lengste og beste stranden med gode muligheter for vannsport. I området er det også noen små shoppingsentre, kinoer, bowlinghaller m.m.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • All Inclusive
 • By og strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Antalya

Strender
I gamlebyen i Antalya kan du bade fra klipper, flytebrygger og små fine viker. Det er et stort utvalg av fine strender. Noen kilometer utenfor sentrum ligger rullesteinsstranden Konyalti Beach. En drøy mil øst for sentrum ligger Lara Beach.

Konyalti Beach

En ca. fem kilometer lang strand med vannsportsaktiviteter og strandbarer.

Lara Beach

Lara Beach er ca. 10 kilometer lang, delt av en elv mellom Lara og Belek. På denne vakre stranden er det et godt utvalg av barer.
Mat, drikke og uteliv
Antalya har mange restauranter, kafeer og barer som henvender seg til lokalbefolkningen og andre mer turisttilpassede spisesteder med internasjonale menyer. Det er lett å forelske seg i det tyrkiske kjøkken. Mange av rettene drar du sikkert kjensel på hjemmefra, som meze og kebab, men her får du smake originalutgaven. Som andre steder langs den tyrkiske riviera er det et godt utvalg av fiske- og skalldyrrestauranter.
Utelivet i Antalya er bra og variert, med mange barer og restauranter med underholdning. Her er det også flere nattklubber.
Shopping
Antalya er en fin by å shoppe i, med butikksentre, basarer, markeder, små butikker og gateselgere. Langs hovedgaten Atatürk Boulevard ligger det mange forretninger. Mange av butikkene selger lærvarer og smykker, og de henter deg gjerne på hotellet om du vil.

Migros 5M

Stort handlesenter ved den vestre stranden. Flere store forretninger som Zara, Levi's, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher etc.

Deepo

Deepo ligger ved flyplassen og er et stort outlet med mange butikker og restauranter. Kino som viser enkelte filmer med engelsk tale. Midt i senteret kan du gå på skøyter.
Sport og trening
Antalya hr et stort utvalg av aktiviteter, mange av dem er vannsportaktiviteter som windsurfing, vannski, pedalbåt, jetski, rafting og parasailing.
Aktiviteter og severdigheter
Antalya er et godt utgangspunkt for aktiviteter og utflukter langs Antalyakysten. Du kan blant annet dra på båtutflukter og utforske omgivelsene og fossefallene i Kursunlu eller Düden.
Antalya er full av både gamle og nye severdigheter. Begynn med en tur rundt i de gamle bydelene og opplev atmosfæren som er en severdighet i seg selv. Fra Antalya tar det ca. en time med buss eller bil til Side, hvor den gamle bykjernen ligger ute på en odde i Middelhavet. I Side møtes gammelt og nytt på en stemningsfull måte, med romerske ruiner spredt blant nyere bebyggelse. Det ligger et arkeologisk museum i de gamle romerske badene.

Gamlebyen

Den gamle bydelen Kaleici er adskilt fra de nyere bydelene med en romersk mur. De fleste bygningene i denne delen av byen er praktfulle og tradisjonelle tyrkiske trehus fra 1700- og 1800-tallet som er restaurert og gjort om til pensjonat og butikker.

Hadrianusporten

Hadrianusporten er en praktfull marmorbue reist i år 130 e.Kr. til minne om den romerske keiseren Hadrianus besøk til byen.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani, eller Republikkens plass, må sees. Her står den store statuen av Kemal Atatürk, grunnleggeren av den tyrkiske republikk og landets første president.

Atatürkparken, Inönüparken og Antalyas strender

Begge parkene har fantastisk utsikt over Bey Daglari og Middelhavet. Antalyas to strender ligger utenfor sentrum. Den østre kalles Lara, og den vestre Konyalti.

Yivli Minareten (den vakreste minareten)

Denne minareten er et teglsteinstårn som i dag tjener som symbol på Antalya. Det 37 meter høye tårnet er verdt et besøk. Det ble konstruert i 1230 av Alaaddin Keykubat, en seldsjukkisk sultan. Den opprinnelige moskeen ble revet og erstattet av Alladin-moskeen i 1337.

Antalya Museum

Museet har en omfattende samling av forhistoriske funn fra Karaingrottene og statuer fra de greske og romerske periodene. Her er det også en etnografisk utstilling av tekstiler og nomadetelt som yoruktyrkerne brukte når de flyttet rundt i fjellene.

Halk Bazar

Antalyas største basarområde med frukt, grønnsaker, nøtter, suvenirer m.m.

Minicity

På baksiden av Migros SM, mot den vestre stranden. Et område fullt av berømte tyrkiske steder i miniatyrutgave. Passer godt for barn.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Antalya-området på er å leie en bil. Et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra, da det både er billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så lei din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Den vanligste og billigste måten å reise rundt med er å ta en dolmus – minibuss. Det går dolmus til blant annet Alanya, Side og Istanbul. Du kan også ta taxi og trikk.

Trikk

Antalya har to trikkelinjer; en historisk trikk som heter Heritage Tram, som går mellom Müzesi og Zerdalilik, og en moderne trikk som heter AntRay Light Rail og går mellom Fatih og Expo. Du kan kjøpe billetter eller fylle på et reisekort på flyplassen og i byen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i noen butikker og restauranter. Flere minibanker. Veksle på reisemålet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig informasjon

Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Antalya i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Antalya med rutefly.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Antalya. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transport foregår med minibuss og reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 25–30 minutter (ca. 12 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Antalya
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.