Se hotell (6)

Reiser til Antalya

Antalya er den tyrkiske rivieraens hovedstad. Hit skal du reise om du vil ha kort transport fra flyplassen og fine hotell med shopping, restauranter og uteliv innen nær rekkevidde.

Antalya er et av de største feriestedene langs Den tyrkiske riviera, og har alt fra livlige bargater til historiske kulturminner. Hit skal du reise hvis du vil bo bra og ha mye å velge mellom. Antalya har massevis av restauranter, kultur, shopping og uteliv for deg som vil oppleve mer enn bare sol og strandliv. Du finner det meste i havneområdet og i gamlebyen Kaleici, som ligger noen kvartaler ovenfor, innenfor de historiske bymurene. Her står blant annet 1200-talls minareten Yivli Minare, og i de smale gatene ligger små, koselige restauranter, barer og kafeer som serverer både tyrkisk husmannskost og internasjonale retter. Utelivet i Antalya er veldig bra, og det samme er shoppingen. Langs den populære Güllük-gaten finner du merkevarer, både ekte og kopier, til betydelig lavere priser enn hjemme.

Hotell for de kresne

Ving har flere veldig bra hotell i og rundt Antalya: Luksushotellet Lara Barut Collection som ligger et stykke utenfor sentrum rett ved stranden og luksushotellet Hotel Su er perfekt for deg som vil bo elegant med høy standard i ferien. Om du foretrekker å bo nær stranden er det flere hotell å velge mellom, og om du liker å bo sentrumsnært kan vi anbefale Alp Pasa Hotel, et hotell med lange tradisjoner midt i Anatlyas gamleby.

Stranden eller bassenget?

Når du vil ha en pause fra bylivet, har Antalya tre fine strandområder å velge mellom. Klippesteinsstranden Memerli er den minste og mest sentrale og ligger rett ved siden av den lille havnen. Konyaaltistranden består av stein og grus og strekker seg flere kilometer vest for sentrum, med Taurusfjellene i bakgrunnen. Her ligger også den nye Beach Park som syder av liv og har både restauranter, barer og badeland. Lara Beach (sand og grus) er den siste i rekken og ligger like nedenfor vårt luksushotell Barut Lara. Dette er den lengste og beste stranden med gode muligheter for vannsport. I området er det også noen små shoppingsentre, kinoer, bowlinghaller m.m.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • All Inclusive
 • By og strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Antalya

Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
I gamlebyen i Antalya kan du bade fra klipper, flytebrygger og små fine viker. Det er et stort utvalg av fine strender. Noen kilometer utenfor sentrum ligger rullesteinsstranden Konyalti Beach. En drøy mil øst for sentrum ligger Lara Beach.

Konyalti Beach

En ca. fem kilometer lang strand med vannsportsaktiviteter og strandbarer.

Lara Beach

Lara Beach er ca. 10 kilometer lang, delt av en elv mellom Lara og Belek. På denne vakre stranden er det mange barer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Antalya i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Antalya med rutefly.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Antalya. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transport foregår med minibuss og reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 25–30 minutter (ca. 12 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Antalya har mange restauranter, kafeer og barer, både for lokalbefolkningen og turistene, og alt i mellom.

Mat og drikke i Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken skryter ubeskjedent av å være "verdens tredje beste kjøkken", etter det kinesiske og det italienske. Det er litt uvisst hvordan de har kommet frem til denne rangsordningen, men tyrkisk mat fortjener virkelig hederlig omtale. Langs den tyrkiske kysten kan du prøve både rustikk husmannskost og den type raffinert kokkekunst som stammer fra det keiserlige kjøkken, hvor hundrevis av spesialiserte kokker jobbet for å heve matlagingen til nye høyder.
Restauranter og spisesteder finnes det overalt i Tyrkia, fra enkle gatekjøkken til luftkondisjonerte restauranter med hvite duker og vinkart. På flere av turistmålene rundt Antalya er det et rikholdig utvalg av både lokal mat og mat fra hele verden: Tacos, pizza, sushi o.l. Det er vanligvis billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge, og du kan få en bedre middag for under hundrelappen, spesielt om du går på en lokal restaurant.
Dårlig hygiene er sjelden et problem i Tyrkia, og faren for magesyke er ikke spesielt mye større enn hjemme. Sørg for å holde deg unna de vanlige fellene som majones og liknende sauser, dårlig stekt kjøtt og kranvann.

Kebab

Kebab er ganske enkelt grillet kjøtt som kommer i et utall varianter og med mange forskjellige råvarer. Se "Kebabskolen" nedenfor.

Pide

Pide er det flate brødet som serveres til maten.

Feta

Feta er en ost som er fremstilt av sauemelk eller kumelk og lagt i saltlake. Det er en basisvare i det tyrkiske kjøkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til å skjære glass med. Alt avhenger av hva slags mat den skal brukes til.

Meze

Meze er småretter laget av ferske grønnsaker, kjøtt og krydder og serveres med brød. Det finnes en uendelig variasjon av meze, og avhengig av hvilken del av landet man befinner seg i er det forskjellige smakskombinasjoner. Meze spiser man sammen fra fat som settes frem på bordet slik at alle kan smake på dem. Tyrkerne drikker raki til meze, for til den smaksopplevelsen meze byr på passer nasjonaldrikken raki utmerket.
Restaurantene har sine egne varianter av meze, men alle har de det som kalles mezetallerken. Dette er en enkel tallerken med et utvalg av husets beste meze. Om man vet hva man liker er det bedre å bestille meze hver for seg, for da kommer de på separate asjetter.

Hovedretter

Hovedretten består ofte av kjøtt eller fisk. Vær oppmerksom på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskeslagene er sverdfisk – kilic, piggvar – kalkan, havabbor – levrak og tunfisk – palamut. På menyen er prisene som regel oppgitt i vekt.
Av kjøttretter kan nevnes lam – kuzu, kylling – tavuk, oksekjøtt – dana og den berømte retten shish kebab – kjøtt på grillspyd.

Søtsaker

Etter middagen kan man nyte butterdeig dyppet i situpsbaklava, gresskar i søt saus (kabak tatlisi), pudding med nøtter, cornflakes og rosiner (ashure) eller melkepudding (muhallebi).
Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebab kommer nærmest den kebaben vi kjøper hjemme i Norge. Dette er kjøttstrimler av lam, kylling eller okse som serveres i hvitt brød, over terninger av hvitt brød, eller i "dürüm" hvor kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Denne kebaben serveres med salat og løk.

Iskender kebab er oppkalt etter Alexander den store, og har i det store og hele samme ingredienser som Döner kebab, men serveres på en tallerken med kjøttet på en seng av brødterninger som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana kebab er malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Det grilles på spyd og serveres som regel med grillet tomat eller paprika.

Shish kebab består av store biter av grillet lam, okse eller kylling på spyd, blandet med biter av paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab eller aubergine kebab er som shish kebab, men blandet med biter av aubergine.

Å drikke til

I Tyrkia produseres det flere lokale øltyper med grei smak, og landets viner har lite å skamme seg over, selv om de ikke passer så bra til den tyrkiske maten. Om man vil gjøre som tyrkerne skal man drikke Raki, spesielt til meze, for her blandes alle mulige smaker sammen slik at vinen taper for overmakten og stilles i skyggen. Raki er i slekt med gresk Ouzo, fransk Pastis og Midtøstens Arak. Det er et anisbrennevin med andre ord. Du fyller så mye du vil ha i glasset, putter i et par isbiter og fyller opp med vann til drinken blir melkeaktig og ugjennomsiktig. Men ta det rolig, for selv om det smaker godt må du huske at Raki er sterksprit.

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikks av små kopper og har en ganske tykk konsistens med kaffegrut i bunnen. Etter tyrkisk skikk kan man få fremtiden spådd i gruten. Når du bestiller en kopp tyrkisk kaffe fås den i ulike søthetsgrader. Az sekerli (uttales aas sjekerli) er litt sukker, orta (uttales årta) er passe mye sukker, og sekerli (uttales sjekerli) er mye sukker. Det er vanlig å få et glass vann til kaffen.
Te drikker man av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig svart te og eplete, og spesielt sistnevnte pleier vi nordboere å like. Den kan drikkes både varm og kald.
Nattelivet i Antalya er fint og variert, med mange barer og restauranter med underholdning. Her er det også flere diskotek.
Shopping
Antalya er en fin by å shoppe i, med butikksentre, basarer, markeder, små butikker og gateselgere. Mange av butikkene selger lærvarer og smykker, og de henter deg gjerne på hotellet om du vil.

Migros 5M

Stort handlesenter ved den vestre stranden. Flere store forretninger som Zara, Levi's, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher etc.

Deepo

Deepo ligger ved flyplassen og er et stort outlet med mange butikker og restauranter. Kino som viser enkelte filmer med engelsk tale. Midt i senteret kan du gå på skøyter.

Shopping i Tyrkia

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia, spesielt om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.

En del klesmerker, som for eksempel Levi's, Benetton og Quicksilver, produseres på lisens i Tyrkia, noe som fører til lavere priser enn i Norge. Det er et stort utvalg av gull- og sølvsmykker, og en del butikker har sin egen gullsmed. Skinnvarer kommer i et utall modeller og kvaliteter, og mange forretninger har egne skreddere. Det tar maks to dager å få en skreddersydd bukse eller jakke.

I basarene er det fortsatt vanlig å prute, det forventes faktisk. Man blir budt på en kopp te eller en forfriskning mens man gjør forretninger. Ikke føl deg tvunget til å kjøpe noe, for dette er en del av den naturlige tyrkiske gjestfriheten, som ofte gjør shopping til en ekstra hyggelig opplevelse.

Tepper

Prisen på tepper avhenger av varens kvalitet, material, alder og størrelse. Antall knuter per kvadratcentimeter er en av de viktigste faktorene for å avgjøre prisen på et teppe. Et stort teppe kan være billigere enn et lite avhengig av hvor mye arbeid som er nedlagt.

Merkevareklær

Tyrkia har en mengde butikker med et stort vareutvalg til lave priser, og det hører ofte med til historien at man handler mer enn man hadde tenkt seg. Vær oppmerksom på at det meste av det som selges i butikkene er piratkopier. Om du ønsker å kjøpe ekte merkevareklær skal du gå til autoriserte butikker som Levi's og Quicksilver.

Optiker

Det er rimelig å kjøpe briller i Tyrkia – hos optikeren betaler du ca. halv pris av hva det koster i Skandinavia. Utvalget av innfatninger er stort.

Lær

Lærvarer av god kvalitet kan du kjøpe til gunstige priser. Om du finner din absolutte favorittjakke i ferien, uten at den sitter som støpt, kan de fleste butikkene sy den om etter dine mål. Så vær ute i god tid!

Gull og smykker

Gull kommer i finhet på 14, 18 og 22 karat. Det vanligste er 14 karat. Staten har fastsatt en bestemt pris per gram gull, og det man betaler for er det utførte arbeidet. Denne prisen varierer fra gullsmed til gullsmed.

Basarer og markeder

I Tyrkia går alle på markedet, både feriegjester og lokale innbyggere, for å handle dagligvarer. De lokale kvinnene kommer trillende med sine små vogner som de raskt fyller med lekre frukter og ferske grønnsaker. Men på markedene på Vings reisemål selges det ikke bare frukt og grønt – her finnes det meste: Klær, sko, krydder, leketøy, filmer, musikk og alt mulig annet.

Kjøpesentre

I Antalya-området er det flere store kjøpesentre, ikke ulike de vi har her hjemme. Her gjelder faste priser, og utvalget er større og mer internasjonalt, med kjente merkevarer.

Piratkopier

Salg av piratkopier er en stor og lukrativ business over hele verden. Det kan dreie seg om vesker, klær, sko, klokker, filmer, medisiner og TV-spill, bare for å nevne noen eksempler.
Ha i bakhodet at handel med, og kjøp av, piratkopier alltid er ulovlig. Den enkleste måten å avgjøre om noe er piratkopi er å sjekke prisen. Om prisen er usannsynlig lav sammenlignet med den ekte utgaven, kan du regne med at det er en piratkopi.
Aktiviteter og severdigheter
Antalya har aktiviteter for de fleste, blant annet vannsport som windsurfing, vannski, pedalbåt, jetski, rafting og parasailing. Dykking er populært i Belek, som ligger ca. 45 minutter utenfor Antalya. Her kan du også spille golf.
Antalya er full av både gamle og nye severdigheter. Begynn med en tur rundt i de gamle bydelene og opplev atmosfæren.

Gamlebyen

Den gamle bydelen Kaleici er adskilt fra de nyere bydelene med en romersk mur. De fleste bygningene i denne delen av byen er praktfulle og tradisjonelle tyrkiske trehus fra 1700- og 1800-tallet som er restaurert og gjort om til pensjonat og butikker.

Hadrianusporten

Hadrianusporten er en praktfull marmorbue reist i år 130 e.Kr. til minne om den romerske keiseren Hadrianus besøk til byen.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani, eller Republikkens plass, må sees. Her står den store statuen av Kemal Atatürk, grunnleggeren av den tyrkiske republikk og landets første president.

Atatürkparken, Inönüparken og Antalyas strender

Begge parkene har fantastisk utsikt over Bey Daglari og Middelhavet. Antalyas to strender ligger utenfor sentrum. Den østre kalles Lara, og den vestre Konyalti.

Yivli Minareten (den vakreste minareten)

Denne minareten er et teglsteinstårn som i dag tjener som symbol på Antalya. Det 37 meter høye tårnet er verdt et besøk. Det ble konstruert i 1230 av Alaaddin Keykubat, en seldsjukkisk sultan. Den opprinnelige moskeen ble revet og erstattet av Alladin-moskeen i 1337.

Antalya Museum

Museet har en omfattende samling av forhistoriske funn fra Karaingrottene og statuer fra de greske og romerske periodene. Her er det også en etnografisk utstilling av tekstiler og nomadetelt som yoruktyrkerne brukte når de flyttet rundt i fjellene.

Halk Bazar

Antalyas største basarområde med frukt, grønnsaker, nøtter, suvenirer m.m.

Minicity

På baksiden av Migros SM, mot den vestre stranden. Et område fullt av berømte tyrkiske steder i miniatyrutgave. Passer godt for barn.

Side

Side, eller Selimye, som lokalbefolkningen kaller det, er en populær badeby ved Den tyrkiske riviera. Det gamle stedsnavnet Side betyr granateple. Det er funnet spor av bosetting i Side fra 1300 f.Kr. Fra 500 f.Kr. ble Side styrt av syriske, lydiske og persiske konger, og i denne perioden vokste Side til å bli en stor havneby. Sjørøvere herjet, og det var omfattende slavehandel. Side lærte seg å leve med piratene da de sørget for store inntekter og sto for mye handel. Selveste Alexander den store besøkte Side rundt 300 f.Kr.

Da romerne inntok byen ca. 200 e.Kr. fulgte en kulturell og kommersiell storhetstid. Det er fra denne perioden vi har alle de store minnesmerkene i Side.

Den moderne byen er ikke mer enn drøyt 100 år gammel. Den ble bygget av muslimer som flyttet hit fra Kreta på slutten av 1800-tallet. Fra å ha levd av jordbruk og fiske gikk innbyggerne over til å satse på turisme, og Side utviklet seg til å bli den hyggelige feriebyen vi kjenner i dag.

I Side møtes gammelt og nytt på en sjarmerende måte. Romerske ruiner ligger inneklemt i den moderne bebyggelsen. Et arkeologisk museum ligger ved de gamle romerske badene. Sentrum ligger på en odde i Middelhavet, og er kantet av to lange strender. Den vestre er en langgrunn sandstrand som er utmerket for barnefamilier. Den østre stranden er en litt roligere sand- og steinstrand. Hovedgaten og de smale gatene syder av liv, og det er livlig handel. om kvelden er et fint å sitte på en bar ved vannet og se solen gå sakte ned over horisonten.
Hvordan du tar deg rundt

Busser

Ta nattbussen om du skal reise langt, og kjøp gjerne to seter om du vil sove mer behagelig. Alle busser er røykfrie.

Dolmus

Den vanligste, rimeligste og kanskje morsomste måten å reise på er å ta en dolmus – minibuss. Dolmus betyr "proppfull" eller "stappet", og det er det nesten alltid. Det er ingen spesielle holdeplasser for dolmus. Du stiller deg i veikanten og vinker til bussen som stopper og plukker deg opp. På et skilt i frontruten står det hvor bussen går. Du betaler til passasjeren foran deg og pengene sendes fram til sjåføren, som sender vekslepenger tilbake. De fleste dolmusbussene har luftkondisjonering, og prisene er veldig lave. Det går også dolmus til Alanya, Side og Istanbul.

Taxi

Taxiene er gule og alle har taksameter som alltid skal være på. Det er to priskategorier; gündüs (dag) og gece (kveld). Kveldstakst gjelder etter kl. 24.00, og da går prisen opp med 50 prosent. Pass på at sjåføren bruker riktig takst når reisen starter, det skal lyse "gündüs" på taksameteret på dagtid. Tips forventes – rund av oppover. Taxisjåførene skriver som regel ikke kvittering, så om du ønsker kvittering for turen bør du ha med deg papir som sjåføren kan skrive på.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). De fleste internasjonale kort aksepteres i noen butikker og restauranter. Flere minibanker. Veksle på reisemålet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Vannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Støy fra byggearbeider kan forekomme. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, unntatt hvis du bor i leilighet. For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Finn reise til Antalya
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.