Se hotell (27)

Reiser til Alanya

I Alanya har Ving flere populære familiehotell, og for deg som reiser uten barn venter to herlige Sunprime-hotell med god mat, god vin og fred og ro.

En reise til Alanya er en reise til det ekte Tyrkia for deg som vil oppleve noe mer enn hotell og strender. I storbyen Alanya opplever du hverdagen, med barn på vei til skolen, gamle damer som fører høylytt diskusjon på gaten og fargerike matmarkeder. Her er du langt fra piratkopier og billige turistvarer. Tilreisende blir tatt godt hånd om, for i Alanya er restaurantutvalget stort, fornøyelseslivet variert og på de velstelte strendene boltrer både fastboende og turister seg.
Spaser en tur rundt i byen, og du finner fort en lokal kafe hvor de ikke har meny på engelsk eller tysk. Det er forresten ikke sikkert at de har noen meny – for alle vet likevel hva som serveres. Stikk innom matmarkedet og nyt synet av alle grønnsakene og den ferske fisken, eller besøk nærmeste hamam og bli kjent med en mange hundre år gammel tradisjon. Husk å sette av tid til en handlerunde, for det er mye å kjøpe, og det meste er veldig billig. Når du har fått nok sol og er ferdig med dagens handlerunde er det bare å kaste seg ut i natten – Alanya har kystens kanskje beste uteliv.

Barnevennlige hotell i Alanya

For deg som reiser med barn til Alanya er det mange hotell å velge mellom. Med Ving kan du velge å bo nær stranden eller et lite stykke unna. Mange av våre hotell tilbyr All Inclusive – perfekt for en ferie med barn.

To Sunprime i Alanya

Sunprime Alanya Beach ligger rett ved strandpromenaden i Alanya og er et av våre mest populære hotell i Alanya, og tilbyr alt du kan forvente deg på et opphold på et Sunprime hotell. Øst for Alanya, i Oba, har vi Sunprime C-lounge der både All Inclusive og WiFi er inkludert i prisen i tillegg til trening og gruppetrening med profesjonelle instruktører. Som på alle våre Sunprime Hotels kan du se frem til en avslappende voksenferie i elegante og fredelige omgivelser.

Kilometerlange strender

I Alanya er det aldri trangt om plassen på stranden, for her er det plass til alle, uansett om du velger Kleopatrastranden eller Den østre stranden. Du kan forvente deg krystallklart vann og all mulig komfort på en armlengdes avstand.

Reiser for alle

I omgivelsene rundt Alanya er det mye å se og gjøre. Bli med på båttur langs Manavgatelven eller gå om bord på en av trebåtene som tar deg med på en heldagstur med sol og bading ute på havet. Ving har mange utflukter, blant annet til den berømte elven Dimcay utenfor Alanya. I høysesong (juni–august) er Alanya et møtested for ungdommer fra hele Europa. Men både barnefamilier og par trives her i denne perioden også. I Alanya finner alle sitt eget ferieparadis.

Nyttige tips
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Familiehotell
 • Rimelig mat og drikke
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alanya

Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Det finnes flere herlige sandstrender i Alanya og områdene rundt.

Kleopatrastranden

Dette er uten tvil den mest kjente stranden i Alanya, og de fleste havner før eller siden her. Den er inndelt i seksjoner hvor hver og en har en strandkiosk hvor du kan kjøpe forfriskninger og leie solsenger. De sørger også for å holde stranden ren og pen. Sanden en ganske grovkornet, og det kan ikke sies at stranden er spesielt langgrunn – etter bare et par skritt har du vann opp til midjen. På stranden har de alt du trenger: Toaletter, dusjer og salg av drikkevarer og mat. Akkurat som på Den østre stranden kan de heise "Blue Flag", som er et symbol på rent vann og at stranden fyller visse krav med tanke på renslighet, handikapvennlighet etc.

Den østre stranden

Denne stranden er smalere enn Kleopatrastranden. Den blir litt bredere et par hundre meter fra sentrum. Sanden er på grensen til å være grus og er full av glatte, runde småsteiner. Det er ingen fare for at du skal gå tørst eller sulten, for det er mange restauranter og barer å velge mellom, kanskje enda flere enn på Kleopatrastranden.

Ulasstranden

Dette er en liten og fin strand ca. fem kilometer vest for Alanya, som er veldig populær blant lokalbefolkningen. Du kan kjøre dolmus fra Alanya til stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Alanya i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Alanya med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
I noen perioder kan du reise til Gazipasas flyplass utenfor Alanya.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Alanya. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Fra Antalya
Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 2,5–3,5 timer (ca. 100–130 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper langs veien slik at du kan kjøpe drikke og snacks og gå på toalettet.

Fra Gazipasa
Flyr du til Gazipasa er reisetiden til hotellet ditt mellom 45 minutter og 2 timer (35–65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på et av våre Sunprime Hotels og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis (bortsett fra et kort rastestopp for toalettbesøk eller kjøp av drikke og snacks).
Mat, drikke og natteliv
De fleste spisestedene i Alanya serverer den maten de tror turistene vil ha: Hamburgere, pizza, tyrkisk hurtigmat som kebab og köfte, og det er både godt og billig. Om du ønsker å spise litt mer avansert mat må du lete en stund, men slike restauranter finnes. Husk at jo nærmere sentrum og havnen du kommer, jo dyrere er det. Prisene kan være dobbelt så høye på de dyreste spisestedene som på de billigste, uten at kvaliteten er nevneverdig bedre. En flaske Efes øl kan for eksempel koste 6 lira nede i havnen, mens den et par hundre meter unna koster 3,50 lira. Men prisene i Alanya er likevel så lave at du har råd til det.

Restauranter i Alanya

Du trenger ikke å lete lenge før du finner et sted å spise i Alanya. I og rundt basaren finner du både enkle og mer avanserte restauranter. Nede ved havnen holder de høyere standard (og priser). Langs Kleopatra-stranden og Den østre stranden er det mange restauranter å velge mellom.
Om du er på jakt etter et sted med litt mer lokalt tilsnitt er det best å lete ovenfor Atatürk Boulevard. Det er flere hotell i Alanya med All Inclusive, hvor mat og drikke inngår i reisens pris. Vi anbefaler likevel å gå ut og spise noen ganger i ferien.

Mat og drikke i Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken skryter ubeskjedent av å være "verdens tredje beste kjøkken", etter det kinesiske og det italienske. Det er litt uvisst hvordan de har kommet frem til denne rangsordningen, men tyrkisk mat fortjener virkelig hederlig omtale. Langs den tyrkiske kysten kan du prøve både rustikk husmannskost og den type raffinert kokkekunst som stammer fra det keiserlige kjøkken, hvor hundrevis av spesialiserte kokker jobbet for å heve matlagingen til nye høyder.
Restauranter og spisesteder finnes det overalt i Tyrkia, fra enkle gatekjøkken til luftkondisjonerte restauranter med hvite duker og vinkart. På flere av turistmålene rundt Antalya er det et rikholdig utvalg av både lokal mat og mat fra hele verden: Tacos, pizza, sushi o.l. Det er vanligvis billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge, og du kan få en bedre middag for under hundrelappen, spesielt om du går på en lokal restaurant.
Dårlig hygiene er sjelden et problem i Tyrkia, og faren for magesyke er ikke spesielt mye større enn hjemme. Sørg for å holde deg unna de vanlige fellene som majones og liknende sauser, dårlig stekt kjøtt og kranvann.

Kebab

Kebab er ganske enkelt grillet kjøtt som kommer i et utall varianter og med mange forskjellige råvarer. Se "Kebabskolen" nedenfor.

Pide

Pide er det flate brødet som serveres til maten.

Feta

Feta er en ost som er fremstilt av sauemelk eller kumelk og lagt i saltlake. Det er en basisvare i det tyrkiske kjøkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til å skjære glass med. Alt avhenger av hva slags mat den skal brukes til.

Meze

Meze er småretter laget av ferske grønnsaker, kjøtt og krydder og serveres med brød. Det finnes en uendelig variasjon av meze, og avhengig av hvilken del av landet man befinner seg i er det forskjellige smakskombinasjoner. Meze spiser man sammen fra fat som settes frem på bordet slik at alle kan smake på dem. Tyrkerne drikker raki til meze, for til den smaksopplevelsen meze byr på passer nasjonaldrikken raki utmerket.
Restaurantene har sine egne varianter av meze, men alle har de det som kalles mezetallerken. Dette er en enkel tallerken med et utvalg av husets beste meze. Om man vet hva man liker er det bedre å bestille meze hver for seg, for da kommer de på separate asjetter.

Hovedretter

Hovedretten består ofte av kjøtt eller fisk. Vær oppmerksom på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskeslagene er sverdfisk – kilic, piggvar – kalkan, havabbor – levrak og tunfisk – palamut. På menyen er prisene som regel oppgitt i vekt.
Av kjøttretter kan nevnes lam – kuzu, kylling – tavuk, oksekjøtt – dana og den berømte retten shish kebab – kjøtt på grillspyd.

Søtsaker

Etter middagen kan man nyte butterdeig dyppet i situpsbaklava, gresskar i søt saus (kabak tatlisi), pudding med nøtter, cornflakes og rosiner (ashure) eller melkepudding (muhallebi).
Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebab kommer nærmest den kebaben vi kjøper hjemme i Norge. Dette er kjøttstrimler av lam, kylling eller okse som serveres i hvitt brød, over terninger av hvitt brød, eller i "dürüm" hvor kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Denne kebaben serveres med salat og løk.

Iskender kebab er oppkalt etter Alexander den store, og har i det store og hele samme ingredienser som Döner kebab, men serveres på en tallerken med kjøttet på en seng av brødterninger som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana kebab er malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Det grilles på spyd og serveres som regel med grillet tomat eller paprika.

Shish kebab består av store biter av grillet lam, okse eller kylling på spyd, blandet med biter av paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab eller aubergine kebab er som shish kebab, men blandet med biter av aubergine.

Å drikke til

I Tyrkia produseres det flere lokale øltyper med grei smak, og landets viner har lite å skamme seg over, selv om de ikke passer så bra til den tyrkiske maten. Om man vil gjøre som tyrkerne skal man drikke Raki, spesielt til meze, for her blandes alle mulige smaker sammen slik at vinen taper for overmakten og stilles i skyggen. Raki er i slekt med gresk Ouzo, fransk Pastis og Midtøstens Arak. Det er et anisbrennevin med andre ord. Du fyller så mye du vil ha i glasset, putter i et par isbiter og fyller opp med vann til drinken blir melkeaktig og ugjennomsiktig. Men ta det rolig, for selv om det smaker godt må du huske at Raki er sterksprit.

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikks av små kopper og har en ganske tykk konsistens med kaffegrut i bunnen. Etter tyrkisk skikk kan man få fremtiden spådd i gruten. Når du bestiller en kopp tyrkisk kaffe fås den i ulike søthetsgrader. Az sekerli (uttales aas sjekerli) er litt sukker, orta (uttales årta) er passe mye sukker, og sekerli (uttales sjekerli) er mye sukker. Det er vanlig å få et glass vann til kaffen.
Te drikker man av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig svart te og eplete, og spesielt sistnevnte pleier vi nordboere å like. Den kan drikkes både varm og kald.
Det er en sann overflod av barer og restauranter i Alanya, først og fremst i havneområdet. Som regel er det de nyeste hitlåtene som strømmer ut av høyttalerne, og internasjonal musikk blandes med tyrkisk popmusikk. Tyrkerne starter gjerne kvelden med en bedre middag før de fortsetter til havnen med sine mange barer og diskotek. Først rundt midnatt blir det fart i utelivet.

Barer og diskotek i sentrum stenger senest kl. 03.00. Om du ikke har lyst til å gå hjem holder diskotekene utenfor sentrum åpent til lyse morgen. I Tyrkia selges lokalprodusert sprit og dyrere importerte drikkevarer. Bestiller du f.eks. en gin and tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Om du ønsker importert sprit ber du om f.eks. Gordon's gin and tonic. Du bestiller altså drinken med ønsket spritmerke.
Shopping
Selv om det har blitt mye bedre i de senere årene, er det fortsatt en del innkastere som jobber med å få kunder inn i butikkene i Alanya. De har lav lønn og får derfor en provisjon av det kunden handler for, og de gjør ofte shoppingen til en slitsom affære. Overse dem om du ikke er interessert i å gå inn i butikken. De fleste butikkene i basaren holder åpent kl. 09.00 - 23.00, eller så lenge det er kunder i butikken. Andre butikker som Benetton, Levi's, Quicksilver, Sisley etc. ligger langs hovedgaten Atatürk Boulevard, og ikke i basarene.

Basaren

Basaren i Alanya ligger like ovenfor marinaen, og er et stort område fylt av butikker som har turister som målgruppe. Her kan du handle det aller meste: Tepper, sko, klær, vesker, briller m.m. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med området før du begynner å handle, slik at du får et bedre inntrykk av utvalg og prisforskjeller.

Markeder

Det er mange markeder i Alanya, og et av de største ligger ved dolmus-stasjonen og er åpent på fredager. Her selger de for det meste grønnsaker og frukt. På tirsdager er det marked i nærheten av Can Hospital, hvor du kan kjøpe alt mulig, for eksempel klær og sko. Mandager er det marked i Oba.

Shopping i Tyrkia

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia, spesielt om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.

En del klesmerker, som for eksempel Levi's, Benetton og Quicksilver, produseres på lisens i Tyrkia, noe som fører til lavere priser enn i Norge. Det er et stort utvalg av gull- og sølvsmykker, og en del butikker har sin egen gullsmed. Skinnvarer kommer i et utall modeller og kvaliteter, og mange forretninger har egne skreddere. Det tar maks to dager å få en skreddersydd bukse eller jakke.

I basarene er det fortsatt vanlig å prute, det forventes faktisk. Man blir budt på en kopp te eller en forfriskning mens man gjør forretninger. Ikke føl deg tvunget til å kjøpe noe, for dette er en del av den naturlige tyrkiske gjestfriheten, som ofte gjør shopping til en ekstra hyggelig opplevelse.

Tepper

Prisen på tepper avhenger av varens kvalitet, material, alder og størrelse. Antall knuter per kvadratcentimeter er en av de viktigste faktorene for å avgjøre prisen på et teppe. Et stort teppe kan være billigere enn et lite avhengig av hvor mye arbeid som er nedlagt.

Merkevareklær

Tyrkia har en mengde butikker med et stort vareutvalg til lave priser, og det hører ofte med til historien at man handler mer enn man hadde tenkt seg. Vær oppmerksom på at det meste av det som selges i butikkene er piratkopier. Om du ønsker å kjøpe ekte merkevareklær skal du gå til autoriserte butikker som Levi's og Quicksilver.

Optiker

Det er rimelig å kjøpe briller i Tyrkia – hos optikeren betaler du ca. halv pris av hva det koster i Skandinavia. Utvalget av innfatninger er stort.

Lær

Lærvarer av god kvalitet kan du kjøpe til gunstige priser. Om du finner din absolutte favorittjakke i ferien, uten at den sitter som støpt, kan de fleste butikkene sy den om etter dine mål. Så vær ute i god tid!

Gull og smykker

Gull kommer i finhet på 14, 18 og 22 karat. Det vanligste er 14 karat. Staten har fastsatt en bestemt pris per gram gull, og det man betaler for er det utførte arbeidet. Denne prisen varierer fra gullsmed til gullsmed.

Basarer og markeder

I Tyrkia går alle på markedet, både feriegjester og lokale innbyggere, for å handle dagligvarer. De lokale kvinnene kommer trillende med sine små vogner som de raskt fyller med lekre frukter og ferske grønnsaker. Men på markedene på Vings reisemål selges det ikke bare frukt og grønt – her finnes det meste: Klær, sko, krydder, leketøy, filmer, musikk og alt mulig annet.

Kjøpesentre

I Antalya-området er det flere store kjøpesentre, ikke ulike de vi har her hjemme. Her gjelder faste priser, og utvalget er større og mer internasjonalt, med kjente merkevarer.

Piratkopier

Salg av piratkopier er en stor og lukrativ business over hele verden. Det kan dreie seg om vesker, klær, sko, klokker, filmer, medisiner og TV-spill, bare for å nevne noen eksempler.
Ha i bakhodet at handel med, og kjøp av, piratkopier alltid er ulovlig. Den enkleste måten å avgjøre om noe er piratkopi er å sjekke prisen. Om prisen er usannsynlig lav sammenlignet med den ekte utgaven, kan du regne med at det er en piratkopi.
Aktiviteter og severdigheter
Vannski, parasailing (etter båt), strandvolleyball, fotturer og sykkelturer. I Tyrkia behøver ikke utskeielsene å koste så mye!

Dykking

I Alanya er det tilbud om dykking i alle prisklasser. Middelhavet byr på mange fantastiske opplevelser for både uerfarne og erfarne dykkere. Generelt er prisene for dykking lavere enn i Nord-Europa, noe du kan dra nytte av under oppholdet her. Forholdene i Alanya er ideelle for fine dykkeropplevelser. Nesten alle dykk foregår ved den imponerende Alanya-klippen som deler byen i en østlig og vestlig del. Klippen er tilholdssted for mange typer fisker og undervannsplanter. For erfarne dykkere er det mulig å prøve dypvannsdykking. Uten tvil kan både nybegynnere og erfarne dykkere få et minne for livet.

Sykling

Det er sykkelutleie i byen, og de flate omgivelsene gjør det lett å sykle rundt inne i Alanya. Litt mer utfordrende sykling får du på veiene i fjellene rundt Alanya. Du får et kart som viser en sykkelrute oppe i fjellene. Veien er skiltet, og du får en fin, men litt utfordrende dag. Du må sykle forsiktig, for det er mye trafikk i området. Det er sykkelhjelmer for den som ønsker det.

Rafting

Rafting med profesjonelle guider som sørger for at sikkerheten står i fremste rekke. Vi legger ut på elven med flåter som rommer 10-12 personer. De to timene på elven går fort, men lunsj på land er inkludert i prisen. Om du vil kan du prøve "body rafting" – fosserenning uten flåte.

Et besøk hos frisøren

Hos frisøren kan man bli barbert på den gammeldagse måten med barberskum og barberkniv. Etter barberingen får du en lett hodemassasje og fjerning av øre- og nesehår. Kvinner kan få en deilig behandling i form av vask og føn.

Kroppspleie

Tyrkisk bad – hamam – er noe du absolutt må prøve i ferien! Legg gjerne besøket til begynnelsen av oppholdet slik at du legger grunnlaget for en brunfarge som sitter lenge. Du får først en kroppspeeling som skrubber bort døde hudceller, før du får en deilig såpemassasje. Det hele avrundes med oljemassasje.

Alanya Aquapark

Om du går lei av å ligge på stranden kan du ta turen til Alanya Aquapark med flere typer basseng og vannsklier, solsenger, restaurant og kafe. Her kan du lett tilbringe hele dagen. Alanya Aquapark ligger midt i Damlatas, og det er lett å finne veien hit.

Pamukkale

Det er vanskelig å tro at det er naturen selv som har skapt disse utrolige formasjonene, med mineralrikt vann og kritthvite dryppsteinsbassenger i myke avsatser. Cleopatra's Pool er det mest kjente bassenget, og det koster litt ekstra å bade her.
I Alanya er det mange severdigheter og mye å gjøre. Her er noen tips fra Ving.

Manavgatfloden

Å gli rolig langs bredden i vannets eget tempo og nyte det vakre landskapet er en herlig opplevelse. Ved elvemunningen venter en dukkert i det kalde elvevannet, og litt senere kan du bade i det adskillig varmere Middelhavet.

Pamukkale

Det er vanskelig å tro at det er naturen selv som har skapt disse utrolige formasjonene, med mineralrikt vann og kritthvite dryppsteinsbassenger i myke avsatser. Cleopatra's Pool er det mest kjente bassenget, og det koster litt ekstra å bade her.

Side

Side er en litt mindre by som ligger mellom Alanya og Antalya. Side er berømt for sine byggverk fra antikken og ikke minst det romerske amfiteatret, som er et av Tyrkias eldste og største. Det ble bygget i det andre århundre e.Kr. og rommet 15 000 tilskuere. Avstand Alanya - Side ca. 65 kilometer.

Antalya

Antalya er provinshovedstad og en storby med kystens beste shoppingmuligheter og mange severdigheter. Gamlebyen er som skapt for å rusle gatelangs, med masse kafeer hvor du kan sitte og se på livet. Det tar ca. to timer hver vei med buss fra Alanya. Det er ofte både billigere og enklere å bli med på en organisert utflukt.

Istanbul

Istanbul er Tyrkias største by med ca. 15 millioner innbyggere. Her finner du alt som utgjør Tyrkia: Basarhallene fra 400-tallet med sine rundt 5000 butikker, mesterverket Hagia Sofia, Den blå moské, sultanpalassene Topkapi og Dolmabace og mye, mye mer. Vi hjelper gjerne til med bestilling av transport og hotell til en av verdens mest spennende og interessante byer. Avstand Alanya – Istanbul ca. 1000 kilometer.

Perge

Perge er en av de best bevarte romerske byene langs sydkysten, med store utgravninger og rike funn. De største severdighetene er stadion, badehuset, teatret og agoraen (torget). Apostelen Paulus besøkte Perge på en av sine mange reiser. Perge er virkelig et sted for historisk interesserte! Avstand Alanya - Perge ca. 100 kilometer.

Dimcaygrotten

Dimcay er en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, med dramatiske gallerier og overjordiske formasjoner. Når vi har utforsket grotten reiser vi videre oppover elven, for å spise lunsj og kanskje ta en dukkert. Det er mye å se underveis også, for vi reiser gjennom et fjellandskap med vakker utsikt og frodig natur.

Selge

På veien mellom Alanya og Side går det en avkjørsel som etter ca. 40 kilometer fører til en naturpark. Her ligger ruinene av en by fra antikken, og bare utsikten langs den svingete veien er verdt turen. Selge er mest berømt for sin imponerende romerske bro. For å komme hit må du kjøre jeep. Avstand Alanya - Selge ca. 70 kilometer.

Aspendos

Verdens best bevarte romerske teater, med plass til 15 000 tilskuere. Amfiteatret har flere etasjer og gallerier og enestående akustikk. Det er et imponerende stykke arkitektkunst, og er i bruk den dag i dag. Under seldsjukkene ble teatret brukt som rasteplass for karavaner. Avstand Alanya - Aspendos ca. 90 kilometer.

Taurusfjellene

Denne fjellkjeden går langs hele den tyrkiske sydkysten og rommer mange hemmeligheter. Her ligger det små landsbyer hvor du kommer tett på hverdagslivet og får en fantastisk utsikt over Alanya.

Markedet

Markedet i Alanya er en severdighet i seg selv, og en fryd for alle sanser. Her finner du fyldige meloner, fersk fisk, rødmende tomater, krydder, honning og nøtter av alle slag. Du møter lokalbefolkningen som handler inn alt de trenger til middagen: Lammekjøtt, kritthvit fetaost og spinat i fyldige bunter. Om du ikke handler selv er det en fornøyelse å vandre rundt i overfloden. Før eller siden tar lysten overhånd og du kjøper en boks med honning eller en pose med moden fersken. Markedet ligger på Sugözu Cad, og det er lurest å komme om morgenen.

Borgen

Høyt på en klippe over byen troner festningen som stammer fra en tid vi nordboere knapt nok hadde lært oss å slå floke i kulden. Man vet at romerne inntok en befestning her, og siden har ulike erobrere og herskere gjennom tidene gjort sitt for å bygge på festningen til det den er i dag. Fra muren har man en strålende utsikt over både byen og havet, men på tross av mange besøkende gir borgen et litt øde inntrykk. Det er ikke så mye som gjenstår utover selve murene. Du kan ta taxi hit opp eller buss fra holdeplassen ved turistkontoret.

Grand Bazar

En stor basar der de selger alt mellom himmel og jord. Basaren ligger i Alanya sentrum. På fredager er det et stort fruktmarked. Her gjelder det å prute! Åpent hver dag.

Damlatasgrotten

Et paradis for deg som er glad i stalagmitter og stalaktitter – altså dryppsteinsformasjoner. Grotten ligger under borgen, med inngang et stykke bortenfor turistkontoret. Inne i grotten åpner det seg en stor sal hvor taket er dekket av stalaktitter. Lyset er behagelig dempet, og mange liker å tilbringe tid her nede, dels på grunn av stillheten, og dels fordi luften sies å være bra om man lider av pustebesvær.

Alanyas museum

Et annet tips er å besøke Alanyas museum, spesielt hvis du er interessert i arkeologi. Her er det stilt ut funn fra området rundt Alanya. Åpent kl. 08.30 - 12.00 og 13.30 - 17.30 alle dagen unntatt mandag.

Det røde tårnet

Dette var opprinnelig en del av byens festningsverk, med oppgave å beskytte skipsverftet som ligger et lite stykke unna. I dag fungerer det som en kombinasjon av museum og kunstgalleri. Hovedattraksjonen er den spektakulære utsikten over havnen og den østre stranden.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Antalya-området på er å leie en bil. Et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra, da det både er billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så lei din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Taxi inne i Alanya. Buss til Side, Antalya og Istanbul. Dolmus (minibusser) langs de større veiene.

Buss

"Dolmus" betyr stappfull, og det er akkurat det det er. Bussene har ingen faste holdeplasser eller rutetider. Du stopper den langs veikanten, sier hvor du skal og betaler til sjåføren. Når du vil av sier du "dur" som betyr stopp. Dette er en billig og enkel måte å ta seg rundt på, og med dolmus kan du også kjøre lengre strekninger som blant annet mellom Alanya og Antalya.

Taxi

Taxiene i Alanya er gule og lette å få tak i. Kontroller at taksameteret er på når reisen starter. Ved lengre turer kan prisen avtales på forhånd. Etter midnatt øker prisen med 50 prosent. Pass på at sjåføren bruker riktig takst. På dagtid skal det lyse "gündus". Sjåføren forventer å få tips – rund av oppover.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunprime Resort har Resort Service døgnet rundt.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). Euro kan også brukes mange steder. De fleste internasjonale kort (VISA, MasterCard osv.) aksepteres i mange butikker og restauranter. Flere minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Til tider støy fra byggearbeider. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, unntatt hvis du bor i leilighet. For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Reise med barn
Alanya er et barnevennlig reisemål, og passer utmerket for en familieferie. Ofte er det minstemann som får størst oppmerksomhet på hotellet, restauranter og i butikker. Selv om det er høye fortauskanter, er det relativt lett å ta seg rundt med barnevogn. I basaren i Alanya sentrum er gatene stengt for biltrafikk, så det er trygt å gå rundt med barn og barnevogn.

Barnevennlig hotell med All Inclusive

Når du reiser med Ving til Alanya kan du velge mellom flere barnevennlige hotell. På noen av dem inngår All Inclusive i prisen, og på noen hotell er det mulig å bestille det – slik at du får en mest mulig behagelig familieferie.

Barnemat

Mange restauranter i Alanya serverer både tyrkisk og internasjonal mat. På nesten alle restauranter kan man bestille potetmos, ris med yoghurt – noe mange tyrkiske barn er glad i – eller andre barnefavoritter. Köfte (kjøttboller), pølser og pizza er vanlig. Om du er usikker på hva barnet ditt vil ha, kan dere bli med ut på kjøkkenet og ta en titt i grytene. Tyrkerne er glad i søtsaker, og det er mange gode desserter. Barnas favoritt er vel ofte iskrem, og på tyrkisk heter is "dondurma". En annen populær dessert er Sütlac, en mellomting mellom ris og vaniljepudding. Det blir aldri feil med sjokoladepudding. Mange restauranter har barnestoler, ofte i metall og med hjul.

Lekeplasser

Det er mange lekeplasser i Alanya, men standarden varierer. Noen lekeplasser har nyere plastleker, andre har lekestativ av metall, som ikke alltid er like godt vedlikeholdt. Det ligger en stor og fin lekeplass midt i sentrum ved Atatürk-statuen, Baris Manco Park. Mange hotell har fine lekeplasser, og om du spør høflig kan barna få lov til å leke der.

Bilbarneseter

Barneseter kan leies, men reserver i god tid, da antallet ofte er begrenset. Kvaliteten kan variere.

Handle til barn

Bomullsplagg er ofte billigere og av god kvalitet, og i basaren og på markedet er det lov å prute. I Alanya er det et stort utvalg av strandleker, og mange butikker fører også barneklær og sko av god kvalitet.

REISEFORSLAG TIL ALANYA

Green Garden
familygarden
 • Barnevennlig
Green Garden
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 1-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 20 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
20 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Alanya Beach
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Alanya Beach
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 1-roms Classic Suite, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 16 aug 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
16 aug 2022 fra Trondheim
Cook's Club Alanya
Cook's Club Alanya
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i Dobbeltrom med liten balkong, Marine-bygningen
 • 1 uke
 • Avreise 6 aug 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
6 aug 2022 fra Stavanger
Finn reise til Alanya
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.