Se hotell (33)

Reiser til Alanya

I Alanya har Ving flere populære familiehotell, og for deg som reiser uten barn venter to herlige Sunprime-hotell med god mat, god vin og fred og ro.
En reise til Alanya er en reise til det ekte Tyrkia for deg som vil oppleve noe mer enn hotell og strender. I storbyen Alanya opplever du hverdagen, med barn på vei til skolen, gamle damer som fører høylytt diskusjon på gaten og fargerike matmarkeder. Her er du langt fra piratkopier og billige turistvarer. Tilreisende blir tatt godt hånd om, for i Alanya er restaurantutvalget stort, fornøyelseslivet variert og på de velstelte strendene boltrer både fastboende og turister seg.
Spaser en tur rundt i byen, og du finner fort en lokal kafé hvor de ikke har meny på engelsk eller tysk. Det er forresten ikke sikkert at de har noen meny – for alle vet likevel hva som serveres. Stikk innom matmarkedet og nyt synet av alle grønnsakene og den ferske fisken, eller besøk nærmeste hamam og bli kjent med en mange hundre år gammel tradisjon. Husk å sette av tid i ferien til en handlerunde, for det er mye å kjøpe, og det meste er veldig billig. Alanya er også et av kystens beste valg hvis du vil slå ut håret i ferien. Utelivet er variert, og dagene fyller man med sol og bad på stranden, kanskje krydret med en utflukt eller et eventyr.

Barnevennlige hotell i Alanya

For deg som reiser med barn er det mange hotell å velge mellom. Med Ving flyr du direkte til Alanya, og du kan velge om du vil bo nær stranden eller et lite stykke unna. Mange av våre hotell tilbyr All Inclusive – perfekt for en ferie med barn. Et slikt eksempel er Green Garden, et familievennlig hotell med et stort bassengområde, kort vei til stranden og selvsagt Lollo & Bernie.

To Sunprime i Alanya

Sunprime Alanya Beach ligger rett ved strandpromenaden i Alanya og er et av våre mest populære hotell i Alanya, og tilbyr alt du kan forvente deg på et opphold på et Sunprime hotell. Øst for Alanya, i Oba, har vi Sunprime C-lounge der både All Inclusive og WiFi er inkludert i prisen i tillegg til trening og gruppetrening med profesjonelle instruktører. Som på alle våre Sunprime Hotels kan du se frem til en avslappende voksenferie i elegante og fredelige omgivelser.

Kilometerlange strender

I Alanya er det aldri trangt om plassen på stranden, for her er det plass til alle, uansett om du velger Kleopatrastranden eller Den østre stranden. Du kan forvente deg krystallklart vann, en fin sandstrand og all mulig komfort på en armlengdes avstand.

Reiser for alle

I omgivelsene rundt Alanya er det mye å se og gjøre. Bli med på båttur langs Manavgatelven eller gå om bord på en av trebåtene som tar deg med på en heldagstur med sol og bading ute på havet. Ving har mange utflukter, blant annet til den berømte elven Dimcay utenfor Alanya. I høysesong (juni–august) er Alanya et møtested for ungdommer fra hele Europa. Men både barnefamilier og par trives på ferie her i denne perioden også. I Alanya finner alle sitt eget ferieparadis.
Nyttige tips
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Familiehotell
 • Rimelig mat og drikke
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alanya

Strender
Det er flere herlige sandstrender i Alanya og områdene rundt.

Kleopatrastranden

Dette er uten tvil den mest kjente stranden i Alanya, og de fleste havner før eller siden her. Stranden er inndelt i seksjoner hvor hver og en har en strandkiosk hvor du kan kjøpe forfriskninger og leie solsenger. De sørger også for å holde stranden ren og pen. Sanden en ganske grovkornet, og det kan ikke sies at stranden er spesielt langgrunn – etter bare et par skritt har du vann opp til midjen. På stranden har de alt du trenger: Toaletter, dusjer og salg av drikkevarer og mat. Akkurat som på Den østre stranden kan de heise "Blue Flag", som er et symbol på rent vann og at stranden fyller visse krav med tanke på renslighet, handikapvennlighet etc.

Den østre stranden

Denne stranden er smalere enn Kleopatrastranden. Den blir litt bredere et par hundre meter fra sentrum. Sanden er på grensen til å være grus og er full av glatte, runde småsteiner. Det er ingen fare for at du skal gå tørst eller sulten her, for det er mange restauranter og barer å velge mellom, kanskje enda flere enn på Kleopatrastranden.

Ulasstranden

Dette er en liten og fin strand ca. fem kilometer vest for Alanya. Stranden er veldig populær blant lokalbefolkningen. Du kan kjøre dolmus (minibuss) fra Alanya til stranden.
Mat, drikke og uteliv
De fleste spisestedene i Alanya serverer den maten de tror turistene vil ha: Hamburgere, pizza, tyrkisk hurtigmat som kebab og köfte, og det er både godt og billig. Husk at jo nærmere sentrum og havnen du kommer, jo dyrere er det. Prisene kan være dobbelt så høye på de dyreste spisestedene som på de billigste, uten at kvaliteten er nevneverdig bedre. En flaske Efes øl kan for eksempel koste 6 lira nede i havnen, mens den et par hundre meter unna koster 3,50 lira. Men prisene i Alanya er likevel så lave at du har råd til det.

Restauranter i Alanya

Du trenger ikke å lete lenge før du finner et sted å spise i Alanya. I og rundt basaren finner du både enkle og mer avanserte restauranter. Nede ved havnen holder de høyere standard (og priser). Langs Kleopatra-stranden og Den østre stranden er det mange restauranter å velge mellom.Om du er på jakt etter et sted med litt mer lokalt
tilsnitt er det best å lete ovenfor Atatürk Boulevard. Det er flere hotell i Alanya med All Inclusive, hvor mat og drikke inngår i reisens pris. Vi anbefaler likevel å gå ut og spise noen ganger i ferien.
Det er en sann overflod av barer og diskotek i Alanya, først og fremst i havneområdet. Som regel er det de nyeste hitlåtene som strømmer ut av høyttalerne, og vestligl musikk blandes med tyrkisk popmusikk. Tyrkerne starter gjerne kvelden med en bedre middag før de fortsetter til havnen med sine mange barer og diskotek. Først rundt midnatt blir det fart i utelivet.

Barer og diskotek i sentrum stenger senest kl. 03.00. Diskotekene utenfor sentrum holder det i gang til lyse morgen. I Tyrkia selges det både lokalprodusert sprit og dyrere importerte drikkevarer. Bestiller du f.eks. en gin & tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Om du ønsker importert sprit ber du om f.eks. Gordon's gin & tonic. Du bestiller altså drinken med ønsket spritmerke.
Shopping
I Alanya er det mange butikker, markeder og en basar, alle med sin egen variant av shopping. Merkevarebutikkene ligger langs hovedgaten, Atatürk Boulevard.

Basaren

Basaren i Alanya ligger like ovenfor havnen, og er et stort område fylt av butikker som har turister som målgruppe. Her kan du handle det aller meste: Tepper, sko, klær, vesker, briller m.m. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med området før du begynner å handle, slik at du får et bedre inntrykk av utvalg og prisforskjeller. De fleste butikkene i basaren holder åpent fra kl. 09.00–23.00, eller så lenge det er kunder i butikken.

Markeder

Det er mange markeder i Alanya, og et av de største ligger ved dolmus-stasjonen og er åpent på fredager. Her selges det for det meste grønnsaker og frukt. På tirsdager er det marked i nærheten av Can Hospital, hvor du kan kjøpe alt mulig, for eksempel klær og sko. Mandager er det marked i Oba.
Sport og trening
Alanya har mye å tilby deg som liker å drive med sport og trening i ferien. Du kan prøve deg på vannski, parasailing (etter båt), sandvolleyball, fotturer og sykling.

Dykking

Havområdet rundt Alanya er som skapt for fine dykkeopplevelser. Nesten alle dykk gjøres ved den store Alanya-klippen, som deler byen i to, med en østlig og en vestlig del. Området rundt klippen er tilholdssted for mange fiskearter og undervannsvekster, noe som bidrar til at dykkeopplevelsen blir ekstra spennende. Erfarne dykkere kan prøve dypvannsdykking. Uten tvil kan både nybegynnere og erfarne dykkere få et minne for livet.

Terrengsykling

Landskapet rundt Alanya er kupert og passer godt for terrengsykling. Her kommer du tett på naturen og får flott utsikt underveis. Området rundt Alanya har en rekke ruter av forskjellig lengde og art, og du kan sykle på egen hånd, leie en sykkelguide eller bli med på en arrangert utflukt. Det er sykkelutleie i byen.

Rafting

Koprucay-elven i Koprulu-ravinen er et populært sted for rafting.
Aktiviteter og severdigheter
I Tyrkia behøver ikke luksus å koste så mye! Unne deg et besøk til frisøren eller til en skjønnhetssalong i ferien. Vi kan også varmt anbefale et forfriskende besøk til et tyrkisk bad, hamam.

Alanya Aquapark

Om du går lei av å ligge på stranden kan du ta turen til Alanya Aquapark med flere typer basseng og vannsklier, solsenger, restaurant og kafe. Her kan du lett tilbringe hele dagen. Alanya Aquapark ligger midt i Damlatas, og det er lett å finne veien hit.
I Alanya er det mange severdigheter. Du kan også besøke Side, som ligger mellom Alanya og Antalya. Side er berømt for sine ruiner fra antikken, ikke minst det greske amfiteatret, som er et av Tyrkias eldste og største. Antalya er provinshovedstad og ligger ca. to timer med buss fra Alanya. Gamlebyen er som skapt for spaserturer, og det er ikke langt mellom kafeer, restauranter, butikker og historiske sverdigheter.

Markedet

Markedet i Alanya er en severdighet i seg selv, og en fryd for alle sanser. Her finner du fyldige meloner, fersk fisk, rødmende tomater, krydder, honning og nøtter av alle slag. Du møter lokalbefolkningen som handler inn alt de trenger til middagen: Lammekjøtt, kritthvit fetaost og spinat i fyldige bunter. Om du ikke handler selv er det en fornøyelse å vandre rundt i overfloden. Før eller siden tar lysten overhånd og du kjøper en boks med honning eller en pose med moden fersken. Markedet ligger på Sugözu Cad, og det er lurest å komme om morgenen.

Borgen

Høyt på en klippe over byen troner festningen som stammer fra en tid vi nordboere knapt nok hadde lært oss å slå floke i kulden. Man vet at romerne inntok en befestning her, og siden har ulike erobrere og herskere gjennom tidene gjort sitt for å bygge på festningen til det den er i dag. Fra muren har man en strålende utsikt over både byen og havet, men på tross av mange besøkende gir borgen et litt øde inntrykk. Det er ikke så mye som gjenstår utover selve murene. Du kan ta taxi hit opp eller buss fra holdeplassen ved turistkontoret.

Grand Bazar

En stor basar der de selger alt mellom himmel og jord. Basaren ligger i Alanya sentrum. På fredager er det et stort fruktmarked. Her gjelder det å prute! Åpent hver dag.

Damlatasgrotten

Et paradis for deg som er glad i stalagmitter og stalaktitter – altså dryppsteinsformasjoner. Grotten ligger under borgen, med inngang et stykke bortenfor turistkontoret. Inne i grotten åpner det seg en stor sal hvor taket er dekket av stalaktitter. Lyset er behagelig dempet, og mange liker å tilbringe tid her nede, dels på grunn av stillheten, og dels fordi luften sies å være bra om man lider av pustebesvær.

Alanyas museum

Et annet tips er å besøke Alanyas museum, spesielt hvis du er interessert i arkeologi. Her er det stilt ut funn fra området rundt Alanya. Åpent kl. 08.30 - 12.00 og 13.30 - 17.30 alle dagen unntatt mandag.

Det røde tårnet

Dette var opprinnelig en del av byens festningsverk, med oppgave å beskytte skipsverftet som ligger et lite stykke unna. I dag fungerer det som en kombinasjon av museum og kunstgalleri. Hovedattraksjonen er den spektakulære utsikten over havnen og den østre stranden.
Utflukter
Escape to Cool
Escape to Cool
En hel dag med vakker natur, avkjølende elvebad og et spennende besøk i en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, Dimcaygrotten. Lunsj er inkludert. Entré til grotten er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Manavgat båttur og shopping
Manavgat båttur og shopping
En herlig heldagsutflukt med både elvetur, bading, shopping og et besøk ved fossefallet i Manavgat. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Alanya båttur
Alanya båttur
En herlig heldagsutflukt til sjøs langs Alanyas vakre kyst. Perfekt for deg som vil nyte solen og bade i havet. Lunsj og lokal drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hamam – tyrkisk bad i Alanya
Hamam – tyrkisk bad i Alanya
Et ekte tyrkisk bad – hamam – er perfekt for deg som vil skjemme bort deg selv i ferien! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – Alanya
Jeepsafari – Alanya
Opplev Tyrkia skjønnhet på en annerledes måte. På denne jeepsafarien tar vi deg inn i Tyrkias dype skoger, og fordi bilen ikke har tak kommer du utrolig nær naturen. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
En bedre avslutning på ferien
En bedre avslutning på ferien
Ferie – til siste sekund. Hva skal man gjøre på hjemreisedagen når flyet ikke går før sent på kvelden? Hva med en elvetur, strandkos og middag, etterfulgt av transport til flyplassen? Lunsj og middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Bli med på en utflukt fullspekket med fart, adrenalin og flotte naturopplevelser. Opplev Taurusfjellene og naturen i området på avsidesliggende grusveier. Glem ikke førerkortet! Ingen måltider er inkludert.
Les mer om utflukten
Rafting
Rafting
Et adrenalinkick uten like! Bli med på rafting med profesjonell veiledning. Følelsen når du suser nedover den 13 kilometer lange elven og adrenalinet pumper i kroppen er fantastisk! Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Taxi inne i Alanya. Buss til Side, Antalya og Istanbul. Dolmus (minibusser) langs de større veiene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunprime Resort har Resort Service døgnet rundt.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). Euro kan også brukes mange steder. De fleste internasjonale kort (VISA, MasterCard osv.) aksepteres i mange butikker og restauranter. Flere minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig informasjon

Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Alanya i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Alanya med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
I noen perioder kan du reise til Gazipasas flyplass utenfor Alanya.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Alanya. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Fra Antalya
Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 2,5–3,5 timer (ca. 100–130 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper langs veien slik at du kan kjøpe drikke og snacks og gå på toalettet.

Fra Gazipasa
Flyr du til Gazipasa er reisetiden til hotellet ditt mellom 45 minutter og 2 timer (35–65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på et av våre Sunprime Hotels og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis (bortsett fra et kort rastestopp for toalettbesøk eller kjøp av drikke og snacks).
Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL ALANYA

Green Garden Resort & Spa
familygarden
 • Barnevennlig
Green Garden Resort & Spa
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 1-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 22 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
22 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Club Sidar
Club Sidar
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 29 aug 2023 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
29 aug 2023 fra Trondheim
Park Alanya
Park Alanya
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Avreise 6 aug 2023 fra Stavanger
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
6 aug 2023 fra Stavanger
Finn reise til Alanya
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.