Se hotell (28)

Reiser til Alanya

I Alanya har Ving flere populære familiehotell, og for deg som reiser uten barn venter to herlige Sunprime-hotell med god mat, god vin og fred og ro.
En reise til Alanya er en reise til det ekte Tyrkia for deg som vil oppleve noe mer enn hotell og strender. I storbyen Alanya opplever du hverdagen, med barn på vei til skolen, gamle damer som fører høylytt diskusjon på gaten og fargerike matmarkeder. Her er du langt fra piratkopier og billige turistvarer. Tilreisende blir tatt godt hånd om, for i Alanya er restaurantutvalget stort, fornøyelseslivet variert og på de velstelte strendene boltrer både fastboende og turister seg.
Spaser en tur rundt i byen, og du finner fort en lokal kafé hvor de ikke har meny på engelsk eller tysk. Det er forresten ikke sikkert at de har noen meny – for alle vet likevel hva som serveres. Stikk innom matmarkedet og nyt synet av alle grønnsakene og den ferske fisken, eller besøk nærmeste hamam og bli kjent med en mange hundre år gammel tradisjon. Husk å sette av tid i ferien til en handlerunde, for det er mye å kjøpe, og det meste er veldig billig. Alanya er også et av kystens beste valg hvis du vil slå ut håret i ferien. Utelivet er variert, og dagene fyller man med sol og bad på stranden, kanskje krydret med en utflukt eller et eventyr.

Barnevennlige hotell i Alanya

For deg som reiser med barn er det mange hotell å velge mellom. Med Ving flyr du direkte til Alanya, og du kan velge om du vil bo nær stranden eller et lite stykke unna. Mange av våre hotell tilbyr All Inclusive – perfekt for en ferie med barn. Et slikt eksempel er Green Garden, et familievennlig hotell med et stort bassengområde, kort vei til stranden og selvsagt Lollo & Bernie.

To Sunprime i Alanya

Sunprime Alanya Beach ligger rett ved strandpromenaden i Alanya og er et av våre mest populære hotell i Alanya, og tilbyr alt du kan forvente deg på et opphold på et Sunprime hotell. Øst for Alanya, i Oba, har vi Sunprime C-lounge der både All Inclusive og WiFi er inkludert i prisen i tillegg til trening og gruppetrening med profesjonelle instruktører. Som på alle våre Sunprime Hotels kan du se frem til en avslappende voksenferie i elegante og fredelige omgivelser.

Kilometerlange strender

I Alanya er det aldri trangt om plassen på stranden, for her er det plass til alle, uansett om du velger Kleopatrastranden eller Den østre stranden. Du kan forvente deg krystallklart vann, en fin sandstrand og all mulig komfort på en armlengdes avstand.

Reiser for alle

I omgivelsene rundt Alanya er det mye å se og gjøre. Bli med på båttur langs Manavgatelven eller gå om bord på en av trebåtene som tar deg med på en heldagstur med sol og bading ute på havet. Ving har mange utflukter, blant annet til den berømte elven Dimcay utenfor Alanya. I høysesong (juni–august) er Alanya et møtested for ungdommer fra hele Europa. Men både barnefamilier og par trives på ferie her i denne perioden også. I Alanya finner alle sitt eget ferieparadis.
Nyttige tips
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Familiehotell
 • Rimelig mat og drikke
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alanya

Strender
Det er flere herlige sandstrender i Alanya og områdene rundt.

Kleopatrastranden

Dette er uten tvil den mest kjente stranden i Alanya, og de fleste havner før eller siden her. Stranden er inndelt i seksjoner hvor hver og en har en strandkiosk hvor du kan kjøpe forfriskninger og leie solsenger. De sørger også for å holde stranden ren og pen. Sanden en ganske grovkornet, og det kan ikke sies at stranden er spesielt langgrunn – etter bare et par skritt har du vann opp til midjen. På stranden har de alt du trenger: Toaletter, dusjer og salg av drikkevarer og mat. Akkurat som på Den østre stranden kan de heise "Blue Flag", som er et symbol på rent vann og at stranden fyller visse krav med tanke på renslighet, handikapvennlighet etc.

Den østre stranden

Denne stranden er smalere enn Kleopatrastranden. Den blir litt bredere et par hundre meter fra sentrum. Sanden er på grensen til å være grus og er full av glatte, runde småsteiner. Det er ingen fare for at du skal gå tørst eller sulten her, for det er mange restauranter og barer å velge mellom, kanskje enda flere enn på Kleopatrastranden.

Ulasstranden

Dette er en liten og fin strand ca. fem kilometer vest for Alanya. Stranden er veldig populær blant lokalbefolkningen. Du kan kjøre dolmus (minibuss) fra Alanya til stranden.

Strender i Antalya-området

En reise til Alanya byr på to av områdets aller beste strender; Kleopatrastranden og Den østre stranden. I gamlebyen i Antalya bader du fra klipper, badebrygger og i små, fine viker. Stranden i Belek er ca. to kilometer lang, med grovkornet sand og brådyp. Side og omgivelsene rundt byen har flere herlige sandstrender, hvorav den langgrunne Vestre stranden passer godt for barn.
Mat, drikke og uteliv
De fleste spisestedene i Alanya serverer den maten de tror turistene vil ha: Hamburgere, pizza, tyrkisk hurtigmat som kebab og köfte, og det er både godt og billig. Husk at jo nærmere sentrum og havnen du kommer, jo dyrere er det. Prisene kan være dobbelt så høye på de dyreste spisestedene som på de billigste, uten at kvaliteten er nevneverdig bedre. En flaske Efes øl kan for eksempel koste 6 lira nede i havnen, mens den et par hundre meter unna koster 3,50 lira. Men prisene i Alanya er likevel så lave at du har råd til det.

Restauranter i Alanya

Du trenger ikke å lete lenge før du finner et sted å spise i Alanya. I og rundt basaren finner du både enkle og mer avanserte restauranter. Nede ved havnen holder de høyere standard (og priser). Langs Kleopatra-stranden og Den østre stranden er det mange restauranter å velge mellom.Om du er på jakt etter et sted med litt mer lokalt
tilsnitt er det best å lete ovenfor Atatürk Boulevard. Det er flere hotell i Alanya med All Inclusive, hvor mat og drikke inngår i reisens pris. Vi anbefaler likevel å gå ut og spise noen ganger i ferien.

Mat og drikke i Tyrkia

Det tyrkiske kjøkken er påvirket av både asiatisk og europeisk kokekunst, og byr på raffinerte lukter og smaker. I Antalya-området er det et rikt utvalg av både lokal mat og spisesteder som serverer internasjonal retter som tacos, pizza, sushi osv. Utvalget av restauranter og spisesteder i Alanya og Antalya er enormt, med alt fra enkle gatekjøkken til luftkondisjonerte restauranter med hvite duker og vinkart. Side har et godt utvalg av ulike typer restauranter, og i Belek er mange av restaurantene tilknyttet førsteklasses hotell. Det er vanligvis billigere å spise ute i Tyrkia enn i Norge, og du kan få en bedre middag for under hundrelappen, spesielt om du går på en lokal restaurant.

Tyrkisk mat

Hovedretten består ofte av fisk eller kjøtt. Vær oppmerksom på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskerettene er sverdfisk – kilic, piggvar – kalkan, havabbor – levrek og tunfisk – palamut. På menyene er prisene ofte oppgitt i vekt. Blant kjøttrettene kan det nevnes lam – kuzu, kylling – tavuk, okse – dana og den berømte sis kebab – kjøtt på grillspyd.

Søtsaker

Etter middagen kan man nyte butterdeig dyppet i sirupsbaklava, gresskar i søt saus (kabak tatlisi), pudding med nøtter, cornflakes og rosiner (ashure) eller
melkepudding (muhallebi). Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebab kommer nærmest den kebaben vi kjøper hjemme i Norge. Dette er kjøttstrimler av lam, kylling eller okse som serveres i hvitt brød, over terninger av hvitt brød, eller i "dürüm" hvor kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Denne kebaben serveres med salat og løk.

Iskender kebab er oppkalt etter Alexander den store, og har i det store og hele samme ingredienser som Döner kebab, men serveres på en tallerken med kjøttet på en seng av brødterninger som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana kebab er malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Det grilles på spyd og serveres som regel med grillet tomat eller paprika.

Shish kebab består av store biter av grillet lam, okse eller kylling på spyd, blandet med biter av paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab eller aubergine kebab er som shish kebab, men blandet med biter av aubergine.

Å drikke til

I Tyrkia produseres det flere lokale øltyper med grei smak, og landets viner har lite å skamme seg over, selv om de ikke passer så bra til den tyrkiske maten. Om man vil gjøre som tyrkerne skal man drikke Raki, spesielt til meze, for her blandes alle mulige smaker sammen slik at vinen taper for overmakten. Raki er i slekt med gresk Ouzo, fransk Pastis og Midtøstens Arak. Det er et anisbrennevin med andre ord. Du fyller så mye du vil ha i glasset, putter i et par isbiter og fyller opp med vann til drinken blir melkeaktig og ugjennomsiktig. Men ta det rolig, for selv om det smaker godt må du huske at Raki er sterksprit. Ayran må også nevnes når vi snakker om tyrkisk drikke. Det er ganske enkelt yoghurt og vann som vispes sammen med litt salt. En god tørsteslukker i varmen!

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikks av små kopper og har en ganske tykk konsistens med kaffegrut i bunnen. Etter tyrkisk skikk kan man få fremtiden spådd i gruten. Når du bestiller en kopp tyrkisk kaffe fås den i ulike søthetsgrader. Az sekerli (uttales aas sjekerli) er litt sukker og sekerli (uttales sjekerli) er mye sukker. Det er vanlig å få et glass vann til kaffen. Te drikkes av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig te og eplete – sistnevnte pleier å falle i smak hos oss skandinaviere, og kan drikkes både varm og kald.
Te drikker man av små tulipanformede glass. Det finnes vanlig svart te og eplete, og spesielt sistnevnte pleier vi nordboere å like. Den kan drikkes både varm og kald.
Det er en sann overflod av barer og diskotek i Alanya, først og fremst i havneområdet. Som regel er det de nyeste hitlåtene som strømmer ut av høyttalerne, og vestligl musikk blandes med tyrkisk popmusikk. Tyrkerne starter gjerne kvelden med en bedre middag før de fortsetter til havnen med sine mange barer og diskotek. Først rundt midnatt blir det fart i utelivet.

Barer og diskotek i sentrum stenger senest kl. 03.00. Diskotekene utenfor sentrum holder det i gang til lyse morgen. I Tyrkia selges det både lokalprodusert sprit og dyrere importerte drikkevarer. Bestiller du f.eks. en gin & tonic får du en drink blandet med lokalprodusert gin. Om du ønsker importert sprit ber du om f.eks. Gordon's gin & tonic. Du bestiller altså drinken med ønsket spritmerke.

Utelivet i Antalya-området

Alanya har en sann overflod av barer og diskotek. Her råder det en livlig stemning hele natten. Antalya har et fint og variert uteliv, med mange barer og nattklubber. I høysesong er det livlig også i Side, først og fremst på østsiden og nede i havnen. Utelivet i Belek er konsentrert rundt hotellene med barer og et par nattklubber.
Shopping
I Alanya er det mange butikker, markeder og en basar, alle med sin egen variant av shopping. Merkevarebutikkene ligger langs hovedgaten, Atatürk Boulevard.

Basaren

Basaren i Alanya ligger like ovenfor havnen, og er et stort område fylt av butikker som har turister som målgruppe. Her kan du handle det aller meste: Tepper, sko, klær, vesker, briller m.m. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med området før du begynner å handle, slik at du får et bedre inntrykk av utvalg og prisforskjeller. De fleste butikkene i basaren holder åpent fra kl. 09.00–23.00, eller så lenge det er kunder i butikken.

Markeder

Det er mange markeder i Alanya, og et av de største ligger ved dolmus-stasjonen og er åpent på fredager. Her selges det for det meste grønnsaker og frukt. På tirsdager er det marked i nærheten av Can Hospital, hvor du kan kjøpe alt mulig, for eksempel klær og sko. Mandager er det marked i Oba.

Shopping i Antalya-området

Det er utmerkede shoppingmuligheter i Tyrkia, spesielt om du holder deg til varer som er produsert i landet. Importerte varer er omtrent like dyre som hjemme. Det er mange piratkopier i butikkene. Det er vanlig å prute i butikker som ikke har prislapp på varene. Prislapper betyr for det meste at faste priser gjelder, noe som har blitt vanlig i mange butikker. Dette kommer av den sterke inflasjonen som råder i dagens Tyrkia.

En del klesmerker, som for eksempel Levi's, Benetton og Quicksilver, produseres på lisens i Tyrkia, noe som fører til lavere priser enn i Norge på tilsvarende merker. Det er et stort utvalg av gull- og sølvsmykker, og en del butikker har sin egen gullsmed. Skinnvarer kommer i et utall modeller og kvaliteter, og mange forretninger har egne skreddere. Det tar maks to dager å få en skreddersydd bukse eller jakke.

I basarene er det fortsatt vanlig å prute, det forventes faktisk. Man blir budt på en kopp te eller en forfriskning mens man gjør forretninger. Ikke føl deg tvunget til å kjøpe noe, for dette er en del av den naturlige tyrkiske gjestfriheten, som ofte gjør shopping til en ekstra hyggelig opplevelse.

Tepper

Prisen på tepper avhenger av varens kvalitet, material, alder og størrelse. Antall knuter per kvadratcentimeter er en av de viktigste faktorene for å avgjøre prisen på et teppe. Et stort teppe kan være billigere enn et lite avhengig av hvor mye arbeid som er nedlagt.

Merkevareklær

Tyrkia har en mengde butikker med et stort vareutvalg til lave priser, og det er ikke uvanlig at man handler mer enn man hadde planlagt. Vær oppmerksom på at det meste av det som selges i butikkene er piratkopier. Om du ønsker å kjøpe ekte merkevareklær skal du gå til autoriserte butikker som Levi's og Quicksilver.

Optiker

Det er rimelig å kjøpe briller i Tyrkia – hos optikeren betaler du ca. halv pris av hva det koster i Skandinavia. Utvalget av innfatninger er stort.

Lær

Lærvarer av god kvalitet kan kjøpes til veldig gunstige priser. Om du finner din absolutte favorittjakke i ferien, uten at den sitter som støpt, kan de fleste butikkene sy den om etter dine mål. Så vær ute i god tid!

Gull og smykker

Gull kommer i finhet på 14, 18 og 22 karat. Det vanligste er 14 karat. Staten har fastsatt en bestemt pris per gram gull, og det man betaler for er det utførte arbeidet. Prisen varierer fra gullsmed til gullsmed.

Basarer og markeder

I Tyrkia går alle på markedet, både feriegjester og lokale innbyggere, for å handle dagligvarer. De lokale kvinnene kommer trillende med sine små vogner som de raskt fyller med lekre frukter og ferske grønnsaker. Men på markedene på Vings reisemål selges det ikke bare frukt og grønt – her finnes det meste: Klær, sko, krydder, leketøy, filmer, musikk og alt mulig annet.

Kjøpesentre

I Antalya-området er det flere store kjøpesentre, ikke ulike de vi har her hjemme. Her gjelder faste priser, og utvalget er større og mer internasjonalt, med kjente merkevarer.

Piratkopier

Salg av piratkopier er en stor og lukrativ business over hele verden. Det kan dreie seg om vesker, klær, sko, klokker, filmer, medisiner og TV-spill, bare for å nevne noen eksempler. Ha i bakhodet at handel med, og kjøp av, piratkopier alltid er ulovlig. Den enkleste måten å avgjøre om noe er piratkopi er å sjekke prisen. Om prisen er usannsynlig lav sammenlignet med den ekte utgaven, kan du regne med at det er en piratkopi.
Sport og trening
Alanya har mye å tilby deg som liker å drive med sport og trening i ferien. Du kan prøve deg på vannski, parasailing (etter båt), sandvolleyball, fotturer og sykling.

Dykking

Havområdet rundt Alanya er som skapt for fine dykkeopplevelser. Nesten alle dykk gjøres ved den store Alanya-klippen, som deler byen i to, med en østlig og en vestlig del. Området rundt klippen er tilholdssted for mange fiskearter og undervannsvekster, noe som bidrar til at dykkeopplevelsen blir ekstra spennende. Erfarne dykkere kan prøve dypvannsdykking. Uten tvil kan både nybegynnere og erfarne dykkere få et minne for livet.

Terrengsykling

Landskapet rundt Alanya er kupert og passer godt for terrengsykling. Her kommer du tett på naturen og får flott utsikt underveis. Området rundt Alanya har en rekke ruter av forskjellig lengde og art, og du kan sykle på egen hånd, leie en sykkelguide eller bli med på en arrangert utflukt. Det er sykkelutleie i byen.

Rafting

Koprucay-elven i Koprulu-ravinen er et populært sted for rafting.

Sport og trening i Antalya-området

Vannski, parasailing (etter båt), sandvolleyball, fotturer og sykkelturer. Antalya-området har mye å tilby deg som vil drive med sport og trene i ferien.
Terrengsykling
Antalya-området har kuperte omgivelser som byr på herlige opplevelser for terrengsykling.
Rafting
Under oppsyn av profesjonelle guider og med alle sikkerhetsregler etterfulgt, kaster vi oss ut i elvestrykene i flåter med 10–11 personer om bord. Turen på elven varer litt over to timer, og prisen inkluderer vanligvis lunsj på land. Den som vil kan også prøve "Body Rafting", fosserenning uten flåte.
Dykking
Antalya-området har et stort utvalg av forskjellige typer dykking i ulike prisklasser. Middelhavet har mange spennende utfordringer og fantastiske opplevelser å tilby alle dykkere, både nybegynnere og erfarne. Som en tommelfingerregel kan det sies at prisene på dykking i Tyrkia er lavere enn i Nord-Europa. Det kan du dra nytte av i ferien her nede, slik at du også får muligheten til å oppleve den utrolige verdenen under havoverflaten.
Golf
Belek er golfens eget mekka. Her er det 10 forskjellige golfklubber som ligger vakkert til langs kysten og tilbyr baner av ulik karakter.
Aktiviteter og severdigheter
I Tyrkia behøver ikke luksus å koste så mye! Unne deg et besøk til frisøren eller til en skjønnhetssalong i ferien. Vi kan også varmt anbefale et forfriskende besøk til et tyrkisk bad, hamam.

Alanya Aquapark

Om du går lei av å ligge på stranden kan du ta turen til Alanya Aquapark med flere typer basseng og vannsklier, solsenger, restaurant og kafe. Her kan du lett tilbringe hele dagen. Alanya Aquapark ligger midt i Damlatas, og det er lett å finne veien hit.

Aktiviteter i Antalya-området

I Antalya-område kan du unne deg litt luksus for en rimelig penge. Gå ikke glipp av et besøk til en hamam, et offentlig bad som er den tyrkiske utgaven av dampbad. Alanya Aquapark lokker med morsomme opplevelser for hele familie.

Besøk frisøren

Hos frisøren kan mennene bli barbert på den gode, gammeldagse måten med såpe og barberkniv. Etter barberingen får du en lett hodemassasje og napping av øre- og nesehår. Kvinnene kan koste på seg den luksus å få håret vasket og fønet om du ikke lar frisøren klippe ny sveis.

Hamam

Besøk på et tyrkisk bad – hamam – er obligatorisk på en ferie i Alanya. Sørg for å gjøre det i begynnelsen av ferien slik at du forbereder huden på en fin brunfarge som varer lenge. Du får først en kroppspeeling for å fjerne døde hudceller, etterfulgt av en såpemassasje. Det hele avsluttes med en oljemassasje.
I Alanya er det mange severdigheter. Du kan også besøke Side, som ligger mellom Alanya og Antalya. Side er berømt for sine ruiner fra antikken, ikke minst det greske amfiteatret, som er et av Tyrkias eldste og største. Antalya er provinshovedstad og ligger ca. to timer med buss fra Alanya. Gamlebyen er som skapt for spaserturer, og det er ikke langt mellom kafeer, restauranter, butikker og historiske sverdigheter.

Markedet

Markedet i Alanya er en severdighet i seg selv, og en fryd for alle sanser. Her finner du fyldige meloner, fersk fisk, rødmende tomater, krydder, honning og nøtter av alle slag. Du møter lokalbefolkningen som handler inn alt de trenger til middagen: Lammekjøtt, kritthvit fetaost og spinat i fyldige bunter. Om du ikke handler selv er det en fornøyelse å vandre rundt i overfloden. Før eller siden tar lysten overhånd og du kjøper en boks med honning eller en pose med moden fersken. Markedet ligger på Sugözu Cad, og det er lurest å komme om morgenen.

Borgen

Høyt på en klippe over byen troner festningen som stammer fra en tid vi nordboere knapt nok hadde lært oss å slå floke i kulden. Man vet at romerne inntok en befestning her, og siden har ulike erobrere og herskere gjennom tidene gjort sitt for å bygge på festningen til det den er i dag. Fra muren har man en strålende utsikt over både byen og havet, men på tross av mange besøkende gir borgen et litt øde inntrykk. Det er ikke så mye som gjenstår utover selve murene. Du kan ta taxi hit opp eller buss fra holdeplassen ved turistkontoret.

Grand Bazar

En stor basar der de selger alt mellom himmel og jord. Basaren ligger i Alanya sentrum. På fredager er det et stort fruktmarked. Her gjelder det å prute! Åpent hver dag.

Damlatasgrotten

Et paradis for deg som er glad i stalagmitter og stalaktitter – altså dryppsteinsformasjoner. Grotten ligger under borgen, med inngang et stykke bortenfor turistkontoret. Inne i grotten åpner det seg en stor sal hvor taket er dekket av stalaktitter. Lyset er behagelig dempet, og mange liker å tilbringe tid her nede, dels på grunn av stillheten, og dels fordi luften sies å være bra om man lider av pustebesvær.

Alanyas museum

Et annet tips er å besøke Alanyas museum, spesielt hvis du er interessert i arkeologi. Her er det stilt ut funn fra området rundt Alanya. Åpent kl. 08.30 - 12.00 og 13.30 - 17.30 alle dagen unntatt mandag.

Det røde tårnet

Dette var opprinnelig en del av byens festningsverk, med oppgave å beskytte skipsverftet som ligger et lite stykke unna. I dag fungerer det som en kombinasjon av museum og kunstgalleri. Hovedattraksjonen er den spektakulære utsikten over havnen og den østre stranden.

Severdigheter i Antalya-området

I Antalya-området venter det mye oppdagerglede. Antalya er en ekte tyrkisk storby med mye historie, og langs kysten ligger det mange spennende severdigheter.

Pamukkale

Det er vanskelig å tro at naturen selv har skapt disse utrolige formasjonene, men mineralrikt vann og lang tid var alt som skulle til for å danne disse kritthvite dryppstensbassengene. Kleopatras basseng er det mest berømte av dem, og koster derfor litt ekstra å bade i.

Manavgat

Et populært utfluktsmål for både fastboende og turister, og veldig fotovennlig! Fossen i Manavgatelven ligger ca. fire kilometer nord for byens sentrum, og er en av de mest kjente i Tyrkia. Manavgatelven passer utmerket for hyggelige elveturer gjennom vakkert landskap. Ved elvemunningen kan du bade i det kalde elvevannet, eller et lite stykke unna i det betydelig varmere Middelhavet.

Taurusfjellene

Denne fjellkjeden følger sørkysten av Tyrkia og rommer en mengde hemmeligheter. Her ligger det små landsbyer hvor hverdagslivet går sin gang, og utsikten over omgivelsene er formidabel.

Aspendos

Verdens best bevarte romerske teater, med plass til rundt 15 000 tilskuere. Scenebygget er i flere etasjer, med enestående akustikk, og er et imponerende stykke arkitekturkunst. I seldjukisk tid for rundt 1000 år siden ble teatret brukt som rasteplass for karavaner.

Selge

Fra veien mellom Alanya og Side går det en sidevei som etter ca. 40 kilometer munner ut i en naturpark. Her ligger det ruiner etter en by fra oldtiden. Selge er mest berømt for sin imponerende romerske bro.

Dimcaygrotten

Dimcay er en av verdens dypeste dryppstensgrotter, med dt\ramatiske gallerier og fantastiske formasjoner. Det vakre fjellandskapet byr på strålende utsikt og frodig natur.

Perge

Perge er en av de best bevarte romerske byene langs sørkysten, og er nøye utgravd med rike arkeologiske funn. Til de største severdighetene hører stadion, badehuset, teateret og agoraen (torget). Apostelen Paulus besøkte Perge på en av sine mange reiser. Perge er virkelig et sted for historisk interesserte.

Istanbul

Har du god tid skal du besøke Istanbul, Tyrkias største by, med ca. 15 millioner innbyggere. Her finner du alt som assosieres med Tyrkia: De overbygde basarhallene fra 400-tallet med rundt 5000 butikker, mesterverket Hagia Sofia, Den blå moské, sultanpalassene Topkapi og Dolmabace, og mye mer.
Utflukter
Alanya båttur
Alanya båttur
En herlig heldagsutflukt til sjøs langs Alanyas vakre kyst. Perfekt for deg som vil nyte solen og bade i havet. Lunsj og lokal drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Escape to Cool
Escape to Cool
En hel dag med vakker natur, avkjølende elvebad og et spennende besøk i en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, Dimcaygrotten. Lunsj er inkludert. Entré til grotten er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hamam – tyrkisk bad i Alanya
Hamam – tyrkisk bad i Alanya
Et ekte tyrkisk bad – hamam – er perfekt for deg som vil skjemme bort deg selv i ferien! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – Alanya
Jeepsafari – Alanya
Opplev Tyrkia skjønnhet på en annerledes måte. På denne jeepsafarien tar vi deg inn i Tyrkias dype skoger, og fordi bilen ikke har tak kommer du utrolig nær naturen. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Manavgat båttur og basar
Manavgat båttur og basar
En herlig heldagsutflukt med både elvetur, bading og shopping i basaren i Manavgat. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Alanyas hemmeligheter
Alanyas hemmeligheter
Opplev den vakre naturen oppe i fjellene, hvor luften er tynnere og temperaturen lavere. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
En bedre avslutning på ferien
En bedre avslutning på ferien
Ferie – til siste sekund. Hva skal man finne på på hjemreisedagen når flyet ikke går før sent på kvelden? Hva med en båttur, litt sol og bad, og middag, etterfulgt av transport til flyplassen? Lunsj og middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Offroad i Taurusfjellene / Quad Safari
Bli med på en utflukt fullspekket med fart, adrenalin og flotte naturopplevelser. Opplev Taurusfjellene og naturen i området på avsidesliggende grusveier. Glem ikke førerkortet! Ingen måltider er inkludert.
Les mer om utflukten
Rafting
Rafting
Et adrenalinkick uten like! Bli med på rafting med profesjonell veiledning. Følelsen når du suser nedover den 13 kilometer lange elven og adrenalinet pumper i kroppen er fantastisk! Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Antalya-området på er å leie en bil. Et tips er å bestille leiebilen allerede hjemmefra, da det både er billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så lei din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Taxi inne i Alanya. Buss til Side, Antalya og Istanbul. Dolmus (minibusser) langs de større veiene.

Hvordan reiser du rundt i Antalya-området

Du kan reise med buss og taxi mellom stedene langs Antalya-kysten.

Buss

"Dolmus" betyr proppfull, og det er akkurat det det er. Bussene har ingen faste holdeplasser eller rutetider. Du stopper en dolmus ved å vinke til den fra veikanten, sier hvor du skal og betaler til sjåføren. Når du vil av sier du "dur", som betyr "stopp". Det er en både billig og enkel måte å reise rundt på, og med dolmus kan du også kjøre lengre strekninger som for eksempel mellom Alanya og Antalya.

Taxi

Det er mange taxier i byene. De er gule og lette å få tak i. Undersøk om taksameteret er på når reisen begynner. På lengre turer kan du avtale prisen på forhånd. Etter midnatt øker prisen med rundt 50 prosent. Kontroller at sjåføren bruker riktig takst. På dagtid skal det lyse «gündüs». Sjåføren forventer å få tips – beløpet rundes oppover.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunprime Resort har Resort Service døgnet rundt.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler Twinrix som gir beskyttelse mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Tyrkiske lira (TRY). Euro kan også brukes mange steder. De fleste internasjonale kort (VISA, MasterCard osv.) aksepteres i mange butikker og restauranter. Flere minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V

Språk

Tyrkisk. De fleste som arbeider i turistnæringen snakker engelsk eller tysk godt.

Øvrig

Mye trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Strømavbrudd kan forekomme. Til tider støy fra byggearbeider. På hotellene er det ikke tillatt å ta med mat og drikke utenfra, unntatt hvis du bor i leilighet. For norske statsborgere kreves det at passet er gyldig i minst seks måneder fra innreisedato. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Avstand til Istanbul 850 km, Ankara 650 km og Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk ofte mer brukt enn engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Alanya i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Alanya med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Antalyas flyplass.
I noen perioder kan du reise til Gazipasas flyplass utenfor Alanya.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Alanya. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Fra Antalya
Reisetiden fra flyplassen i Antalya til hotellet ditt er ca. 2,5–3,5 timer (ca. 100–130 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper langs veien slik at du kan kjøpe drikke og snacks og gå på toalettet.

Fra Gazipasa
Flyr du til Gazipasa er reisetiden til hotellet ditt mellom 45 minutter og 2 timer (35–65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på et av våre Sunprime Hotels og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis (bortsett fra et kort rastestopp for toalettbesøk eller kjøp av drikke og snacks).
Vær
 • januar
14°5°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
18°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
21°10°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°14°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°18°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
34°21°
13
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
34°21°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
31°18°
11
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
26°14°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°10°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°7°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL ALANYA

Green Garden
familygarden
 • Barnevennlig
Green Garden
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 20 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
20 aug 2022 fra Oslo, Gardermoen
Sunprime Alanya Beach
sunprime
 • Passer for voksne
Sunprime Alanya Beach
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 1-roms Classic Suite, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 23 aug 2022 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
23 aug 2022 fra Trondheim
Cook's Club Alanya
Cook's Club Alanya
Alanya, Antalya-området, Tyrkia
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong, Marine-bygningen
 • 1 uke
 • Avreise 25 jun 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
25 jun 2022 fra Stavanger
Finn reise til Alanya
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.