Utflukter, Alanya

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Severdigheter i Alanya  – kan bestilles hjemmefra

Severdigheter i Alanya – kan bestilles hjemmefra

På denne halvdagsutflukten får du en smakebit på Alanyas herlige miks av severdigheter og yrende folkeliv – her møtes tyrkisk hverdag og turisme i skjønn forening. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Et gammelt fort troner høyt oppe på klippene mellom Alanyas to strender. Her oppe venter sagnomsuste omgivelser, og ikke minst en spektakulær utsikt over havet, havnen og strendene. Før krevde et besøk her oppe at du kjørte opp langs de svingete veiene, men takket være den nye taubanen er det mye enklere (og mer populært) å besøke klippetoppen nå.

Ved fortet besøker vi den lokale moskeen og et av de tradisjonelle husene i byens sentrum. Huset er omgjort til et museum med fokus på den ottomanske tiden.

Tradisjonelt sett er Tyrkia kjent for handel med skinn, tepper og gull. I løpet av utflukten besøker vi gullsmeden Tuna Jewellery, der vi i tillegg til å handle får vite mer om landets gulltradisjoner. Vi får også tid til et besøk på en onyx-fabrikk.

Ingen byrundtur i Alanya er komplett uten et godt måltid, så vi tar turen ut av sentrum og til elven Dim. Dagens lunsj serveres nemlig på byens mest populære pikniksted. Her finnes det spesialtilpassede flytebrygger med puter og markiser, perfekt når du vil koble av litt etter måltidet. Du får også anledning til å ta deg en forfriskende (kald) dukkert i elven om du vil.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Entré: Entré til alle severdighetene er inkludert.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.00-14.00.

Guide: Skandinavisktalende guide

Kjekt å vite: Bruk behagelige sko. Det er lurt å ha med vann, penger, badetøy og håndkle.

Øvrig: Utflukten anbefales ikke hvis du er avhengig av rullestol eller rullator.

Rafting og elvepadling – kan bestilles hjemmefra

Rafting og elvepadling – kan bestilles hjemmefra

Bli med på rafting sammen med dyktige instruktører – og opplev et adrenalinkick utenom det vanlige. Følelsen du får når du fosser nedover den 13 kilometer lange elven er helt fantastisk! Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagen starter med busstransport fra hotellet til White River Rafting, der du får flytevest og våtdrakt hvis vannet er kaldt. Før vi starter får du også en sikkerhetsgjennomgang. Deretter begynner moroa! Underveis stopper vi både for "body rafting" og lunsj.

Etter lunsj starter en heftigere del av elveturen hvor det både padles og går nedover i rolige og mindre roligere etapper. Selve raftingen tar ca. 2-2,5 timer, og båten tar 10-12 personer. Hver flåte har en profesjonell guide om bord. Når raftingen er over har du tilgang til fasiliteter som dusj, omkledningsrom, toaletter osv. På tilbaketuren stopper vi for å strekke på bena, og det blir muligheter for å kjøpe noe å drikke. Her kan du også kjøpe bilder fra turen. Dette er populært, for det er vanskelig å ha med eget kamera i båten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes på stedet.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–18.00.

Guideservice: Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem og vannflaske. Ha på deg komforable sko som tåler å bli våte på elveturen, og ta med ekstra kles- og skoskift så du kan skifte etter raftingen. Ikke ta med kamera/videokamera, smykker eller mye penger ettersom vi tilbringer store deler av tiden i båten.

Øvrig:
Aldersgrense for å bli med på turen er 6 år. Er du gravid, har hjerte- eller ryggproblemer eller andre alvorlige sykdommer, kan du dessverre ikke delta. Dette er ellers en tur som passer for alle. Hvis du er usikker eller litt urolig kan du sitte i en av de større båtene, som føles veldig stabile og trygge.

Escape to cool – kan bestilles hjemmefra

Escape to cool – kan bestilles hjemmefra

Heldagsutflukt med vakker natur, forfriskende bad i elven og et spennende besøk i en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, Dimcaygrotten. Lunsj inkludert. Entré til grotten er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi kjører gjennom et vakkert landskap, opp bratte fjellveier og smale landeveier. Har kommer kameraene til å brukes flittig! Deretter ankommer vi Dimcaygrotten, en av verdens dypeste dryppsteinsgrotter, med dramatiske gallerier og fantastiske formasjoner. Dette naturfenomenet har naturen selv laget og det har tatt millioner av år. Her er det også blitt bygget et utsiktspunkt med nydelig utsikt over Alanya og fjellene.

Vi kjører deretter ned til en lokal frukthage, der vi går en tur og nyter nye dufter, smaker og farger.

Deretter fortsetter vi oppover elven for å se den imponerende Dimacay-demningen. Vi stopper ved en av de de store restaurantene for å spise lunsj. Her blir vi servert grillmat og det finnes også egen vegetarmat. Etter maten får vi tid til å slappe av og nyte solen, og man kan også ta en forfriskende dukkert i elven.

På denne turen står den fantastiske naturen i fokus, så her er det bare å glede seg til sjeldne inntrykk!

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke: Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes til.

Entré: Entré til visse severdigheter er inkludert (entré til grotten er ikke inkludert, ca. 13,50 lira).

Tid: Halv dag, ca. 09.00-16.00.

Guideservice: Engelsktalende guide.

Lurt å ta med: Badetøy, håndkle, solkrem, vannflaske, solbriller, og hodeplagg. Bruk bekvemme sko.

Øvrig informasjon: Mange trapper og nivåforskjeller. Personer med bevegelsesbesvær må kontakte Vings reiseleder før bestilling.Prisen på utflukten varier noe avhengig av hvilket reisemål du bor på.

En bedre avslutning på ferien

En bedre avslutning på ferien

Ferie – til siste sekund. Hva skal man finne på på hjemreisedagen når flyet ikke går før sent på kvelden? Hva med en båttur, litt sol og bad, og middag, etterfulgt av transport til flyplassen? Måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Vi henter dere på hotellet når dere sjekker ut, og setter kursen mot Manavgat for en båttur på elven, der det også serveres lunsj. Deretter reiser vi videre til stranden i Side. Etter hvert vil det bli servert en herlig grillmiddag på stranden, og det blir muligheter for en siste dukkert før bussen kjører dere direkte til flyplassen.

Måltider og drikke: Lunsj og middag er inkludert (drikke kommer i tillegg)

Tid: Heldagsutflukt fra ca. kl. 12.00 til 20.30.

Guide: Skandinavisktalende guide

Smart å ha med: Badetøy, badehåndkle og solkrem.

Øvrig: Badehåndkler kan leies om bord, ca. 10 TL pr. stk. Bussen er i nærheten hele dagen, så det er enkelt å bade på stranden og deretter skifte før man drar til flyplassen. Prisen på utflukten kan variere avhengig av hvilket reisemål du bor på.

Hamam (tyrkisk bad) fra Alanya – kan bestilles hjemmefra

Hamam (tyrkisk bad) fra Alanya – kan bestilles hjemmefra

Et ekte tyrkisk bad - hamam - er perfekt for deg som vil skjemme bort deg selv i ferien! Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Å prøve tyrkisk bad er en morsom og annerledes ferieopplevelse. Badetradisjonen har røtter langt tilbake i den tyrkiske historien, og hamam brukes både av menn og kvinner. På offentlige hamam kan det være fullt på torsdager, for da vil mennene bli skikkelig rene før fredagens moskébesøk.

Islam legger stor vekt på renslighet, og i Tyrkia har man bygd hamam-badehus siden 1500-tallet. Det startet egentlig allerede under romertiden, da mange byer i Tyrkia ble grunnlagt eller bygd av romerne. Og en ekte romersk by måtte ha et bad. Da det østromerske riket falt ble disse badetradisjonene borte. Men da det ottomanske riket ble stort og mektig på 1500-tallet, ble badetradisjonen tatt opp igjen - og dermed oppsto hamam.

I dag bader menn og kvinner adskilt i enkelte hamam. Kvinnene bader som oftest på formiddagen og mennene om kvelden. Hamam er også en viktig sosial arena. Og når det for eksempel er utdrikningslag er det vanlig å treffes i hamam for å feire sin siste kveld som ugift.

Man starter i marmor-badstuen, der man varmer opp kroppen og skyller seg med varmt vann. Deretter legger man seg ned på varme marmorheller og blir skrubbet og vasket over hele kroppen. En ny, herlig følelse strømmer gjennom kroppen. Til slutt får man en kroppsmassasje med olje for å gjøre den nyskrubbede huden enda mykere. Nå er man klar til å fortsette sol- og badeferien med frisk og ny "babyhud". Men husk at huden er ekstra følsom etter besøket på hamam, så vær forsiktig i solen.

Ofte er det tyrkiske menn som står for skrubbing og massasje. På Orient Hamam er det kvinner som masserer kvinner og menn som masserer menn. Vær oppmerksom på at hamam kan oppleves som intim fordi skrubbingen gjøres veldig grundig.

Det er også muligheter for å velge en 40 minutters aromamassasje, i stedet for 20 minutters oljemassasje som er standard for vanlig hamam.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Turen inkluderer:
Badstue, skrubbing/peeling, oljemassasje, skummassasje og utlån av håndkle.

Måltider og drikke:
Ingen måltider er inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt (ca. 2-3 timer).

Guideservice:
Engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Badetøy.

Alanya båttur – kan bestilles hjemmefra

Alanya båttur – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt med sol og bad langs Alanyas fine kyst. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Bli med besetningen ut på det vakre havet i deres piratskip. Det blir garantert en uforglemmelig reise rundt Alanyakysten. Når vi seiler rundt borgen, får vi også se grotter der virkelige pirater gjemte seg før i tiden. Har vi flaksen med oss vil vi kunne få oppleve å bli besøkt at lystige delfiner som svømmer langs med båten.

Når det begynner å nærme seg lunsj, kaster besetningen anker og det blir en fin lunsjpause, der man kan bade fra båten og også gå planken! Lunsjen på båten er inkludert i prisen og består av en deilig kyllingrett som blir tilberedt av besetningen. Før båten snur og seiler tilbake skrus musikken opp og turen avsluttes med et lite skumparty.

Dette er en flott utflukt for alle som liker sol og bad.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke:
Lunsj og lokale drikkevarer er inkludert.

Lurt å ta med:
Vannflaske, badetøy, håndkle og solkrem med høy solfaktor. Det er forbudt å bade toppløs.

Tid:
Heldagsutflukt fra ca. kl. 08.00–17.00.

Språk:
Engelsktalende lokalguide.

Manavgat, båttur og basar – kan bestilles hjemmefra

Manavgat, båttur og basar – kan bestilles hjemmefra

En herlig heldagsutflukt med både elvetur og shopping i basaren i Manavgat. Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Les mer Skjul

En herlig seiltur med vakker natur, sol, badeliv og god mat. En flott familieutflukt!

Denne seilturen på den rolige, blågrønne Manavgat-elven passer utmerket for hele familien. Om bord på båten nyter vi det vakre landskapet på vår ferd mot Middelhavet, langt unna det hektiske bylivet. Livet langs elvebredden er deilig og avslappende. Vi glir også forbi fiskernes lille paradis. De lokale fiskerne ligger under de store trærne og døser i varmen mens de venter på at storfisken skal nappe på akkurat deres fiskestang.

Når vi kommer frem til elvemunningen legger båten til kai og kapteinen og hans besetning tilbereder en deilig lunsj til oss med kylling, frisk salat og en iskald Cola i varmen. Etter lunsj er det tid for en dukkert, og her har du faktisk to valgmuligheter: Bade i elvevannet som holder ca. 16 grader eller gå til den fine stranden og bade i det tempererte Middelhavet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider: Lunsj er inkludert (ikke drikke).

Tid: Heldagsutflukt, ca. 09.00-17.00.

Lurt å ta med:
Solkrem, håndkle, penger, badetøy.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide

Den bortgjemte dalen

Den bortgjemte dalen

Opplev den vakre naturen og livet i en liten tyrkisk landsby, der temperaturen er lavere og luften er tynnere. Lunsj inkludert.

Les mer Skjul

Om morgenen kjører vi inn i de grønne dalene i fjellene, for til slutt å komme til Cüceler-grotten. Herfra har vi en fantastisk utsikt over dalen. Cüceler-grotten er en dryppsteinsgrotte med dryppsteiner i syv ulike farger, og den som vil kan gå inn i grotten.

Deretter går turen til Sapadere. Der stopper vi på en lokal skole der vi får et innblikk i utdanningssystemet og deretter ved en moské der vi får lære om islam og tradisjoner før vi spiser lunsj. Så er det tid for et besøk i den berømte Sapadere-ravinen, der vi går gjennom den trange åpningen, nyter den kjølige temperaturen og tar fine bilder.

Tyrkia har mer å tilby enn du kanskje tror, denne utflukten er en god mulighet til å oppleve naturen, hverdagslivet og vakre omgivelser.

Mat og drikke: Lunsj er inkludert, men ikke drikke.

Entré: Entré til Sapedere-ravinen er inkludert. Inngang til Cüceler-grotten er ikke inkludert og koster ca. 8 lira pr. person.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30-17.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med: Vannflaske, kamera og badetøy. Ta på deg gode sko.

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari – kan bestilles hjemmefra

Opplev Tyrkia skjønnhet på en annerledes måte. På denne jeepsafarien tar vi deg inn i Tyrkias dype skoger, og fordi bilen ikke har tak kommer du utrolig nær naturen. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagen starter ved samlingspunktet hvor vi blir tildelt jeep med sjåfør for dagen. Så setter vi kursen direkte mot fjellene som omkranser Alanya. Vi tar det rolig oppover, først på den brede asfalterte veier og deretter gradvis dypere inn i naturen på mindre grusveier.

Vårt første stopp er godt skjult inne i skogen, en fredelig åpning der vi nyter et glass ferskpresset appelsinjuice mens vi kan se nærmere på teltene og verktøyet som de lokale bruker i dagliglivet.

Vi kjører deretter videre til neste stopp, en liten landsby i nærheten der vi inviteres inn til te i et gammelt tyrkisk hus. Vi får se hvordan landsbyboerne lever og hva de gjør i løpet av en vanlig dag. Turen fortsetter gjennom landskapet, vi stopper her og der, smaker på bærene og nyter solen og den friske brisen.

Hovedstoppet er ved Oba River, og der venter en lunsj. Når sulten er stilnet kan du utforske området. Du kan gå opp til en liten foss, bade i en frisk elv eller hvorfor ikke prøve fiskelykken?

Så er det på tide å dra tilbake til hotellene, men først gjør vi et siste stopp der du kan ta fantastiske panoramabilder hvis du har kameraet klart.
Dette er en tur som gjør at du kommer tett på naturen på en eventyrlig måte med jeep.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lunsj er inkludert (velg mellom kylling og fisk, serveres med salat og brød ved siden av). Drikke kan kjøpes til.

Tid: Heldagsutflukt fra ca. kl. 09.30 til 16.00.

Guide: Engelsktalende guide.

Lurt å ta med: Kamera, solkrem og penger. Ha på deg komfortable klær.

Øvrig: Personer med bevegelseshemning, ryggskader eller som er gravide bør ikke være med på denne utflukten.

Antalya – mellom himmel og hav – kan bestilles hjemmefra

Antalya – mellom himmel og hav – kan bestilles hjemmefra

Blir du med på denne uforglemmelige utflukten får du oppleve det aller beste av Tyrkia på en og samme tur. I løpet av dagen tar vi deg med opp i skyene og ned igjen, vi beundrer fantastisk natur og et vakkert fossefall, og lar oss begeistre av den henførende, gamle bydelen i storbyen Antalya. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Første stopp er Tahtali skisenter (ja, du leste riktig!) 2365 moh. Det er ikke skikjøring som står på programmet på denne tiden av året, men utsikten imponerer de fleste. Både utsikten på veien opp, og ikke minst utsikten som venter etter taubane-turen helt opp til topps. Her skapes minner for livet!

Turen går så ned til de frodige, grønne skogene ved Ulupinar, hvor vi spiser lunsj i fine omgivelser, omgitt av små, klukkende bekker. Når maten er fortært drar vi til gamlebyen i Antalya. Her kan du beundre historiske byggverk som Hadrianus-porten, gamle moskeer og den livlige basaren. Antalya er, til tross for sitt gode rykte, noe oversett av turistene. På denne utflukten får du imidlertid med deg flere av byens høydepunkter. Før vi reiser tilbake igjen tar vi også turen innom det brusende fossefallet Karpuzkaldiran.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lunsj er inkludert. Du kan velge mellom fisk og kylling med tilbehør. Drikke kan kjøpes til.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 07.30-19.30.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, penger og vannflaske. Ha på deg behagelige klær.

Øvrig: Det kan være besøksrestriksjoner i moskeene. Fra midten av juni til slutten av august kan utflukten bli innstilt som følge av høy temperatur og lav etterspørsel. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for mer informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres eller ikke.

Offroad i Taurusfjellene – kan bestilles hjemmefra

Offroad i Taurusfjellene – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt fullspekket av fart, adrenalin og flotte naturopplevelser i Taurusfjellene. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

På motorsykler med fire hjul begir vi oss ut i den heftige naturen og opplever omgivelsene på en helt ny måte. Bak styret på en Quad får du oppleve både kjøreglede og Taursufjellene fra en helt ny side. På denne utflukten besøker vi steder som ikke kan nås med vanlig bil eller buss. Denne utflukten er morsom for hele familien, og de dyktige lokalguidene sørger for at alle får informasjon om sikkerhet, kjøring og ikke minst de høydepunktene vi passerer underveis.

Du kan velge om du vil kjøre en Quad eller en Buggy. Kjøreturen strekker seg over 20–30 km på veier, stier og offroad i skogene rundt Taurusfjellene. Det blir en fartsfylt og innholdsrik tur, og ikke minst en minneverdig opplevelse for deg som ikke er redd for å bli litt skitten.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Ikke inkludert. Du bør ta med en vannflaske, og vær oppmerksom på at det ikke er mulighet til å kjøpe noe langs veien.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 10.00-15.00.

Guide: Engelsktalende guide.

Lurt å ta med: Klær som tåler å bli skitne. Husk førerkort!

Øvrig: Aldersgrensen for å delta er 8 år. Sjåføren må ha fylt 18 år og kunne fremvise førerkort.

Praktfulle Pamukkale – kan bestilles hjemmefra

Praktfulle Pamukkale – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til praktfulle Pamukkale og opplev områdets spennende historie! Lokal frokost er inkludert (drikke kommer i tillegg).

Les mer Skjul

Ifølge legenden var det helten Telefos som grunnla byen Pergamon. Denne byen var en av Lilleasias store knutepunkter. Det fantes egentlig ingen andre steder som overgikk Pergamon når det kom til størrelse, skjønnhet og kultur. Telefos og hans kone Hiera ble tilbedt av byens innbyggere. Hennes kult vokste seg større og slo etter hvert rot i regionen Frygia, som ligger sentralt i dagens Tyrkia. Denne regionen ble med tiden hjemstedet til kong Midas, som visstnok gjorde alt han tok i til gull.

Troen på Hiera besto i mange år og byen Hierapolis ble etter hvert grunnlagt ved de kalkholdige kildene som i dag kalles Pamukkale. Hierapolis ble snart et sentrum for legekunsten, og de spesielle kildene spilte en sentral rolle for å bekjempe sykdom. Folk kom fra nær og fjern for å besøke byen og bassengene som med tiden ble bygget på fjellet.

Den dag i dag kan man besøke begge to. Hierapolis er nå en arkeologisk utgravning som vitner om en svunnen tid og dens storhet. Her kan man oppleve datidens varmtvannsbad, majestetiske bygninger og det imponerende teateret. De varme kildene eksisterer fortsatt og er en opplevelse utenom det vanlige. Det kalkrike vannet har med tiden skapt avleiringer på siden av fjellet, og nå er hele området dekket av hvite kalkformasjoner og ser nærmest ut som bomull med turkisfarget vann. "Pamukkale" betyr faktisk "bomullsslottet". Området er på mange måter en merkelig, men interessant kombinasjon av historie og avkobling. Stedet er i dag et av Tyrkias mest kjente og en opplevelse du ikke bør gå glipp av i ferien.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lokal frokostallerken er inkludert (drikke kommer i tillegg). Det er mulig å kjøpe lunsj langs veien.

Tid: Lang heldagsutflukt.
Avreise fra Alanya ca. 03.30-04.00. Fra Side ca. 04,30-05.00. Fra Belek ca. 05.00 og ca. 06.00 fra Antalya. (I Pamukkale og Hierapolis ca. 12.30–15-30).

Guide: Engelsktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, vannflaske, penger, badetøy og håndkle.

Øvrig: Pamukkale er ikke å anbefale for rullestolbrukere eller personer med redusert mobilitet. Vil du bade i Kleopatras basseng ved Hierapolis koster det 35 lira pr. person. Vi anbefaler gode sko og behagelige klær på utflukten.

Fottur langs Silkeveien – kan bestilles hjemmefra

Fottur langs Silkeveien – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en fottur langs den verdenskjente Silkeveien. Her har både romerske, kinesiske og arabiske handelsmenn – og Marco Polo – reist med varer og karavaner. En enkel lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Den historiske karavaneveien omtales allerede i 750 f.Kr., når historien forteller om handel mellom kinesiske reisende og Bysants (Istanbul). Ruten gikk langs flere veier gjennom Tyrkia, via de arabiske områdene, og helt til Kina. Det var fra sistnevnte de fleste varene kom. Handelen fortsatte i romertiden, og da ble det også bygget militære forsvarsanlegg langs veien. Romerne bygde ut veiene og døpte dem til Via Sebaste – keiserens vei.

På 1200-tallet lykkes en av datidens mest kjente eventyrere – Marco Polo – i å reise hele veien til Kina. Vel fremme i Kina ble han værende der i nesten 24 år. Resten av verden fikk et unikt innblikk i Kina gjennom ham.

Å gå langs Silkeveien i dag er ikke så enkelt, særlig fordi det er vanskelig å finne et passende start- og sluttpunkt. Vi har imidlertid tatt på oss jobben og gjort nettopp det, og sammen begir vi oss opp i Taurusfjellene der deler av veien fortsatt er intakt.

Fotturen går fra Örep Duruk til Akseki, og vi går forbi landsbyen Sarihacilar på veien. Her ligger det flere hundre år gamle hus av stein og tre, bygget i tradisjonell stil. Vi går gjennom et karrig landskap med fjell og forblåste trær og busker, der fjellluften sørger for en behagelig temperatur.

Frister det å vandre i historiske fotspor? Uansett om du lar deg lokke av historien eller muligheten til litt fysisk aktivitet, så er dette en unik opplevelse.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: 2 x 50 cl vannflasker og en enkel lunsj er inkludert. Vi stopper ved et fruktmarked på veien til Örep Duruk, og mat og drikke kan kjøpes ved startstedet.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 9.00-15.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, penger, gode sko, egnede turklær og vannflaske.

Øvrig: Fotturen går gjennom kupert terreng og er ca. 7–8 km lang. Underlaget er delvis stein- og grusstier. Det finnes toalettfasiliteter ca. halvveis i landsbyen Sarihacicar.

Imponerende Istanbul (med fly) – kan bestilles hjemmefra

Imponerende Istanbul (med fly) – kan bestilles hjemmefra

Istanbul er byen der øst møter vest, og den kan utvilsomt konkurrere med hvilken som helst annen storby både hva gjelder severdigheter og atmosfære. På denne utflukten får du oppleve noen av byens perler, som Den blå moskeen, Topkapi-palasset og den egyptiske basaren. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Istanbul utstråler mystikk og historie, både langs de åpne gatene og i de små smugene. Her ligger det butikker som selger velduftende krydder i løsvekt, aladdinlamper og orientalske tepper. Du kan bruke en livstid på shopping i denne byen, og det er verdt å bruke litt tid på opplevelsen uansett hvor mye eller lite du vil handle.

De kjente landemerkene er nesten umulige å overse. I sentrum ligger den store plassen At Meydani – Konstantinoples hippdrom – og sultan Ahmeds blå moske ligger rett ved siden av. Moskeen ble bygget i 1609 og har hele seks minareter, akkurat som den store moskeen i Mekka. Nettopp dette førte til en del kritikk mot sultanen i sin tid, men Den blå moskeen er og forblir likevel et av verdens mest ikoniske religiøse bygg.

En kort spasertur unna ligger Topkapi-palasset, som tidligere var de osmaske sultanenes hjem. Her kan man forestille seg hvordan det daglige livet ved hoffet utspant seg, og la seg imponerende av den mektige arkitekturen.

I den egyptiske basaren kan du gå på oppdagelsesferd blant alt mellom himmel og jord. Både tempoet og lydnivået er høyt, men det er en del av denne spennende opplevelsen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Ikke inkludert, men det finnes utallige restauranter i byen som serverer både lunsj og middag.

Tid: Lang heldagsutflukt.
Avreise fra Alanya ca. 02.30-03.30. Fra Side ca. 03.00-04.00. Fra Belek ca. 03.50 og fra Antalya ca. 04.50 (tid i Istanbul fra ca. kl. 9.00 til 20.00).

Guide: Engelsktalende guide i Istanbul. Transport til/fra Antalyas flyplass skjer med sjåfør.

Kjekt å ha med: Kamera, penger, komfortable sko og egnede klær for en bytur. Besøk i moskeen krever at du dekker til skuldre og knær. Det kan ikke garanteres at det er mulig å låne klær til dette formålet ved inngangen.

Øvrig: Du får ikke pengene tilbake ved avbestilling mindre enn 24 timer før utflukten, uansett årsak. Ved sykdom anbefaler vi at du kontakter ditt forsikringsselskap. På denne utflukten kan du også være med på en seiltur på Bosporos med middag. Den koster 49 euro pr. person og kjøpes av guiden i Istanbul.

Magiske Kappadokia (med fly) – kan bestilles hjemmefra

Magiske Kappadokia (med fly) – kan bestilles hjemmefra

I de sentrale deler av Tyrkia, i forlengelse av de mektige Taurusfjellene, ligger det et landskap med magiske dimensjoner og former. Området er som tatt ut av en film med handling fra en fremmed planet. Stedet heter Kappadokia, og har i århundrer imponert tilreisende med sine utenomjordiske klippeformasjoner. Selvsagt står området i dag på UNESCOs verdensarvliste. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Kappadokia var i antikken et kongerike med eget styre, lovgivning og ikke minst en særpreget byggeskikk. Innbyggerne oppdaget raskt at de myke steinartene enkelt lot seg bearbeide, og de begynt å hugge ut hus og grotter i de karakteristiske klippene.

Geologien i området er sammensatt av bergarter som lavastein, sandstein, kalkstein m.m. I tillegg er landskapets utforming et resultat av de vannmasser som dekket området for millioner av år siden. Resultatet er et helt spesielt fantasilandskap, med steinformasjoner som ser ut som gigantiske sopper eller minareter. Variasjonen i landskapet vil ingen ende ta, og uansett hvor du snur deg, er det noe nytt å bli imponert over.

Et besøk til Kappadokia tar normalt noen dager om man reiser hit med buss. Men ved å fly inn til nærmeste flyplass får man endelig sjansen til å oppleve områdets høydepunkter på én og samme dag. Da inngår blant annet et besøk til den underjordiske byen, Göreme-dalen, klippehusene og «de hellige skorsteiner». Programmet er tettpakket og innholdsrikt, og et besøk til magiske Kappadokia er virkelig et reiseminne for livet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Ikke inkludert. Det er mange steder hvor det er mulig å spise lunsj og middag i området.

Tid: Lang heldagsutflukt.
Avreise fra Alanya ca. 04.00-04.30, fra Side ca. 04.00-05.00, fra Belek ca. 05.00 og fra Antalya ca. 06.00. (Oppholdet i Kappadokia varer fra ca. kl. 10.00–21.00.)

Guide: Engelsktalende guide i Kappadokia. Transport t/r Antalya med sjåfør.

Kjekt å ha med: Kamera, penger, komfortable sko og klær, varmt tøy til kjølige dager i fjellet.