Før sykkelreisen

Her kan du se hva du bør tenke på før sykkelreisen, for eksempel hva det er viktig å pakke med seg, informasjon om sykkelleie og hvordan du går frem for å ta med deg din egen sykkel.

Kjekt å ha med

  • To vannflasker
  • Energibarer og proteinpulver
  • Plan for korte stopp underveis
  • Lite verktøysett
  • Ekstra dekk
  • GPS
  • Solbeskyttelse
  • Sykkelkart

Leie sykkel

På mange av reisemålene våre kan vi varmt anbefale å leie sykkel. Syklene er av utmerket kvalitet, og hvis det mot formodning skulle oppstå noen problemer er service på de fleste syklene inkludert. I april/mai og september/oktober anbefaler vi at du bestiller sykkelen i god tid før reisen.

Alcudia, Mallorca

I Alcudia kan du leie sykler fra samarbeidspartneren vår Rad-Salon, en av Mallorcas mest velrenommerte sykkelutleiere. Du finner dem i kjelleren på Sunwing Alcudia Beach. Rad-Salon tilbyr kvalitetssykler fra BMC, og det kunnskapsrike personalet tipser gjerne om passende sykkelturer og sykkelinnstillinger. Du kan leie bl.a. både landeveissykler og MTB.

Palma, Mallorca

Også i Playa de Palma kan du leie sykler fra Rad-Salon. De holder til i kjelleren på Sunprime Waterfront. Du kan bl.a. leie landeveissykler og MTB.

Gran Canaria

På Gran Canaria kan du leie sykkel fra Free Motion. De holder til i Playa del Inglés, Costa Meloneras, Puerto de Mogán, Arguineguín og i Las Palmas. Free Motion tilbyr utleie av landeveissykler, elektriske sykler, MTB og bysykler, og de har lang erfaring både med utleie og med å arrangere sykkelturer på øya. De både leier ut og selger kvalitetssykler fra Cannondale, og de ansatte er eksperter som gjerne hjelper deg å finne riktig sykkel for deg. Hvis du vil sykle i fjellene anbefaler vi at du velger en sykkel med tre kjedehjul og en krans med minst 27 tenner, helst flere.

For å bestille en sykkel kontakter du Free Motion via dette skjemaet eller via e-post til contact@free-motion.com. Free Motion tilbyr grupperabatt for grupper på minst 10 personer som leier sykler i minst tre dager. Kontakt Free Motion for mer informasjon. Les mer om Free Motion og tilbudet deres her.

Tenerife

Også på Tenerife kan du leie sykkel gjennom Free Motion. Du finner dem på Top Training i Caleta, og de tilbyr landeveissykler og MTB.

Madeira

Maderia har vi samarbeidet med Freeride Madeira i flere år, og de tilbyr kvalitetssykler fra kjente produsenter. De har et stort utvalg av landeveissykler og MTB. De ansatte er erfarne syklister med mye lokalkunnskap, og de kan hjelpe deg med både løypetips og valg av riktig sykkel. De arrangerer også egne sykkelutflukter som tilpasses etter gruppens forutsetninger.

Når du leier en sykkel fra Freeride Madeira er alltid hjelm og beskyttelsesutstyr inkludert. På utfluktene deres er også en sykkelguide, vann, snacks og transport til og fra hotellet inkludert i prisen. Les mer om Freeride Madeira og tilbudet deres her. Du finner informasjon om hvordan du bestiller en sykkel på nettsiden deres, eller så kan du kontakte dem via e-post: info@freeridemadeira.com.

Alanya

Samarbeidspartneren vår Martin Türkey har lang erfaring med sykkelutleie. De tilbyr både landeveissykler og MTB av god kvalitet, og personalet tipser gjerne om passende sykkelruter basert på dine behov. Du finner kontoret deres i hovedgaten i Alanya. Les mer om Martin Türkey og tilbudet deres her.

Vil du ta med egen sykkel?

Mange foretrekker å ha med sin egen sykkel og utstyret man er vant til. Hvis du gjør dette må du passe på at dekkene er i god stand og at bremsene fungerer som de skal. Det er også viktig at du har riktig tilpasninger for kraftige stigninger. Sats for eksempel på et kompakt vevparti (50/34) hvis du vil ha de beste forutsetningene for sykkeltrening i fjellene.

Du kan leie en transportbag for sykkelen på Airshells.com eller hos din lokale sykkelforhandler. Der kan du også få råd om hvordan du best pakker sykkelen for å unngå transportskader.

Sykler regnes som spesialbagasje og er ikke en del av den inkluderte bagasjevekten. Det er begrenset plass for spesialbagasje, og mange flyselskap krever at du forhåndsbestiller plass til sykkelen. Les mer om spesialbagasje og sykkeltransport her.

Sykkelreiser med Ving