Se hotell (6)

Reiser til Praia da Rocha

Når du bestiller en reise til Praia da Rocha får du en av Europas vakreste strender på kjøpet.

Praia da Rocha er ingen stor by, og stedets domineres av den fantastiske stranden. Det er likevel ikke vanskelig å fylle en ferieuke eller to med fotturer langs kysten, båtturer, oppdagelsesferder inn i landet med leiebil og spennende reiser i det portugisiske matuniverset.

Praia da Rocha – klippestranden

Praia da Rocha betyr "klippestranden", og det er akkurat det som kjennetegner reisemålet. Langs hele den to kilometer lange stranden, helt ned til Santa Catarina-fortet i den østlige enden, kantes stranden av vakre klipper og grotter i ulike formasjoner, med en livlig strandpromenade langs kanten. Man forstår hvorfor det ryktes at stranden er den mest fotograferte i hele Europa. Like ved Praia da Rocha munner Rio Arade ut i en elegant marina, og et lite stykke oppover elven ligger byen Portimao, med flere utesteder og restauranter.

Vings reiser til Praia da Rocha

Når du bestiller en reise med Ving til Praia da Rocha kan du skreddersy oppholdet slik det passer deg best: Hotell nær stranden eller leilighet eller hotell inne i sentrum med kort vei til restauranter og uteliv. Med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv både avreisedag og hvor lenge du ønsker å bli.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell ved stranden
 • Leilighetshotell
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Praia da Rocha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
16°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
20°13°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
12
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
12
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Praia da Rocha har en fantastisk to kilometer lang sandstrand som er kantet av klipper og er oppdelt i flere badeviker omgitt av klippevegger.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Praia da Rocha med rutefly hele året, og du velger selv hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Faro til Praia da Rocha er ca. 1 time (ca. 75 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Denne delen av Portugals kyst er en drøm for deg som elsker fisk og skalldyr. Mange restauranter er stengt på søndager, men det er ikke vanskelig å finne et sted hvor du kan spise.
Utelivet i Praia da Rocha er heller beskjedent, men i Portimao, ca. tre kilometer fra Praia da Rocha, er det et større utvalg.
Shopping
De fleste butikkene i Praia da Rocha ligger på hovedgaten langs strandpromenaden og i kjøpesenteret i Portimao.
Aktiviteter og severdigheter
Fotturer, golf, båtturer, utflukter – for eksempel til middelalderbyen Silva.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan ta lokalbuss og taxi i Praia da Rocha-området og Portimao. Det går tog og buss til andre steder på Algarvekysten.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Portugal. For mer informasjon ta kontakt med Portugals ambassade på tlf. 23 33 28 50. https://www.oslo.embaixadaportugal.mne.pt/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Portugal.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og lese UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 volt.

Språk

Portugisisk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Praia da Rocha