Se hotell (25)

Reiser til Porto

Velkommen til Porto, byen på UNESCOs verdensarvliste og som har gitt navn til portvinen. Hit kan du få skreddersydd en reise med Ving.
Mest kjent er Porto for sin vineksport, og portvinen som har fått sitt navn etter byen. Porto ligger der elven Douro munner ut i Atlanterhavet. Elven passerer gjennom vindistriktene, og vinbønder har i uminnelige tider brukt elven til å frakte tønner til Porto for videre eksport. Er du interessert i vin, bør du få med deg et besøk i portvinsgrottene som ligger på den andre siden av elven, i Vila Nova de Gaia. Her kan du få smake på noen av de berømte portvinene fra regionen.

Bli kjent med Porto

Vin- og portvinsproduksjon er bare noe av det som gjør Porto så spesiell. At byen også er Henrik Sjøfarerens fødeby er noe det store monumentet i sentrum vitner om. Byen har dessuten en unik arkitektur, fra det pittoreske til det overdådige. Børsbygningen er vel verdt å se – i flott, maurisk stil og dekorert med gull. Du vil raskt merke den spesielle atmosfæren i denne unike, historiske byen som har mange opplevelser å by på.

Restauranter i Porto

Porto har et godt restauranttilbud og du kan velge blant mat fra alle verdenshjørner. Mange har spesialisert seg på fisk og skalldyr, men det går også mye i grillet kjøtt. Du vil se tydelige bånd til Brasil på flere av menyene. Det finnes rikelig med uterestauranter i byen og de kan tilmed skilte med en elegant restaurant med to Michelin-stjerner.

Costa Verde – den grønne kysten

7700 km2 med duftende pinjeskog og en sående vakker kystlinje er det du finner på Costa Verde – et område rikt på tradisjoner og historie. Her kan du utforske festningen fra 1200-tallet på grensen til Spania og prøvesmake regionens historiske viner. På en reise til Costa Verde kan du også oppleve et en rekke lokale markeder, religiøse festivaler og innhøstingsfester.

Vings reiser til Porto

Bestiller du en reise med Ving til Porto, kan du velge når du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Du kan velge blant en rekke hotell, de fleste med sentral beliggenhet i Porto. På kysten er det et behagelig klima med sommerdager som kan bli skikkelig varme, men sjelden uutholdelig takket være nærheten til havet.
Nyttige tips
  • Sentrale hotell
  • Lokale restauranter
  • Godt klima
  • Valgfri reiselengde

Våre gjesters vurdering Porto

Finn reise til Porto