Se hotell (48)

Reiser til Algarve

Ferien i Algarve kan du fylle med akkurat det du vil, uansett om det er avslappende strandliv, golf, spennende utflukter, naturopplevelser eller gode restaurantbesøk.

Det er mange gode grunner til å reise til Algarve-kysten. Mange drar hit for å spille golf fra januar til oktober, og med en vanntemperatur som innbyr til bading selv i oktober er reisemålet også perfekt for strandløvene. Restaurantene og severdighetene i området er som regel åpne året rundt, og hvis du bestiller en leiebil sammen med reisen blir det mye enklere å utforske området. Gled deg til en ferie full av store og små opplevelser!

Tre forskjellige reisemål

Ving tilbyr reiser til tre reisemål ved Algarve-kysten: Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha. Alle har hver sin sjarm, og hvilket man vil trives best på er en smakssak. Hvis du er på utkikk etter en god blanding av strand- og underholdningstilbud bør du velge Albufeira. Golfentusiastene trives best i Vilamoura, og hvis du kunne tenke deg en ferie på det som kanskje er Europas vakreste strand, ja, da er det Praia da Rocha som gjelder.

Golf i Algarve

Algarve er velkjent og godt likt blant golfere fra hele verden. Her kan du starte sesongen mens det fortsatt er snø hjemme i Norge, og du kan spille til langt ut på høsten. Med mer enn et halvt dusin golfbaner bare i Vilamoura og muligheten til å bestille en greenfee-pakke sammen med reisen din er Algarve et aldri så lite golfparadis.

Fine sandstrender

Algarve er minst like kjent for strendene sine som for golfbanene. Mange av strendene består av myk sand og er omgitt av dramatiske klipper, og de mest spektakulære finner du vest for Albufeira. Sandstrendene øst for Albufeira er noe mer klassiske. Det finnes også flere strender langs kysten med bølgebrytere som sørger for rolige og barnevennlige badeforhold, og lange, palmekantede strandpromenader.

God mat og spennende utflukter

Fersk fisk og skalldyr serveres i mange varianter langs kysten, med alt fra grillede sardiner til tradisjonelle retter som henter inspirasjon fra mange hold.
Med en leiebil kan du legge ut på en oppdagelsesferd og kanskje finne akkurat den lille, perfekte restauranten som viser seg å bli feriens beste opplevelse. Med egen bil kan du også utforske det vakre landskapet i det sørlige Portugal på egen hånd. Kanskje det frister med en utflukt til middelalderbyen Silves, eller en dagstur over til nabolandet Spania?

Finn ditt hotell
Vær
 • januar
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
16°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
20°13°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
12
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
12
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Algarve ligger på Atlanterhavskysten men har likevel et typisk middelhavsklima, med tørre og varme somre og milde og relativt regnfulle vintre. Klimaet er sterkt påvirket av Golfstrømmen, som gjør klimaet behagelig året rundt. Ving har flere reisemål langs Algarvekysten: Albufeira, Praia da Rocha og Vilamoura. Uansett hvilket reisemål du velger så er klimaet stort sett det samme.

Er du glad i sol og varme passer juli og august perfekt – da er gjennomsnittstemperaturen rundt 28 grader midt på dagen. Juli er den mest solrike måneden, og vanntemperaturen er høyest i august med ca. 21 grader. Hvis du foretrekker et klima som ligner norsk sommer, bør du reise hit om våren eller høsten. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 22 grader i mai og 26 grader i september. I september er det fremdeles ca. 20 grader i vannet. Om vinteren er lufttemperaturen kjøligere, men den går veldig sjelden ned mot 0 grader. Februar er den mest regnfulle måneden langs Algarvekysten, men det er ofte flere soldager enn regndager i løpet av måneden.

Februar, mars, april og mai

Våren kommer tidlig til Algarve, den kan faktisk gjøre sin entré allerede i slutten av januar. Om våren øker antall soltimer, og dagtemperaturene stiger opp mot 20 grader. Antall regndager er færre enn om vinteren og vanntemperaturen er rundt 15–18 grader.

Juni, juli og august

Om sommeren er det varmt og deilig, med temperaturer opp mot 28 grader på dagtid. Også nettene er behagelig varme , med temperaturer som ofte ligger over 18 grader. Sommermånedene er også de tørreste, og nedbør forekommer sjelden mer enn noen dager i måneden. Vanntemperaturen er ca. 21 grader.

September og oktober

Om høsten er det fremdeles varmt på reisemålene langs Algarvekysten – lufttemperaturen er ofte rundt 25 grader. Det kan komme litt mer regn enn i høysesongen juni–august. Temperaturen i havet er ca. 18–20 grader.

November, desember og januar

Vinteren i Algarve er mild med en god del regn. Dagtemperaturen er ca. 15–19 grader, mens kveldene er kjøligere med en lufttemperatur som kan krype under 10 grader. Vanntemperaturen ligger vanligvis på 17–18 grader.

Reiser til Algarve

Albufeira
Albufeira lokker med både underholdning, uteliv og avslapning. Dette reisemålet passer like bra for an avslappet helg som for en herlig ferieuke på stranden. Ving har direktefly.
Praia da Rocha
Velkommen til en av Europas vakreste strender – Praia da Rocha. Med Ving kan du reise hit når du vil og bli så lenge du vil.
Vilamoura
Velkommen til Vilamoura, et av Portugals mest fristende reisemål, like populært for golfreiser som for badeferie.

Finn reise til Algarve
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.