Se hotell (48)

Reiser til Algarve

Ferien i Algarve kan du fylle med akkurat det du vil, uansett om det er avslappende strandliv, golf, spennende utflukter, naturopplevelser eller gode restaurantbesøk.
Det er mange gode grunner til å reise til Algarve-kysten. Mange drar hit for å spille golf fra januar til oktober, og med en vanntemperatur som innbyr til bading selv i oktober er reisemålet også perfekt for strandløvene. Restaurantene og severdighetene i området er som regel åpne året rundt, og hvis du bestiller en leiebil sammen med reisen blir det mye enklere å utforske området. Gled deg til en ferie full av store og små opplevelser!

Tre forskjellige reisemål

Ving tilbyr reiser til tre reisemål ved Algarve-kysten: Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha. Alle har hver sin sjarm, og hvilket man vil trives best på er en smakssak. Hvis du er på utkikk etter en god blanding av strand- og underholdningstilbud bør du velge Albufeira. Golfentusiastene trives best i Vilamoura, og hvis du kunne tenke deg en ferie på det som kanskje er Europas vakreste strand, ja, da er det Praia da Rocha som gjelder.

Golf i Algarve

Algarve er velkjent og godt likt blant golfere fra hele verden. Her kan du starte sesongen mens det fortsatt er snø hjemme i Norge, og du kan spille til langt ut på høsten. Med mer enn et halvt dusin golfbaner bare i Vilamoura og muligheten til å bestille en greenfee-pakke sammen med reisen din er Algarve et aldri så lite golfparadis.

Fine sandstrender

Algarve er minst like kjent for strendene sine som for golfbanene. Mange av strendene består av myk sand og er omgitt av dramatiske klipper, og de mest spektakulære finner du vest for Albufeira. Sandstrendene øst for Albufeira er noe mer klassiske. Det finnes også flere strender langs kysten med bølgebrytere som sørger for rolige og barnevennlige badeforhold, og lange, palmekantede strandpromenader.

God mat og spennende utflukter

Fersk fisk og skalldyr serveres i mange varianter langs kysten, med alt fra grillede sardiner til tradisjonelle retter som henter inspirasjon fra mange hold.
Med en leiebil kan du legge ut på en oppdagelsesferd og kanskje finne akkurat den lille, perfekte restauranten som viser seg å bli feriens beste opplevelse. Med egen bil kan du også utforske det vakre landskapet i det sørlige Portugal på egen hånd. Kanskje det frister med en utflukt til middelalderbyen Silves, eller en dagstur over til nabolandet Spania?
Finn ditt hotell
Strender

Strender i Algarve

Strendene i Algarve består for det meste av myk sand og klippeformasjoner. Det mest dramatiske landskapet opplever du hvis du bestiller en reise til Albufeira og området lenger vest. Sandstrendene øst for Albufeira er av en mer klassisk art. Langs kysten ligger det også strender med bølgebrytere som gjør vannet rolig og barnevennlig. Stranden i Vilamoura passer derfor utmerket for barnefamilier. I Praia da Rocha ligger det en fantastisk to kilometer lang sandstrand, kantet av klipper og oppdelt av bratte odder.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke i Algarve

Fersk fisk og skalldyr serveres i mange forskjellige varianter langs kysten, med alt fra enkel grillmat til tradisjonelle retter som henter inspirasjon fra flere hold. I Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha er det et godt restaurantutvalg med både internasjonale og lokale retter på menyen. Mange restauranter holder stengt på søndager, men det finnes alltid steder hvor du kan få tak i noen å spise. Et godt råd er å leie bil samtidig som du bestiller reisen til Algarve. Da kan du på egen hånd reise rundt og kanskje finne den lille restauranten som kan bli ditt beste minne fra feriereisen.

Utelivet i Algarve

Albufeira har et travelt uteliv, med mange barer og nattklubber for deg som setter pris på en fest. Vilamoura har også et godt utvalg av utesteder – mange med et mer eksklusivt preg. I Praia da Rocha er utelivet ganske rolig, mens det i sommermånedene er travlere.
Shopping

Shopping i Algarve

Shopping i Albufeira består av mundre butikker og større kjøpesentre med klesforretninger, matbutikker og suvenirer.
Sport og trening

Sport og trening i Algarve

Algarve er like kjent for sine flotte golfbaner som for sine fine strender. Det er gode turmuligheter for fotturer langs den vakre kysten.

Golf i Algarve

Algarvekysten er et kjent og kjært begrep blant golfspillere fra hele verden. Her kan du starte sesongen mens det ennå snør hjemme i Norge, og du kan fortsette med å spille golf til langt ut på høsten. Det er mer enn seks golfbaner bare i Vilamoura, og du kan bestille greenfeepakke samtidig som du bestiller reisen. Albufeira ligger i Sør-Portugals "golfdistrikt" på Algarvekysten, og med leiebil har du flere baner innen kort rekkevidde. Sesongen begynner vanligvis i januar og slutter ikke før i oktober, så her kan du spille så lenge du lyster!
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter i Algarve

Langs kysten av Sør-Portugal venter det vakre landskapet og trivelige småsteder. Du kan også dra på flotte båtturer, og du kan til og med bli med på utflukt til Spania.
Det ligger mange spennende og interessante severdigheter langs Algarvekysten.

Faro

Faro er den største byen i Sør-Portugal, og et knutepunkt i Algarve. I byens gamle sentrum, Cidade Velha, kan du gå turer blant trivelige smug og fargeglade hus. Besøk den flotte katedralen, byens middelaldermurer og Carmo-kirken. Utenfor Faro kan du besøke nasjonalparken Ria Formosa og det vakre slottet i Estoi.

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente i Sagres er Europas sørvestligste punkt. På de mektige klippene står et av Europas kraftigste fyrtårn.

Loulé

Byen Loulé har en stor kulturell og historisk arv. Byen kjennetegnes av sine brosteinsgater i karakteristisk mosaikkmønster. Byen er også berømt for sitt årlige karneval – Carnaval de Loulé.

Grottene langs Algarvekysten

Langs strendene og kystlinjen ligger det flere imponerende grotter, med Benagilgrotten som den mest kjente.

Silves

Middelalderbyen Silves, Algarves tidligere hovedstad, er en vakker by med et historisk slott.
Hvordan du tar deg rundt

Hvordan du kommer deg rundt i Algarve

Det går lokalbusser og taxi innom Albufeira og Praia da Rocha. I Valamoura tar du taxi eller går til fots. Til andre steder langs Algarvekysten går det buss og tog.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Du kan reise med Ving til Algarve året rundt med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Faro flyplass.

Les mer om transport til hotellet under hvert reisemål.
Vær
 • januar
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
16°10°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
20°13°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
12
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
12
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Reiser til Algarve

Albufeira
Albufeira lokker med både underholdning, uteliv og avslapning. Dette reisemålet passer like bra for an avslappet helg som for en herlig ferieuke på stranden. Ving har direktefly.
Praia da Rocha
Velkommen til en av Europas vakreste strender – Praia da Rocha. Med Ving kan du reise hit når du vil og bli så lenge du vil.
Vilamoura
Velkommen til Vilamoura, et av Portugals mest fristende reisemål, like populært for golfreiser som for badeferie.

Finn reise til Algarve
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.