Se hotell (3)

Reiser til Lombok

Lombok er en av de to øyene som danner provinsen West Nusa Tenggara. På en reise hit finner du vakre strender og noen av verdens beste surfesteder.

Øya Lombok domineres av den spektakulære vulkanen Rinjani, som rager 3 726 meter over havet. Vulkanen og den hellige kratersjøen utgjør en del av nasjonalparken Rinjani National Park, og er et vernet område. Lombok har lenge levd i skyggen av sin mer kjente nabo Bali, noe som medfører at øya er mindre utbygd som turistmål, og derfor perfekt for deg som vil ha en rolig ferie.
De fleste besøkende til øya bor i Senggigi, hvor også de fleste av Vings hotell ligger. Her er det rolig og behagelig, og hotellene ligger rett på stranden. I Senggigi består strendene av svart lavasand, mens strendene på sørsiden har hvit korallsand. Stedet har noen restauranter og butikker som selger lokalt håndverk og klær.
Ryggsekkturistene samlet på rolige Gili Islands utenfor Lomboks vestkyst, og Kuta (som ikke må forveksles med Kuta på Bali) har blitt kåret til et av verdens beste surfesteder i flere internasjonale surfemagasiner.

Bo på stranden på Lombok

Når du bestiller en reise med Ving til Lombok bor du aldri langt fra stranden, enten du velger et av våre hotell på vestkysten eller nede på øyas sørkyst. Her bor du ikke bare nær stranden, med du bor også på luksusklasse, med utmerket service og mulighet for å bestille hotell med spa. Om du ønsker å tilføre reisen en ekstra klype krydder, skal du kombinere oppholdet på Lombok med en stopp på Bali. Slik får du to øyer på samme reise.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Fine strender
 • Hotell med spa
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Lombok

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
6
Regnfrie dager
 • februar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
4
Regnfrie dager
 • mars
31°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • april
31°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
30°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°26°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • november
32°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • desember
31°26°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
Strender
Det ligger strender rundt hele øya – fra lange sandstrender med palmer til mindre badeviker med klipper og krystallklart vann.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Til Lombok kan du reise med Ving hele året med rutefly og selv bestemme reisens lengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen i Lombok til hotellene varierer mellom ca. 45 minutter og 2 timer (ca. 28–50 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange restauranter og gode muligheter for å prøve indonesisk mat.
Barer og klubber, først og fremst på turiststedet Senggigi. Det er visse begrensninger på salg av alkohol, og prisene er ganske høye.
Shopping
Kunsthåndverk, klær, strandartikler. Det beste utvalget finner du i Mataram.
Aktiviteter og severdigheter
Dykking, fotturer, surfing.
Hvordan du tar deg rundt
Buss og taxi.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra Indonesia. Norske statsborgere trenger ikke visum til Indonesia. For mer informasjon ta kontakt med Indonesias ambassade på tlf. 22 12 51 30. http://indonesia-oslo.no/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Indonesia.

Vær oppmerksom på at indonesiske myndigheter har innskjerpet passreglene slik at du kan bli nektet innreise til landet hvis passet ditt er skadet. Det skal f.eks. ikke forekomme egne notater i det, vannskader, fillete eller løse sider.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes vaksiner som gir beskyttelse i flere år. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Indonesiske rupiah (IDR). Ta med kontanter i US dollar, ikke norske kroner (vanskelig å veksle). Det finnes minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid +6 timer

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Indonesisk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Indonesia, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.

Metanol i lokalprodusert alkohol

Reisende i Indonesia oppfordres til å være oppmerksomme ved inntak og kjøp av lokal alkohol som kan forekomme i drinker og coktails rundt omkring i Indonesia, bl.a. på Bali, Java og Lombok. Lokalprodusert alkohol, f.eks. palmevin – arak – kan inneholde metanol, som er ekstremt helsefarlig. Derfor oppfordrer vi gjestene våre til å vise forsiktighet ved innkjøp og konsumering av fremfor alt arak, men også andre lokalproduserte alkoholholdige drikkevarer.
Finn reisen din til Lombok