Se hotell (7)

Reiser til Ubud

En reise til håndverksbyen Ubud er ensbetydende med avkobling for både kropp og sjel. Ubud er fra gammelt av Balis kulturelle sentrum.

Her oppe i fjellene er klimaet svalere og tempoet roligere. Ubud handler først og fremst om å nyte naturen og omgivelsene, bli litt bortskjemt på et spa eller kanskje prøve rafting i elven like ved? Byen er også et populært yogamekka og her finner du et stort utvalg av forskjellige yogatimer. På våre hotell bor du førsteklasses og nyter god service i et rolig, frodig og romantisk miljø.

Lekre hotell

I Ubud har Ving flere lekre hotell å velge mellom. Velger du Alila Ubud bor du på et designhotell på en høyde med en overveldende utsikt over regnskogen. Vil du heller bo ved sentrum av kunstnerbyen Ubud, trives du kanskje bedre på Pertiwi, Her kan du bestille en villa med eget basseng.

Ubud Money Forest

Ubud handler først og frems om å nyte naturen og omgivelsene, og en av de mest populære opplevelsene er å besøke Monkey Forest. I Monkey Forest går du på skyggefulle stier mellom mosedekte templer og statuer, og rundt deg svinger apene seg lekent i trærne. Du velger selv om du vil gå rundt på egen hånd eller med en guide.

Se mer av Bali

Ubud er perfekt for et par netter i kombinasjon med strendene langs kysten. Etter å ha slappet av et par dager oppe i fjellene lengter du kanskje til Sanurs barnevennlige strand eller Kutas fornøyelsesliv. Når du bestiller en reise til Ubud med Ving kan du kombinere reisemålene etter eget ønske og smak.

Nyttige tips
 • Hotell med spa
 • Hotell med gratis WiFi
 • Rom med eget basseng
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ubud

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • februar
31°26°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • mars
31°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • april
31°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
30°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
30°25°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
30°26°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
32°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
31°26°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
Strender
Ubud ligger omtrent midt på øya, og her bader du i hotellbassenget.
Fly og transport

Flytid

Ca. 16 timer fra Oslo, mellomlanding(er) kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Ubud året rundt og selv bestemme avreisedag og reiselengde. Flyet lander på flyplassen i Denpasar.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Denspasars flyplass til hotellene i Ubud er ca. 1,5–2 timer (ca. 40–55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
I Ubud er det mange restauranter, både med lokalt og internasjonalt kjøkken. Ubud er også kjent for sitt store utvalg av vegetarmat og veganske alternativer.

Matkulturen på Bali

Bali har en spennende, varier og fremfor alt rimelig matkultur. Ofte består de velsmakende måltidene av ris, kjøtt, fisk eller skalldyr, men også mange vegetar og veganske alternativer.

Populære retter

Lawar – En blanding av grønnsaker, kokos og forskjellig tilbehør som for eksempel kylling, svin og/eller frukt.
Bebek betuto – Populær rett med mye krydder, oftest med grillet kylling eller and.
Nasi Goreng – Indonesias mest kjente rett finner du selvfølgelig også på Bali. Nasi Goreng betyr stekt ris på indonesisk og kan varieres i det uendelige med forskjellige ingredienser og sauser.
Gado gado – Indonesisk, vegetarsalat. Akkurat som Nasi goreng er Gado gado en av Indonesias seks offisielle nasjonalretter.
Kare Sayur – En populær vegetarrett som består av kokte grønnsaker i kokosmelk og curry.
Nattelivet i Ubud er begrenset og hit reiser du først og fremst for å slappe av. Det finnes noen nattklubber og flere av restaurantene tilbyr livemusikk.
Shopping
Ubuds utvalg av shopping består for det meste av kunsthåndverk, treskjæring, batikk og klær som selges overalt. Man finner også kjente varemerker og lokale designere. Ubuds marked i sentrum av byen er åpen daglig og populær blant de besøkende.
Aktiviteter og severdigheter
Den lille byen Ubud på Bali er kjent som et kulturelt sentrum oppe i fjellene, men byen er også et mekka for yogaelskere.

Her finner du et stort utvalg av yogatimer i tillegg til kafeer og restauranter som tilbyr sunn, fargerik mat og rawfood. I Ubud handler dagene først og fremst om avslapping, å unne seg spa-behandlinger og nyte livet ved bassenget på hotellet. Ønsker du litt mer aktivitet kan du prøve rafting, sykling eller fotturer i området.
Ubud Palace
Ubud Palace, offisielt navn Puri Saren Agung, er verdt et besøk. Palasset var tidligere residens for de kongelige familiene.

Ubud Monkey Forest
Populært naturreservat med ville aper.
Rundt på Bali er det mange severdigheter som er verdt et besøk.

Hinduismen er Balis største religion og du finner mange vakre templer som kan besøkes. To av de mest populære er Pura Tanah Lot,
som ligger på en klippe i vannet og er mest populært i solnedgangen, samt tempelet i Uluwatu, på Balis sørøstre odde.

Balis vakre natur passer også godt for ulike typer utflukter. Et tips er å ta en utflukt til en av Balis mange risterrasser.
Risproduksjonen er stor på øya og terrassene som er laget for å utnytte landområdet byr på fascinerende, vakker utsikt,
for eksempel ved Jatiluwih Rice Terraces eller Tegalalang.

Man kan også ta en tur ut i naturen, besøke en foss eller flere, for eksempel Sumampan,
eller vandre på vulkanen Mount Batur i soloppgangen.
Hvordan du tar deg rundt
Det er billig å komme seg rundt på Bali, og taxi anbefales.
Et godt alternativ for å utforske Bali i ferien er å leie en bil med sjåfør som kjører deg dit du vil en hel dag.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes vaksiner som gir beskyttelse i flere år. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Ramadan

Den muslimske fastemåneden Ramadan begynner rundt 2. april 2022. Da kan det hende at butikker og kontorer holder stengt, og livet går litt langsommere enn vanlig.

Det balinesiske nyttåret

Det balinesiske nyttåret faller på 3. mars 2022. Det forventes at alle som befinner seg på øya under festlighetene viser respekt. Feiringen begynner kvelden i forveien med Ngerupuk, da folk bråker så mye de kan for å drive bort onde ånder. Dagen etter er det Nyepi, og da skal det være stille og mørkt. Det jobbes ikke, det er ingen trafikk, og det er ikke tillatt med elektrisk lys eller levende lys. Tilreisende, som for eksempel Vings gjester, forventes å holde seg på hotellområdet. Levende lys kan til nød brukes sparsommelig, og etter solnedgang holder hotellrestaurantene stengt, men det er mulig å få romservice.

Valuta og betaling

Indonesiske rupiah (IDR). Ta med kontanter i US dollar hvis du vil veksle der, ikke norske kroner (vanskelig å veksle). 100 US dollarsedler gir beste kurs ved veksling. American Express, MasterCard og VISA er kredittkort som aksepteres de fleste steder, men ikke alltid. Det er mange minibanker på Bali.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Vintertid: +7 timer. Sommertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Indonesisk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Indonesia, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for ditt hotell.

Metanol i lokalt innkjøpt alkohol

Reisende i Indonesia oppfordres til å være oppmerksomme ved inntak av lokal alkohol som kan forekomme i drinker og cocktails rundt omkring i Indonesia, bl.a. på Bali, Java og Lombok. Lokalprodusert alkohol, f.eks. palmevin – arak – kan inneholde metanol, som er ekstremt helsefarlig. Derfor oppfordrer vi gjestene våre til å vise forsiktighet ved innkjøp og konsumering av fremfor alt arak, men også andre lokalproduserte alkoholholdige drikkevarer.

Finn reise til Ubud
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.