Se hotell (6)

Reiser til Albena

I Albena ligger de fleste hotellene våre langs den fire kilometer lange stranden. Selvsagt er det mulig å bestille All Inclusive for en enkel og behagelig ferie.

Albena ligger ca. 15 kilometer nord for Golden Sands og er en frodig og velorganisert turistdestinasjon. Albena ble bygget senere enn mange av de andre byene langs Svartehavskysten, og virker derfor noe mer moderne. Arkitekturen i byen kan enkelte steder bære preg av sovjettiden, men dette kan være sjarmerende i seg selv. Dessuten er flere bygninger fint restaurert og den lille byen er generelt ryddig og velorganisert. Det er lett å finne frem – de viktigste gatene er strandpromenaden og strandalleen bak den, ettersom det er her alt skjer i Albena.

Sol, bad og moro

På dagtid er det avslappende strandliv som gjelder. Her kobler du helt av i solsengen under en parasoll, spaserer barføtt i vannkanten, bygger sandslott med barna, eller tråkker i vei ut på det krystallklare Svartehavet i en pedalbåt. Når kvelden kommer trekker folkemassene ned til den lille hovedgaten og til strandpromenadens restauranter, tavernaer og kafeer. Her spiser og drikker man godt, mens man nyter kveldsbrisen. Rundt kl. 23.00 begynner byen å falle til ro – perfekt for barnefamilier som ikke trakter etter nattklubber og pubrunder.

Hotell på stranden

De fleste av Vings hoteller ligger rett ved Albenas vakre strandpromenade, så du har aldri lang vei til dagens første bad eller en deilig solseng. Mange av hotellene er All Inclusive, som kan være veldig greit om feriebudsjettet ikke er ubegrenset. I Albena får man mye for pengene, med flere flotte, nyoppussede hotell som holder god internasjonal standard, men til lokale priser.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Prisgunstig innkvartering
 • Krystallklart vann
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Albena

Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Den innbydende sandstranden i Albena er seks kilometer lang og opp til 100 meter bred. Her er det god plass og stemningen er avslappet og god. Det er langgrunt og vannet er krystallklart. Vings gjester har tilgang til gratis solsenger og parasoll på stranden mot fremvisning av hotellets romnøkkel. Man har rett til to solsenger og en parasoll per romnøkkel. Langs stranden går det en bilfri strandpromenade, der man kan spise, drikke, kjøpe frukt, is og annet godt. På stranden tilbys vannsporter som paragliding, padlebåt, vannscooter og seiling.

Strender langs Svartehavskysten

Strendene langs Svartehavskysten i Bulgaria er generelt brede og har gyllen, finkornet sand. Det finnes solsenger og parasoller å leie på strendene.

Stranden i Albena

Den seks kilometer lange og innbydende sandstranden i Albena har rikelig med plass og en rolig og avslappende stemning. Stranden er langgrunn og vannet krystallklart. Langs stranden går det en bilfri strandpromenade hvor du blant annet får kjøpt drikke, frukt og iskrem.

Stranden i Golden Sands

Den omlag fire kilometer lange sandstranden i Golden Sands rommer rekker med solsenger, salgsboder og strandvolleyball-baner. Langs strandpromenden finner du et godt utvalg av restauranter og små kaféer, og på stranden tilbys ulike vannsportaktiviteter samt tilbud for barn, som trampoliner og småbåter.

Strendene i Balchik

Balchik har et par mindre strender og det er i nærheten av disse du finner våre hotell. Det varierer mellom finkornet og grovkornet strand på strendene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving har charterreiser til Varna-området i Bulgaria i sommersesongen 2022.

Du kan dessuten reise med Ving til Varna-området året rundt med rutefly, med fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Varna flyplass.
Ving tilbyr charterreiser til Albena i sommerhalvåret 2022.

Du kan dessuten reise med Ving til Albena med rutefly.

Flyet lander på Varna flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Albena. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Varnas flyplass til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 40 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger kjører bussen via Golden Sands, og da blir reisetiden litt lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Regn med ventetid på flyplassen, det tar tid med bagasjen ved ankomst. Du får mer informasjon ved ankomst.
Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Albena har flere restauranter med både bulgarsk og internasjonal mat. De fleste ligger langs strandpromenaden og alleen. Ofte er restaurantene innredet i russisk stil med benker og bord i massivt tre. Generelt varierer restaurantene lite i pris, utvalg og kvalitet. Som ellers i Bulgaria er det billig å spise ute. Det er viktig å huske å gi tips, da dette er en viktig del av personalets lønn. Som regel gir man 10 % dersom man er fornøyd.

Maten i Albena

Ettersom Albena er en kystby går det mye i fisk på menyene, og som regel kommer den grillet. Det forekommer derimot at ikke alle fiskerettene som står på menyen kan bestilles. Tilbudet bestemmes av morgenens fiskelykke. Makrell og ørret er nesten alltid å få tak i. Skulle det ikke friste med lokale spesialiteter, så finnes det andre alternativ. Nesten alle menyer inneholder et par sider med pizza og pasta. En del restauranter holder fast ved det gamle systemet, der man bestiller tilbehør separat. Dette gjelder brød, pommes frites, ris, grønnsaker og salat. Tilbehøret står for seg selv på menyen, med tilhørende prisoversikt. I Bulgaria er det vanlig å spise salat til forrett og et kjøttstykke med valgfritt tilbehør som hovedrett. Maten er både billig, god og servert i sjenerøse porsjoner. Man tilbringer lett en helaften ved middagsbordet. Dette gjelder ikke minst på de tradisjonelle restaurantene, der det ofte er underholdning med opptreden av folkedans o.l.

Mat og drikke i Bulgaria

I Bulgaria kan du spise og drikke godt for en rimelig penge. Her har de både lokale spesialiteter og mat fra alle verdenshjørner. Restauranttilbudet er bredt i Albena og Golden Sands, men også i Balchik ligger det en del restauranter. Du finner mer informasjon under hvert enkelt reisemål.

Mat i Bulgaria

Det bulgarske kjøkken er inspirert både av Europa og Midtøsten. Den maten som serveres i turistområdene er som regel en forenklet og internasjonalisert versjon av den genuine, lokale mattradisjonen, som har påvirkning fra gresk og tyrkisk kokkekunst. En klassisk hovedrett er kawarma, som består av kjøtt, løk, krydder og sopp, som har fått småkoke i en kjele. En annen god forrett er tarator, en kald salatsuppe typisk laget av yoghurt, agurk, hvitløk, dill, matolje og vann.

Grillet kjøtt og fisk er en gammel tradisjon i området, og slike retter utgjør en stor andel av menyen på de fleste restauranter. Kylling og lammekjøtt er mest vanlig, men svinekjøtt og biff forekommer også. Salater er populære – ofte grønnsaksbaserte med litt olje og eddik. En klassisk salat er shopskasalat, bestående av tomat, agurk, paprika, løk og toppet av med en rikelig mengde revet fetaost. I det bulgarske kjøkken finner du også flere retter med tarm, men siden dette sjelden er etterspurt av turister, finnes det ikke mye av dette på menyene.

Drikke i Bulgaria

Bulgaria er blant verdens største vinprodusenter og har fem vindistrikt som produserer vin av ulik karakter og kvalitet. I det sørlige Bulgaria produseres først og fremst rødvin, mens det i de nordlige delene av landet går i hvitvinsproduksjon. Det lages også mye god øl i landet, og noen lokale merker som kan fremheves er Kamenitza, Zagorka og Astika.

Den lokale brennevinen, «rakia», fremstilles av destillert fruktsprit. Råvarene kan være alt fra plommer til aprikoser, eller hva man måtte ha tilgang til. Smaken varierer etter kvaliteten på råvarene. Alkoholfrie alternativ som vann, brus og juice selges over hele Bulgaria, og de har også utmerket kaffe.

Underholdning på restaurantene

De fleste restauranter har en eller annen form for underholdning, og det er fort gjort at middagen blir en helaften. Som regel har restaurantene åpent fra ti på formiddagen og frem til midnatt. Bulgarerne er ikke høytidelige når det kommer til restaurantbesøk, så du trenger ikke være pent kledd. Derimot er T-skjorte og shorts et minimum. Badeklær er ikke tillatt.
I Albena er utelivet mer avslappet og kveldene tilbringer de fleste i den lille hovedgaten og på strandpromenadens restauranter, tavernaer og kafeer. De fleste restaurantene har en eller annen form for underholdning, enten det er band som spiller folkemusikk eller klassikere, eller show med orientalsk dans, eller kanskje «nestinarski tantsi» – dans på glødende kull.

Golden Sands – Om du søker et pulserende uteliv

I Albena finnes det enkelte populære diskotek og barer, men ønsker du et større utvalg og et mer intensivt nattliv med puber og klubber, bør du ta turen til Golden Sands. Der stenger de ikke dørene før solen står opp.

Uteliv

Er det utelivet du ser etter, er Golden Sands det beste alternativet. I Albena og Balchik er det forholdsvis rolig.
Shopping
Bak den første raden med hotell går det en bilfri allé med butikker med bulgarsk keramikk, t-skjorter og mye annet. Her er det også trivelig å bare spasere gatelangs og se på utvalget. En populær suvenir fra Bulgaria er musserende vin og lokalt brennevin.
For deg som liker shopping er Varna stedet med det beste utvalget, men det finnes små butikker på alle reisemålene.

Klær og sko

I Varna ligger de to kjøpesentrene Varna Mall og Grand Mall. Her finnes det også massevis av butikker som selger merkevarer som Adidas, Benetton, Kappa, lacoste, Terra Nova, mango, Berschka, Zara m.fl. Utvalget er ikke det samme som i Norge, men prisene er betydelig lavere. Er du ute etter å handle billig, er Varna sentrum å anbefale. Her finner du ikke like mange merkavarer, men lavere priser.

Vin

Det produseres store mengder vin i Bulgaria, og en del av vinen er veldig bra. Prøv deg gjerne fream, og hvis du finner en du liker godt, kan du kjøpe med deg et par flasker hjem. En suvenir som garantert ikke vil samle støv.

Sprit

Bulgarsk brennevin har varierende kvalitet, og det anbefales å holde seg unna den billigste varianten. Faktisk er prisene generelt så lave at du kan koste på deg en flaske av virkelig god kvalitet som vil gi deg valuta for pengene.

Keramikk

Den tradisjonelle og vakre keramikken er å se overalt i Bulgaria, og er en populær suvenir å ta med hjem. Vær oppmerksom på at keramikk som er blåmalt kan inneholde bly, og derfor kun bør brukes til pynt.

Rosenolje

Bulgaria er verdens største produsent av rosenolje. Ekte rosenolje er veldig dyrt fordi det kreves store mengder med roser til utvinningen. De fleste flasker merket "rosenolje" inneholder derfor mer eller mindre fortynnet olje, men lukten er den samme.
Aktiviteter og severdigheter
Frodige og grønne Albena ligger ca. 15 kilometer nord for Golden Sands. Stedet er ikke så stort, så det går fort å lære seg å finne frem. De viktigste gatene er strandpromenaden og strandalleen bak den. På dagtid er det avslappende strandliv som gjelder. Her kobler du av i solsengen under en parasoll, går barføtt i strandkanten, bygger sandslott med barna, eller tråkker rundt på Svartehavet i en pedalbåt. Omkring Albena finnes det en rekke andre aktiviteter å ta seg til. De er kort vei til den naturskjønne Kaliakraodden, og til shopping og bulgarsk hverdagsliv i Varna eller Dobrich. Ca. to timer unna ligger den historiske byen Nessebar, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Tennis

Det finnes flere tennisbaner rundt om i Albena. Her kan man få leie racket og baller, og banene er som oftest i god stand.

Riding

Rideskolen «Riding Club» ligger i utkanten av Albena. Her har de ponnier, større hester og profesjonelle ridelærere.

Treningssenter

På Hotel Dobrudja har de et moderne treningssenter. Her tilbyr de også massasje og andre behandlinger, for både indre og ytre velvære.

Minigolf

Det finnes flere minigolfbaner i Albena. De er litt slitt, men om man spiller for å ha det gøy med andre, så er det ikke noe som vil legge noen demper på opplevelsen.

Sykling

Sykler kan leies ved hotellene Laguna Mare, Ralitsa og Gergana. Man kan også leie familiesykler, med plass til fire – en særdeles morsom måte å ta seg rundt i byen på.

Kurbad

I sentrum ligger hotellet Dobrudja, hvor de har et spa- og helsesenter. Fasilitetene har et visst gammeldags østblokkpreg, men er ganske gode. Hør med en av Vingvertene for mer informasjon om prisene.
De ulike stedene langs Varna-kysten tilbyr aktiviteter både på land og på vannet, som f.eks. minigolf, tennis og vannsport.

Madara

Madara er en stor naturpark som du enklest kommer deg til med leiebil. Her kan du klatre eller du kan gå de 386 trappetrinnene opp til toppen av fjellet, der du finner Madaraborgen og kan nyte en fantastisk utsikt. På platået kan du også se Madararytteren, et stort stenrelief som er hugget ut i klippen. Relieffet anslås å være fra 700-tallet og står på UNESCOs verdensarvsliste.

Aladzha-klosteret

Aladzha-klosteret ligger noen kilometer fra Golden Sands og rommer i dag et lite museum. Klosteret ble bygget inn i klippen på 500-tallet, og hadde opprinnelig fantastiske veggmalerier og vakker mosaikk. De vakre fargene fikk tyrkerne til å navngi klosteret Aladzha, som betyr «fargestrålende» på tyrkisk. I dag er det dessverre ikke mye farge igjen, men noe av klosterets mosaikk er bevart. Man trenger ikke å bruke lang tid på ruinene og museet, da området ikke er så stort. Ved siden av museet går det en sti inn i skogen. Her er det fint å gå en spasertur blant busker og trær som er typiske for disse traktene, mens man nyter stillheten skogen her er kjent for.
Bulgaria har mye å tilby når det kommer til historie og severdigheter. Her finner du blant annet en av verdens eldste byer.

Varna - en av verdens eldste byer

Varna i Bulgaria er en av verdens eldste byer, og det står fortsatt noen ruiner igjen fra gamle Varna. På 200-tallet bygde romerne et enormt badeanlegg på 5 km². I Varna ligger det også et arkeologisk museum der du kan se verdens eldste gullskatt. En annen severdighet er sjøfartsmuseet der ubåter, helikoptre, kanoner og andre gamle krigsgjenstander står utstilt.

De beste shoppingatene er Knyaz Boris og Praslav – bilfrie gater med butikker på rad og rekke. Her finner du både merkeklær, sko, smykker og annet.

Nessebar - Svartehavets stolthet

I Nessebar bør du ta deg god tid, så du kan rusle rundt i de trange smågatene, gå inn i noen av kirkene og sette deg ned og ta noe å drikke ved ruinene og ta inn byens atmosfære og sjarm. Se forbi suvenirkioskene og de blanke fasadene, og legg heller merke til murdetaljene på St. Stefans-kirken, bakgården på det etnografiske museet og det grove treverket øverst på de gamle bygningen. Typisk for Nessebar er byggestilen der man lager første etasje i mur og andre etasje som en stor trekasse over. Slik fikk man større boflate oppe, uten å ta for mye plass av gatene.

Pobitite Kamani - steinskogen

Knappe 20 km fra Varna, langs veien mot Sofia, ligger Pobiti Kamani, som på norsk betyr steinskogen. Navnet er ikke helt beskrivende, da det ikke er snakk om en orstenet skog, men derimot ørkenområde med svære steinsøyler, noen høye som hus og opptil 3 meter i diameter. Det er mange teorier om hvordan de er blitt til. Noen mener at steinsøylene ble formet på den tiden landet lå under vannlinjen, mens andre tror at de er bygget av mennesker.

Kaliakraodden

Med leiebil er det enkelt å komme seg til Kaliakraodden, en storslagen naturopplevelse. De røde klippene stuper rett ned i havet, og er du heldig kan du se delfiner som leker seg langt der nede. For ca. 2000 år siden ble det bygget en festning på odden, og den dag i dag kan man se ruinene av den, sammen med restene av et romersk bad og en kirke. Se deg nøye omkring, så vil du oppdage en restaurant som ligger inni en av grottene. Her serverer de en fiskesuppe som er verdt hele turen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Bulgaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Med et transporttilbud som innbefatter minitog, lokalbusser og taxi, er det lett å ta seg rundt i Albena. Taxi er billig her, men noe dyrere på kveld- og nattestid. Det lokale busstilbudet er bra, med forbindelse til Golden Sands og Balchik flere ganger om dagen.

Minibuss

Minibussene er betydelig mer behagelige enn lokalbussene. Kortere distanser på 3-4 mil er som regel det billigste alternativet. Eneste ulempen ved minibussene er at de ikke kjører før de er fulle, så man risikerer å måtte vente i opptil en halvtime.

Andre transportmidler

I Albena er det to minitog som kjører gjennom byen, med avgang hvert 20. minutt. Linje 1 kjører til bussterminalen, hvor det er korrespondanse til Varna, Balchik og Dobrich. Det er også mulig å komme seg til bussterminalen til fots. Det er ikke veldig langt, og man følger bare hovedgaten gjennom byen.

Lokalbusser

Lokalbuss er det rimeligste transportmiddelet, og det går busser normalt hver halvtime, men oftere midt på dagen. Bussene er ganske ukomfortable, har ikke aircondition og bruker lang tid. Til Varna og Dobrich tar det 30–40 minutter.

Taxi

Det er relativt billig å ta taxi, men det lønner seg å avtale pris før du setter deg inn - og prut gjerne på prisen, siden de ikke bruker taxameter. Taxiene i sentrum og hotelletaxiene er ofte dobbelt så dyre som de taxiene som stopper på bussholdeplassene i utkanten av badebyene. Det er også mulig å leje en taxi for en hel dag - mange av sjåførene er dyktige guider, og kommer gjerne med gode tips til restauranter og severdigheter.

Regionsbusser

På lengre avstander er de private busselskapene det beste alternativet. En reise mellom Varna og Sofia tar ca. 7 timer. Bussbillett kjøpes på bussholdeplassen – det gjelder også for billett til Burgas.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden juni–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Det kreves ingen vaksinering, men Ving anbefaler Twinrix som gir mangeårig vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk at vaksinen ev. må tas minste fire uker før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Bulgarske lev (BGN). Minibanker finnes. De fleste restauranter og butikker aksepterer ikke kort. Euro, USD og skandinaviske sedler er gangbare ved veksling. Det er forbudt å veksle penger på gaten.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V. Kontaktene kan være av eldre modell og ikke jordet.

Språk

Bulgarsk

Viktig informasjon om hotellene

Sesongen i Bulgaria er kort og intensiv og hotellene blir tidlig utsolgt. Det kan derfor være vanskelig å bytte hotell etter at du har kommet til reisemålet. Derfor ber vi deg tenke nøye igjennom valget av hotell. Hotellstandarden i Bulgaria er vanligvis noe lavere enn i resten av Europa. Rommene er ofte små med enkel innredning. Hvis du bestiller en uspesifisert reise kommer du til å havne på et veldig enkelt hotell, og også da kommer det til å bli vanskelig å bytte hotell.

Ekstrasenger

Hotellrommene i Bulgaria er ofte små, og det kan bli trangt med ekstrasenger. Ekstrasengene kan være sovesofa, oppredbare lenestoler, eller køyesenger. De ordinære sengene står ikke alltid ved siden av hverandre, og det hender at de står etter hverandre.

Viktig informasjon om taxfree

Vær oppmerksom på at taxfree-varer til og fra Bulgaria kun kan bestilles fra et begrenset utvalg.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Albena er et barnevennlig reisemål med mange aktiviteter for små og store barn. Langs strandpromenaden finner du vannsykler, trampoliner og mye annet å prøve seg på. Ettersom man tilbringer mye av tiden på stranden og langs den bilfrie strandpromenaden, er Albena et flott sted å ta med seg familien på ferie.

Aktiviteter for de minste barna

Stranden og bassenget på hotellet er en attraksjon i seg selv for barna, og på stranden finnes mange aktiviteter og lekeplasser. To steder finnes det minitivoli med hoppeslott, husker og minitog. Det ene ligger ved basaren, omtrent midt på strandpromenaden, og det andre ligger ved siden av Hotel Dobrudja langs veien som leder til bussterminalen.

Varna – aktiviteter for de større barna

For de største barna er det mye morsomt å gjøre i Varna. Her kan man besøke akvariet og planetariet, som begge ligger rett i nærheten av stranden. Byens sjøfartsmuseum er også en spennende attraksjon, hvor man blant annet kan se gamle ubåter. Utenfor museet er diverse militærmateriell fra sovjettiden utstilt – et helikopter og kanoner som er litt rustne, men ikke verre enn at man fortsatt kan se de røde stjernene.

Mat

Det er sjelden vanskelig å få barn til å spise grillet kylling, pommes frites, grillspyd, fiskefileter eller hamburgere. Dette er noen av rettene som går igjen på flere av menyene rundt om i byen. Maten er ikke sterkt krydret og bør passe barna perfekt. Det samme kan sies om isbodene langs strandpromenaden. Merk at en del restauranter har høye stoler.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er å få kjøpt på hotellene. Ønsker man å handle større mengder, anbefaler vi supermarkedet Kurland i Varna.

Finn reise til Albena
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.