Hotell i Bulgarien
SENTIDO Marea i Golden Sands
Ekspertenes tips

Mine topphotell i Bulgaria

Bulgaria er et utmerket reisemål for deg som ønsker vakre strender, spennende kultur, rimelige priser og kort flytid. Nå vet du dét, og snart vet du hvilke hotell du bør se nærmere på!

Tekst og foto: Tomas Alexandersson
Publisert: 6. september 2023

To flyplasser – fem reisemål

Med Ving kan du reise til flyplassen i Varna, nord i Bulgaria, og Burgas som ligger lengre sør. Hvis du reiser til Varna, kan du velge feriefavorittene Albena og Golden Sands.

Albena er et kompakt reisemål, og alle feriefasiliteter, som stranden, restauranter og ulike underholdningstilbud, ligger i komfortabel avstand. Golden Sands er reisemålet for deg som ønsker litt mer liv og røre under ferien, samtidig som du verdsetter sol og bading. Balchik preges av mer lokal feriekultur. I Balchik finner du en pittoresk bykjerne og en hyggelig strandpromenade med ulike utendørs serveringssteder. Hvis du reiser til Burgas, kan du slå deg ned i festlige Sunny Beach, som tilbyr et stort utvalg av underholdning og en lang sandstrand. I den UNESCO-listede byen Nessebar får du kulturopplevelser og strandliv i ett!

Marea Golden Sands

Stranden utenfor SENTIDO Marea i Golden Sands.

Albena

Albena kjennetegnes av den kilometerlange sandstranden og hotellkomplekser fra svunne tider. Albena er en godt organisert, grønn og frodig ferieby – perfekt hvis du for eksempel reiser med barn eller ønsker en komfortabel ferie. I Albena bor du godt, spesielt på Maritim Hotel Paradise Blue Albena. I tillegg til beliggenheten ved stranden, kan du nyte et utvalg feriefasiliteter som basseng, treningsstudio, spa, restauranter og barer. Dette hotellet ligger sentralt i Albena, som er en relativt liten ferieby. Rommene er like moderne som resten av hotellet, og hotellet har 4+ bølger.

Hotell Maritim Hotel Paradise Blue Albena

Maritim Hotel Paradise Blue Albena

Golden Sands

Ønsker du litt mer liv, men likevel rom for avslapning, da er Golden Sands et godt alternativ. Stranden er fantastisk, og i kjernen av stedet finner du ulike underholdningsmuligheter fra dag til kveld. I Golden Sands har jeg tilbrakt herlige feriedager på SENTIDO Marea, et hotell som ligger rett utenfor sentrum. Hotellet ligger ved stranden, og bassengområdet har utsikt over Svartehavet. Det tar omtrent 20 minutter å spasere langs strandpromenaden til Golden Sands' sentrum, eller så kan du bli på hotellet og benytte deg av alle barene, restaurantene og fasilitetene. Det meste er inkludert i All Inclusive!

Hotell SENTIDO Marea i Golden Sands

SENTIDO Marea i Golden Sands

Balchick

Bykjernen er liten, atmosfæren er rolig, og langs havnepromenaden kan du slappe av på en utendørsservering. Til Balchik reiser du for å gjøre ingenting, men hvis du har lyst til å bevege deg litt kan du gå til Dronning Marias sommerpalass, som er den største attraksjonen i området. I Balchik kan du bo på en nordisk favoritt, nemlig Helios. Helios tilbyr både leiligheter og rom, og ligger rett ved stranden. Hotellet er familievennlig og enkelt. Her tilbringer du late dager og nyter god mat på hotellets restaurant.

Balchik

Balchik er en rolig liten by ved havet. Dit reiser du for å slappe av.

Hotell Helios i Balchick

Hyggelige Helios i Balchick

Sunny Beach

Sunny Beach er det opplagte valget for deg som vil feste. Men selvfølgelig kan du reise til Sunny Beach for strandferie – for stranden er utmerket. Hvis du bor på et hotell i utkanten, mot Nessebar, kan du også enkelt kombinere strandliv med kultursightseeing. Hvis du reiser til Sunny Beach, vil jeg anbefale at du bor på Helena Sands, et stort og fint hotell ved stranden utenfor sentrum. Hotellet er et stort anlegg, noe som vanligvis ikke er min greie, men det er komfortabelt og hyggelig.

Hotell Helena Sands i Sunny Beach.

Helena Sands i Sunny Beach

Nessebar

Der Sunny Beach slutter i sør starter et verdensarvsområde – Nessebar. Det er et reisemål jeg ønsker at alle skal besøke. Denne historiske byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er virkelig en perle. Nessebar består av en gammel del hvor du finner sjarmerende smug, vakre hus og utendørs serveringssteder. Og den nyere delen med moderne bygninger og litt mer feriepuls. I den nyere delen av byen ligger mitt favoritthotell – Aphrodite. Egentlig et enkelt hotell, men beliggenheten ved stranden, bassengområdet og hotellets nærhet til Nessebars gamleby gjør at du får både strandliv og kulturopplevelser på samme reise.

Nessebar

Koselige Nessebar er på UNESCOs verdensarvliste

Hotell Aphrodite Nessebar

Aphrodite ligger rett utenfor Nessebars gamleby

Tomas Alexandersson

Tomas tar oss med på opplevelser som preges av bar- og restaurantbesøk, arkitektur og utstillinger. Gjerne i storbyer øst i Europa – han ser blant annet på Tallin som sitt andre hjem.

Vil du lese flere artikler som denne?