Se hotell (19)

Reiser til Burgas-området

En reise til Burgas-området frister med lange sandstrender, et livlig uteliv, rimelig shopping og aktiviteter for alle aldersgrupper.
Ving tilbyr reiser til Nessebar og Sunny Beach noen mil nord for byen Burgas, som er hovedstaden i regionen med samme navn. Burgas-området tiltrekker seg besøkende i alle aldre og med alle typer interesser. Her er det barnevennlige sandstrender og aktiviteter for hele familien som minigolf og badeland. Utelivet koker med en mengde barer og klubber for natteranglerne. I tillegg er det en rekke historiske og kulturelle severdigheter for den som vil på sightseeing. Burgas-området har noe for alle!

Rimelige restauranter

Nærheten til Svartehavet sørger for at det alltid står fersk fisk på menyene i Burgas-området. Utvalget er avhengig av tilgang, men ørret og makrell er vanlig, og serveres gjerne grillet. Mange restauranter tilbyr også tradisjonell bulgarsk mat, som er smaksrik og kan minne om det greske kjøkken. Det er rimeligere å gå ut og spise i Bulgaria enn på mange andre reisemål, så du kan unne deg litt ekstra på en ferie i Burgas-området.

Vings reiser til Burgas-området

Når du bestiller en reise til Burgas-området med Ving kan du velge blant en mengde hotell. Her finner du alt fra enkle hotell til luksushotell klassifisert med fem bølger. Ikke minst kan Burgas tilby flere hotell med All Inclusive, så mulighetene er så avgjort til stede for å få en rimelig og behagelig ferie som ikke gjør et altfor stort innhugg i lommeboken.
Finn ditt hotell
Strender

Strender langs Burgas-området

Strendene langs Burgas-området er generelt brede og sanden er gylden og fin. På strendene er det solsenger og parasoller til leie.

Stranden i Sunny Beach

Den syv kilometer lange stranden i Sunny Beach anses å være en av de beste strendene rundt Svartehavet. Stranden er langgrunn og barnevennlig og har myk, finkornet sand. Her er det massevis av restauranter og kafeer samt et stort utvalg av vannsport.

Strendene i Nessebar

I nye Nessebar er det en herlig, bred og langgrunn strand med finkornet sand, perfekt for late dager. I gamle Nessebar er det noen få badeviker med roligere atmosfære.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke i Bulgaria

Sunny Beach har en mengde restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Langs den fine strandpromenaden og hovedgaten Flower Street ligger det en lang rekke restauranter, barer og kafeer. Det er også mange restauranter i Nessebar med både lokale og internasjonale retter på menyen. Mange av restaurantene i Nessebar har uteservering i de trivelige gatene i gamlebyen.

Maten i Bulgaria

Det bulgarske kjøkkenet har hentet inspirasjon fra både Europa og Midtøsten. Det man får servert i turistområdene er en forenklet, internasjonal versjon av det lokale kjøkken med sine greske og tyrkiske innslag. Kawarma er en klassisk hovedrett, som består av kjøtt, løk, krydder og sopp som får småkoke i en leirgryte som siden settes på bordet. En annen god forrett er tarator, en kald suppe laget på yoghurt, agurk, dill og hvitløk. Gjengangere på de fleste menyer er grillet kjøtt og fisk. Kylling og lam er vanlig, men svin og storfe forekommer også. En annen viktig del av det bulgarske kjøkkenet er lette grønnsakssalater laget med ferske råvarer og servert med olje og eddik. En virkelig klassiker er shopskasalat, som består av tomat, agurk, paprika og løk, toppet med en sjenerøs mengde fetaost.

Drikke i Bulgaria

Bulgaria er en av de større vinprodusentene i verden, og har fem vindistrikter som produserer vin av ulik karakter og kvalitet. I Sør-Bulgaria fremstiller de først og fremst rødvin, mens det i nord lages hvitvin. Det produseres også utmerket øl, og noen gode lokale merker er Kamenitza, Zagorka og Astika. Det lokale brennevinet Rakia lages av destillert fruktsprit. Råvarene kan være alt fra plommer til aprikos, eller hva man måtte ha for hånden. Smaken varierer. Alkoholfrie alternativ som vann, mineralvann og juice fås overalt i Bulgaria. Også velsmakende kaffe.

Underholdning på restaurantene

De fleste restauranter har en eller annen form for underholdning, og det kan hende at middagen varer hele kvelden. Som regel er restaurantene åpne fra klokken ti om morgenen til midnatt. Bulgarerne er ikke så høytidelige, og du trenger ikke å være stivpyntet. Minimum antrekk er likevel t-skjorte og shorts.

Utelivet i Burgas-området

Sunny Beach er svartehavskystens fremste underholdningssentrum. Her venter et stort og bredt utvalg av barer, puber, diskotek og klubber. Et stykke fra hovedgaten i Sunny Beach ligger de livligste kvartalene. Her er det liv og røre hele døgnet. I Nessebar er utelivet rolig og kveldene tilbringes på tradisjonelt bulgarsk vis, ved å nyte den deilige kveldstemperaturen på en restaurant, bar eller kafé.
Shopping

Shopping i Burgas-området

Shopping er nærmest obligatorisk når du er i Sunny Beach og Nessebar. I sentrum av Sunny Beach finner du kjøpesentre og butikker som selger alt fra klær til suvenirer. I gamlebyen i Nessebar er det lokale butikker hvor du kan kjøpe håndverk, suvenirer og delikatesser. Vil du ha et større butikkutvalg kan du besøke Burgas, der det er to shoppingsentre; Burgas Plaza og Galleria Mall. Her finner du allslags butikker.

Roseolje, -marmelade og -likør

Roseolje er en populær suvenir, men pass opp – mange flasker inneholder kun rosevann, og har ingenting med den ekte oljen å gjøre. Ett gram roseolje er like dyrt som ett gram gull. Prøv også roselikøren, og ikke minst rosemarmeladen, som har en enestående smak og duft.

Håndlagede duker

Når du er i Sunny Beach bør du vurdere å gjøre et røverkjøp på en håndlaget duk. Dette er skikkelig håndverk, og lokalbefolkningen selger dem overalt hvor det er plass til å brette dem ut.
Sport og trening

Sport og trening i Burgas-området

I Burgas-området kan du spille tennis, sykle og prøve deg på en rekke forskjellige typer vannsport.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter i Burgas-området

Det er mye å finne på i Burgas-området. Alt fra aktiviteter som jeepsafari, minigolf, spabesøk og lek i badeland. I Sunny Beach er aktivitetsutvalget stort og i løpet av en ferie i Nessebar rekker du både soling, historie, kultur og hav.

Severdigheter i Burgas-området

I og utenfor Burgas-området kan du få med deg mange store severdigheter og opplevelser. Nessebar står på UNESCOs verdensarvliste, og er en severdighet i seg selv. For storbypuls kan du legge turen om Burgas og Varna, hvor du blant annet finner historiske bygninger, museer og romerske bad.

Burgas

Burgas er en av de største byene langs Svartehavskysten, og vel verdt et besøk for å oppleve atmosfæren, kulturen og butikkutvalget. Stemningen er nesten sydfransk, med praktfulle bygninger fra slutten av 1800-tallet og skyggefulle alléer. Til severdighetene hører St Cyril og Methodius-kirken. Burgas har også flere museer og noen kjøpesentre med godt utvalg og greie priser. Det går busser til Burgas fra busstasjonen i Sunny Beach via Nessebar et par ganger i timen.

Pomorie

Sør for Nessebar og Sunny Beach ligger Pomoriesjøen, kjent for sin helsebringende leire som utvinnes i nærheten av byen. det sies at leiren kan helbrede reumatisme, isjias og nyresykdommer, ta gjerne et gytjebad og føl deg ti år yngre! Huden blir glatt og kroppen "født på nytt". I nærheten av Pomorie ligger det et gammelt gravkammer med vegger dekket med malerier fra antikken. Hit kommer du med taxi eller leiebil.

Sozopol

Hvis du er svak for sjarmerende gamle byer, bør du avlegge Sozopol et besøk når du er i Burgas-området. Sozopol er større og mer opprinnelig enn Nessebar, med svingete smug mellom tidstypisk bebyggelse. Et tips er å stikke innom noen av antikvitetsbutikkene. En annen av byens severdigheter er St Stefanskirken. Det rustikke kapellet ble bygd i en tid da kirker ikke skulle være høyere enn en tyrkisk soldat til hest. Kirken ser derfor ikke ut som noe du forventer deg av et slikt byggverk. Sørg også for å få med deg stedets lille fiskehavn. Hit kommer du med buss via Burgas, men det er mye enklere å bli med på en arrangert utflukt. Hvis du er her i begynnelsen av september bør du få med deg en av kystens største kulturfestivaler, Apolonia.

Naturreservatet Ropotamo

Dette reservatet ble opprettet i 1940 for å beskytte dyre- og plantelivet langs Ropotamo-elven. Områdets største attraksjon er å kjøre med båt på elven og se skilpadder, skarv, isfugl og den trolske urskogen. Det går mange arrangerte utflukter til naturreservatet. Sørg for å velge en utflukt med båttur oppover elven. Nedover følger man veien, noe som ødelegger mye av opplevelsen.

Varna

Varna ligger ca. 100 kilometer fra Sunny Beach og Nessebar og er Bulgarias tredje største by. Her er det mange interessante severdigheter og morsomme aktiviteter, Langs promenadegatene ligger det mange forretninger, og på noen av de mange markedene kan man handle frukt og grønnsaker. Markedet som holder til et stykke bak katedralen er verdt å få med seg for den som liker spennende omgivelser. Her må du huske å prute! I Varna er det flere kulturelle severdigheter og museer av forskjellige slag, for eksempel et museum for moderne kunst og et fint historisk museum. Det koster ikke så mye å komme inn, men husk å kjøp et engelsk- eller tyskspråklig hefte ved inngangen, da det meste er tekstet på bulgarsk. Mange av museene er stengt på mandager. Prisnivået i Varna er ofte mye lavere enn på turiststedene, spesielt i de butikkene som ligger i sidegatene til gågatene i sentrum.
Hvordan du tar deg rundt

Slik gjør du:

Kontakt oss i besøkstiden eller ring oss på servicetelefonen. Vi reserverer bilen, og en Avis-medarbeider leverer bilen til hotellet ditt, der du skriver kontakt med Avis og betaler.

• Ha alltid med førerkort under kjøring.
• Ha alltid Avis-kontrakten liggende i bilen.
• Avtal direkte med Avis når bilen skal leveres tilbake. Vi anbefaler at du møter en Avis-representant når dette skjer.
• Avis krever et depositum når du leier bil. Depositumet kan ikke betales i kontanter, så sørg derfor for å ha et kredittkort med deg.

Følgende er inkludert i prisen:

• Grunnforsikring
• Ubegrenset kjørelengde
• Gratis levering og henting av bilen
• Flyplasslevering
• Bulgarske veiavgifter

Følgende tilvalg er tilgjengelige:

• Barnesete
• Ekstra sjåfører
• Personskadeforsikring
• Egenandelsforsikring (Super Collision Damage Waiver)
• I de fleste tilfeller betaler man et depositum for drivstoff. Beløpet tilbakebetales om man leverer inn bilen med full tank.

Forhåndsbestilt bil

Har du forhåndsbestilt en Avis-bil ved bestilling av reisen, trenger du bare vente på Avis' representant i hotellresepsjonen. Tiden står oppgitt i reisedokumentene.

Taxi

Den enkleste måten å komme seg rundt på i Sunny Beach og Nessebar er med taxi. Prøv å prute ned den første prisen til litt over det halve.

Turbusser

På lengre turer er de private busselskapene det sikreste alternativet. En reise mellom Burgas og Sofia tar ca. sju timer. Bussbilletten kjøpes på bussholdeplassen.

Buss

Den billigste måten å reise rundt i Sunny Beach og Nessebar på er med buss. Det går busser mellom Sunny Beach og Nessebar og til byer og steder i nærheten. Du kjøper billetten om bord på bussen eller på billettkontoret på busstasjonen, om det finnes.
Fakta

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.
Vær
 • januar
6°-1°
2
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
6°-1°
3
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
11°2°
4
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juli
30°19°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • august
29°18°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
26°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
21°11°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
3
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
7°1°
2
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Bulgaria og kysten av Svartehavet har et typisk middelhavsklima. Det betyr varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. I Varna-området ligger Albena, Balchik og Golden Sands og i Sunny Beach-området: Sunny Beach og Nessebar. Det finnes ingen merkbare forskjeller mellom disse stedene værmessig.

Foretrekker du varme, sol og bad er høysesongen (juli og august) perfekt med makstemperatur på rundt 30 grader midt på dagen. Juli og august er også månedene med flest soldager, og vanntemperaturen ligger på rundt 23 grader. Foretrekker du vær som tilsvarer en fin, norsk sommer bør du reise på våren. Da ligger temperaturen på rundt 22 grader (i mai) og 25 grader (i juni), og opp mot 21 grader i havet.

Mai og juni

Mai regnes som førsesong med ca. 22 grader på dagen og ned mot 12 grader om nettene. Vanntemperaturen er ca. 16 grader. I juni stiger temperaturene både på land og i vannet, med opp mot henholdsvis 26 og 20 grader. Morgener og kvelder kan være kjølige med rundt 16 grader. Regn kan forekomme i mai og juni.

Juli og august

Disse månedene regnes som høysesong ved Svartehavskysten, med temperaturer på rundt 30 grader på dagtid og sjeldent under 18 grader om natten. Hetebølger kan forekomme, men stort sett er det behagelige temperaturer og forfriskende bris. I vannet stiger temperaturen til 23 grader. Regn kan forekomme, men det er uvanlig.

Reiser til Burgas-området

Nessebar
 • Strender
 • Shopping
På en reise til Nessebar får du oppleve badeliv, severdigheter og byliv. I den nyere delen av byen ligger det en barnevennlig og langgrunn strand som skapt for en familieferie.
Sunny Beach
 • Strender
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Sunny Beach kan skilte med både en barnevennlig sandstrand og et heftig uteliv. En reise til Sunny Beach passer for par, familier og ungdom som liker å ha tilgang til et stort utvalg av det meste.

Finn reise til Burgas-området
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.